به بهانه اعلام توقف فعالیت گروه هکری IRleak؛

آیا زمان آن رسیده که به قید فوریت با «تلگرام» دوستی و همکاری کنیم!؟

از هک برخی مجموعه‌ها و انتشار نمونه اطلاعات به دست آمده برای باجگیری از آنها با چاشنی تهدید به فروش دیتاهای کاربران تا جرایم متنوعی که بر بستر این شبکه اجتماعی رقم می‌خورد، مجموعه اتفاقات شومی در بستر تلگرام جریان دارد که به نظر می‌رسد بهترین موقع برای پایان دادن به آنها فراهم آمده است.
کد خبر: ۱۲۶۴۰۵۶
|
۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۶ 06 October 2024
|
1034 بازدید

زمان آن رسیده که به قید فوریت با «تلگرام» دوستی و همکاری کنیم!

به گزارش «تابناک»، یک گروه هکری که در زمانی کوتاه و با سلسله اقداماتی در کشورمان موفق شده بود برای خود شهرتی دست و پا کرده و مدعی هک برخی سایت ها و سامانه های ایرانی شود، به ناگاه خبر از پایان فعالیتش داد تا بسیاری را شگفت زده کرده و انبوهی از سوالات بی پاسخ رقم بزند!

صحبت درباره گروه هکری IRleak است که با انتشار پیامی در کانال خود در تلگرام، خبر از پایان فعالیتش «برای همیشه» داده و این تصمیم را ناشی از تغییر سیاست های تلگرام دانسته و تاکید کرده: «با توجه به سیاست‌های جدید تلگرام مبنی بر همکاری مستقیم با دولت‌ها جهت ارائه اطلاعات کاربران این شبکه»، تصمیم به توقف فعالیت گرفته است.

آن گونه که در پیام این گروه هکری آمده، پیرو این تصمیم، دیتاهایی که در هک بیمه‌ها (شامل 115 میلیون رکورد دیتا از 18 شرکت بیمه)، تپسی (اطلاعات بیش از ۲۷ میلیون مسافر، بیش از ۶ میلیون راننده و بیش از ۱۳۶ میلیون سفر) و سازمان حج و زیارت (حجم کل دیتا: ۱.۲۵ ترابایت) که پیشتر قابل خرید بودند، دیگر فروخته نخواهد شد!

زمان آن رسیده که به قید فوریت با «تلگرام» دوستی و همکاری کنیم!

البته در نتیجه برخی اشکالات بنیادین و قصورهای آسیب زا، اطلاع چندانی در دست نیست که ادعاهای این مجموعه هکری تا چه اندازه صحیح هستند، همان گونه که مشخص نیست فرجام دیگر ادعاهای این هکرها چه شده و آیا با پرداخت باج مورد تقاضای ایشان، دیتای دیگر مجموعه هایی که خبر از هکشان داده بودند، خریداری شده و در وضعیت امن قرار گرفته است یا خیر؟

اما آیا سیاست های تلگرام تغییر کرده و مبنای مدیران این شرکت، همکاری مستقیم با دولت ها جهت اطلاعات کاربران این شبکه اجتماعی شده است؟ تغییری که موجب شده امثال هکرها و باج گیرها به فکر ترک تلگرام و حتی فراتر از آن، پایان فعالیت بیافتند و چشم بر منافع مالی ناشی از فروش انبوه دیتاهایی که در هک به دست آورده‌اند، ببندند؟

پاسخ این سوال را باید در واکنش پاول دورف، بنیانگذار و مالک تلگرام دریافت که اخیرا پس از سفر به فرانسه، کشوری که شهروندی آن را دارد، در همان فرودگاه بازداشت و روانه زندان شد و تحت محاکمه قرار گرفت و پس از آنکه با قید ضمانت آزاد شد، بیانیه مفصلی منتشر کرد که بخشی از آن به اعتراف به برخی مشکلات اساسی تلگرام و ضرورت رفع آنها اختصاص داشت.

«ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه تلگرام نوعی بهشت هرج و مرج طلبان است، کاملاً نادرست است؛ ما روزانه میلیون ها پست و کانال مضر را حذف، و گزارش‌های شفافیت روزانه را منتشر می‌کنیم...، با این حال، صداهایی را می‌شنویم که می‌گویند این کافی نیست.

افزایش ناگهانی تعداد کاربران تلگرام به 950 میلیون باعث دردسرهای فزاینده‌ای شد که سوء استفاده از پلتفرم ما را برای مجرمان آسان‌تر کرده است. به همین دلیل است که من این را هدف شخصی خود قرار دادم که اطمینان حاصل کنم که در این زمینه به طور قابل توجهی پیشرفت خواهیم کرد.

ما قبلاً این فرآیند را به صورت داخلی آغاز کرده‌ایم و به زودی جزئیات بیشتری را در مورد پیشرفت خود با شما به اشتراک خواهم گذاشت. امیدوارم رویدادهای آگوست [بازداشت و محاکمه وی به اتهام فقدان نظارت کافی بر محتوای مجرمانه در تلگرام] منجر به ایمن‌تر و قوی‌تر کردن تلگرام و در کل، صنعت شبکه‌های اجتماعی شود.»

این همه اتفاقی است که مالک این شبکه اجتماعی وعده رقم خوردنش را در آینده داده است. وعده ای که البته نمی‌توان آن را تغییر سیاست های کلان تلگرام دانست و ادعای گروه هکری برای ترک این شبکه به دلیل فقدان امنیت را واقعی دانست، بلکه به نظر می‌رسد این هکرها، بهانه و دستاویزی برای پایان دادن به بیزنس پرسودشان یافته‌اند تا پایشان را از این بازی پر ریسک و خطر بیرون بکشند!

وضعیتی که البته برای سایر مجرمانی که بر بستر این شبکه اجتماعی فعالیت می‌کنند، متفاوت است چراکه دورف از شروع مسیری برای مقابله با این مجرمان خبر داده که بر بستر تلگرام فعالیت می‌کنند و مبارزه با آنها، هدفی است که نه تنها دادگاه فرانسه از وی خواسته، که خود وی هم آن را سرلوحه امور قرار داده و بر این اساس، اقداماتی را هم در دستور کار قرار داده است.

با این یادآوری، می شود نگاهی به اخبار انداخت تا پی برد که در نتیجه فقدان نظارت های کافی در تلگرام، این شبکه اجتماعی بی مثال و فوق العاده، چگونه کانون برخی فعالیت های شوم و آسیب زا هم قرار گرفته و برخی بر بستر آن، امور مجرمانه‌ای را رقم می زنند؛ جرایم متنوعی که از پدوفیلی و انتشار فایل‌های جنسی و هتک حرمت را شامل می‌شود و تا فروش اسلحه و آموزش امور مخرب هم می‌رسد!

زمان آن رسیده که به قید فوریت با «تلگرام» دوستی و همکاری کنیم!

جرایمی که به نظر نمی‌رسید رسیدگی به آنها برای مدیران تلگرام جدی باشد اما در نتیجه بازداشت دوروف و شروع محاکمه‌اش و با واکنشی که وی در این خصوص نشان داده، انتظار می‌رود که به زودی سازوکاری مشخص برای رسیدگی به آنها در دستور کار قرار گیرد. تغییری که با توجه به محبوبیت بسیار زیاد این شبکه در کشورمان و همچنین رقم خوردن برخی از جرایم یاد شده بر بستر تلگرام، امید می‌رود به پالایش محتوای فارسی تلگرام منجر شود.

دورنمای وضعیتی که اگر می‌خواهیم به بهترین شکل رقم بخورد، جا دارد از مسئولان کشورمان و حتی نهادهای فرهنگی بخواهیم که به قید فوریت دست دوستی به سمت تلگرام دراز نمایند و بکوشند با همکاری مدیران این شبکه محبوب، زمینه ساز شکل گیری سازوکاری برای معرفی و انسداد این دست محتواهای آسیب رسان و مجرمانه و حتی معرفی عوامل پشت پرده آنها در صورت لزوم شوند.

اتفاقی که اگر رقم بخورد، می‌توان امیدوار بود تلگرام که به رغم فیلترینگ سوال برانگیز، کماکان محبوب ترین پیام رسان و شبکه اجتماعی در ایران است، محیطی پاک تر داشته باشد و بستر مناسبی برای مجرمانی که روی قطع ارتباط ایران و تلگرام حساب ویژه باز کرده اند، نباشد. آینده متفاوتی که حالا بهترین زمان برای رقم زدن آن است چراکه تلگرام به اهمیت این تغییر پی برده و به دنبال رقم زدنش است، چه مسئولان ایرانی کاهلی کنند و چه فرصت را غنیمت بشمارند و به فکر همکاری با تلگرام در این مسیر باشند!

 

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب ها
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟