روز دوشنبه قیمت های نفت به کمترین حد خود در سه ماه گذشته رسید. این سقوط قیمت نفت علیرغم تلاش اوپک برای کاهش تولید نفت و بخاطر ادامه حفاری های ایالات متحده آمریکا و افزایش سکوهای نفتی این کشور صورت می گیرد.
به گزارش
تابناک اقتصادی و به نقل از رویترز، نفت خام برنت تا 39 سنت معادل 0.8 درصد کاهش قیمت داشته است و 50.98 دلار به ازای هر بشکه معامله شد که از 30 نوامبر به بعد کمترین قیمت می باشد. نفت برنت در دوره قبل با 1.6 درصد کاهش 51.37 دلار معامله شد.
نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 45 سنت (معادل 0.9 درصد) کاهش، 48.04 دلار به ازای هر بشکه معامله شد که این نیز از 30 نوامبر به بعد کمترین قیمت این نفت می باشد.
قرار است نفت خام برنت در پنمجین روز متوالی کاهش پیدا کند که از زمان رکود 6 روزه ای که در 4 نوامبر تمام شد بزرگترین ضرر این نفت می باشد. در طی این مدت قیمت برنت 8.8 درصد کاهش پیدا کرده است که بدترین عملکرد خود را از اواسط ژوئن 2016 نشان می دهد.
کاهش قیمت ها درحالی صورت می گیرد که سکوهای نفتی بیشتری برای جستجوی نفت در ایالات متحده آمریکا توسعه پیدا می کنند و ذخائر نفت خام آمریکا به سقف بی سابقه ای رسیده است. آمریکا بزرگترین مصرف کننده نفت جهان است.
به گفته «بیکر هیوز» در روز جمعه، حفارهای آمریکا برای هشتمین هفته متوالی به تعداد سکوهای نفتی خود افزودند و این درحالی است که شرکت های انرژی هزینه های خود را افزایش داده اند. بعد از این که سازمان کشورهای صادر کننده نفت توافق کرد تا تولید خود را کاهش دهد، این شرکت های انرژی برای بهره گیری از بهبود زودهنگام در قیمت های نفت هزینه های خود را افزایش دادند.
اوپک و سایر تولید کنندگان عمده نفت از جمله روسیه به توافق مهمی در اواخر سال گذشته رسیدند تا تولید خود را 1.8 میلیون بشکه در روز در نیمه اول 2017 کاهش دهند. اما ذخائر نفت خام آمریکا که هفته گذشته تا 8.2 میلیون بشکه افزایش داشته است به این اقدام اوپک سایه انداخته است. بانک ای ان زد در یادداشتی عنوان کرد "با وجود مشکلی که بازار همچنان برای هضم این مسئله افزایش بزرگ ذخائر نفتی آمریکا دارد، احتمال زیاد می رود که امروز قیمت های نفت تحت فشار باقی بماند."
«مایکل مکارتی» استراتژیست ارشد بازار در بازارهای سی ام سی سیدنی گفت که بازارهای این هفته تحت تأثیر تصمیم اداره ذخیره فدرال ایالات متحده آمریکا قرار خواهد داشت. انتظار می رود این اداره نرخ های بهره را در این هفته افزایش دهد. افزایش این نرخ ها در آمریکا احتمال زیاد باعث شناور شدن قیمت دلار خواهد شد که باعث خواهد شد تا نفت برای کشورهای وارد کننده که با دلار معامله می کنند گرانتر شود.