بین الملل تابناک: اعلام آماده باش رهبر کره شمالی برای حمله اتمی، امضای هشت توافقنامه میان عربستان و ترکیه، اعلام تحریمهای جدید استرالیا علیه ایران، دیدار هیات حماس با دبیرکل حزبالله لبنان و واکنش انور قرقاش به سفر بشار اسد به امارات، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعلام آماده باش رهبر کره شمالی برای حمله اتمی
«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی، از مقامهای سیاسی و نظامی کشورش خواست تا آمادگی لازم برای انجام حمله اتمی علیه دشمنان پیونگیانگ را تکمیل کنند.
خبرگزاری مرکزی کره شمالی (کِیسیاِناِی) بامداد دوشنبه خبر داد، ارتش این کشور در روزهای شنبه و یکشنبه، رزمایشی برای سنجش آمادگی یگانهای خود جهت انجام حمله اتمی برگزار کرده است.
بنابراین، نظامیان کره شمالی رزمایشهایی را برای شبیهسازی یک ضد حمله هستهای تاکتیکی علیه دشمنان خود در بحبوحه رزمایش بزرگ مشترک آمریکا و کره جنوبی انجام داد. رهبر کره شمالی نیز به همراه دخترش «کیم جو-آئه» بر رزمایشهای یگانهای نظامی این کشور از جمله تمرین شلیک موشک بالستیک، نظارت کرد.
به نوشته خبرگزاری «یونهاپ» کیم در این رزمایشها، خواستار ایجاد وضعیت آمادگی کامل در کره شمالی برای انجام حملات اتمی علیه دشمنان این کشور شد و گفت، واشنگتن و سئول دیوانهوار در حال انجام تمرینات تهاجمی هستند.
وی در این باره توضیح داد: «ما فقط با این واقعیت که ما یک کشور هستهای هستیم نمیتوانیم از جنگ جلوگیری کنیم. تنها زمانی که وضعیت آمادگی کشور را برای حملات اتمی ـ که میتوان با سرعت و دقت در هر زمانی عملیاتی کرد ـ به کمال برسانیم، میتوانیم مأموریت مهم و راهبردی بازدارندگی از جنگ را انجام دهیم.»
کره شمالی در یک هفته اخیر، چهار بار آزمایش موشکی از جمله شلیک موشک کروز از زیردریایی و شلیک موشک بالستیک قارهپیما انجام داد که نشست اضطراری امنیتی کابینههای ژاپن و کره جنوبی را در پی داشت.
امضای هشت توافقنامه میان عربستان و ترکیه
"محمد موش" وزیر بازرگانی ترکیه در این نشست در ریاض که اتحادیه اتاقهای بازرگانی عربستان مجریان آن هستند، اعلام کرد که عربستان و ترکیه کشورهای خوش آتیه اقتصادی هستند و مزایای رقابتی زیادی دارند. ترکیه امیدوار است که حجم تبادل تجاری خود را در سالهای آینده به ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهد.
وی با بیان این که حجم سرمایه گذاری خارجی در ترکیه به ۲۸۵ میلیارد دلار رسیده، از شرکتهای عربستانی خواست، به بازار ترکیه ورود کرده و از فرصتها و مشوقهای سرمایه گذاری در کشورش بهره ببرند.
ماجد بن عبدالله القصبی، وزیر بازرگانی عربستان نیز گفت که این نشست سهم زیادی در یافتن فرصتهای تازه برای همکاری اقتصادی بین ریاض و آنکارا خواهد داشت.
حسن بن معجب الحویزی، رئیس اتحادیه اتاق بازرگانی عربستان نیز در این راستا گفت، روابط عربستان و ترکیه که در سال ۱۹۲۹ آغاز شده، یکی از بهترین الگوهای بین المللی است و بیانگر توجه رهبران دو کشور است که این اقدام موجب تشکیل شورای هماهنگی دو کشور به عنوان سکویی برای همکاری در تمام زمینه ها و توافق در سال ۲۰۲۲ میان ریاض و آنکارا شده است.
الحویزی گفت: یکهزار و ۱۴۰ شرکت عربستانی در ترکیه سرمایه گذاری کرده اند، در حالی که ۳۹۰ شرکت ترکیه نیز در عربستان در عرصه ساخت و صنایع تولیدی، عمده فروشی، خرده فروشی و رستورانداری فعالیت دارند.
این نشست که سه روز از روز یکشنبه ۱۹ مارس با حضور وزرای بازرگانی عربستان و ترکیه در ریاض آغاز به کار کرده، ۴۵۰ شرکت ترکیهای و عربستانی حضور دارند؛ این نشست در حاشیه نمایشگاهی به وسعت ۷ هزار متر مربع برای عرضه محصولات صنعتی و آرایشی و بهداشتی و لوازم خانگی و محصولات کشاورزی و پوشاک و مصالح ساختمانی برگزار شده است.
اعلام تحریم های جدید استرالیا علیه ایران
دولت فدرال استرالیا در دور چهارم تحریمهای ضد ایرانی دوشنبه (۲۰ مارس، ۲۹ اسفند) اعلام کرد، تحریمهای مالی هدفمند به سبک ماگنیتسکی و ممنوعیت سفر را علیه ۱۴ فرد دیگر و همچنین تحریمهای مالی علیه ۱۴ نهاد ایرانی مسئول «نقض حقوق بشر» در ایران اعمال میکند.
پنی وانگ، وزیر خارجه استرالیا در اظهاراتی مداخلهجویانه گفت: «چهار عضو پلیس اخلاقی» ایران که به ادعای او در ارتباط با «بازداشت» مهسا امینی و «بدرفتاری» با او مسئول بودند، جزو افرادی هستند که هدف تحریم قرار گرفتند.
به گزارش ایبیسی، همچنین تحریمهایی علیه سیزده فرد و یک نهاد اعمال شده که دولت استرالیا مدعی است، در ساخت و تامین پهپاد به روسیه مشارکت دارند.
در حالی که بارها ادعای ارائه پهپاد از سوی ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین رد شده، وزیر خارجه استرالیا مدعی شد «این فهرست نشان میدهد، عواقبی متوجه کسانی خواهد بود که از روسیه حمایت میکنند.» وی در ادامه با گرفتن ژست انساندوستانه گفت: استرالیا در کنار مردم ایران و مردم اوکراین است.
استرالیا از کشورهای متحد آمریکا اواسط بهمن هم در حمایت از آشوبگران و طرح ادعای کمک پهپادی ایران به روسیه، شماری از مقامات ارشد ایران و بنیاد تعاون بسیج را تحریم کرده بود.
به گزارش گاردین، تحریمهای مذکور ممنوعیت سفر به استرالیا و مسدود شدن داراییهای ۱۶ تن از جمله «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و شماری از مقامات ارشد نیروی مقاومت بسیج و بنیاد تعاون بسیج را شامل میشد.
چندی قبل وزارت خارجه ایران، سفیر استرالیا در تهران را به دلیل دخالت دولت این کشور در امور داخلی ایران و اتخاذ معیارهای دوگانه، به وزارت خارجه ایران فراخوانده بود.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه ایران هم در توییتی به وضعیت پناهجویان در زندانهای استرالیا اشاره کرد و نوشت: «استمرار مرگهای زنجیرهای پناهجویان و مرگ ۵۰۰ بومی در زندانهای استرالیا ممکن است، تنها نوک کوه یخ نقض حقوق بشر در آنجا باشد؛ آیا جامعه بینالمللی کانبرا را پاسخگو خواهد کرد؟ استاندارد دوگانه!»
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از آن هم به تحریمهای استرالیا علیه ایران واکنش نشان داده و در این خصوص اعلام کرد: «اقدام جدید ضدایرانی استرالیا در حالی صورت گرفته که دولت این کشور سالهاست، سازمان یافته حقوق اولیه بومیان استرالیا، زندانیان و پناهجویان را نقض کرده و همچنین به عناصری از گروههای تروریستی و تجزیه طلب ضدایرانی پناه داده است.»
دیدار هیات حماس با دبیرکل حزبالله لبنان
هیاتی از رهبری جنبش حماس با دبیرکل حزبالله لبنان دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی العهد، هیات جنبش حماس به ریاست صالح العاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی این جنبش با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان دیدار و رایزنی کرد.
در این دیدار، آخرین تحولات در فلسطین اشغالی و به ویژه مقاومت دلاورانه در کرانه باختری و قدس و رخدادهای داخلی در رژیم غاصب اسرائیل مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین طی این نشست، رایزنیهایی درباره تحولات سیاسی در منطقه و مسئولیتهایی که در این برهه تاریخی بر عهده جنبشهای مقاومت و کل محور مقاومت گذاشته شده است، صورت گرفت.
بر اساس این گزارش، قرار است، دبیرکل حزبالله لبنان، روز چهارشنبه راس ساعت سه و نیم بعدازظهر به وقت بیروت در جریان مراسم یادبودی که به مناسبت هفتمین روز درگذشت حاج حسین الشامی، از رهبران مقاومت، برگزار میشود، سخنرانی کند.
واکنش انور قرقاش به سفر بشار اسد به امارات
مشاور رئیس امارات در امور دیپلماتیک به سفر رئیس جمهوری سوریه به ابوظبی واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، انور قرقاش، مشاور رئیس امارات در امور دیپلماتیک در توییتی نوشت، محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات در استقبال از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد، موضع ابوظبی درباره لزوم بازگشت سوریه به محیط خود از طریق فعال کردن نقش عربی روشن است.
وی در ادامه نوشت: یک و نیم دهه جنگ، خشونت و ویرانی کافی است و زمان آن فرا رسیده است که همکاری و همبستگی کشورهای عربی ما برای تضمین ثبات و رفاه منطقه افزایش یابد.
قرقاش نوشت، رویکرد و تلاش امارات در قبال سوریه، بخشی از رویکردی گستردهتر با هدف تقویت ثبات عربی و منطقهای و غلبه بر سالهای دشوار رویارویی است.
وی افزود، امارات همچنان به یک سیاست واقعگرایانه در راستای کاهش تنش و تقویت نقش کشورهای عربی در قالب یک رویکرد عملی برای دستیابی به راهکارها برای بحرانهای منطقه ادامه میدهد، چون شرایط پیچیده منطقه، مستلزم رویکردی عملی و منطقی است که به حاشیه راندن تلاش کشورهای عربی را در مقابله با چالشها و اجتناب از شر بحرانها و فتنهها نمیپذیرد.
قرقاش در ادامه نوشت، این سفر بشار اسد از رویکرد امارات برای نهادینه کردن نقش کشورهای عربی در پرونده سوریه نشأت میگیرد و در راستای باور ابوظبی نسبت به لزوم ارتباط سیاسی و گفتوگو در سطح منطقه است. این مرحله به منظور تحکیم ثبات و شکوفایی، تضمین آینده منطقه و رفاه ملتهای آن، نیازمند برداشتن گام های شجاعانه است.
روز یکشنبه، رئیس جمهوری سوریه، در سفری رسمی و غیر منتظره وارد ابوظبی شد و با رئیس امارات دیدار کرد.