بین الملل تابناک: اعزام زیردریایی اتمی آمریکا به خاورمیانه، حضور وزیر خارجه آمریکا در عراق با جلیقه ضد گلوله و هشدار به مقاومت+ فیلم، حمله موشکی به دو پایگاه آمریکا در عراق، هشدار کره شمالی به ژاپن، آمریکا و کره جنوبی و نامه امیرعبداللهیان به گوترش، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعزام زیردریایی اتمی آمریکا به خاورمیانه
فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) یکشنبه شب به وقت محلی، استقرار زیر دریایی هستهای ایالات متحده در منطقه خاورمیانه را تایید کرد.
به گزارش سی ان ان، سنتکام تایید کرد، یک زیردریایی هستهای کلاس اوهایو نیروی دریایی آمریکا وارد منطقه تحت مسئولیت فرماندهی مرکزی ایالات متحده (CENTCOM) شده که شامل خاورمیانه، شرق آفریقا و آسیای مرکزی است.
این فرماندهی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: روز یکشنبه یک زیردریایی کلاس اوهایو به منطقه مسئولیت فرماندهی مرکزی ایالات متحده رسید.
پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون پیشتر با اعلام این خبر که ایالات متحده ۳۰۰ سرباز را به منطقه سنتکام اعزام خواهد کرد، مکان دقیق استقرار این نیروها را مشخص نکرد؛ اما تاکید کرد که آنها به (رژیم) اسرائیل اعزام نخواهند شد.
حضور وزیر خارجه آمریکا در عراق با جلیقه ضد گلوله و هشدار به مقاومت+ فیلم
وی شامگاه یکشنبه گفت پیام بسیار واضحی به کسانی که نظامیان آمریکایی را تهدید میکنند ارسال کردهایم که این کار را انجام ندهند.
وی که این سخنان را پس از دیدار با «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق مطرح میکرد، افزود: «خواستار هیچگونه رویارویی با ایران نبوده اما تمامی اقدامات برای حمایت از نیروها و شهروندانمان را اتخاذ خواهیم کرد».
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: «تلاش خواهیم کرد که درگیریها به فراتر از غزه گسترش نیابد.»
بلینکن گفت: «پیشرفتهای خوبی در خصوص مذاکرات آتشبس انسانی در غزه ایجاد شده اما اختلافهایی درباره رسیدن به آتش بس کامل وجود دارد، ولی همگان از آتش بس انسانی حمایت میکنند.»
وی افزود که مذاکرات بسیار خوب و صریحی با نخست وزیر عراق داشته است.
حمله موشکی به دو پایگاه آمریکا در عراق
رسانهها از هدف قرار گرفتن دو پایگاه نظامیان آمریکایی در استان الانبار و بغداد پایتخت عراق خبر دادند.
شبکه الجزیره قطر در خبری فوری از هدف قرار گرفتن پایگاه نظامیان آمریکایی در استان الانبار در غرب عراق خبر داد.
همچنین شبکه النجباء عراق به نقل از یک منبع آگاه، از هدف قرار گرفتن پایگاه آمریکایی «ویکتوریا» در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد خبر داد؛ تاکنون جزئیات بیشتری از این حملات منتشر نشده است.
هشدار کره شمالی به ژاپن، آمریکا و کره جنوبی
کره شمالی روز یکشنبه هشدار داد، همکاری نظامی بین کره جنوبی، آمریکا و ژاپن به «مرحلهای بسیار خطرناک» که میتواند شبه جزیره کره را تا آستانه یک جنگ هستهای ببرد، وارد شده است.
روزنامه رودونگ سینمون، وابسته به حکومت کره شمالی در مطلبی که امروز یکشنبه منتشر کرد، نوشت: «هیچ کس نمیتواند تضمین کند، کارزار نظامی بین این سه کشور منجر به یک جنگ هستهای و سومین جنگ جهانی نخواهد شد.»
به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، این نشریه نوشت: «ما با مسلح کردن خودمان به تسلیحات هستهای با هدف محافظت از حاکمیت کشورمان و آسایش مردم خود در برابر جنگ تجاوزکارانه آمریکا و پیروانش، قدرتمندترین استراتژی پاسخ را ایجاد کردهایم.»
این روزنامه فعالیتهای نظامی کره شمالی را دارای ماموریت «دفاع از خود با هدف حراست جامع از خودمان در برابر جنگطلبی دشمن و محافظت از صلح و ثبات منطقه» دانست.
خبرگزاری حکومت کره شمالی هم روز شنبه در مطلبی نوشت: «اقدام برای محکمتر کردن ائتلاف نظامی مثلثی بین آمریکا-ژاپن و کره جنوبی که عروسک خیمه شب بازی است، فاکتوری بالقوه بوده که میتواند وضعیت در شبه جزیره کره را به یک مرحله غیرقابل کنترل وارد کند.»
این سه کشور اوایل ماه گذشته میلادی یک رزمایش دریایی سه جانبه را در آب های جنوب شبه جزیره کره برای نخستین بار در هفت سال اخیر به اجرا گذشته تا هماهنگی امنیتی در برابر تهدیدات کره شمالی را تقویت کنند.
نامه امیرعبداللهیان به گوترش
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۱۴ آبان ماه و برای دومین بار در پی اوضاع جاری در غزه و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع فلسطین به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نامه نوشت.
امیرعبداللهیان در دومین مکاتبه رسمی با دبیرکل سازمان ملل متحد، تخریب و نابودی عامدانه زیرساختهای شهری و اداری، بیمارستانها و مراکز آموزشی را چشم اندازی وحشتناک برای جامعه بینالمللی در قرن اخیر برشمرد که با تهاجم زمینی رژیم صهیونیستی و بی عملی جامعه جهانی برای توقف آن، زمینه ساز وقوع یک نسل کشی خواهد بود.
امیرعبداللهیان در ابتدای تحولات اخیر فلسطین نیز به گوترش نامه نوشت و نسبت به بروز فاجعه انسانی بزرگ در فلسطین اشغالی هشدار داد و از وی خواست تدابیر لازم را برای جلوگیری از تداوم جنایات شنیع صهیونیستها به عمل آورد.
این دیپلمات عالی رتبه ایرانی همچنین در گفتوگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل گفته بود: انتظار داریم سازمان ملل برای ارسال آب و غذا و اقلام انسانی به غزه، اقدامات فوری بدون وقفه انجام دهد.
وزیر امور خارجه در دومین نامه خود به دبیرکل سازمان ملل، بر بسیج جامعه بینالمللی برای جلوگیری از وقوع فاجعه و نکبت دیگری تأکید کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی که در این مدت بک بار هم با گوترش تلفنی و یک بار هم در پنجم آبان ماه سال جاری در نیویورک و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره وضعیت جاری در غزه ملاقات کرده بود، در دومین نامه خود اقدامات رژیم صهیونیستی در جریان حملات اخیر به نوار غزه را «جنایت جنگی» توصیف کرد.
به گزارش فارس، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای جنایات و نسل کشی صهیونیستها در غزه و در راستای توقف این جنایات و تسریع در ارسال کمکهای انسان دوستانه به مردم فلسطین با تعدادی از همتایان خود تلفنی گفتوگو کرد. او همچنین سفرهایی هم به منطقه داشت و ضمن شرکت در نشست سازمان همکاری اسلامی در جده به نیویورک هم رفت و در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت و سخنرانی کرد.
امیرعبداللهیان در دومین نامه به گوترش با اشاره به این که رژیم صهیونیستی تاکنون متجاوز از سی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده یا موضوع آن بوده است، توجه دبیرکل سازمان ملل متحد را به برخی از موارد بارز نقض فاحش اصول و قواعد حقوق بینالملل و حقوق بشردوستانه بینالمللی در ۷۵ سال اشغالگری این رژیم در اراضی فلسطین جلب کرد.
وی همچنین از آنتونیو گوترش خواست تا ضمن محکوم کردن اقدامات ناقض حقوق بینالملل رژیم صهیونیستی، تدابیر لازم را برای پایان فوری و بدون قید و شرط تجاوز، رفع محاصره غزه و دسترسی آزاد مردم این منطقه به کمکهای بشردوستانه بینالمللی بیندیشد.
امیرعبداللهیان همچنین امروز درباره اوضاع جاری در غزه به دبیرکل سازمان همکاری شانگهای نامه نوشت. وی در این نامه از این سازمان خواست ضمن محکوم کردن جنایات صهیونیستها، تدابیر لازم و فوری را برای توقف جنایات جنگی و نسلکشی در غزه اتخاذ کند.