مرور روزنامه‌های سه شنبه پنجم بهمن

پشت پرده توافق پیشنهادی روسیه/اقتصاد ایران و همسایگان فراموش شده! /موج مهاجرت در مرز هشدار است

صدای پای نبرد در اوکراین، بارش‌های سیل آسا کم‌آبی‌ها را جبران می‌کند؟، جزئیات برنامه حمایتی دولت از مستأجران، تبادل زندانیان با آمریکا در مقابل رفع تحریم‌های ایران، روز خبرساز حقوق کارمندان و بازنشستگان، تله‌ای به‌ نام «توافق موقت»، دومین شب نا‌امن دوبی و ابوظبی، طرح صیانت چراغ خاموش به شورای نگهبان می‌رود؟ و نسخه چین برای خودروسازی بیمار ایران، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۱۰۱۰۱۳
|
۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۱ 25 January 2022
|
30589 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز سه شنبه پنجم بهمن ماه در حالی چاپ و منتشر شد که شرط ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا، روز خبرساز حقوق کارمندان و بازنشستگان، سرقت در صدر عناوین مجرمانه کشور و جنگ روانی علیه مالیات از سرمایه‌داران در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های را مرور می‌کنیم؛


پشت پرده توافق پیشنهادی روسیه

صلاح‌الدین هرسنی، کارشناس مسائل بین‌الملل طی یادداشتی در شماره امروز جهان صنعت با عنوان پشت پرده توافق پیشنهادی روسیه نوشت: روسیه در هفته‌های گذشته با ایران درباره یک «توافق موقت» با هدف احیای برجام مذاکره کرد. طبق این توافق پیشنهادی روسیه، ایران می‌تواند در ازای اعمال برخی محدودیت‌ها بر فعالیت‌های هسته‌ای خود، شاهد کاهش برخی تحریم‌ها علیه خود باشد. البته بازگشت تهران به تعهدات برجامی در ازای لغو برخی تحریم‌ها، همه ابعاد این توافق پیشنهادی روسیه نیست. توافق پیشنهادی روس‌ها وجه و سویه دیگری نیز دارد و آن این که ایران باید طبق این پیشنهاد روسیه، فعالیت‌های غنی‌سازی ۶۰ درصدی را متوقف کند و ذخایر کنونی اورانیوم غنی‌شده را به روسیه بفرستد.

افزون بر این، تهران باید محدودیت‌هایی در رابطه با غنی‌سازی ۲۰درصدی و سانتریفیوژ‌های پیشرفته خود را بپذیرد. آن‌گونه که روس‌ها ادعا کرده‌اند، تهران خواهد توانست با پذیرش این توافق پیشنهادی روسیه، به حدود ۱۰ میلیارد دلار منابع بلوکه‌شده خود در کره‌جنوبی، ژاپن و عراق برسد و از برخی تحریم‌ها معاف شود. بر اساس برخی شواهد و نشانگان چنین پیشنهادی آن هم با چنین سمت و سو‌هایی به عنوان یک گام موقت برای خریدن زمان به منظور ادامه مذاکرات احیای برجام در وین به ایران ارائه شده است چراکه طرف‌های غربی مذاکرات احیای برجام مدعی هستند که با ادامه سرعت پیشرفت کنونی برنامه هسته‌ای ایران طی هفته‌های آتی، دیگر امکان بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میسر نبوده و پنجره دیپلماسی در چارچوب مذاکرات احیای برجام بسته خواهد شد. اگرچه این پیشنهاد روسیه واکنش منفی تهران را به دنبال داشته، اما منطق برخی گمانه‌ها و همچنین شناخت از پیشینه و سوابق کنش‌ها و الگو‌های رفتاری روسیه در قبال تهران به ویژه در قضیه برجام نشان می‌دهد که روسیه در ارائه چنین پیشنهادی هدف مهم‌تری را دنبال می‌کند. در واقع هدفی را که روسیه از رهگذر ارائه این پیشنهاد دنبال می‌کند، اغوای ایران و همچنین قرار دادن آن در نقطه ضعف و جایگاهی است که نتواند از پیشرفت برنامه‌های هسته‌ای خود برای امتیاز گرفتن از غرب در مذاکرات وین استفاده کند. در این شرایط دیپلمات‌های ایران به درستی از پذیرش چنین تفاهمی سر باز زدند. در واقع روسیه به این باور رسیده که سیر فعالیت‌های هسته‌ای ایران یعنی از زمان به قدرت رسیدن بایدن و مشخصا از پایان ژوئن تا اواخر نوامبر سال گذشته، سرعت و پیشرفت بیشتری در قبال اتخاذ سیاست صبر و مماشات و ابتکارات دیپلماسی مقامات کاخ سفید داشته و همین اسباب نگرانی روسیه شده است. سیاست اغفال روسیه آنجا خود را نشان می‌دهد که می‌داند خواست و مطالبه تهران در مذاکرات وین، لغو همه تحریم‌ها و مشخصا تحریم‌های مغایر با برجام است نه برخی از آنها.

این وضعیت و بروز و ظهور چنین نشانگان و پیشنهاداتی به معنای فرصت‌طلبی روس‌ها و همچنین ناپایداری و شکنندگی روابط تهران- مسکو است. اگر ارائه چنین پیشنهاداتی از سوی ژاپن که فاقد سابقه منافع استعماری و یا حتی از طرف «ریچارد نفیو» طراح تحریم‌های ضدایرانی دوران باراک اوباما شده بود، پذیرفتنی‌تر بود؛ بنابراین وقتی چنین پیشنهادی از سوی روسیه مطرح می‌شود باید کمی تردید کرد، چراکه می‌داند یک رابطه پایدار تهران با غرب هیچ‌گاه به نفع روسیه نیست. در سطحی دیگر، گفت‌وگوی همزمان واشنگتن با مسکو در مذاکرات وین حول محور بحران اوکراین، قرینه دیگری است که نشان می‌دهد توافق پیشنهادی روسیه قابل راستی‌آزمایی نیست و جنبه جانبدارانه آن در حمایت از مواضع تهران در مذاکرات وین و احیای برجام بسیار ضعیف است، چراکه روس‌ها مذاکرات خود با واشنگتن بر سر بحران اوکراین را به وسیله وزیر امور خارجه خود (سرگئی لاوروف) به عنوان یک دیپلمات کهنه‌کار و کارکشته از سر گرفته، در حالی که چنین مذاکراتی بر سر احیای برجام را از طریق «میخائیل الیانوف» یعنی یک دیپلمات دون‌پایه خود؛ دیپلماتی که هیچگاه خوش‌بینی‌ها و پیش‌بینی‌هایش درست از آب درنیامد، دنبال می‌کنند. به این ترتیب در شرایط اغفال ایران از طرف روسیه، شاید آنگونه که روس‌ها پنداشته‌اند بتوانند از غرب بر سر بحران اوکراین امتیاز بگیرند، چراکه در حال حاضر رابطه اوکراین با روسیه همانند منازعه عقابی است که پنجه‌های خود را بر گلوی خرسی فرو برده باشد و شاید دامنه مناقشه غرب و روسیه بر سر اوکراین موجب تزاید تحریم‌های اعلامی غرب علیه مسکو شود.

 

اقتصاد ایران و همسایگان فراموش شده!

مهدی حسن زاده در ستون یادداشت روز رزنامه خراسان با عنوان اقتصاد ایران و همسایگان فراموش شده! نوشت: وزیر اقتصاد روز گذشته در همایشی اعلام کرد که در سال ۲۰۱۹ سهم اقتصاد ایران از تجارت حدود دو هزار و ۳۰۰ میلیارد دلاری ۱۵ کشور همسایه، ۶/۱ درصد بوده است. به عبارتی از مجموع دو هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار تجارت کشور‌های اطراف ایران فقط حدود ۳۷ میلیارد دلار آن در اختیار ایران است.


این آمار نشان می‌دهد که اقتصاد ایران با وجود این که در مقایسه با ۱۵ کشور اطراف خود از نظر حجم تولید ناخالص داخلی، جزو ۳-۴ کشور نخست است، اما در زمینه تجارت با این کشور‌ها نتوانسته است، سهم چشمگیری کسب کند. در این میان، مهم‌ترین شرکای تجاری ما در منطقه عراق، افغانستان، ترکیه و امارات هستند و بسیاری از کشور‌ها از جمله روسیه، پاکستان و قزاقستان با وجود بازار بزرگ و حجم تقاضای بالا و تجارت نسبتا زیادی که دارند، سهم بسیار کمی از صادرات ایران می‌برند.


یکی از مهم‌ترین پیشران‌های اقتصاد کشور پس از عبور نسبی از کرونا و پشت سر گذاشتن آثار منفی تحریم ها، صادرات است. تقویت صادرات به طور مستقیم منجر به افزایش ایجاد اشتغال و همزمان تقویت منابع ارزی می‌شود و نقش مهمی در ثبات بازار ارز و مقابله با جهش نرخ‌ها در این بازار دارد. از این منظر تقویت تجارت و افزایش صادرات به کشور‌های منطقه سیاستی است که باید به طور جدی پیگیری شود. سفر اخیر رئیس جمهور به روسیه و رایزنی‌های چندی پیش برخی مسئولان اقتصادی دولت با همتایان خود در پاکستان، عراق و ترکمنستان را می‌توان در همین راستا ارزیابی کرد. تجربه صادرات سالانه حدود ۱۰ میلیارد دلار به عراق نشان داده است که می‌توان روی دیگر بازار‌های منطقه نیز حساب ویژه‌ای باز کرد. اقتصاد ایران هم از منظر صادرات خدمات فنی و مهندسی، هم از منظر صادرات محصولات صنعتی نظیر لوازم خانگی، هم از منظر صادرات مواد غذایی و هم از منظر جذب گردشگر خارجی توان بالقوه‌ای برای تجارت با کشور‌های منطقه دارد، اما شاه کلید در این مسیر، ترانزیت و تقویت کریدور‌های منطقه‌ای و بین المللی است.


بخشی از منطق توافق ۲۵ ساله با چین نیز بر محور ایده این کشور تحت عنوان «کمربند و راه» متکی است که سعی دارد مسیر‌های انتقال کالا، فناوری و انرژی را تنوع بخشد و در این مسیر ایران به عنوان چهارراه منطقه در مسیری که هم به لحاظ دریایی و هم به لحاظ زمینی به کشور‌های متعددی دسترسی دارد می‌تواند هم بخشی از ایده یک کمربند و راه باشد و هم کریدور شمال - جنوب را تکمیل کند. کریدوری که از یک سو به روسیه و آسیای میانه و از سوی دیگر از مسیر دریا به هند منتهی می‌شود. به این ترتیب تلفیقی از فرصت‌های منطقه‌ای چه در قالب صادرات محصولات و چه در قالب ترانزیت و تکمیل کریدور‌ها می‌تواند فرصت‌های جدید برای اقتصاد ایران در تعامل با همسایگان ایجاد کند و سهم اقتصاد ایران از تجارت منطقه‌ای را افزایش دهد. این اتفاق موجب تقویت پیوند‌های منطقه‌ای و حتی جهانی اقتصاد ایران می‌شود و تحریم پذیری اقتصاد ایران را نیز کاهش می‌دهد. بر این اساس حرکت به سمت تسهیل تجارت با همسایگان و رفع موانع ارزی، بانکی و زیرساختی آن ضروری است.

 

موج مهاجرت در مرز هشدار است

سید محمد بحرینیان طی یادداشتی در شماره امروز رسالت با عنوان موج مهاجرت در مرز هشدار است نوشت: هرچند معمولا شاخص‌های اجتماعی به‌کندی تغییر می‌کنند و به رخدادها، واکنش آنی نشان نمی‌دهند؛ اما نتایج نظرسنجی‌های مختلف نشان می‌دهد که اخیرا حتی یک تصمیم یا موضع‌گیری غلط، بر افزایش میل به مهاجرت تأثیرگذار است. در این میان چند نکته قابل‌ذکر است:
اول ابنکه به نظر می‌رسد مسئله مهاجرت نخبگان، هنوز هم آن‌چنان‌که باید جدی گرفته نشده است. روز گذشته، سخنگوی بنیاد ملی نخبگان اظهار داشته که آمار‌های حوزه مهاجرت نخبگان صحیح نیستند و به‌عنوان‌مثال در شرایط فعلی، ۶۲ درصد برگزیدگان المپیاد‌های علمی در کشور حضور دارند. سخنگوی محترم به این واقعیت توجه نکرده که حضور ۶۲ درصد نخبگان در کشور دستاورد نیست بلکه بخش دردناک ماجرا آن است که ۳۸ درصد نخبگان از کشور مهاجرت کرده‌اند. ما برای حل مشکل، ابتدا باید آن را بپذیریم و ناگفته پیداست که موج مهاجرت نخبگان علمی و دانشگاهی، به‌ویژه در رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه به وضعیت نگران‌کننده‌ای رسیده است.


دو. مشاهدات میدانی نگارنده و همچنین برخی نتایج نظرسنجی مراکزی، چون ایسپا، نشان از آن دارد که واقعیت موجود کشور از این آمار ۳۸ درصدی بدتر است. نکته دیگر آن‌که مانع بسیاری از نخبگان برای خروج از کشور، مسائل مالی و عمدتا ناشی از کم‌ارزش بودن پول ملی و ضعف ریال در برابر ارز‌های خارجی است، اگرنه میل به مهاجرت بالاتر از این اعداد و ارقام است و این مسئله، تنها متوجه نخبگان هم نیست و بیش از یک‌سوم مردم عادی هم تمایل به مهاجرت دارند.


سه. بزرگ‌ترین عامل موج مهاجرت، مسائل اقتصادی و در حوزه اقتصاد هم، پیش‌بینی‌ناپذیری است. نرخ بالای تورم و تلاطم اقتصادی موجود، اقتصاد را بی‌ثبات و پیش‌بینی‌ناپذیر می‌کند و نتیجه اصلی آن، خسته شدن توده‌های مردم و به‌ویژه نخبگان و صاحبان تخصص و فن است.


چهار. برخی مواضع مسئولان و طرح‌های مراجع قانونی، حتی اگر به مرحله انجام نرسند، موجی از نارضایتی و ناامیدی را می‌گسترانند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که طرح صیانت، هرچند مجلس با هوشمندی آن را کنار گذاشت، اما با توجه به اهمیت مسئله فضای مجازی برای جوانان، روی تمایل به مهاجرت اثرگذار بوده است.


پنج. تغییر قوانین و روال‌ها و بی‌ثباتی در نظام آموزش، عامل دیگری است که موجب افزایش میل به مهاجرت می‌شود. چند هفته پیش، اعلام شد که آزمون سراسری ورودی دانشگاه‌ها تغییر خواهد کرد و روز گذشته، تغییرات اعلام‌شده عملا لغو شد. چندی پیش اعلام شد که فارغ‌التحصیلان هر رشته کارشناسی، برای مقطع بعدی تنها در همان رشته می‌توانند تحصیل کنند که سروصدای زیادی برانگیخت و چند روز بعد لغو شد. تغییر مرتب قوانین و رویه‌های آموزشی، اداری و اقتصادی، آسیب‌زاست و موجب افزایش میل به مهاجرت است.


شش. کسی که میل به مهاجرت داشته باشد، حتی اگر در کشور بماند، دیگر از آن سرزندگی و پویایی قابل‌قبول برخوردار نیست. مسئله مهاجرت نخبگان در مرز هشدار است و هرچند نباید موضوع را سیاسی کرد، اما باید گفت که در دوران دولت قبل به اوج رسیده است. هرچند معتقدیم در کشور برای نخبه، جای پیشرفت و فعالیت وجود دارد، اما در این مقال، در پی قضاوت و تعیین درستی یا نادرستی این میل نیستیم، بلکه آن را به‌عنوان واقعیتی اجتماعی می‌نگریم. بی‌شک جهاد تبیین موردنظر رهبر انقلاب، در شناخت پیشرفت‌ها، فرصت‌ها و ظرفیت‌ها باعث کاهش این میل می‌شود و بخشی از راهکار‌های مواجهه با این پدیده، باید از جنس فرهنگی باشد. دراین‌باره بیشتر خواهیم گفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۵۱
ناشناس
|
Canada
|
۰۵:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
موج مهاجرت از مرز هشدار خیلی وقته گذشته هرکسی به هر شکلی که میتونه داره میره !!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
بووووووووووووووووووررررررررررررررررررسسسسسسسسس
نابودمان کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
مشخص نیست که چرا اغلب مهاجرین سن 20تا25سال دارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
خب بره
وقتی حوزه داریم چه نیازی به استاد و دانشگاه داریم؟
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۵:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
روزنامه های اصولگرا چیزی از واجب بودن راستی ازمایی ننوشته اند، پس فقط تضمین خوب کافیه است؟
عجب با اینکه می دانند دولت بعدی امریکا ملزم به رعایت آن نیست؟
عجب، شرایط چه زود شد مثل دوران حسن و جواد
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
تازه دبه دولت بایدن هم نیست
جمهوری خواهان که فاتح کنگره و سنا شوند (۳ ماه دیگه)از همان ساعت اولیه پیروزی خبرشان ، برجام پلاس تمام و همان جو سااد۹۷ شروع میشود.
رسانه ها ادعا کرده اند مالی گفته ایران اجازه بدهد شرکتهای امریکایی وارد ایران شوند ان میشود بزرگترین تضمبن عدم خروج امریکا از برجام که ادعا و فریبی بیش نیست.
خاطرات دکتر روحانی در مذاکرات سال ۱۳۸۳ را با اروپایی ها بخوانید دقیقا همین فریب را ان زمان دادند و در فرصت تعلیق ۲ ساله دواطلبانه ایران هیچ یک از شرکتهای معظم‌ اروپایی نیامدند چون انجا شرکتها خصوصی هستند نه دولتی و دولتها فقط و فقط میتوانند توصیه کنند
این سری اقایون جوری میکنند که همه قدر امتیازاتی که در برجام ۲۰۱۵ را بفهمند
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
از اولش شرایط همان شرایط حسن و جواد بوده فقط مخصوصا دارند کشش میدن که بگن شرایط اون شرایط نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
روسیه دیگر باید چکار کند؟ کافی نیست؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
یعنی ۳۰۰ سال گذشته با تغییرات سه باره حکومت در
روسیه از امپراطوری
به کمونیستی
و بعد به دیکتاتوری پوتین
و شرح خلاصه ناجوانمردی به شرح زیر

و از تصاحب شمال کشور
تا اشعال آذربایجان
و تا برداشتن سهم ۳۹ درصدی دریای خزر و بد عهدی در ساخت راکتور اتمی بوشهر
تا همکاری و سکوت با اسراییل در سوریه و حمله ۳۰۰ باره
تا عدم انجام تعهدات واکسن
تا عدم تسویه بدهی چند میلیار دلدری
تا گرفتن سهم نفت و اشکال در احداث خط لوله گاز به اروپا
تا امصا ۷ قطعنامه تحریمی بر علیه ما
تا نفروختن اس ۴۰۰ به ما
تا راه ندادن قالیباف به کرملین
تا سنگ اندازی در برجام

و قطعا دهها و صدها مورد دیگر که هنوز افشا نشده

کافی نیست تا به روسیه اصلا اعتماد نکنیم ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
روسیه فقط بایدسوخو35های ایران رو بده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
روسیه فقط پایش را از روی گلوی ما بردارد

مدت ۳۰۰ سال آیا بس نیست؟
ناشناس
|
France
|
۰۶:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
مهاجرین ازکشورچندگروه هستند که شامل نخبگان ونیز
کارآفرینان که بخشی ازآنهاسرمایه دارانند ونیزهنرمندان والبته
گروه های خاصی چون اقلیتهای مذهبی که باکمک مجامع مذهبی خودشان وسائل رفتنشان فراهم میشود دراین میان آنچه
فقط باعث تاسف میشودخروج نخبگانی است چون جوانان نخبه
دانشمندونیزکارافرینان وهنرمندانی است که وجودشان درمملکت
لازم ومفیداست ومهاجرت آنان باعث خسارات مادی ومعنوی
حتی پائین امدن بهره هوشی سرانه کشورمیشودولی برعکس
مهاجرت بعضی گروه ها علاوه براینکه ضرری بجائی نمیزند
وجودشان هم نفع خاصی برای کشورندارد درهرحال بایستی کاری کردکه نخبگان ازهرگروهی که هستنددرمملکت خودشان
امکان کاروفعالیت پیداکنند البته اول انقلاب سازمانی برای جذب نخبگان خارج ازکشورتاسیس شدوتاسالها بسیارموفق بودوبعداز چندسال منحل وازآن تاریخ دیگرکاری دراینموردصورت نگرفت
پاسخ ها
بنده
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
نخبه؟
چند سال پیش یک مستندی به عنوان فرار باهوش ها (شما می خوانید نخبه) پخش می شد در یک قسمتش داشت با یک دختر خانمی که فکر کنم رتبه برتر کنکور بود داشت پخش می کرد کسی که شما می خوانید نخبه هنوز شعور نداشت که به احترام مخاطبان آدامس را از دهانش در بیاورد
عزیزان نخبه به نظر باید تعریف فراتر از کسانی که دارای هوش بالاتر از متوسط برخوردادند و یا استعداد بالقوه خود را به دلیل طبقه ای که در آن قرار دارند توانستند بالفعل برساندن در نظر گرفت
منکر هوش بالای کسانی که نخبه می خوانیدش نیستم
همان طور که بسیاری از ما معتقدیم متخصصین و فوق تخصص پزشکی با هوش و به اصطلاح شما نخبه هستند منتهی نحوه برخورد شان را با بیمار درنظر بگیرید بیمار را چون کالا نگاه می کنند
چرا؟ به دلیل طبقه ای که از آن ظهور کردند
پس وجود انسان های باهوش ( شما می خوانید نخبه) مهمه ولی طبقه ای که از آن برخواسته شدن مهم تر برای ساماندن دادن به وضعیت کشور و ملت
پس هر وقت به مرحله ای رسیدیم که امکانات فرزند خانواده نیاوران نشین با فرزند روستایی بشاگرد هرمزگان یکی بود، بعد کسانی که المپیاد مدال آوردن بخوانیدش نخبه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
ثمره مدیریت دکتر روحانیه دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
مردم چرا باید اینجا بمونند؟ هم گرانی و فقر هست و هم بی احترامی و برخورد بالا به پایین مسئولین
جواب ها همه سر بالا و متکبرانه
شما فقط مذاکرات رو ببینید یه خبر به مردم نمیدن انگار این ملت ارزش با خبر شدن از مذاکرات رو ندارن
همه رفتارها همینه باشه حالا ببینیم چی میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
این دو ماه تلخترین دوران تاریخ ایران بود دورانی که سایه سنگین روسیه روی ایران افتاد اون از مذاکرات وین و دخالت اولیانوف در همه شئون ایران این هم از برخورد سراسر توهین آمیز پوتین با آقای رییسی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
پول و پذیرش نیست و گرنه کلا ایران خالی از سکنه میشد. خیلی از مسئولین هم یا خجالت می کشند و یا از منافعشون نمی تونند بگذرند و گرنه رفته بودند. البته ژنهاشون در سرتاسر دنیا پاشوندن
ارش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
فقط مهاجرت نخبگان نیست 90 در صد مردم ترجیح میدهند از این کشور خارج شوند بی نظمی گرانی بیکاری دزدی درغگویی به تنهایی برابر کل جهان را در ایران داریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
بیایین یه سر به شرکت های فنی بزنید
هیچکس نمونده
کارها رو هم تلنبار شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
به این مدل از مهاجرت اصطلاحا میگن فرار .

فرار از جای ناامن به جای امن تر.

تاسف بر مسئولان.
پاسخ ها
مهدوی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
تاسف بر حال بد مردم ایران.
مسئولان که مشکلی ندارند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
مسئولان نیز در زمان مناسب به همان مکان های امنتر مهاجرت خواهند کرد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟