جالب است بدانید وظیفه همگن سازی موادی مثل: شیر و لبنیات خامه برعهده دستگاه هموژن می باشد که علاوه بر همگن سازی ماندگاری شیر را بالا می برد که این دستگاه صنعتی خصوصا در شهر اصفهان محبوبیت بسیاری دارد دستگاه هموژن که اصطلاحاً هموژنایزر به آن می گویند وظیفه همگن سازی مایعاتی که غلیظ یا رقیق هستند دارد همچنین همگن سازی جامدات و مایعات را نیز انجام خواهد داد و کاربرد آن بیشتر در صنعت لبنیات به چشم می خورد شیر دارای چربیهای بسیاری می باشد وظیفه این دستگاه همگن سازی و یکنواخت سازی این چربیها می باشد این دستگاه می تواند ذرات چربی را در ابعاد خیلی کوچکتری خرد کند و شیری یکنواخت تحویل بدهد.
دستگاه هموژن کاربرد متفاوتی در صنایع مختلف دارد امروزه آن را غالباً در مکانهای مختلف و لبنیاتیهای بزرگ جهت خرد کردن چربیهای موجود و ذرات بزرگ شیر دیده اید دستگاه هموژن تبریز جهت همگن سازی مایعات مختلف و سیالات در آزمایشگاه ها کاربرد بسیاری دارد، از جمله از دیگر کاربرد هایی که در اصناف دیگر دارد می توان پژوهشگاه ه، و مراکز تحقیقاتی را نام برد برای مثال در مراکز میکروبیولوژی، بیوتکنولوژیها، صنایع غذایی، پزشکی قانونی، و مراکز کنترل غذا همچنین داروسازیها و در نهایت این محصول کاربردهای بسیاری در صنایع شیمیایی دارد بیشترین استفاده از دستگاه هموژن در صنعت بستنی باشد و کارگاه ها و کارخانه جات تولید بستنی از این دستگاه استفاده می کنند چرا که باعث ماندگاری بیشتر مایه بستنی و همچنین طعم خوب آن و در نهایت یک دست شدن بستنی می شود.
یکی از تجهیزات آزمایشگاهی که جهت خرد کردن و یا همگن کردن برخی مواد که به شکل جامد و یا مایع هستند استفاده می شود، دستگاه هموژن ازمایشگاهی است، این دستگاه در انواع مختلف آزمایشگاه ها یا در دامداریها، در لبنیاتیها همچون پنیر سفید و همچنین داروسازی نیز استفاده می شود، در واقع کار این دستگاه این است که یک مواد با کیفیت از همگن و ترکیب کردن چند نمونه مختلف تولید کند.
جالب است که بدانید اولین دستگاه هموژنایزر در سال ۱۸۹۹ ساخته شد که وظیفه ابتدایی آن فرایند کردن شیر بوده است اما به مرور زمان این دستگاه دستخوش تغییراتی شده و در صنعتهای مختلفی مثل صنعت پزشکی مورد استفاده قرار گرفت، حال اگر برایتان سوال شده است که دستگاه همگن سازی یا هموژنایزر آزمایشگاهی چیست باید بدانید که این دستگاه برای همگن کردن ماده های مختلفی مورد استفاده در آزمایشگاه ها است، این دستگاه توانایی این را دارد تا مواد جامد را در بین مواد مایع پخش کند و باعث تشکیل یک محلول کامل شود از دیگر کاربردهای آن می توان گفت این دستگاه توانایی این را دارد که چربی موجود در شیر را به صورت یکنواخت در بیاورد که باعث می شود کیفیت شیر بالاتر رود و باکتریها و آلودگیهای زیست محیطی داخل شیر از بین برود، در همگن سازی شیر در واقع شما چربیهای موجود در شیر را ریز و یا همگن سازی می کنید.
البته لازم به ذکر است که بدانید این دستگاه هموژن آزمایشگاهی نه تنها برای محصولی مثل شیر بلکه هر محصول دیگری را می توان با استفاده از دستگاه های همگن سازی آزمایشگاهی به کیفیت بالاترین رساند و از نفوذ انواع آلودگیها و میکروبها به داخل آن محصول جلوگیری کرد، دستگاه های همگن سازی از قسمتهای مختلفی تشکیل شده اند مثل بدنه اصلی دستگاه، ظرفی با اندازه و سایزهای مختلف که محل محصول یا همان نمونه است و یک گوی فلزی در ابعاد مختلف.
برخی از ماشین آلات و دستگاه های مختلف مانند: دستگاه هموژن به دلیل قیمت بالایی که دارند به صورت دست دوم نیز خرید و فروش می شوند.
در ابتدای مطلب به این شرح این مسئله می پردازیم که دستگاه هموژن چگونه کار می کند؟
نحوه عملکرد این دستگاه به این صورت است که امواج انرژی که در مایع هستند از دریچه دستگاه می گذرند سپس پراکنده شده و گردابهایی آشفته با قطر کروی و اندازه متوسط ایجاد می کنند و اندازه گلبولها به وسیله این جریان گردابی کاهش پیدا می کند و از هم گسیخته می شود.
یکی از قدیمی ترین کاربردهای این روش که اکثر افراد از آن مطلع هستند استفاده از روش هموژنیزه در فرآوری شیر می باشد و معمولا استاندارد سازی قبل از این مرحله انجام می شود و چربی که در شیر وجود دارد از آب جدا می شود و در قسمت بالا جمع می گردد.
استاندارد سازی دستگاه هموژن دست دوم که در متن بالا به آن اشاره شد در واقع مخلوط کردن شیر چند گاوداری مختلف با یکدیگر است تا شیر خام سازگارتر تولید شود.
هدف از همگن سازی یا هموژنیزه کردن ایجاد یک امولسیون پایدار می باشد، به عنوان مثال در هموژن شیر باید فرآیند انجام شده به صورتی باشد که گویچه های چربی ایجاد نشوند و در نهایت موجب تشکیل یک لایه در بالای شیر نشود لذا همگن سازی باعث به وجود آمدن اختلالاتی در روند تشکیل گلبولهای چربی می شود و در نهایت باعث کاهش چربیهای تشکیل شده در سرشیر می شود.
این روش تمایل چربی های موجود در شیر را به جمع و گلوله شدن کاهش می دهد و عبور شیر با سرعت زیاد از مجرای کوچک موجود در دستگاه هموژن با ایجاد عواملی مانند: حباب سازی و تلاطم باعث می شود تا گلبول های چربی از هم بپاشند.
شاید این موضوع برای شما جالب باشد که هموژن شیر باعث ایجاد طعم های مختلف در شیر و تغییر غلظت چربی موجود در آن می شود.
انتهای رپرتاژ آگهی/