تدوین اساسنامه جدید برای نهضت سواد آموزی

بنا بر اعلام رئیس سازمان نهضت سوادآموزی طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، وزارت آموزش و پرورش مکلف به تدوین اساسنامه جدید برای نهضت سوادآموزی و ارتقای آموزش‌های این سازمان از آموزش‌های پایه و صفر به آموزش‌های همگانی، دائمی و مادام‌العمر شده است اما هنوز مشخص نیست در اساسنامه جدید این سازمان به ساماندهی نیروهای نهضتی توجه می‌شود یا خیر.
کد خبر: ۱۲۰۵۹۸۲
|
۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۷ 22 November 2023
|
15967 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، علیرضا عبدی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مصوبه اخیر مجلس در خلال بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه مبنی بر مکلف شدن وزارت آموزش و پرورش به بازنگری در اساسنامه نهضت سوادآموزی، اظهار کرد: پیش‌تر در کمیسیون تلفیق بحث انحلال نهضت سوادآموزی مطرح شده بود اما در صحن مجلس به این امر اعتراض شد و نهایتا به کمیسیون تلفیق بازگشت و تغییر کرد.

وی درباره آنچه در حال حاضر در صحن مجلس به تصویب رسیده است، توضیح داد: آنچه الان مصوب شده است به ادامه کار نهضت سواد آموزی تا ریشه کنی کامل بیسوادی و در کنار آن توسعه و تعمیق سواد و توسعه سوادهای جدید و آموزش همگانی تاکید دارد. درواقع ساختار نهضت سوادآموزی به صورت مستقل باقی می‌ماند و استقلال نهضت سوادآموزی حفظ می‌شود.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه اساسنامه نهضت سوادآموزی مصوب سال ۶۳ است و نگاه این اساسنامه به نهضت نگاه سواد پایه است، تصریح کرد: ماموریت سازمان نهضت سوادآموزی طبق اساسنامه فعلی تا پایان دوره ابتدایی و برای بزرگسالان بالای ۱۰ سال دیده شده است اما با تصویب مجلس شورای اسلامی، وزارت آموزش و پرورش مکلف به تدوین و نوشتن اساسنامه جدید شده است که این اساسنامه جدید از چند بعد به نهضت سوادآموزی نگاه می‌کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره نگاه چندبعدی که اساسنامه جدید به نهضت سوادآموزی خواهد داشت، عنوان کرد: اول آنکه طبق اساسنامه جدید نهضت سوادآموزی باید در کنار توسعه سواد به معنای فراگیری آموزش‌های پایه و سواد پایه، به بحث تعمیق سواد نیز بپردازد. از سوی دیگر ماموریت‌های جدیدی مبنی بر آموزش‌های همگانی و دائمی با تعریف جدید سواد برای نهضت سوادآموزی در نظر گرفته شده است. خط و ربط این مسائل نیز حتما باید در اساسنامه جدید نهضت سواد آموزی مشخص و برای آن برنامه ریزی شود تا دقیقا تعیین شود که نهضت سوادآموزی باید به چه شکل و شیوه‌ای در این موارد کار خود را انجام دهد.

عبدی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش پس از لازم الاجراشدن قانون برنامه هفتم شش ماه فرصت دارد تا اساسنامه جدید نهضت سوادآموزی را تدوین کند، افزود: علی القاعده نهضت سوادآموزی باید طبق این مصوبه مجلس، توسعه ماموریت داشته باشد و معنای سواد در نهضت سوادآموزی بازتعریف شود. به طوری که آموزش در نهضت سوادآموزی از آموزش پایه صفر به یک آموزش همگانی و دائمی و مادام العمر تبدیل شود.

طرح مجلس برای تعیین تکلیف معلمان نهضتی به کجا رسید؟

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر آخرین وضعیت طرح مجلس برای تعیین تکلیف معلمان نهضتی که با تصویب آن معلمان نهضتی به صورت کار معین با آموزش و پرورش قرارداد می‌بندند، توضیح داد: کمیسیون اجتماعی این طرح را خارج از برنامه هفتم توسعه پیگیری می‌کند. این طرح در حال پیگیری است، باد مجددا بررسی شود تا مشکلاتی که مجمع تشخیص برای آن اعلام کرده است، رفع شود.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در عین حال خاطر نشان کرد: در برنامه هفتم توسعه به صورت عمومی تعیین شده است که هر کسی که با آموزش و پرورش به صوت غیر استخدامی مثل معلمان نهضتی همکاری کرده است باید از طریق آزمون ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان جذب آموزش و پرورش شود. درواقع جذب معلمان نهضتی نیز فقط از طریق آزمون و با شرایطی که استخدام آنها تسهیل شود، انجام میگیرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه معلمان نهضتی که بعضا بالغ بر ۱۰ سال با نهضت سوادآموزی همکاری کرده‌اند هم اکنون درخواست جذب و استخدام در آموزش و پرورش به ویژه در شرایط فعلی که وزارتخانه با کمبود معلم مواجه است را دارند، اظهار کرد: طبق قانون در حال حاضر این نیروها به صورت برون سپاری با ما کار می‌کنند. قانونی که سال ۹۱ در شورای عالی آموزش و پرورش برای این امر مصوب شده است این نیروها را «برون سپار» می‌داند. از سوی دیگر سال ۹۷ هم قانون دیگری در این مورد تصویب شد که طبق آن استخدام فقط باید از طریق آزمون باشد. بنابراین طبیعتا این نیروها چه بخواهند و چه نخواهند مجبور هستند برای استخدام در آموزش و پرورش در چرخه آزمون قرار گیرند و شرایط این آزمون نیز مشخص است.

عبدی همچنین بیان کرد: فقط ما تلاش داشتیم تا برگزاری آزمون برای استخدام معلمان نهضتی از جهت سن و به لحاظ مدتی که این افراد در نهضت کار کرده‌اند و ضریبی که به تعداد سال‌های کار آنها در نهضت به دست آورده‌اند؛ تسهیل شود. وزارت آموزش و پرورش این اقدامات را انجام داده است و باقی تحقق این مسیر به تصمیم سازمان امور اداری و استخدامی و مجلس بستگی دارد و تحقق این امر باید از این مسیرها اتفاق افتد.

وی درباره میزان حقوق و بیمه معلمان نهضتی ادامه داد: در حال حاضر ما با هیچ یک از این نیروها قطع همکاری نکرده‌ایم اما نمی‌توان گفت این افراد به عنوان حقوق عدد خیلی بالایی دریافت می‌کردند اما هم حق الزحمه و هم بیمه داشتند. نظر بنده این است که در مقابل زحمت‌هایی که کشیدند عدد مناسبی را به عنوان حقوق دریافت نمی‌کنند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه آیا در تدوین اساسنامه جدید نهضت موارد مربوط به ساماندهی نیروی انسانی و معلمان نهضتی نیز لحاظ می‌شود؟، تصریح کرد: فعلا درباره نیروی انسانی نهضت تصمیمی گرفته نشده است. طبیعتا باید در مورد این امر با ارکان اصلی دولت  یعنی آقای رئیس جمهوری، آقای وزیر، سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی هماهنگ و مشورت شود و سپس تصمیمی گرفته شود. با تدوین اساسنامه جدید، نهضت سوادآموزی به سمت  مردمی شدن و نهضتی شدن پیش خواهد رفت اما جزئیات دقیق تر را نمی‌توان فعلا بیان کرد و گفت که این مردمی شدن به چه شکلی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۲۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
چرا اینهمه واحدهای موازی درست می کنید و سرمایه های کشور رو به باد می‌دید، اگر پول دارید بدید به آموزش و پرورش تا از این گرفتاری بی پولی نجات پیدا کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
در گام اول بازنگری در انتخاب معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی و معاون آموزشی این سازمان که با بخشنامه کلاس گذاری ناعادلانه از آموزش دهندگان مظلوم بیگاری می کشند انجام بگیرد
پاسخ ها
سرور
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
واقعا این بخشنامه کلاس گذاری ناعادلانست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
وزیر اموزش و پرورش فرمودند مدیر خوب مدیری است که مانع را بردارد .و همچنین فرمودند چندین هزار مدرسه یک نفر دانش آموز و......داریم .رئیس سازمان نهضت سواد آموزی و مسولان این سازمان با دستمزد رایگان از آموزش دهندگان مظلوم می‌خواهند بالاجبار ۱۰ نفر سواد آموز که هیچ اشتیاقی به تحصیل ندارند و همچنین پراکنده هستند جذب کنند نا بتوانند کلاس گذاری کنند متاسفانه کسی هم در وزارتخانه نظارت ندارد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
نهضت سواد آموزی سالهاست شکست خورده باید تعطیل شود .
زینب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
خدا ازتون نگذره که از ما نگذشتید .خدا همه شما رو با هر ماده و قانون و تبصره ای اون دنیا بهتون نشون بده .ما چهل ساله شدیم و بدون امنیت شغلی داریم ادامه میدیم .خدا از شما نگذره .خدا از شما مسولا نگذره
پاسخ ها
سرور
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
انشالله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
خدا ازتون نگذره که بخاطر منافع خودتون اجازه ندادین نهضت با آموزش و پرورش الحاق بشه،خدا خودش تو همین دنیا جواب دلهای شکسته ی ماهارو بده،ماهایی که بهترین سال‌های جوانیمونو تو روستا دنبال بی سواد بودیم که با التماس بیان پای درس نهضت ،بخدا واگذاری میکنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
ما ده سال سابقه داریم عمرمون هدر رفت چهل ساله شدیم ما خواهان تعیین و تکلیف بدون هیچ قیدو شرطی هستیم
رها
|
United States of America
|
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
چرا اینقدر دس دس میکنید حرف رو میپچیونید در مورد معلمان نهضت و اینکه استخدام میشن آخر سر هم میگید ب کمیسون ربط داره واز این جور حرفا نمیخواین استخدام کنید بگین دیگه
سرور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
خواهش میکنم نوشته مرا به اشتراک بگذارید که مسولین ببیند هرچند اگه درمورد ما احساس مسولیت می‌کردند درمجلس به جای ما تصمیم نمی گرفتند ده یازده سال کم‌نیست برای نهضت شما مسولین عزیز نمایندگان عزیز اونجا نشستید وبرای ما تصمیم میگیرید چه کسی جواب زحمات ده ساله وعمر هدر رفته رو می‌دهد شما چه می دونید بدبختی چه سختی‌هایی کشیدیم از خانواده زندگی بچه همه گذشتیم حالا هم‌این‌جواب زحمات ماست چقدر تبعیض چرافرزند ایثارگران استخدام شدند ولی ما امتیاز نداریم باید بریم بمیریم خدا از این‌نمایندگان که برای ماتصمیم گرفتند نگذره لا اقل آزمون داخلی می‌گرفتید متاسفم واقعا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
جواب عمرهای بر باد رفته ی نیروهای نهضتی رو کی میخاد بده تو این دنیا و اون دنیا
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟