بین الملل تابناک: نامه ۴۵ نهاد و سازمان آمریکایی به بایدن درباره ایران، اعلام آماده باش کیم جونگ اون به ارتش برای جنگ، درخواست عربستان از آمریکا برای غنی سازی اورانیوم در ازای رابطه با اسرائیل، انحلال سازوکار مالی اینستکس از سوی اروپا و انتخاب دوباره شی جینپینگ به عنوان رئیس جمهور چین، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
نامه ۴۵ نهاد و سازمان آمریکایی به بایدن درباره ایران
۴۵ سازمان مردمنهاد در نامهای به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا از او خواستهاند، مخالفتش را با اظهارات «تام نایدز»، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی اعلام کند.
روز یکم اسفندماه، تام نایدز» سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی، گفته بود که واشنگتن از هر اقدام رژیم صهیونیستی علیه ایران حمایت خواهد کرد.
سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی گفت: «همان طور که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفته، ما کنار نخواهیم ایستاد که شاهد دستیابی ایران به سلاح اتمی باشیم. همه گزینه ها روی میز است و اسرائیل میتواند و باید هر کاری که برای مقابله با آن نیاز دارد، انجام دهد و ما از آنها حمایت کردهایم.»
۴۵ سازمان مردمنهاد در نامهای خطاب به بایدن نوشتهاند: «حیاتی است شما برای تأمین امنیت منطقه، حفظ دیپلماسی در آینده و احترام به مسئولیت قانونی کنگره در خصوص اختیارات جنگی، روشن کنید که این اظهارات منعکسکننده سیاست آمریکا در قبال ایران نیست.»
بیشتر بخوانید
این نهادها ابراز نگرانی کردهاند که شاید رژیم اسرائیل، اظهارات تام نایدز را به عنوان مجوز غیرمستقیم آمریکا به تلآویو برای اقدام نظامی در ایران تلقی کند. آنها گفتهاند که انجام چنین اقدامی، مغایر با منافع امنیتی آمریکا خواهد بود و مانع دیپلماسی با ایران خواهد شد.
در این نامه آمده است: «ما به عنوان خانوادههایی که در بیست سال گذشته در زمان جنگ در ارتش خدمت کردهایم، میگوییم که اجتماع ما از جنگیدن در درگیریهایی طولانیمدتی که امکان پیشگیری از آنها وجود دارد، خسته است.»
بسیاری از کارشناسان مسائل نظامی میگویند، رژیم صهیونیستی به رغم لفاظیهای جنگطلبانه، توان اقدام نظامی در ایران را ندارد و ادعاهای اغراقآمیز این رژیم با هدف فضاسازی رسانهای علیه تهران انجام میشود.
اعلام آماده باش کیم جونگ اون به ارتش برای جنگ
کیم جونگ اون رهبر کره شمالی به ارتش این کشور دستور داد تا رزمایشهای بیشتری برای آمادگی در یک «جنگ واقعی» انجام دهد.
این درخواست پس از آن مطرح شد که کیم جونگ اون بر یک «رزمایش تهاجمی» نظارت کرد؛ رزمایشی که قابلیت کره شمالی برای مقابله با یک «جنگ واقعی» را ثابت کرد.
خبرگزاری رسمی کره شمالی بامداد جمعه گزارش داد: او تاکید کرد که سایر واحدهای تهاجمی ارتش باید برای اجرای کامل دو ماموریت راهبری آماده باشند: اول جلوگیری از جنگ و دوم به دست گرفتن ابتکار جنگ از طریق افزایش رزمایشهایی برای جنگ واقعی.
این در حالی است که کره شمالی پنجشنبه در واکنش به رزمایش هفته آینده کره جنوبی و آمریکا، یک موشک بالستیک به سمت دریای زرد شلیک کرد؛ رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا قرار است، روز دوشنبه آینده شروع شود و ده روز ادامه داشته باشد. پیونگ یانگ پیش از این، به سئول و واشنگتن درباره برگزاری رزمایش مشترک هشدار داده بود.
قانونگذاران کره جنوبی سه شنبه گذشته اعلام کرده بود که احتمالا کره شمالی تمرینات نظامی گستردهای با حضور موشک بالستیک بین قارهای جدید خود در ماه مارس یا آوریل انجام خواهد داد.
کیم یو جونگ خواهر رهبر کره شمالی ۱۶ اسفند ماه در بیانیهای هشدار داد که اگر آمریکا علیه آزمایشهای موشکی کره شمالی اقدام نظامی انجام دهد، پیونگ یانگ آن را اعلان جنگ تلقی خواهد کرد.
درخواست عربستان از آمریکا برای غنی سازی اورانیوم در ازای رابطه با اسرائیل
همزمان با تلاشهای دولت آمریکا برای آشکارسازی روابط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی، ریاض از واشنگتن ضمانتهای امنیتی و کمک به توسعه برنامه هستهای خود را درخواست کرده است.
روزنامه والاستریتژورنال با گزارش این خبر به نقل از منابع آگاه نوشت: دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در حال پیشبرد مذاکراتی پیچیده برای برقرار کردن روابط میان تلآویو و ریاض است.
این روزنامه نوشته، درخواست عربستان سعودی برای ضمانت امنیتی و کمک به برنامه هستهای از جمله موانع اصلی در این مذاکرات است، زیرا احتمال میرود، نمایندههای کنگره آمریکا با چنین مواردی مخالفت کنند.
در ریاض هم نسبت به انعقاد توافقی که این کشور را آماج انتقادات جهان عرب و زیر فشار تنش با ایران قرار دهد، نگرانی وجود دارد، به ویژه آنکه خشونتهای چند هفته گذشته در کرانه باختری، حمایت از رابطه با رژیم اسرائیل را نه فقط در عربستان بلکه در سراسر جهان عرب کاهش داده است.
روزنامه والاستریتژورنال نوشته، توافق اسرائیل-عربستان برای عادیسازی روابط میتواند کورسوهای امید فلسطین برای تشکیل کشوری مستقل را خاموش کند. سعودیها طی چند دهه گذشته در اظهارنظرهای علنی گفتهاند که تشکیل کشور مستقل فلسطین، پیششرط آنها برای به رسمیت شناختن اسرائیل است؛ اما مقامهای اسرائیلی به والاستریتژورنال گفتهاند، در مذاکرات اخیر عربستان سعودی امتیازهای قابلتوجهی در زمینه مساله فلسطین را مطالبه نکرده است.
مطالبات سعودیها از واشنگتن یکی از موانع پیشرفت این مذاکرات است. ریاض خواستار حمایت آمریکا برای غنیسازی اورانیوم و سیستم تولید سوخت خودش است.
مقامهای آمریکایی و اسرائیلی نگرانند که دادن چنین اجازهای ممکن است به ساخت سلاح هستهای توسط عربستان منجر شود. سعودیها علاوه بر این، خواستار ضمانتهای مستحکمی درباره این هستند که واشنگتن در صورت لزوم به کمک ریاض خواهد آمد.
یکی از گزینههایی که مورد بررسی است، این که آمریکا عربستان سعودی را جزو متحدان مهم غیرناتو اعلام کند. در حال حاضر، کشورهای قطر، اردن و چند کشور دیگر به همراه رژیم صهیونیستی در فهرست متحدان مهم غیرناتو قرار گرفتهاند.
انحلال سازوکار مالی اینستکس از سوی اروپا
سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیهای مشترک با مقصرنمایی ایران، از انحلال سازوکار مالی اینستکس که قرار بود مراودات تجاری با ایران را در سایه تحریمهای ظالمانه ایالات متحده تسهیل کند اما به دلیل سیاست فشارحداکثری آمریکا ناکام ماند، خبر داد.
در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد آمده است: سهامداران اینستکس – بلژیک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد و بریتانیا – تصمیم به انحلال اینستکس گرفتهاند.
این بیانیه ادعایی میافزاید: اینستکس توسط فرانسه، آلمان و بریتانیا در سال ۲۰۱۹ راه اندازی شد تا تجارت قانونی بین اروپا و ایران به ویژه در زمینه کالاهای بشردوستانه را تسهیل کند. در چهار سال گذشته، اینستکس مدام تلاش کرده است تا مبادلات تجاری بین اروپا و ایران را تسهیل کند.
تروئیکا با بیان این ادعا که «تقاضای قوی و پایدار صادرکنندگان اروپایی برای استفاده از مکانیسم INSTEX، عمدتاً از طرف بخش بشردوستانه وجود داشت» مدعی شد: به دلایل سیاسی، ایران به طور سیستماتیک از انجام وظایف اینستکس جلوگیری کرد.
این ادعا در حالی مطرح میشود که «میشل ارهارد باک» رئیس اینستکس پیشتر اعتراف کرده بود که این سازوکار به دلیل تحریمهای آمریکا با اقبال مواجه نشد.
در ادامه بیانیه تروئیکا بدون هیچ اشارهای به تحریمها و اقدامات غیرقانونی آمریکا ادعا شده است: ایران در اوایل سال ۲۰۲۰ تنها با یک معامله برای صادرات کالاهای پزشکی از اروپا به ایران موافقت کرد. پس از آن، ایران مداوم و عامدانه دیگر پیشنهادهای مبادلات بین بریتانیا، نروژ، اتحادیه اروپا و ایران را مسدود کرد. این از یک عزم سیاسی برای ممانعت از استفاده از اینستکس تحت هر شرایطی ناشی شد؛ بنابراین، مسئولان ایران با خودداری از همکاری در زمینه صادرات دارو و سایر کالاهای بشردوستانه، اقدام بر خلاف منافع مردم خود را انتخاب کردند.
بیانیه یادشده بدون اشاره به این واقعیت که شرکتهای تجاری از ترس تحریمهای آمریکا حاضر به فعالیت بازرگانی با ایران نبودند، مدعی شد: با توجه به امتناع مداوم ایران از تعامل با این شرکت، سهامداران اینستکس به این نتیجه رسیده اند که دیگر زمینه ای برای ادامه فعالیت اینستکس وجود ندارد. سهامداران اینستکس در مجمع عمومی فوقالعاده ۹ مارس ۲۰۲۳ به انحلال اینستکس رأی مثبت دادهاند. این تصمیم به دلایل تجاری منحصراً بر اساس شایستگی خود گرفته شده است.
به گزارش ایرنا، اینستکس ۹ ماه پس از خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، بهمن ۱۳۹۷ با کلی منت از سوی سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه برای تسهیل تجارت غیردلاری با تهران ایجاد شد. ماجرای این سازوکار به حدی تلخ است که «میشل ارهارد باک» سومین مدیرعامل این شرکت آلمانی، انگلیسی و فرانسوی به شکست این ماموریت اعتراف کرد.
وی پس از ماهها مخالفت با حضور در محافل رسانهای، دو سال در یک همایش اقتصادی اعلام کرد که تحریمهای آمریکا علیه ایران، بانکهای بزرگ اروپایی را به شدت محافظه کار کرده بود و به همین دلیل آنها با اینستکس کار نمیکنند.
انتخاب دوباره شی جینپینگ به عنوان رئیس جمهور چین
نمایندگان کنگره ملی خلق (NPC، پارلمان) روز جمعه در چهاردهمین نشست خود به اتفاق آرا به انتخاب دوباره شی جین پینگ به عنوان رئیس جمهور چین برای سومین دوره پنج ساله رأی دادند.
همچنین هان ژنگ در نشست سالانه مجلس ملی چین به عنوان معاون رئیس جمهور انتخاب شده است.
انتخاب دوباره شی که در ژوئن ۷۰ ساله خواهد شد، پس از اصلاحات قانون اساسی چین در سال ۲۰۱۸ نشان می دهد که وی می تواند نامحدود و بارها پست ریاست دولت را بر عهده بگیرد.
پس از بیستمین کنگره حزب کمونیست چین (حکپی) در ماه اکتبر، شی جینپینگ برای سومین بار بعنوان دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین انتخاب شد.
شی جین پینگ در سال ۱۹۵۳ در پکن در خانواده یک رهبر انقلابی و سیاسی برجسته چین به دنیا آمد. در سال ۱۹۷۴، او به اتحادیه جوانان کمونیست چین پیوست و بعداً چندین سمت حزبی در سطح شهرستان و شهرستان داشت.
وی از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ فرماندار استان فوجیان شرقی بود، در سال ۲۰۰۷ به عنوان عضو کمیته دائمی (PC) دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و در مارس ۲۰۰۸ به عنوان نایب رئیس جمهوری خلق چین انتخاب شد.
شی جین پینگ در نوامبر ۲۰۱۲ ریاست کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و شورای نظامی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین را بر عهده داشت و در مارس ۲۰۱۳ سمت رئیس دولت و رئیس شورای نظامی مرکزی جمهوری خلق چین را بر عهده گرفت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.