فعال بازار سرمایه در گفت‌وگو با «بورس تابناک» مطرح کرد؛

پیشنهاد اخذ مجوز عرضه سهامدار عمده شرکت ها/ راهکار‌های ماندگاری نقدینگی در بورس/ از راه اندازی تابلوی برتر تا دامنه نوسان متغیر

روز چهارشنبه، شاهد عرضه اولیه سهام یک تازه وارد در فرابورس بودیم. در این عرضه اولیه، بیش از ۸۲۰ هزار کد معاملاتی مشارکت کرده اند و این به معنای سهامداری یک درصد جمعیت ایران در این شرکت در روز عرضه اولیه است. حال این پرسش پیش می‌آید با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از افراد مشارکت کننده در عرضه اولیه سهامداران تازه وارد هستند برای جلوگیری از فرار سرمایه از بورس چه باید کرد؟
کد خبر: ۹۲۶۱۹۰
|
۰۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۳ 27 September 2019
|
10695 بازدید
|
پیشنهاد اخذ مجوز عرضه سهامدار عمده شرکت ها/ راهکار‌های ماندگاری نقدینگی در بورس/ از راه اندازی تابلوی برتر تا دامنه نوسان متغیر
 
تابناک اقتصادیروز چهارشنبه، شاهد عرضه اولیه سهام یک تازه وارد در فرابورس بودیم. در این عرضه اولیه، بیش از ۸۲۰ هزار کد معاملاتی مشارکت کرده اند و این به معنای سهامداری یک درصد جمعیت ایران در این شرکت در روز عرضه اولیه است. حال این پرسش پیش می‌آید با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از افراد مشارکت کننده در عرضه اولیه سهامداران تازه وارد هستند برای جلوگیری از فرار سرمایه از بورس چه باید کرد؟

به گزارش «بورس تابناک»؛ چه راهکار‌های را می‌توان به منظور جلوگیری از فرار سرمایه کد اولی‌ها که پس از مشارکت در عرضه‌های اولیه و کسب بازده مناسب تا زمان عرضه اولیه بعدی خاموش می‌مانند و در نگاه جامع برای جلوگیری از خروج نقدینگی از بازار سرمایه و حرکت آن به سمت بازار‌های غیر مولد در پیش گرفت؟

فعال بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس تابناک با اشاره به این که در قوانین جدید تصویب شده برای بازار پایه، محدودیت‌های برای فروش سهامداران عمده و سهامداران درصدی اتخاذ شده گفت: بنابراین، سهامداران عمده که بیش از ۲۵ درصد سهام شرکت را در اختیار دارند برای واگذاری بیش از ۲ درصد سهام تحت مالکیت یا نفوذ خود باید از کمیته درج تأییدیه بگیرند که به نظر می‌رسد این قانون باید به بازار اصلی نیز تعمیم داده شود.

کامین خیریان ادامه داد: باید بپذیریم که ارزش سهام برخی شرکت‌های بورسی و فرابورسی با حباب مواجه شده و جذابیت خرید سهام این گونه شرکت‌ها برای فعالان بازار به دلیل عدم عرضه از سوی سهامداران عمده و درصد پایین شناور آن‌هاست.

وی تأکید کرد: بنابراین به منظور جلوگیری از رشد حباب گونه این شرکت ها، باید افزایش سهام شناور آن‌ها تا سطح معقول بررسی شود.

این فعال بازار سرمایه همچنین ایجاد تابلو‌های سهام برتر با دامنه نوسان مختلف براساس میزان سرمایه، بنیادی، نقد شوندگی و میزان سهام شناور را دیگر راهکار مناسب برای جذب سرمایه و ماندگاری در بازار دانست.

خیریان افزود: باید برای ایجاد انگیزه در شرکت‌ها برای انتقال به تابلوی بالاتر مشوق‌های همچون معافیت مالیاتی، تشویقی و مجوز شرکت در مناقصه‌های بزرگ با توجه به شفافیت اطلاعاتی آنان در نظر گرفته شود.

 
پیشنهاد اخذ مجوز عرضه سهامدار عمده شرکت ها/ راهکار‌های ماندگاری نقدینگی در بورس/ از راه اندازی تابلوی برتر تا دامنه نوسان متغیر

بیشتر بخوانید


 

وی در خصوص چشم انداز بازار در روز‌های آتی نیز گفت: نقدینگی و اقبال سهامداران از سهم‌های کوچک به نماد‌های شاخص سازی همچون فولاد، فملی، شراز و امثال این‌ها خواهد بود.

خیریان در پاسخ به دلایل ریزش هفته پایانی شهریور نیز تصریح کرد: در علم اقتصاد اصطلاحی با عنوان تورم انتظاری بر می‌خوریم که در بازار سرمایه از آن با عنوان ریزش یا اصلاح انتظاری می‌شود نام برد، به نظر می‌رسد، اصلی‌ترین دلیل عقب نشینی اخیر در بازار را می‌توان همین ریزش انتظاری دانست.

وی با اشاره به این مطلب که از عوامل مهم به وجود آورنده تورم به خصوص در جوامعی همچون ایران در دوره کنونی، تورم انتظاری است، ادامه داد: تورم انتظاری از جمله ابعاد و دلایل ایجاد تورم است که زمینه جامعه‌شناسی و روانشناسی علم اقتصاد آن را توصیف می‌کند.

به گفته خیریان، در جامعه‌ای که مردم بر این باورند قیمت کالا و خدمات مصرفی آن‌ها در یک بازه زمانی معین در آینده با افزایش روبه رو می‌شود، تورم انتظاری رخ می‌دهد، مردم بر اساس برآورد‌های خود از نرخ تورم دوره‌های قبل در جامعه، تورم انتظاری خود را شکل می‌دهند و براساس آن تصمیم گیری و عمل می‌کنند. به همین دلیل است که گاه نقدینگی به سمت بازار سکه و گاهی نیز به سمت بازار مسکن حرکت می‌کند.

وی با تشریح دیگر دلیل اصلاح هفته پایانی تابستان به کاهش معنادار حجم معاملات در چهارشنبه آخر شهریور نسبت به روز‌های پیش از آن اشاره کرد و گفت: این موضوع به وضوح نشان دهنده کاهش قدرت نقدینگی بوده و با توجه به اینکه چهارشنبه آخرین روز تسویه اعتباری‌ها بود، بیشتر سهامداران برای دریافت اعتبار مجدد و جلوگیری از سنگ اندازی‌های بعدی کارگزاران در اعطای همان مقدار اعتبار به هر قیمتی فروشنده بودند.

خیریان ادامه داد: پس از آن و طی هفته قبل شاهد بودیم فشار فروش کاهش یافت و بازار روند مثبتی را تجربه و رکورد‌های تازه تری را ثبت و سهام به سمت درصد‌های مثبت حرکت کرد.

وی با بیان اینکه فضای روانی حاکم بر بازار و خبر‌های سیاسی این چند وقت اخیر منجر به حاکم شدن ترس بر بازار شده، ادامه داد: افرادی که اهداف و ارقام ۴۵۰ و ۵۰۰ هزار واحدی را برای شاخص متصور بودند با رسیدن شاخص به ارتفاع ۳۰۰ هزار واحدی محتاطانه‌تر برخورد کردند و می‌توان این واکنش‌ها را نشانه باور داشتن فعالان بورس به شاخص ۴۵۰ هزار واحدی دانست که البته رسیدن به این قله‌ها را هنوز زود می‌پندارند.

خیریان افزود: چون این اعداد و ارقام و قله‌های که شاخص پشت سر هم فتح می‌کند، برای بار نخست بوده و چشم و ذهن اهالی بازار هنوز به این اعداد عادت نکرده، کمی احتیاط بیشتری می‌کنند؛ این خود دلیلی بر این ادعاست که اکثریت سهامداران منتظر اصلاح انتظاری بودند.

وی با اشاره به ریزش بازار سال قبل در مهرماه، عرضه صف خرید سنگین سهم‌های بزرگ که در سنوات قبل اتفاق افتاد و پس از آن بازار ریزش شدید و زمان‌بری را آغاز کرد، ادامه داد: همه این عوامل سهامداران را به نشستن در صفوف عرضه و دست به ماشه بودن برای فروش هدایت کرد.

فعال بازار سرمایه دیگر دلیل ترس سهامداران را عرضه صف خرید بانک‌های صادرات و تجارت و همزمانی این موضوع با اتفاقات مهرماه سال قبل و شاخص ۳۰۰ هزار واحدی دانست و گفت: این موضوع باعث ترس سهامداران خرد پس از اولین عرضه‌های سنگین سهامدارن عمده و شروع فروش رو به پایین و تشکیل صف‌های فروش در خیلی از شرکت‌ها با وجود ارزندگی سهام آن‌ها شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
علی رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
این استقبال بی نظیر نشانه این هست که مردم ما کم کم با بورس آشنا می شوند و به سمت بازار سهام می آیند
دولت و مجلس و سازمان بورس تا اینجا خوب عمل کرده اند و باید با افزایش بیشتر قوانین شفاف کردن بازار رانت اطلاعات را تا جایی که امکان دارند از بین ببرند تا شاهد بازاری متعادل و با ثبات باشیم و نقدیندگی به سمت تولید هدایت شود و سود واقعی از تولید واقعی بدست آید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
فقط نشانه دستکاری هیت نه چیزدیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
عرضه اولیه برای سهامداران عادی هیچ جذابیتی ندارد.مبلغی حدود100هزارتومان چه ارزشی ایجادمیکندکه سهامداربدنبالش باشد؟طبیعی است که توان جذب سرمایه مردم در این بازارآشفته وغیرشفاف وجود ندارد اینها به فکر سرمایه دو سه درصدسهامداران شبه آقازاده هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
سامانه سجام هم باید سریعتر بخش مربوط به پرداخت سود های حاصل از برگزاری مجمع های سالانه سهمادارن را زودتر راه اندازی کند تا مشکلی که سال ها سهاداران را برای گرفتن سود شرکت ها دچار مشکل کرده بود سریعتر برطرف کند و پرداخت سود ها به صورت متمرکز انجام شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
با توجه بو بالا بودن تعداد شعبات بانک ها و دستور دولت مبنی بر کاهش آن سامانه سجام باید زودتر فعال شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
برجام که به فنا رفت بورس هم نفس های اخرشومیکشه ودیگه ازدستکاری وعدد سازی هم کاری برنمیاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
دیگه چه خبر؟ جنسش خوبه؟
ناشناس
| France |
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
این دلال ماشینه یا مسکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
بورس بای بای
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۵
چرا؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
دلال بازی دلار بای بای دوستِ دلال !!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
با قوانین بازار پایه سرمایه مردم که به فنا رفت متاسفانه
سامانه سجام هم که هنوز سود مجمع رو نشون نمیده
پنجشنبه ها هم که تعطیله و عملا بازدهی بورس بسیار پایینه در صورتی که تو این وضعیت اقتصادی کشور بورس میتونه به مردم و اقتصاد کمک کنه

بهتره زیرساخت ها و قوانین محکمی ایجاد بشه تا سرمایه مردم اینطوری از دست نره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟