چه خبر از وعده بزرگ بانک‌ها به زلزله‌زدگان کرمانشاه؟!

به فاصله کوتاهی تا پایان سال و فرارسیدن بهار، خبری از عمل بانک‌ها به وعده بزرگشان در خصوص زلزله کرمانشاه نیست؛ وعده‌ای که هرچند نجات بخش به نظر می‌رسید و بسیار خوشححال کننده بود، گویا فراموش شده و بعید نیست به زودی خلف آن را شاهد باشیم!
کد خبر: ۷۷۳۱۱۶
|
۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۱ 10 February 2018
|
6464 بازدید
|
۶
به فاصله کوتاهی تا پایان سال و فرارسیدن بهار، خبری از عمل بانک‌ها به وعده بزرگشان در خصوص زلزله کرمانشاه نیست؛ وعده‌ای که گویا فراموش شده و بعید نیست به زودی خلف آن را شاهد باشیم!
 
به گزارش «تابناک»؛ در روز‌هایی که «زلزله کرمانشاه» و آسیب دیدگان پرشمارش در کانون توجه عموم قرار داشتند و برخی می‌کوشیدند، خود را در صف یاری کنندگان ایشان قرار دهند، مدیران عامل بانک‌ها گرد هم آمده و وعده‌ای دادند که اگر محقق شده بود، کمتر نگرانی‌ در خصوص زلزله زدگان این خطه مانده بود.

آذرماه به نیمه نرسیده بود که مدیران عامل نظام بانکی کشور در نامه‌ای خطاب به مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی و ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی از تصمیم مشترکشان برای تخصیص بودجه‌ای رایج در تمامی بانک‌ها برای کمک به زلزله زدگان خبر دادند؛ تخصیص بودجه چاپ تقویم و سررسید سالانه برای کمک به آسیب دیدگان ناشی از حادثه زلزله کرمانشاه.

ابعاد این تصمیم زمانی مشخص می‌شود که بدانیم برخی بانک‌ها سالانه مبلغی حدود یک میلیارد تومان به این امر اختصاص می‌دهند و بعضی، بیش از این برای چاپ تقویم، سررسید و دیگر هدایای تبلیغاتی ویژه نوروز هزینه می‌کنند؛ هزینه‌هایی که سرجمع آن در تمامی بانک‌ها به اعداد بسیار بزرگی می‌رسد؛ بسیار بزرگتر از مبالغ گردآمده در حساب بانکی سلبریتی و مشاهیر برای این منظور و حتی بیشتر از مجموع کمک‌های بسیاری از نهادها، سازمان‌ها و شرکت‌ها.
 
 مبالغی که قرار بود به زلزله زدگان اختصاص پیدا کند، اما دست کم تا این لحظه انجام نشده است. این را می‌شود از اخبار شومی دریافت که از مناطق زلزله زده مخابره می‌شود و حکایت از آن دارد که حتی مشکل تأمین کانکس و اسکان اولیه زلزله زدگان نیز کامل رفع و رجوع نشده است. انگار نه انگار که به همین منظور کمک‌های فراوانی به حساب برخی چهره‌های مشهور واریز شده و وعده‌های فراوان، رفع این نیاز را نشانه رفته بود.


مثل این وعده بزرگ مجموعه بانکی و مالی کشور که ظاهرا قرار است به مانند هدایای بانکی، در روز‌های آخر سال عیارش مشخص شود. در همان مقطعی از سال که تا سال گذشته به انتشار انبوه سررسید‌ها و هدایای بانکی اختصاص داشت و امسال قرار است متفاوت از همیشه باشد. به شرطی که وعده‌های داده شده از یاد نرود و دست کم امثال وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی ـ که نامه فوق خطاب به ایشان به رشته تحریر درآمده بود ـ پیگیر تحقق این وعده باشند.

وعده‌ای که باید به اختصاص چند ده میلیارد تومان به زلزله زدگان منجر شود، اما تا این لحظه خبری از تحقق آن نیست. آن هم در شرایطی که موعد سفارش و چاپ امثال سررسید و تقویم از راه رسیده و روز‌های باقی مانده از سال، موعد توزیع و انتشار این دست هدایا در سراسر کشور و ارائه آن به مشتریان بانک هاست. موضوعی مهم که شبیه خلف وعده مدیران بانکی کشور در خصوص این وعده است.

 

 
اتفاقی نگران کننده که برخی بر این باورند احتمالا قرار است به ارائه تصویری نادرست از هدایای بانکی به جامعه گره خواهد خورد. به این صورت که مبالغ ناچیزی به زلزله زدگان اختصاص پیدا کند و بیان شود که هزینه چاپ نشر و توزیع سررسید و تقویم و دیگر هدایای بانکی، همینقدر بوده است و بس. در شرایطی که کسی نیست افشا کند واقعیت چه بوده و چه باید باشد.
 
اینجاست که جا دارد از مسئولان بانکی و در بالادست ایشان، مدیران بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بخواهیم تدابیری بیاندیشند تا وعده مدیران بانکی به زلزله زدگان محقق شده و مسیر شفافی برای تحقق آن طی شود. رویدادی در راستای حفظ اعتبار و اعتماد عموم به نظام بانکی و البته نجات زلزله زدگان به بخشی از مشکلات وسیعی که دامنشان را گرفته و رهایشان نمی‌کند.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶
کارمند بانک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
اگر آقای استاندار باز پرداخت این وامها را تضمین کند منظور این است که بانک در نحوه گرفتن ضامن کاری نداشته باشه استاندار باز پرداختش را تضمین کند از همین 23بهمن همگی بانکها آمادگی دارند به تمام زلزله زده گان به هر میزان وام پرداخت کنند در کوتاه ترین زمان . مشکل این است دولت مردان برای خوب جلوه دادن خود یکسری حرفها را میزنند ولی در عمل هیچ هستند همین آقای استاندار حاضر نیست خودش به شخصه ضمانت وام 10نفر را به عهده بگیرد .
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
بزرگترین لطمه را به نظام اسلامی همین بانکها در بیست سال اخیر زده اند. آمار اختلاس ها، رشوه های دریافتی از متقاضیان وام، سوءاستفاده از حسابهای قرض الحسنه در پرداخت وام به کارمندان خود، حقوق های نجومی به مدیران و هیئت مدیره ها، خارج کردن بازار از دست تجار با سرمایه گذاریهای بی ربط به امور بانکی، دخالت در امر مسکن و خرید زمین در نقاط مرغوب شهرها و دهها مورد دیگر.
گرچه این مطلب غیر قابل انتشار ذکر خواهد شد اما یقین بدانید روزی خواهد رسید که مسئولان تاسف این را بخورند که چرا زودتر مانع این بانکها نشدند.
فساد اقتصادی ریشه اش در همین سیستم معیوب و و رباخواری نهفته که بهتر است خود را به کوچه علی چپ نزنیم و کمتر تقصیرها را به آن سوی مرزها ربط بدهیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
ده هزار ميليارد تومان سود پرداختي بانك ملي ايران به بانك مركزي بابت اضافه برداشت در سال ٩٦ بوده حال سوال اين است مديرعامل بانك ملي با اين پول چكار كرده اصلا هيچ نظارتي در كشور وجود ندارد و مديران هم به خاطر خوش خدمتي سر كار هستند و مردم هم نااميد از اصلاح امور
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
تاكي ساده انديشي .ايا برخی مديران تا كنون حرف راست زده اند ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
همانطورکه وعده های سال 92 روحانی مبنی بربهبود وضعیت اقتصادی بازنشستگان پس از5سال همچنان دروعده سرخرمنی وام زلزله زدگان هم در مرحله وعده سرخرمنی اسشت هرچه باشد ازدولت روحانی است
hamid
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
مگه روحانی به وعده هاش عمل کرده یا می کنه؟.وعده هاش که با امضا برجام مشکل اب خوردن مردم هم حل میشه نشون بدید تا حرف های اخیر.بانک ها هم که تکلیفشون روشنه.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟