سرویس بینالملل ـ «شیخ صلاحالدین اوزگوندوز» در خطبههای نماز جمعه گذشته استانبول، سیاست مقامات ترکیه در قبال سوریه را مورد انتقاد قرار داد.
خبرگزاری اهل بیت، به نقل از این روحانی بلندپایه شیعه ترک درباره سیاستهای جدید دولتمردان ترکیه آورده است: «نخست وزیر و وزیر امور خارجه کشورمان، افرادی فهیم هستند؛ اما اقدامات دولتمردان ما درباره سوریه، در میان دشمنان امپریالیسم و نیز در جامعه شیعیان جهان ناخوشایند است.
به گزارش «تابناک»، اوزگوندوز گفته است: «اگر در سوریه سنگها از جای خودشان تغییر کنند، در ترکیه هم تغییر خواهند کرد. اگر جغرافیای منطقه عوض شود و نقشهها و مرزها عوض شوند، مشکلات و اختلافات میان یک و نیم میلیارد مسلمان بروز خواهد کرد و در نتیجه، امپریالیستها و صهیونیستها سود خواهند برد».
امام جمعه شیعیان استانبول همچنین با هشدار نسبت به نقشههای استعمار گفت: «آنها قرنهاست که ثروتهای ما را غارت کردهاند. الان هم می خواهند میان ما مشکلات ایجاد کنند و دوباره به خواستههای خود برسند. آقای اردوغان و آقای داود اوغلو نیز ناآگاه و بی اعتقاد به این خطرات نیستند. آنها بی عقل هم نیستند و به نظر من، میخواهند با این مانورها، فشارهای داخلی و خارجی را برطرف سازند.
شیخ «صلاحالدین اوزگوندوز» سپس با مخاطب قرار دادن رجب طیب اروغان گفت: «نخست وزیر محترم در مراسم عاشورای ما شرکت کرد و سپس به عراق رفت و در آنجا حرم امام علی (ع) را زیارت و با آیتالله سیستانی دیدار کرد و با این کارها، محبتی را در جهان شیعه به دست آورد.
وی اینک میتواند با پشتوانه این محبت، بدون جا به جا شدن سنگها و با میل مردم منطقه، مسایل بحرین و سوریه را در کنار هم بررسی و حل کند؛ وی این گونه در میان مسلمانان محبوبتر میشود».
وی افزود: «دولتی که 50 درصد مردم ترکیه به آن رأی دادهاند، جز این رفتار نمی کند؛ بنابراین، حتما در پشت پرده سیاست، بازیهایی خوابیده است و اینها مانور سیاسی است برای برطرف کردن این بازیها. من در ایران گفتم که این بازیها از طرف صهیونیستها و امپریالیستها ساخته شده و برای شکستن این نقشهها، ایران هم باید به ترکیه کمک کند.
در همین حال،
گزارشهای ارسالی خبرنگار «تابناک» که هماکنون در سوریه است، حکایت از آن دارد که افکار عمومی این کشور هم به دخالت خارجی در آشوبهای این کشور معترف هستند.
در این باره در گفتوگویی که خبرنگار «تابناک» با یکی از شهروندان سوری داشته، وی گفته است: خارجيها نميخواهند كشور ما آرام و حكومت سوريه پايدار باشد، ولی مردم اين حكومت را دوست دارند و تنها كمي از اوضاع ناراضي هستند و اصلاحات ميخواهند؛ اما با سقوط حكومت سوريه مخالفند به جز اقليت بسيار كم كه در شهرهاي مرزي سوريهاند و توسط كشورهاي همسايه مانند تركيه و نيز كشورهاي غربي به ویژه آمريكا حمايت و تحريك ميشوند. آنها بيشتر در شهرهايي مانند «حمص و درعا» هستند، ولی ديگر شهرها به ویژه دمشق همان گونه كه ميبينيد، كاملا آرام است؛ البته بیگمان، نيروهاي امنيتي مراقب اوضاع و شهر هستند، ولی به طور نامحسوس.
گفتنی است، در همین حال، کشورهای غربی عضو شورای امنیت هم که تاکنون نتوانستهاند قطعنامهای دال بر تحریم سوریه در سازمان ملل تصویب کنند، پیشنویس قطعنامه خود درباره سوریه را تغییر داده و به جای «تحریم سوریه» از «تهدید به تحریم سوریه» سخن گفتهاند.