تحلیل کارشناسان از قیمت نفت در سال آینده میلادی، نظر وزیر نفت عراق درباره توازن در بازار نفت در سه ماه نخست 2018 ، تثبیت بودجه سرمایه گذاری گازپروم نفت، تبدیل چین به دومین واردکننده ال ان جی جهان در سال 2017 مهمترین عناوین خبرهای جهان انرژی در 24 ساعت گذشته بود.
به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزاری ایتارتاس روسیه، تحلیلگران انتظار دارند که اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، با ادامه برنامه محدودسازی تولید در سال 2018 میلادی، به تثبیت بازار این کالا کمک کنند و قیمت جهانی نفت را تا 70 دلار برسانند.
این تحلیلگران انتظار دارند؛ قیمت نفت در سال آینده میلادی در حد 60 تا 65 دلار باقی بماند و با توجه به شرایط اقتصادی وخیم در ونزوئلا و کاهش تولید نفت این کشور و نیز شرایط سیاسی خاورمیانه، قیمت حتی به 70 دلار برسد.
**وزیر نفت عراق: بازار نفت در سه ماه نخست 2018 میلادی متوازن می شود
به گزارش خبرگزاری رویترز، «جبار اللعیبی» وزیر نفت عراق عضو سازمان اوپک، ابراز خوشبینی از ایجاد توازن در عرضه و تقاضای نفت در سه ماه نخست سال آینده میلادی، قیمت این محصول افزایش یابد.
به گفته اللعیبی، سطح ذخایر جهانی نفت به میزان قابل قبولی رسیده و نشانه های مثبتی وجود دارد که دال بر رشد چشمگیر قیمت نفت در سال 2018 است.
**احتمال فروپاشی توافق اوپک در سال 2018
به گزارش پایگاه خبری اویل پرایس، انتظار می رود تمدید توافق کاهش تولید سازمان اوپک، بازار نفت سال آینده را در مسیر تعادل قرار دهد اما اگر این سازمان بیش از حد تولید خود را کاهش دهد، ممکن است اعضای آن اقدام به تقلب کنند و این امر به لغو توافق یادشده منجر شود.
تردیدهای بسیاری درباره سرعت کاهش سطح موجودی انبارهای نفت وجود دارد و آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند که در نیمه نخست سال 2018 موجودی انبارها افزایش یابد، چشم اندازی که خطر سقوط دوباره قیمت های نفت را در پی دارد.
در این صورت، اعضای اوپک تلاش می کنند بازار را به تعادل برسانند و ممکن است مجبور شوند بار دیگر توافق کاهش تولید را تمدید کنند.
**گازپروم بودجه سرمایه گذاری نفت 2018 میلادی را تغییر نمی دهد
به گزارش رویترز، زیرشاخه نفت شرکت روسی گازپروم معروف به «گازپروم نفت» اعلام کرد که قصد دارد برنامه سرمایه گذاری خود را برای سال 2018 میلادی نسبت به سال 2017 میلادی تغییر ندهد.
حجم سرمایه گذاری این شرکت در سال جاری میلادی 6 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است که بخش اعظم آن برای توسعه میدان های نفتی جدید و به روزرسانی پالایشگاه ها اختصاص داده شد.
**چین در سال 2017 دومین واردکننده بزرگ ال ان جی جهان می شود
آمار مربوط به رصد کشتی ها در موسسه تامسون رویترز نشان می دهد که چین در سال جاری میلادی با پیشی گرفتن از کره جنوبی جایگاه دومین واردکننده ال ان جی در جهان را به خود اختصاص خواهد داد.
بر اساس این آمار، واردات «ال ان جی» این کشور در پایان سال جاری میلادی با 50 درصد افزایش نسبت به سال پیش به 38 میلیون تن خواهد رسید.
تحلیلگران انتظار دارند با توجه به آغاز فصل سرما، این روند صعودی ادامه یابد.