مرور روزنامه‌های چهارشنبه نهم مردادماه؛

نداری مردم و مانور تجمل مسئولان/خط قرمز در تنگه هرمز/یک قدم تا حل چالش «ازدواج‌­های شرعی غیررسمی»

روز خبر‌های مهم قضایی، محصولات ایران‌خودرو باز هم گران شد، عکس یادگاری ترامپ با طالبان؟! نگرانی آمریکا از اینستکس، دستگیری برخی مدیران سایپا، رنگ زنانه در کابینه؟ پیامد‌های نه بریتانیا به ایده تبادل نفتکش ها، زیرآبی آژانس‌ها‌ و سایت ها‌ی فروش اینترنتی بلیت هواپیما و امام با اعدام هویدا مخالف بود؟ از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۹۱۵۰۸۲
|
۰۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۲ 31 July 2019
|
20151 بازدید
|

روز خبر‌های مهم قضایی، محصولات ایران‌خودرو باز هم گران شد، عکس یادگاری ترامپ با طالبان؟! نگرانی آمریکا از اینستکس، دستگیری برخی مدیران سایپا، رنگ زنانه در کابینه؟ پیامد‌های نه بریتانیا به ایده تبادل نفتکش ها، زیرآبی آژانس‌ها‌ و سایت ها‌ی فروش اینترنتی بلیت هواپیما و امام با اعدام هویدا مخالف بود؟ از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز چهارشنبه نهم مردادماه در حالی چاپ و منتشر شد که خبر‌های مهم قضایی از جمله صدور حکم قصاص محمدعلی علی نجفی برای پرونده قتل میترا استاد، حکم بیست سال زندان برای داماد وزیر کار و دستگیری تعدادی از مدیران سایپا در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده اند.

نگرانی آمریکا از اینستکس، اعتراف ترامپ شکست ناپذیری ایرانیان در مذاکره و نشانه‌های کاهش تنش در خلیج فارس از دیگر مواردی است که با تیتر‌های مختلف در صفحات نخست تعدادی از روزنامه‌های قرار گرفته اند.
روزنامه خراسان و مردمسالاری با درج تصویر محمدعلی نجفی و هادی رضوی در مرکز صفحه نخست عنوان حکم قصاص برای نجفی، ۲۰ سال حبس برای داماد جنجالی؛ هادی رضوی را تیتر یک کرد و شرق با تیتر (از MIT تا زیر تیغ)، اعتماد (برزخ قصاص و بخشش) جوان (قصه شهرزاد و قصاص شهردار)، وطن امروز (حکم: قصاص)، آفتاب یزد (روز اخبار مهم قضایی) سوژه داغ روز را در صفحه اول خود برجسته کردند.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

خط قرمز در تنگه هرمز
جلال خوش‌چهره در بخشی از سرمقاله امروز ابتکار با عنوان خط قرمز در تنگه هرمز نوشت: تهدید علیه حاکمیت طبیعی و تاریخی ایران در تنگه هرمز، عبوز از خط قرمزی است که واشنگتن در دنبال‌ کردن سیاست فشار حداکثری می‌کوشد تا از یک‌سو به ایجاد ائتلاف قدرت‌های جهانی علیه ایران بینجامد و از سوی دیگر، آرایش امنیتی منطقه خلیج‌فارس را به سال‌های پیش از خروج بریتانیا از منطقه شبیه کند. طرح تشکیل «ناوگان اروپایی» در خلیج‏فارس می‌تواند بستر چنین اهدافی باشد. این طرح را که «جرمی‌هانت» وزیر‌امور خارجه سابق بریتانیا یک‌روز پیش از تشکیل کابینه جدید این کشور ارائه داد، با استقبال محتاطانه آلمان، فرانسه، ایتالیا، دانمارک و حتی کره جنوبی روبه‏رو شده است.
نداری مردم و مانور تجمل مسئولان/خط قرمز در تنگه هرمز/یک قدم تا حل چالش «ازدواج‌­های شرعی غیررسمی»
طرح حاوی دو گزینه است: نظارت بر رفت‌و‏آمد ایمن کشتی‌ها و اسکورت نفتکش‌ها با ناو‌های جنگی. در این حال همه کشتی‌هایی که با پرچم بریتانیا در تنگه هرمز حرکت می‌کنند، باید مسیر خود را به وزارت حمل و نقل این کشور اطلاع دهند تا از امکان اسکورت نظامی بهره‌مند شوند. سخنان تاکیدی «دومنیک راب» در روز نخست تصدی‌اش در مسند وزارت امورخارجه دولت «بوریس جانسون» حائز تامل است. او گفته است: «نباید میان اتحادیه اروپا و آمریکا بر سر ماموریت‌های دریایی در خلیج‏فارس کشمکش وجود داشته باشد.» راب به نکته دیگری هم در روابط تنش‌آلود دولتش با ایران بر سر نفتکش‌ها اشاره کرده است؛ اینکه «قصد اتخاذ تصمیم عجولانه ندارد، اما کامل گزارش‌ها و اطلاعات دراین‌باره را دریافت می‌کند».


هرچند هنوز به روشنی نمی‌توان ادعا کرد که بریتانیا به یکباره و ناخواسته در معرکه تنش روابط ایران و آمریکا داخل شده، اما به هرحال دو ناو «اچ‏ام‌اس دانکن» و «مونتروز» این کشور به همراه دیگر ناو‌های دولت‌های اروپایی در آب‌های خلیج‌فارس خواهند بود. تهران طرح مشترک «ناوگان اروپایی» در تنگه هرمز را پیام خصمانه قدرت‌های اروپایی تفسیر کرده است. «علی ربیعی» سخنگوی دولت در این‌باره گفته است: «قصد اعزام ناوگان اروپایی به خلیج‏فارس، طبعاً پیام خصمانه‌ای دارد.» او تصریح کرده: «‏این تصمیم تحریک ‏کننده و موجب افزایش تنش‌ها خواهد شد.»


واشنگتن با زیرکی در حال تغییر زمین بازی به عرصه‌ای است که اروپائیان و به‏ویژه بریتانیا را به‌رغم همه وسواس‌های‏شان در افزایش تنش با ایران، رودر‌روی این کشور قرار می‌دهد. تهدیدآمیز‌تر اینکه حاکمیت طبیعی و تاریخی ایران در تنگه هرمز در معرض اقدام‌های تاکتیکی و ماجراجویانه قرار گرفته است. این تهدید به مراتب فراتر از تحریم‌هایی است که واشنگتن تاکنون به اجرا گذاشته است. تمامیت سرزمینی ایران خط قرمزی است که لازم است برای حفظ آن در وهله نخست به خنثی کردن سیاست ائتلاف‌سازی واشنگتن اقدام کرد. دوم؛ مانع هرگونه تغییر در آرایش امنیتی تنگه هرمز شد که ریشه در طبیعت و تاریخ این آبراهه دارد.

نداری مردم و مانور تجمل مسئولان

آفتاب یزد در گزارشی با عنوان نداری مردم و مانور تجمل مسئولان به جشن مدیر مشهدی پس از ۱۰ هزار تایی شدن دنبال‌کنندگان صفحه اینستاگرامش پرداخت و نوشت: مجید خرمی مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرآرا و سرپرست اداره کل روابط عمومی و بین الملل شهرداری مشهد پستی را در صفحه توئیترش منتشر کرد که با واکنش‌های تند و انتقادی کاربران فضای مجازی همراه شد. مجید خرمی در این پست خود تصاویری از جشن لاکچری ۱۰ هزارتایی شدن حساب اینستاگرام و ۴هزارتایی شدن حساب توئیتر خود را منتشر کرد و در این باره نوشت: «امروز، برادرانم درخانه هنر، ۱۰ هزارتایی شدن پیج اینستاگرام و ۴هزارتایی شدن صفحه توئیترم را با هدایایی یادآور شدند. ارتباط من، با مخاطبان به شدت تسهیل شده است. بدون شک در دنیای کنونی، نقش شبکه‌های اجتماعی در ارتباط موثر با مخاطبان، غیرقابل انکار است. ارتباط باشما برایم افتخار است و امیدوارم پایدار باشد.»
نداری مردم و مانور تجمل مسئولان/خط قرمز در تنگه هرمز/یک قدم تا حل چالش «ازدواج‌­های شرعی غیررسمی»
البته این بار اولی نیست که به برخی از مسئولان دست به چنین اقدامات غیرنامتعارفی می‌زنند. مثلا غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی از جمله کسانی است که برای صفحه اینستاگرام خود جشن تولد دوسالگی گرفت و انتقاد کاربران را برانگیخت. در مورد دیگر می‌توان به رئیس کارخانه چسب هل اشاره کرد که جشن تولد مجللی را برای خودش گرفته و تصاویر آن را در فضای مجازی منتشر کرده است. اکنون جشن گرفتن آقای مسئول برای چند هزارتایی شدن صفحاتش در شبکه‌های اجتماعی با بازتاب‌های انتقادی از سوی کاربران روبه‌رو شده است. یه ویژه آنکه خرمی مسئولیتی هم در شهرداری مشهد دارد. کاربران بسیاری معتقدند که به جای جشن برای چند هزارتایی شدن در اینستاگرام بهتر است که به مشکلات مردم رسیدگی کند.


یکی از کاربران نوشته است: «مردم نون ندارن بخورن بعد مسئول ما واسه ۴k شدنش جشن لاکچری می‌گیرن»
کاربر دیگری گفته است: «بعد جشن وقت کردین کاری هم برای مجموعه خود بکنید»
دیگری نوشت: «کاش این کار را نمی‌کردند و کاش حداقل شما آن را منتشر نمی‌کردید. تعداد فالوور اینستاگرام و توئیتر هیچ معنایى ندارد جز شهرت احتمالى بیشتر و این موضوع ارتباط معنادارى با میزان خدمت‌رسانى یا توفیق فرد در جایگاهش ندارد.» یکی دیگر از کاربران گفته است: «مردم در مشکلات اقتصادی دسته و پنجه نرم می‌کنند آقای مجید خرمی جشن فالوور برای خودش گرفته» کاربران دیگر نوشته‌اند «این دنیای کنونی درسته ارتباطات را تسهیل کرده، ولی متاسفانه سوتی‌ها را هم بد نشان می‌دهد دقیقا مثل حرکت خنده‌دار آقای خرمی»، «کاش تعداد شمع ها‌ی روی کیک دغدغه‌های مردم مشهد که این چند سال به وجود آمده و توسط رسانه پیگیری شده، می‌بود نه شاخ شدن در فضای مجازی»، «آقای خرمی! نمی‌دانم چه کسی به شما گفته احتمالا هوش و سواد رسانه و ارتباطات دارید که هنوز نمی‌دانید این دست کار‌ها فقط باعث به سخره گرفته شدن، می‌شود. همین توئیت بهترین نشانه است که توانایی واقعی شما در حوزه ارتباطات چقدر است»، «چه‌جوری می‌شه آدم هم روزنامه‌نگار باشه، هم مدیرعامل موسسه‌ی فرهنگی مطبوعاتی، هم سرپرست اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری؟»، «منابع ملت ایران دست همین حضراته! مدیران خاص و...»، «مرسی که باعث شادی و خنده مردم شدین خواهشا به همین راه ادامه بدین و به کار‌های مملکت کاری نداشته باشین»، «تو دنیایی که بچه ده ساله یک شبه پیج اینستاگرامش را به ده هزار می‌رساند کاش می‌فهمیدیم آمار‌های فضای مجازی فقط یک عدد هستند نه بیشتر؛ همان‌طور ذوق‌زدگیِ آن‌ها با کار یک هکر دود هوا می‌شود»، «اینستا ۴۷k و توئیتر ۸k یه بارم احساس خوشحالی نکردم. برو به حالت گریه کن که فالوور برات خوشحالی میاره. سواد رسانه داشتی می‌فهمیدی فالوور صرفا طرفدار تو نیست که روش حساب می‌کنی» این کار‌ها جز اینکه خدمات شایان شهردار محترم مشهد را که زبانزد عام و خاص است زیر سؤال ببرد ارزش دیگری ندارد.

یک قدم تا حل چالش «ازدواج‌­های شرعی غیررسمی»
حمیدرضا رضایی کارشناس سیاستگذاری مهاجرت در یادداشتی که در شماره امروز جوان و با عنوان یک قدم تا حل چالش «ازدواج‌­های شرعازدواجی غیررسمی» منتشر شده نوشت: چهار دهه از حضور مهاجران در ایران می‌گذرد. قرابت‌های فرهنگی و مذهبی بین ایرانیان و مهاجران باعث درهم‌آمیختگی این دو گروه در کشور شد. ازدواج بین ایرانیان و مهاجران یکی از نتایج این ادغام بود. مطابق قوانین ایران، تابعیت تنها از طریق خون پدر به فرزند منتقل می‌شود. همین باعث شد تا صد‌ها هزار کودک حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی بی‌شناسنامه شوند و در سخت‌ترین شرایط با فقر و نابرابری دست و پنجه نرم کنند. کمتر کسی به فکر این فرزندان و مادرانشان است که غالباً مظلوم و فقیرند و پشتیبانی هم ندارند که صدایشان را به گوش حاکمیت برساند.


قوانین تابعیتی ما مختص زمان رضاخان است. قوانینی که به خون پاک آریایی افتخار و در گوش مادر ایرانی زمزمه می‌کردند: «به ما چه؟! می‌خواستی با مرد خارجی ازدواج نکنی! حالا که ازدواج کرده‌ای، بچه‌ات باید بدون هویت بماند.» بی‌هویتی فرزندان، آهن داغی بر دستان زنان ایرانی شده که می‌خواهند با مرد غیرایرانی ازدواج کنند. خواه آن مرد غیرایرانی یک مدافع حرم افغانستانی باشد یا یک عراقی که با داعش جنگیده و خواه غیر از اینها.
نداری مردم و مانور تجمل مسئولان/خط قرمز در تنگه هرمز/یک قدم تا حل چالش «ازدواج‌­های شرعی غیررسمی»
اکثر این مردان خارجی که از آن‌ها صحبت می‌شود با ما هم‌دین، هم‌مذهب و هم‌زبان هستند. ما که داعیه‌دار ام‌القرای اسلام در دنیا هستیم، چرا در این مورد تبعیض قائل شده‌ایم؟ چرا به فرزند یک مرد مسلمان که اتفاقاً با زن ایرانی ازدواج کرده است هیچ خدمتی نمی‌دهیم؟


این تبعیض، اما در انتقال تابعیت غالباً جنبه فقهی ندارد و با نیت حمایت از حقوق زنان ایرانی در سال ۱۳۱۳ تدوین شده است، حتی در قانون مدنی ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی با محدودیت­‌هایی مواجه است. بر اساس ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت است. این فرآیند طولانی و ناکارآمد سبب بروز پدیده‌­ای موسوم به «ازدواج‌های شرعی غیررسمی» در کشور شده است.


از این‌ها گذشته، از منظر حکمرانی نرم، پدیده بی‌هویتی برای حاکمیت به مثابه سم است. انسان‌هایی که هیچ هویتی ندارند و در حاکمیت دیده نمی‌شوند مثل خودرو‌های بی‌پلاکی هستند که در جامعه در حال ترددند و بدون آنکه دوربین‌ها آن‌ها را ثبت کنند به‌راحتی می‌توانند تخلف کنند مرتکب جرم شوند و اصلاً هم به چشم نیایند.


در طول دو سال گذشته دغدغه‌مندان و فعالان اجتماعی پیگیری‌های زیادی را انجام داده‌اند تا سرانجام دولت به ارائه لایحه‌ای برای حل مشکل بی‌شناسنامگی فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی بپردازد. اردیبهشت ۹۸ مجلس با رأی قاطع آن را تصویب کرد، اما شورای نگهبان دو ایراد امنیتی به لایحه وارد کرد. اصلاح ایرادات در جلسه تیرماه مجدداً به تصویب رسید و برای شورای نگهبان ارسال شد تا در قدم پایانی تکلیف هویت این فرزندان در آنجا مشخص شود.


اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی، نتیجه زحمات چندین نسل از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارشناسان و فعالان اجتماعی و رسانه‌ای بوده است. امید است با اجرایی شدن این قانون، زمینه‌های قانون‌گریزی و قانون‌شکنی در ایران کاسته و شرایط برای متناسب شدن قوانین قدیمی با نیاز‌های روز جامعه ایران فراهم شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
مردم به اندازه خودشون دارن وکار میکنن منتها همین مسعولان باچندتا ورق کاغذ پول دست مردم رو بی ارزش میکنن فقیر اون آدمهایی هستند که از مال مردم میدزدن تاجیب خودشون رو پر کنن مردم کار میکنن پول درمیارن برخی از دسترنج مردم سواستفاده میکنن
ناشناس
|
Germany
|
۰۸:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
تابی ادرس میدی ولی ادرس جشن گرفتن فلان مسئول هم کار بیخودی بوده ولی اونجوری بدبخت نشدیم ما پیگیر باش 48 تا دکل نفتی زمان احمدی نژاد قضیش چی بوده ما فکر میکردیم یدونست تا حالا پیگیر باش کی سی هزار میلیارد وام گرفته ایا وام ازدواج بوده چی بوده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
همانطور که تحریم ها هزینه های کشور ما را افزایش داد باید کاری کرد که هزینه انها و قیمت تمام شده خرید نفت آنها افزایش پپدا کند چه خوب که با هر کشتی یک ناو انها همراهی کند و هزینه حضور ده ها ناو توسط انها پرداخت شود و هزینه بیمه کشتی های انها افزایش یابد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
هدف حذف نجفی بود که موفق هم شدند .


شریعتمداری که چهل سال اینجا و آنجا و همه جا هست .دامادش که اعدام نمی شود اگر چه حقش چندین بار اعدام است.
ناشناس
|
Romania
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
تا حالا کی حقوق زنان و اقلیت‌ها رعایت شده که این بخواد بار دومش باشه.
پاسخ ها
فتح مکه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
....!بیشتر فکر کن و کمتر حرف بزن.
پور فاتح
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۰
فتح مکه مگر شما مخالف حقوق برابر انسانها هستی؟
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
متعجبم چطور برای موی یک خانم صدها متولی و بگیر و ببند وجود دارد اما برای تجملات و اختلاس و رانت خواری و نجومی بگیری انگار نه انگار نظارتی وجود دارد!!! کسانی که مسئول هستند و این همه رانت خواری و تجملات را می بینند یا باید پاسخگو باشند یا صلاحیت پست و مقام و مسئولیت را ندارند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۰
اشتباه نکن؛
ناشناس
|
Turkey
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
وقتی میگوییم آمار غیر رسمی مهاجرین 3/5 میلیون نفر است و وقتی آنها با خانواده هایشان در ایران زندگی میگنند در بد ترین حالت یک سوم این جمعیت را مردانشان تشکیل میدهند یعنی تقریبا یک میلیون و صد و پنجاه هزار نفر مرد.
و وقتی میگوییم صدها هزار بچه بدون شناسنامه مانده اند !!! یعنی اکثر قریب به اتفاق آنها در ایران ازدواج کرده اند و صاحب فرزند شده اند. ولی در شهرها مهاجرین که زن ایرانی به همراه داشته باشد دیده نمیشود.
بزرگنمایی این موضوع فقط برای تکمیل آرمانهای مسئولین است و نه دلسوزی برای فرزندان زنانی که با مهاجرین افغان ازدواج کرده اند.بالاخره باید توجیه ای در دست باشد تا این کارها انجام شود.
مخلص کلام اینکه این موضوع هر چند ظاهری آراسته و زیبا دارد ولی به دنبال قطعی شدن ماندن تقریبا یک چهارم جمعیت کشور افغانستان در ایران است در حالی که 7 میلیون ایرانی در نقاط مختلف دنیا آواره اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
مسئول تجمل گرا در جمهوری اسلامی چه کار میکند
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
اوایل انقلاب سخن از منش و الگو قرار دادن ائمه و معصومین بود اما امروز به سلبریتی های امریکایی ....زمان آن رسیده که رهبری فرمان یک تصفیه در میان مسوولین و وابسته های آنها صادر فرمایند ،تا نیروهای متدین جایگزین متدین نماها امروزی شوند
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
دقیقا
.حتی این قانون هم اجرا نمیشه که فردمتولد ایران را شناسنامه بدهد حتی از والدین خارجی .
ولی آیادر دنیای قرن ۲۱این نژادپرستی معنایی می دهد ؟تی اگر معنا بدهد شناسنامه سه چار نسل ویک قرن است صادر شده قبلش جابجایی های عظیم جمعیتی کردها وسیستانی ها وترکمن ها وهراتی هاوبلوچ ها وعرب هاخارج مرزها انجام شده.
ضمنا ایران تک نژادی نیست مثل المان .مثلا نژادهای مشترک ایران افغانستان از ترک وبلوچ وترکمن عرب گرفته تا فارس هراتی وسیستانی موجود است که درنواحی مرزی قبیله ای ومشترکند.
قانون تابعیت ۸۰ساله باید بازبینی واصلاح شود
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟