هفته گذشته، بازار سرمایه شاهد عرضه اولیه شستا و استقبال تاریخی سهامدارن از این عرضه بود و در طول پنج روز فعالیت تالار بورس، شاخص کل با رشد بیش از 48 هزار و 500 واحد، در ابرکانال 600 هزار واحدی جای گرفت. در این میان، همچنان خبرها حکایت از ورود عرضه اولیه های جدید در ادامه ورود شستا به بورس دارد. روندی که با توجه به حجم نقدینگی موجود، توجه بسیاری از فعالان بازار را به خود جلب کرده است.
محمد رضا قاسمی در گفتوگو با خبرنگار نبض بورس در خصوص عرضه سهام شرکتهای بورسی همچون شستا گفت: عرضه شرکتهای دولتی دو تاثیر عمده خواهد داشت نخستین تاثیراز نظر وزنی و مدیریتی و دیگری تاثیری است که بر بازار سرمایه ورود این شرکت ها خواهد داشت.
وی ادامه داد: از آنجایی که عرضه شرکتهای دولتی به صورت خرد است، مدیریت دولت در این شرکتها کاسته نمیشود ولی مطالبات سهامداران خرد بیشتر می شود و از این پس شاهد آن هستیم که ضعف های مدیریتی در چنین شرکتهایی با واکنش و مطالبه گری سهامداران خرد مواجه می شود.
قاسمی افزود: به طور مثال، در شرایطی که در خصوص وضعیت یک بانک دولتی عرضه نشده در بورس نمی توان اظهار نظر کرد، در مورد بانک ها و بنگاه های دولتی که در بورس حضور دارند، حداقل مدیران در مجامع برگزار شده طی سال مالی موظف به پاسخگویی به ابهامات در خصوص صورت های مالی هستند و این یعنی ایجاد شفافیت که یکی از امتیازات عرضه شرکت های دولتی در بازار سرمایه محسوب می شود.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در شرایط فعلی بازار سرمایه بیش از گذشته نماگر اقتصاد است، خاطر نشان کرد: اکنون حدود ۲۵ درصد از اقتصاد کشور در بازار سرمایه حضور دارد و چنانچه ارزش بازار ۱۰۰ هزار میلیارد دلاری برای اقتصاد در نظر بگیریم حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد در بورس حضور دارد که اگر ارزش بازار واقعی شود می توان گفت یک سوم اقتصاد در در بورس است.
قاسمی با تاکید بر اینکه حضور بیشتر بخش های اقتصادی در بازار سرمایه به نفع سهامداران است، تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که سهامداران باید یاد بگیرند که مدیریت سهام نداشته باشند بلکه دارایی خود را مدیریت کنند، چنانچه بخواهیم بورس جان بگیرد یکی از نیازهای ضروری آموزش هر چه بیشتر سهامداران است،
سهامداران تازه وارد باید بدانند نباید به صورت مستقیم خرید و فروش کنند که نتیجه آن صفوف خرید و فروش آنچنانی و فضای هیجانی در بازار است بلکه باید این کاررا به سبدگردان ها بسپارند و همچنین نسبت به خرید صندوق های سرمایه گذاری اقدام کنند و در کنارآن ابزارهای مشتقه نیز در بازار باید توسعه یابد.
وی در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز گفت: پیش بینی می شود تا یک سال آینده قیمت واقعی دلار از ۲۰ هزار تومان فراتر خواهد رفت و قیمت دلار نیمایی نیز به ۱۵ الی ۱۶ هزار تومان برسد، حذف دلار ۴۲۰۰ به سود شرکت های غذایی، دارویی ها بعضی شرکتهای خدماتی مثل نیروگاه ها است.
بیشتر بخوانید:
بیشتر بخوانید