۱۲ راهکار برای درمان خانگی معده درد

اگر علاقه‌ای به استفاده از داروهای شیمیایی برای درمان درد معده ندارید، همراه ما باشید تا شما را با ۱۲ درمان خانگی درد معده آشنا کنیم.
کد خبر: ۱۲۸۲۶۳۶
|
۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰ 11 January 2025
|
30190 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از گجت نیوز؛ یکی از مشکلاتی که ممکن است در طول زندگی تجربه کنید، درد در ناحیه معده است. با این که داروهای بدون نسخه زیادی برای درمان درد معده در دسترس قرار دارند، اما امکان درمان با روش‌های خانگی امکان‌پذیر است. درد معده می‌تواند شدت متفاوتی داشته باشد و بخش‌های مختلف همانند معده، آپاندیس، کبد، روده و سایر بخش‌ها را تحت تاثیر خود قرار دهد. در این مقاله قصد داریم ۱۲ مورد از درمان‌های خانگی درد معده را معرفی کنیم تا بتوانید با استفاده از آن‌ها، مشکل را حل کنید.

۱۲ درمان خانگی درد معده

در صورتی که با مشکل درد معده دست و پنجه نرم می‌کنید و به دنبال درمان‌های خانگی هستید، همراه ما باشید تا نگاهی به تعدادی از درمان‌های خانگی داشته باشیم.

۱: آب آشامیدنی

بدن برای هضم و جذب موثر مواد مغذی از غذا و نوشیدنی‌ها نیازمند آب است. زمانی که بدن کم آب باشد، هضم غذا دشوارتر انجام خواهد شد و بدین ترتیب موجب ایجاد ناراحتی معده می‌شود. همچنین نوشیدن آب ممکن است به کاهش سوزش معده کمک کند. با این که بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد هر فرد نیازمند نوشیدن ۸ لیوان آب در طول روز است، اما نیاز فرد به آب می‌تواند متفاوت باشد. میزان فعالیت، حرارت بدن و سلامت عمومی افراد می‌تواند در میزان نیاز آن‌ها به آب، تفاوت ایجاد کند.

۲: پرهیز از دراز کشیدن

اجتناب از دراز کشیدن ممکن است باعث جلوگیری از تبدیل سوء هاضمه به سوزش سر دل شود. زمانی که بدن در حالت افقی قرار دارد، اسید معده موجود در معده بیشتر به سمت عقب یا بالا رفته که در نتیجه می‌تواند موجب سوزش سر دل شود. بنابراین افراد مبتلا به ناراحتی معده باید حداقل برای چند ساعت از دراز کشیدن یا خوابیدن خودداری کنند تا بتوانند مشکل را حل کنند.

۳: زنجبیل

یکی از درمان‌های خانگی یا داروهای طبیعی که می‌تواند در کاهش تهوع و استفراغ در افراد باردار یا کسانی که در حال شیمی درمانی هستند، موثر باشد، زنجبیل نام دارد. افراد مبتلا به ناراحتی معده می‌توانند زنجبیل را به رژیم غذایی خود اضافه کرده و به عنوان یک دمنوش به جای چای مصرف کنند.

4: رژیم غذایی برات (Brat)

یکی از رژیم‌های غذایی توصیه شده از سوی پزشکان را باید برات معرفی کرد که مصرف موز، برنج، سس سیب و نان تست را توصیه می‌کند. این مواد غذایی می‌توانند میزان مدفوع را کنترل کرده و در کاهش اسهال تاثیرگذار باشند. از آن جایی که غذاهای ذکرشده به عنوان مواد غذایی ملایم شناخته شده هستند، می‌توان گفت از بروز سوزش یا درد معده جلوگیری خواهند کرد.

۵: عدم استعمال دخانیات و نوشیدن الکل

سیگار و الکل ممکن است باعث ایجاد سوء هاضمه یا برخی از بیماری‌های گوارشی همانند بیماری رفلاکس معده (GERD) شوند. ترک کردن سیگار و محدود کردن مصرف الکل می‌تواند روی کیفیت زندگی افراد تاثیرگذار باشد و خطر ابتلا به بیماری سرطان را کاهش دهد. با این حال ممکن است دوری از سیگار یا الکل برای افراد دشوار باشد، اما چاره‌ای نبوده و باید برنامه‌ریزی لازم را مدنظر قرار دهند.

۶: دوری از مصرف مواد غذایی دیرهضم

بر اساس بررسی و تحقیق‌های انجام شده می‌توان گفت مواد غذایی زیر می‌توانند خطر سوء هاضمه را افزایش دهند:

  • غذاهای چرب یا اسیدی
  • غذاهای مبتنی بر گندم
  • غذاهای تند
  • غذاهای چرب

اجتناب از مصرف مواد غذایی دیرهضم می‌تواند باعث تسکین و کاهش ناراحتی یا درد معده شود. افرادی که درد معده زیادی را تجربه می‌کنند، باید از مواد غذایی موردنظر تا حد امکان دوری کرده و وضعیت سلامت یا کاهش درد معده را مورد بررسی دقیق قرار دهند.

۷: جوش شیرین

برخی از متخصصین مراقبت‌های بهداشتی پیشنهاد می‌کنند جوش شیرین می‌تواند با کاهش حالت اسیدی معده به تسکین سوزش معده و سوء هاضمه کمک کنند. البته مصرف جوش شیرین باید از شرایط خاص پیروی کند، چرا که مصرف بیشتر از اندازه آن ممکن است باعث بروز مشکلاتی همانند انقباض عضلانی، اسهال، استفراغ یا اسپاسم شود.

۸: انجیر

انجیر و تعدادی دیگر از میوه‌ها به عنوان مواد غذایی شناخته می‌شوند که به دلیل مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها می‌توانند برای کاهش یبوست و حفظ سلامت معده موثر باشند. با این حال، اگر افراد دچار اسهال شدید هستند، باید از مصرف آن خودداری کنند، چرا که شدت اسهال را در آن‌ها بیشتر می‌کند.

۹: آلوئه‌ورا

با این که نشانه‌های دقیقی از تاثیر آلوئه‌ورا در کاهش درد معده وجود ندارد، اما گروهی از محققان بر این باورند که آلوئه‌ورا می‌تواند باعث کاهش علائم سندرم روده تحریک‌پذیر و کولیت شود. متخصصان مراقبت‌های بهداشتی اظهار داشته‌اند که نوشیدن آب آلوئه‌ورا می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کاهش سوزش معده، نفخ و حالت تهوع یا استفراغ اشاره کرد.

۱۰: ریحان

یکی دیگر از مواد غذایی که می‌تواند در کاهش اسید معده تاثیرگذار باشد، ریحان نام دارد. برگ‌های ریحان دارای مقدار زیادی اسید لینولئیک هستند که با خواص ضد التهابی خود، شرایط خوبی را برای سلامتی رقم خواهند زد. معمولا ریحان و برگ آن در فروشگاه‌های مواد غذایی یا عطاری‌ها موجود بوده که باعث می‌شود خرید آن کار دشواری نباشد.

۱۱: شیرین بیان

شیرین بیان می‌تواند در تسکین علائم گوارشی تاثیر زیادی داشته باشد. با این حال، برخی از متخصصان نسبت به نقش آن در کاهش درد معده، اطمینان لازم را پیدا نکرده‌اند. افرادی که دارای ناراحتی معده هستند، می‌توانند با نوشیدن چند وعده دمنوش شیرین بیان، احساس خوبی را از کاهش درد معده تجربه کنند. شیرین بیان می‌تواند عوارض جانبی مانند افزایش فشار خون و کاهش سطح پتاسیم را ایجاد کند؛ اگر دارای فشار خون بالا یا مشکلات کلیوی و قلبی دارید، مصرف شیرین بیان توصیه نمی‌شود.

۱۲: برنج

از دیگر مواد غذایی که می‌تواند در کاهش درد معده موثر باشد، برنج است. برنج بخشی از رژیم غذایی برات بوده که مورد توصیه پزشکان است، اما شواهدی وجود دارد که مصرف برنج سفید ممکن است خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش دهد؛ این مسئله ممکن است با مصرف منظم یا مکرر برنج افزایش یابد.

علت درد معده چیست؟

توجه داشته باشید درد معده ممکن است به علت حجم زیاد گاز معده، سوء هاضمه، یبوست و اسهال باشد. همچنین برخی بیماری‌های عفونی همانند آنفولانزا ممکن است باعث ایجاد درد در معده شوند. بد نیست بدانید موارد غیرمعمول مانند ذات‌الریه، انسداد روده، پانکراتیت، سنگ کلیه، کیست تخمدان هم می‌توانند در ایجاد درد تاثیر داشته باشند.

آیا آلرژی در ایجاد درد معده تاثیرگذار است؟

گاهی وقت‌ها آلرژی‌ها می‌توانند موجب ایجاد درد معده یا نفخ شوند که شامل آلرژی به شیر، بادام زمینی، آجیل درختی، سویا، گندم، ماهی، تخم مرغ یا گلوتن می‌شود. شما می‌توانید با توجه به برخی نکات ساده مانع از ایجاد درد معده شوید که شامل:

  • آهسته غذا خوردن
  • مصرف کمتر غذاهای چرب یا فرآوری شده
  • نوشیدن آب بیشتر
  • کاهش استرس
  • فعالیت‌های منظم ورزشی

جمع‌بندی

در صورتی که دارای درد معده هستید و این اتفاق برای مدت زمان طولانی باعث آزار شده است، لازم است به دکتر مراجعه کنید. گاهی وقت‌ها دردهای شدید ناگهانی، استفراغ‌های مداوم، مدفوع چسبناک، ایجاد مشکل در تنفس، درد قفسه سینه و کاهش وزن در کنار زردی می‌توانند نشانه‌هایی برای مراجعه سریع به دکتر باشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟