فرمول صدا‌و‌سیما برای ترویج خشونت علیه زنان!

کد خبر: ۸۸۰۴۳۵
|
۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۰ 23 February 2019
|
8979 بازدید
|

چند روز پیش شبکه یک سیما در برنامه "فرمول یک " در اقدامی عجیب و غریب داستان زندگی مردی را به تصویر کشید که در نهایت افتخار از ضرب و شتم همسرش صحبت می‌کرد و با لبخند می‌گفت که 27 بار به دادگاه رفته تا به درخواست طلاق همسرش پاسخ دهد اما هر بار تأخیر در برگزاری جلسه دادگاه یا پادرمیانی بستگان و نزدیکان آنها را از جدایی منصرف کرده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه ایران، این مرد درحالی از بازگشت به کانون خانواده سخن می‌گفت که یک اشتباه را حداقل 27 بار تکرار کرده بود و همسرش نه نقش ایثارگر و کانون مهر بلکه نقش قربانی را ایفا می‌کرد که حاضر شده دوباره به خانه‌ای برگردد که در آن خشونت را بارها و بارها تجربه کرده است. به هرحال صدا‌و‌سیما بازهم در اقدامی نسنجیده پرچم سفید را برای مردانی بالا برده است که باید مورد توبیخ و حتی درمان قرار بگیرند؛ اقدامی نسنجیده که شاید برای بقا و دوام خانواده‌ها صورت گرفته اما به اعتقاد کارشناسان در جهت تعویق تصویب لایحه منع خشونت علیه زنان قدم برداشته است.

عادی جلوه دادن خشونت علیه زنان

معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری در امور زنان نیز در واکنش به این برنامه در کانال تلگرامی خود نوشت، در شرایط تلاش برای تقویت و تحکیم بنیاد خانواده، این مصاحبه چه معنایی دارد؟

وی در ادامه می‌افزاید: زنی که بعد از ٢٧ بار درخواست طلاق به خاطر کتک خوردن از همسر، توانست به زندگی مشترک ادامه دهد! او می‌گوید: تصویر این چنینی زندگی مشترک را برای تشویق جوانان بویژه دختران به ازدواج، ارائه می‌دهید؟ یا طرح این الگوها برای عادی جلوه دادن خشونت علیه زنان است؟

اشاعه خشونت علیه زنان به هیچ وجه قابل قبول نیست

بهمن کشاورز حقوقدان در گفت‌و‌گو با «ایران» معتقد است، به موجب قانون مدنی، عرف جاری شناخته شده و اصول اخلاقی حاکم بر جامعه زوجین مکلف به حسن رفتار با یکدیگر هستند و تعریف این حسن رفتار البته در طبقات مختلف اجتماعی و اقوام و گونه‌های مختلف قومی متفاوت است اما مطمئناً این تعریف قدر متقنی دارد.

این حقوقدان می‌گوید: تردیدی نیست که بدزبانی و اعمال خشونت لفظی و حرکات و اعمال بی‌ادبانه و به طریق اولی تعرضات جسمی و بدنی و کتک زدن، سوء رفتار است و نه قابل دفاع است و نه قابل توجیه. وی تأکید می‌کند: سوء رفتار از موجبات طلاق و جدایی است و در عین حال اگر به حد فحاشی و کتک زدن برسد، حسب مورد می‌تواند موجب مجازات تعزیری و دیه باشد. این بیان که «ممکن است از این قبیل اتفاقات بین زن و شوهر بیفتد و اینکه شوهر زنش را گاهی کتک بزند طبیعی است و اشکالی ندارد» و مانند اینها گفته‌هایی سخیف است وحداقل درجامعه ایرانی جایی ندارد یا نباید داشته باشد. این حقوقدان با اشاره به اینکه عوامل مختلفی باعث ماندن در رابطه‌ای همراه با خشونت است، می‌افزاید: ممکن است خانم‌هایی به چنین روابطی تن دردهند که تحت سلطه اقتصادی شوهر باشند که در این صورت این موضوع باعث نهایت تأسف خواهد بود و مسأله‌ای است که باید حکومت با برقراری نهادی نظیر بیمه زنان خانه دار آن را حل کند. از سوی دیگر اما تحمل خشونت و کتک خوردن در زندگی زناشویی می‌تواند حاصل ضعف شخصیت و احساس حقارت چنین خانمی باشد که این مورد نیز باعث تأسف است. اما گاهی هم ماندن در چنین زندگی‌هایی می‌تواند نتیجه ابتلای خانم به مازوخیسم (جنون خودآزاری) باشد که چنین افرادی را باید درمان کرد. درعین حال مردی هم که زن خود را کتک می‌زند احتمالاً به سطوح مختلفی از اشکال روانی مبتلا است که می‌تواند تا حد سادیسم پیش رفته باشد و اینگونه افراد برای جامعه هم خطرناک هستند. اما در شرایطی که همه جهان در تلاشند تا خشونت علیه زنان و دختران از بین برود و با شعارهایی نظیر جهان را نارنجی کنید تا دیگر در گوشه و کنار این جهان هیچ دختری مورد آزار و اذیت قرار نگیرد سعی می‌کنند آسیب دیدگان این معضل اجتماعی را تحت حمایت قرار دهند. بهمن کشاورز در پاسخ به این سوال رسانه ملی کشوری که مسئولان آن نیز با ارسال لایحه منع خشونت علیه زنان به نهاد قانونگذاری تلاش می‌کنند زنان و دختران کشورش را به ساحل امنیت اجتماعی برسانند کاری درست انجام داده است می‌گوید: آنچه مسلم است اشاعه این قبیل مسائل از رسانه‌های عمومی آن هم به نوعی در مقام دفاع یا توجیه باشد به هیچ وجه قابل قبول نیست. اینکه گفته می‌شود باید خانواده را به هر شکلی حفظ کرد و این تصور که جدایی باعث لطمه خوردن به فرزندان خواهد شد ممکن است در مورد بروز اختلاف سلیقه جزئی بین زن و شوهر قابل قبول باشد اما ادامه زندگی زن و شوهری که برخورد و ارتباط نامعقول و ناسالمی نظیر آنچه گفته شد دارند از هر سمی برای فرزندانشان بدتر و خطرناک‌تر است. وی تأکید می‌کند: بنابراین رسانه‌های عمومی که با پول مردم اداره می‌شوند نباید به خود اجازه دهند که ثروت ملی را در این مسیرها تلف کنند و رسانه‌های خصوصی نیز شرعاً و اخلاقاً باید از اشاعه این گونه موارد و بویژه دفاع از آن خودداری کنند.

60 درصد زنان خشونت را تجربه کردند

اما در حالی که آمار‌های جهانی نشان می‌دهد از هر 3 زن یک نفر در طول زندگی خود خشونت را تجربه کرده، کافی است دامنه داده‌ها را کوچک کنید تا به آماری تکان دهنده‌تر در ایران برسید. رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور چندی پیش در حالی از آمار 20 درصدی همسر آزاری در میان خشونت‌های خانگی خبر داد که نتایج پژوهش‌های انجام شده در 28 استان کشور نیز نشان می‌داد که حدود 60 درصد از زنان ایرانی در زندگی زناشویی خود حداقل یک بار خشونت را تجربه کرده‌اند در چینی شرایطی آیا پخش چنین برنامه‌هایی از صدا و سیما می‌تواند به کاهش خشونت علیه زنان کمک کند یا اینکه فرهنگ پذیرش خشونت و تحقیر از سوی زنان و بالا بردن پرچم سفید برای مردان را نهادینه خواهد کرد؟

رفتار ناشیانه صداو سیما قابل تحلیل است

مریم یوسفی جامعه شناس در این باره به «ایران» می‌گوید: رفتار ناشیانه صدا و سیما را باید با مکثی بلند مدت تجزیه و تحلیل کرد. چرا که ما در قرنی زندگی می‌کنیم که اخلاقیات و انسانیت حرف اول را می‌زند. این برنامه انسان عاقل را به فکر فرو می‌برد که یک زن چگونه می‌تواند 27 بار خشونت کلامی و حتی جسمی را تحمل کند اما در فاصله بین دو جلسه دادگاه همه چیز را فراموش کند و دوباره آشتی کند. شاید این خانم به دلایل مختلفی مانند مشکلات اقتصادی یا حضور فرزند از حق قطعی خود گذشته باشد اما صدا و سیما با به تصویر کشیدن موضوعاتی از این دست به نوعی به ترویج و تشویق فرهنگ پذیرش خشونت کلامی و فیزیکی از سوی همسر در میان زنان می‌پردازد به این معنا که خانم‌ها اگر مورد خشونت قرار می‌گیرید هم این خانم را الگوی خود قرار دهید و به زندگی خود ادامه دهید.

وی تأکید می‌کند: اگرچه ممکن است هدف صدا و سیما از پخش این برنامه تشویق برای کاهش طلاق و به‌دنبال آن کاهش تعداد کودکان طلاق و فرزندان بدسرپرست است اما نوع نگاه به این موضوع بسیار نادرست است. درست است که تعداد زیادی از افراد جامعه با یک بار خشونت با تصور اینکه این رفتار ممکن است دوباره تکرار شود از زندگی خارج می‌شوند و فرزندان را در معرض مشکلات بسیار قرار می‌دهند اما باید بدانیم که تحمل خشونت در چنین سطحی زندگی فرزند یا فرزندان را با مخاطرات بسیار مواجه می‌کند چراکه تأثیری ناخوشایند بر شخصیت آنها خواهد گذاشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۶
انتشار یافته: ۱۱
میلاد حمیدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
خانم ابتکار خانواده شامل مرد هم هست و خشونت هایی که علیه مردها اعمال میشه کمتر از زنها نیست منتها مردها بخاطر غرور و تابوها اونها رو بروز نمیدن. انقدر هی زن زن نکنید و علیه مردها موضعگیری نکنید. کلی مصادیق خشونت علیه مردها رو هم میشه در بیشتر برنامه های صدا و سیما دید که اتفاقا خیلی بیشتر هم هست ولی چون شما نگاه تک بعدی دارید یا نمی بینید یا اینکه نمیخواید ببینید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
زن رو اینقدر باید بزنی تا جرات نکنه جیکش در بیاد
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
نظر پدر جنابعالی در این مورد چیست؟ آیا خواهان آن هستی که پدرت حتی یکبار مادرت را کتک بزند. اگر کپی خودت بیاد خواستگاری دخترت موافقت میکنی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
لطفا" به این نظرات منفی هم ندهید چون این عده حتی از منفی گرفتن هم لذت میبرند.
ناشناس
| Denmark |
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
یکی هم پیدا میشه اینقد بزنتت که حتی اگه جیکت در اومد هم دیگه فایده ای نداشته باشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
با داشتن دو تا دختر از زندگی کردن فرزندانم در این کشور میترسم. فکر کن بچه رو با احترام و زحمت بزرگ کنی بعد بدی دست یه مردی که توی جامعه و تلویزیون بهش یاد دادند که زن برای کتک خوردنه! خوب این بچه ازدواجش توی این مملکت حماقت نیست؟ حتی حق خروچ از این زندگی رو هم نداره. کاش مجلس انقدر که به چند هزار آقای قربانی مهریه فکر میکرد به میلیونها زن قربانی خشونت هم توجه میکرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
کاملا موافقم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
صدا و سیما به کنار قانون را ببینید که حکم به طلاق آن زن نداده است
ناشناس
|
Turkey
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
چقدر اون مرد باید پر رو باشه که بیاد و اعلام کنه من خانمم رو‌ بارها کتک زده ام و چقدر اون خانم از عزت نفس پایینی برخوردار بوده که تحمل کرده،بخشش یک بار میشه،نه بیشتر!
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
الان کجای دنیا به زن اینقدر بها میدن،تو اروپا که زن هم پابه پای مرد باید کار کنه،زندگی تامین کنه هیچ طلبی هم نمیتونه داشته باشه،اما تو ایران مرد وظیفه داره کار کنه،خونه جور کنه تازه مهریه هم بده،زنه هم اگر درآمد داشته باشه میگه مال خودمه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
منم یک زنم. تحصیل کرده . بدون نیاز مالی.
همسرم هم مرا می زند، هنوز ۲۷ بار نشده ...
شاید شده و نشمردم. ولی آنقدر مراحل قانون و پزشک قانونی سخت است و وای بر شوهری که میداند باید طوری بزند که نتوانی از پزشک قانونی مدرک بگیری.
تازه اگر هم بگیری انرا کجای دلت بگذاری.
زدنی را می توان دید و زدنی را نه.
اگر نام یک مرد رویت نباشد، کارت در این جامعه، در فامیل زار می شود
به قولی یک پادشاه بد بهتر از بی پادشاهی است.
با کلی ترس اینها را نوشتم که مبادا از روی آی پی ام مرا پیدا کنند و ابرویم برود.
کاش انجمن محرمانه ای بود و این موارد را جمع می کرد و راهکار ارایه می داد و ...
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟