در گفت وگو با روزنامه «ال پایس» مطرح شد؛

شرط بشار اسد برای کناره گیری از قدرت

بشار اسد رئیس جمهور سوریه معتقد است، دولت قانونی سوریه از برگزاری مذاکرات صلح و هر اقدامی در جهت رسیدن به یک آتش بس دائمی حمایت می کند، ولی واقعیت این است که حل و فصل تنش ها در سوریه، تنها از طریق آتش بس فراهم نمی شود.
کد خبر: ۵۶۹۸۵۷
|
۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰ 22 February 2016
|
44307 بازدید
بشار اسد رئیس جمهور سوریه معتقد است، دولت قانونی سوریه از برگزاری مذاکرات صلح و هر اقدامی در جهت رسیدن به یک آتش بس دائمی حمایت می کند، ولی واقعیت این است که حل و فصل تنش ها در سوریه، تنها از طریق آتش بس فراهم نمی شود. 

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری «ایتارتاس»، بشار اسد یکشنبه ۲۱ فوریه در گفت‌و‌گو با روزنامه ال پایس گفت: قطعاً ما علاقه مند به رسیدن به آتش بس هستیم، ولی این همه آنچه ما اعلام کردیم نیست و در این میان چند فاکتور و شاخص تأثیر گذار دیگر نیز وجود دارد.

اسد اضافه کرد: یکی از این عوامل مهم و تأثیرگذار این است که باید در شرایط آتش بس اجازه نداد تا برخی گروه‌های تروریستی از شرایط موجود برای بهبود شرایط خود استفاده کنند.

بشار اسد تأکید کرد: اضافه بر این موضوعی که مطرح شد، آتش بش باید شرایطی را فراهم کند تا از ارسال کمک‌های مختلف از سوی ترکیه به تروریست‌ها جلوگیری شود، در غیر این صورت این موضوع باعث هرج و مرج در سوریه می‌شود و آتش بس عملاً بی‌فایده خواهد بود.

رئیس جمهور سوریه با قدردانی از زحمات و همکاری‌های ایران و روسیه در مبارزه با تروریست‌های سوری همچنین به این موضوع اشاره کرد، هم اکنون یک واقعیت تلخ آن است که بیش از ۸۰ کشور به شیوه‌های مختلف به تروریست‌های سوریه کمک می‌کنند.

بشار اسد با ذکر این نکته که سوریه کشور کوچکی است ادامه داد، به همین دلیل مبارزه با تروریست‌های سوریه کار زیاد دشورای نیست؛ اما مشکل ما در مبارزه با ترورست‌ها، حمایت‌های نامحدود بین المللی است که از تروریست‌ها انجام می‌شود و در این رابطه شما می‌توانید نگاه کنید به عربستان و ترکیه که علناً اعلام کردند در حمایت از تروریست‌ها بنا دارند به سوریه نیروی نظامی اعزام کنند.

بشار اسد در پاسخ به سؤالی در رابطه با واکنش احتمالی دولت سوریه به ورود نیروهای عربستانی و ترکیه در خاک سوریه چیست، گفت: در صورت وقوع چنین اتفاقی ما همان گونه که با تروریست‌ها مقابله می‌کنیم با آن‌ها هم به مقابله برمی‌خیزیم؛ چرا که هدف ما دفاع از کشور سوریه است.

او همچنین تأکید کرد که ترکیه و عربستان حق دخالت در امور داخلی سوریه را ندارند.

رئیس جمهور سوریه با ذکر این نکته که از نظر قانونی تلاش در جهت تأمین امنیت سوریه حق قانونی دولت سوریه است، گفت: عربستان و ترکیه حق هیچ گونه دخالت در امور سیاسی نظامی سوریه را ندارند و این اقدام نقض صریح قوانین بین المللی است.

اسد اضافه کرد: عربستان سعودی حامی اصلی مالی و تسلیحاتی تروریست‌های سوریه از آغاز بحران تا کنون بوده و علاقه آن‌ها برای اعزام نیرو برای مبارزه با تروریست در سوریه با واقعیت مطابقت ندارد.

پیش از این، آنکارا و ریاض در قالب مواضع رسمی اعلام کردند که، آن‌ها ممکن است برای مبارزه با تروریسم نیروهای زمینی خود را به سوریه اعزام کنند و تلاش می‌کنند، نیروهای نظامی از ۳۴ کشور با جمعیت عمدتاً سنی را در این اقدام با خود همراه کنند.

اسد در ادامه سخنان خود افزود: دولت سوریه آمادگی کامل خود را برای مذاکره با مخالفان اعلام می‌کند ولی دولت سوریه تحت هیچ شرایطی با تروریست‌ها مذاکره نمی‌کند و با اینکه برای ما امکان مذاکره با مخالفان میهن پرست وجود دارد، برای ما مذاکره با تروریست‌ها غیرقابل امکان است.

رئیس جمهور سوریه در این مصاحبه گفت: در صورت برقراری صلح و آتش بس در سوریه، دولت او مکلف خواهد شد زمینه را برای برگزاری انتخابات و شکل گیری دولت وحدت ملی با حضور همه احزاب مخالف برگزار و قانون اساسی جدید را تدوین کند.

در بخش دیگری از مصاحبه بشار اسد با روزنامه ال پایس آمده است: اسد در پاسخ به سؤالی در مورد ۱۰ سال آینده خود و سوریه گفت، در این میان من مهم نیستم و مهم کشور سوریه است. چرا که من بخش کوچکی از کشور سوریه هستم.

 من تمام تلاشم را برای نجات سوریه از مشکلات فعلی انجام می‌دهم و در حال حاضر به خاطر شغل ریاست جمهوری، وظیفه من برقراری امنیت در سوریه است.

بشار اسد تأکید کرده است: من در مجموع خود را یک شهروند سوری می‌دانم و اگر نتوانم کشورم را در تأمین امنیت کمک کنم، بدون هیچ تردیدی پست ریاست جمهوری را ترک خواهم کرد.

گفتنی است، هفته آینده یک گروه کاری به رهبری ایالات متحده آمریکا و سوریه قرار است تا روند برگزاری دور جدید مذاکرات صلح سوریه را بررسی کند.

در این رابطه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و جان کری همتای آمریکایی او برای هماهنگی بیشتر در مورد دور جدید مذاکرات سوریه با یکدیگر روز شنبه ۲۰ فوریه گفت‌و‌گوی تلفنی داشتند و بنا بر گزارش وزارت امور خارجه روسیه، دو طرف بر پیگیری مصوبات اجلاس مونیخ برای مبارزه با تروریسم و ارسال کمک‌های انسان دوستانه تأکید کردند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟