«
سه هزار دانشجوی دکترا، کنکور نداده قبول شدهاند!»؛ خبر به اندازهای عجیب بود که هنوز شوک ناشی از آن برطرف نشده است؛ هرچند با رویدادهایی شومی که در وزارت علوم دولت قبل رخ میداد، میشد حدس زد فاجعهای بزرگ در حال تکوین باشد، ولی چه بسا بدبینترین افراد هم گمان نمیکردند با حقیقتی تا این اندازه تلخ روبهرو شوند.
به گزارش «تابناک»، پس از آنکه در نخستین نشست مشترک وزیر و معاونان وزارت علوم با نمایندگان استانها، تخلف گسترده دولت گذشته در پذیرش دانشجویان دکترا مطرح شد، در گزارشی ضمن تقدیر از مسئولان بابت روشنگری در این زمینه و
اقداماتی که برای جلوگیری از تکرار فاجعه در آینده تدارک دیدهاند، خواستیم به این اندازه بسنده نکرده و ترتیبی دهند تا دستکم این دانشجویان غیرقانونی از مزایای رانتی که بهره بردهاند، محروم شوند.
راهکاری را که به ذهنمان میرسید هم ارائه کردیم: تبدیل وضعیت ایشان از روزانه به شبانه تا دستکم به رایگان تحصیل نکرده باشند، مانع شدن از ورود ایشان به عرصه تدریس و جذب در هیأت علمی و یا صدور مدرک معادل برای ایشان؛ راهکارهایی که میتوانست ویرایش و جرح و تعدیل شده و از ضرر و زیان بیشتر بابت اشتباهات غیرمسئولانه مسئولان سابق جلوگیری کند، چراکه بر این باوریم به دلایل بسیار نمیتوان سه هزار تنی را که دانشجوی دکترا لقب گرفتهاند، اخراج کرد؛ همان گونه که بر این باوریم میتوان جلوی تبعات نامطلوب بعدی را گرفت.
هنوز یک ماه نگذشته که اخبار خوشی در این زمینه از راه رسیده است؛ مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی از سه راهکاری سخن گفته که برای جلوگیری از پیامدهای جذب غیرقانونی سه هزار دانشجوی دکترا مطرح شده و در دست بررسی است و افزون بر آن، از برخی نکات نامکشوف فاجعه هم رونمایی کرده است.
عبدالرحیم نوه ابراهیم با تأکید بر اینکه این دانشجویان دکترا بدون رعایت استانداردهای لازم وارد دانشگاهها شده و زمینهساز اعتراض دانشگاهها شدهاند، به مهر گفت: این دانشجویان در زمان پذیرششان مجوز قانونی برای تحصیل دریافت کردهاند، ولی در فرایند این پذیرش، استانداردها رعایت نشده و مصاحبههایی که باید توان علمی داوطلبان را بسنجد، دارای این ویژگی نبودهاند؛ در نتیجه دانشجویان ضعیف معرفی شدند.
وی در ادامه، با اشاره به اینکه برخی از این افراد با معدل ۱۲ دارای شرایط استفاده از بورسیه شدهاند، نگرانی ورود ایشان به جرگه اعضای هیأت علمی را مطرح کرد و گفت: نگرانی ورود این دانشجویان به دانشگاهها در آینده بیشتر خواهد شد. به این دلیل که طی چند سال آینده، تبدیل به یک عضو هیأت علمی خواهند شد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی درباره انتخابهای وزارت علوم درباره برخورد با این دانشجویان گفت: «توقف تحصیل»، «برگزاری دورههای ویژه» یا «دریافت مدرک بدون داشتن حق هیأت علمی شدن» انتخابهایی است که وزارت علوم میتواند داشته باشد و هم اکنون این مباحث در مرحله بحث و بررسی است.
بدین ترتیب درخواهیم یافت که مسئولان با تمام قوا به میدان آمده و میخواهند تا جایی که میتوانند، مانع تداوم رانت این دانشجویان غیرقانونی شوند و حتی به گزینه توقف تحصیل یا همان اخراج ایشان هم میاندیشند که چه بسا عادلانهترین اما پر چالشترین راه ممکن باشد، ولی در پایان هر تصمیمی که گرفته شود، قطعا مفید به حال جامعه خواهد بود.
در این رهگذار بد نیست برای مقابله با تأثیرات منفی هر کاری که انجام خواهد شد، پیگیری حقوقی مجازات مسببان این تصمیمات نیز در دستور کار مسئولان وزارت علوم قرار گیرد تا هم مدیرانی که این آتش را به پا کردهاند، از تبعات تصمیم نابخردانه خود بینصیب نمانند و هم راه اعتراض بر عزیز دردانههایی که غیرقانونی دانشجوی دکترا شدهاند، بسته شود.
برای دریافت و دیدن آخرین اخبار تابناک، از هر نقطه ای در اینترنت Toolbar اختصاصی تابناک را از لینک زیر دریافت و بر روی مرورگر خود نصب کنید:لینک دریافت Toolbar تابناک