بین الملل تابناک: روابط عمومی نیروی دریایی ارتش اعلام کرد، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، یک نفتکش آمریکایی را با حکم قضایی در آب های دریای عمان توقیف کرد.
کاخ سفید: توقیف نفتکش را محکوم میکنیم
۱۴۰۲/۱۰/۲۲ - ۰۰:۰۰
- جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به توقیف نفتکش آمریکایی از سوی ایران گفت: ما این اقدام را محکوم می کنیم و دولت ایران باید این کشتی و خدمه آن را فورا آزاد کرده و این اقدامات تحریک آمیز را متوقف کند.
جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ایران یک کشتی تجاری نفتکش سنت نیکلاس را که به صورت قانونی درحال عبور در آب های بین المللی بوده توقیف کرده است. ما این اقدام را محکوم می کنیم و دولت ایران باید این کشتی و خدمه آن را فورا آزاد کرده و این اقدامات تحریک آمیز را متوقف کند.
این سخنگوی دولت بایدن افزود: ما به همکاری با شرکای آمریکا برای جلوگیری از مجموعه کامل اقدامات بی ثبات کننده ایران ادامه خواهیم داد.
کربی در پاسخ به سوال خبرنگاری که مدعی شد ایران اعلام کرده است، توقیف این کشتی در واکنش به توقیف یک نفتکش ایران در سال گذشته است، گفت: از نظر من اظهاراتی که از تهران منتشر میشود، اعتبار کمی دارند. این نفتکش در آب های بین المللی درحال حرکت بود و هیچ توجیهی برای توقیف آن وجود ندارد و ایران باید آن را آزاد کند.
آمریکا: ایران کشتی توقیف شده و خدمه آن را فوری آزاد کند
۱۴۰۲/۱۰/۲۱ - ۲۳:۵۵
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پی توقیف نفتکش آمریکایی از سوی ایران در دریای عمان اعلام کرد: دولت ایران باید فوری این کشتی و خدمه آن را آزاد کند.
ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران ادعا کرد: ایران یک نفتکش متعلق به جزایر مارشال با پرچم یونان را درحالی که در آب های بین المللی حرکت می کرد، توقیف کرد.
وی با محکوم کردن این اقدام گفت: دولت ایران باید فوری این کشتی و خدمه آن را آزاد کند. توقیف غیرقانونی یک کشتی تجاری جدیدترین رفتار ایران با هدف ایجاد اختلال در کشتیرانی بین المللی است.
به تحریم ها علیه ایران ادامه میدهیم
این مقام آمریکایی مدعی شد: این اقدام به بی ثباتی برای کشتیرانی جهانی و اقتصاد جهانی می افزاید. این اقدامات تحریک آمیز ایران برای اقتصاد جهانی مضر است و باید متوقف شود. آمریکا به همراه شرکای خود به مقابله با مجموعه ای از اقدامات بی ثبات کننده ایران ادامه خواهد داد.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه ادعاهای واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران افزود: مساله مقابله با اقدامات بی ثبات کننده ایران همچنان موضوعی است که ما با شرکای خود در سراسر جهان در مورد آن گفتگو می کنیم.
وی همچنین گفت: ۳۰ درصد از حمل و نقل بین المللی از طریق دریای سرخ انجام می شود بنابراین حملات حوثی ها (انصارالله یمن) بر کشتیرانی جهانی فشار وارد می کند و برای اقتصاد جهانی بی ثباتی ایجاد می کند. آمریکا به صورت جدی به اجرای تحریم های خود علیه ایران ادامه می دهد.
آمریکا توقیف نفتکش خود توسط ایران را تایید کرد
۱۴۰۲/۱۰/۲۱ - ۲۰:۵۳
دو مقام نظامی آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه خبری فاکس نیوز تایید کردند که نیروهای نظامی ایران یک نفتکش را در خلیج عمان توقیف کرده اند.
شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا گزارش داد: کشتی توقیف شده که قبلاً به نام سوئز راجان شناخته می شد، زمانی در مرکز اختلافات دیگری بین آمریکا و ایران قرار داشت که در نهایت منجر به توقیف بیش از یک میلیون بشکه نفت خام ایران توسط آمریکا شد. بنا بر گزارش ها، نیروهای مسلح ایرانی صبح پنجشنبه سوار این کشتی شده و آن را توقیف کردند.
بر اساس این گزارش، توقیف این کشتی از سوی ایران تنها یک روز پس از آن صورت می گیرد که حوثی ها ( انصارالله یمن) بزرگترین حمله خود را تا امروز به خطوط کشتیرانی بین المللی در جنوب دریای سرخ انجام دادند.
به دنبال تخلف کشتی سوئز راجان در اردیبهشت ماه سال جاری و سرقت نفت ایران توسط آمریکا، نفتکش یاد شده با نام جدید نیکولاس ST صبح امروز - پنجشنبه - ۲۱ دی ۱۴۰۲ -توقیف شد.
نفتکش متخلف سوئز راجان در سال جاری محموله نفت متعلق به جمهوری اسلامی ایران را با هدایت آمریکا سرقت و به بنادر آن کشور منتقل کرده و در اختیار امریکا قرار داده بود.
این نفتکش با تغییر نام به نیکولاس ST در حال حمل نفت در دریای عمان بود که صبح امروز با حکم قضایی و تایید سازمان بنادر و کشتیرانی توسط نیروی دریای راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به تلافی سرقت نفت توسط رژیم آمریکا توقیف شد و در حال انتقال به بنادر جمهوری اسلامی جهت تحویل به مقامات قضایی است.
پیش از این، رویترز در خبری اعلام کرده بود که یک نفتکش حامل نفت در نزدیکی دریای عمان توسط ایران توقیف شده است. با این حال، جزییات بیشتری از این خبر اعلام نکرده بود.
به گفته نهاد امنیت دریایی بریتانیا، یک نفتکش پس از توقیف «توسط افرادی با لباس نظامی» در دریای عمان به سمت آبهای ایران تغییر مسیر داد.
در این گزارش آمده است که نفتکش توقیف شده توسط مردان مسلح با یونیفرم مشکی و ماسک سیاه در دریای عمان به سمت آبهای ایران در حرکت است؛ این کشتی در بندر بصره عراق بارگیری شده و عازم بندر علی آقا در غرب ترکیه بود که توسط مردان مسلح ناشناس مورد حمله قرار گرفت و توقیف شد.
نفتکش توقیف شده زمانی در کانون تنش بین ایران و ایالات متحده قرار داشت.
با این حال، بنا به گزارش آسوشیتدپرس، این کشتی زمانی با نام «سوئز راجان» شناخته میشد و پیشتر درگیر مناقشه یک ساله بر سر حمل نفت خام ایران بود.
سرانجام وزارت دادگستری ایالات متحده، حکم به توقیف و تخلیه یک میلیون بشکه نفت خام ایران موجود در این کشتی داد و این محموله در سواحل تگزاس واقع در خلیج مکزیک به یک نفتکش دیگر منتقل شد.
نهاد «عملیات تجارت دریایی بریتانیا» در گزارشی از ورود ناگهانی چند مرد ناشناس به این کشتی در نزدیکی بندر «صحار» عمان خبر دادهاند.
این حادثه اوایل صبح روز پنجشنبه ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در آبهای میان عمان و ایران و در منطقهای که محل عبور کشتیها از تنگه هرمز بوده روی داده است.
گروه مشاورهایِ تحت هدایت ارتش بریتانیا اعلام کرده است که گزارشی از مدیر امنیتی کشتی مبنی بر شنیدن «صداهای ناشناس» افرادی در نزدیکی ناخدای کشتی از طریق تلفن دریافت کرده است.
پس از گزارش این حادثه، تلاشها برای برقرار تماس با این کشتی نتیجهای نداشته است.
از سوی دیگر، شرکت اطلاعاتی خصوصی «آمبری» نیز تایید کرده که «شش مرد نظامی» وارد یک کشتی در دریای عمان شدند که به عنوان «نفتکش سنت نیکلاس» شناسایی شد.
در گزارش این شرکت اطلاعاتی آمده است که افراد مهاجم هنگام سوار شدن به کشتی، دوربینهای نظارتی را پوشاندند.
نفتکش «سنت نیکلاس» قبلا «سوئز راجان» نامیده میشد و با یک شرکت کشتیرانی یونانی Empire Navigation مرتبط بود.
سوئز راجان از فوریه ۲۰۲۲، زمانی که گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» برای نخستین بار اعلام کرد که این کشتی مظنون به بارگیری نفت خام ایران از جزیره خارک در خلیج فارس است، در کانون توجهات قرار گرفت.
این کشتی ماهها در دریای چین جنوبی در سواحل شمال شرقی سنگاپور قرار داشت؛ اما ناگهان به سمت سواحل تگزاس حرکت کرد.
در آن زمان، گمانهزنیها پیرامون این موضوع بود که این کشتی توسط ایالات متحده توقیف شده است؛ واقعیتی که پس از تخلیه محموله کشتی در سواحل تگزاس تایید شد.