باور کردنی نیست، اما برخی از آسیبهای وارد آمده به اهالی خوزستان در سیلابهای اخیر ناشی از یادگاریهای دوران جنگ تحمیلی و دفاع جانانه مقابل دشمن است؛ یادگارهایی که به جای موزه در زندگی مردم باقی ماندهاند!
به گزارش «تابناک»، از شوشتر که به سمت اهواز حرکت کنیم، در شرقیترین بخش «باوی» در «ملاثانی»، مردم روایتی از سیلاب دارند که مربوط به نوروز و فروردین امسال نیست؛ روایت از دست رفتن راه ارتباطی ملاثانی و انبوه روستاهای پرجمعیت و بزرگ غرب کارون در این منطقه که خیلی پیش از وقوع سیلابهای اخیر رقم خورده است.
صحبت درباره روستاهایی است که ماه هاست برای ارتباط با ملاثانی و یا رفتن به اهواز و شوشتر و هر شهر دیگری مجبورند از قایق بهره بگیرند. قایقهایی که استفاده از آنها مستلزم پرداخت هزینه بوده الا چند هفته اخیر که سیلاب جدید از راه رسیده و قایقهای نیروی دریایی سپاه به رایگان در خدمت تردد مردم در آمده اند.
اما ماجرا از چه قرار است؟ آیا این مناطق از قبل از داشتن یک پل بی بهره بوده است؟
کنکاش در خصوص این پرسشها به پاسخهای شگفت آور و تاسف برانگیری میرسد. به کشف این واقعیت که پل ارتباطی ملاثانی و روستاهای غربی از نوع پل شناور بوده و با نخستین سیلابی شدن کارون در زمستان گذشته از جا کنده شده و ارتباط مردم را قطع کرده است. پلی از جنس آن پلهای موقتی که برای عبور از رودها در دوران دفاع مقدس مورد استفاده قرار میگرفته است!
باقی مانده پل شناور تخریب شده در ملاثانی
اتفاقی که محدود به این منطقه نیست و در بسیاری از نقاط دیگر خوزستان در مجاورت رودهای عریض و طویل این استان دیده میشود. برجای مانده سازههایی که موقتی بودن آنها بی نیاز از توضیح است و از آن مهم تر، بسیار ناپایدار و آسیب پذیر هستند، اما اساس تردد و زندگی مردم بر آنها استوار شده است.
کوتاهی و قصوری چشمگیر که بعید است سیلاب اخیر نیز موجب رفع آن شود، مگر آنکه کارویژهای به منظور شناسایی و تصحیح این اشکالات در دستور کار مسئولان قرار گیرد تا نخستین رویدادها با بالاآمدن سطح آب رودها در خوزستان، تخریب پلها و قطع ارتباط مردم و امدادگران نباشد.
روایتی متفاوت از این وضعیت را ببینید و بشنوید: