به گزارش «تابناک»؛ روزنامههای امروز سه شنبه ششم آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که اعتراضها به مکرون در واکنش به مواضع اسلام ستیزانه او و فراخوان تحریم کالاهای فرانسوی با تصاویر مکرون در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
اظهارات مشاور ترامپ درباره ایستگاه آخر تحریمها علیه ایران، بورس گرفتار، اما و اگرها و زمزمههایی از ورود نام نوبخت به جرگه نامزدهای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ نیز در صفحات نخست روزنامهها به چشم میخورند.
در ادامه تعدادی از یادداشتها و سرمقالههای منتشره در روزنامههای امروز را مرور میکنیم؛
غلامرضا صادقیان در سرمقاله امروز روزنامه جوان با عنوان چرا شیطان درون ماکرون بیدار شد؟! نوشت: فرانسه برای زنده نگه داشتن احساسات ضد اسلامی در این کشور دلیل دارد، یک دلیل هراسآور: افزایش روزافزون شمار مسلمانان این کشور و احتمال تغییرات آینده.
«دفاع ماکرون از کارتون»، در واقع دفاع از برنامه تنظیم شدهای است که دولت فرانسه برای برپاداشتن تنش با جهان اسلام دارد تا از پرتو این تنش که میتواند هزینههایی نیز برای فرانسه داشته باشد، بهانه کافی برای تغییر مسیر بالندگی اسلام در مهد تمدن غربی پیدا کند.
چند سال پیش از این یکی از دولتمردان فرانسه هشدار داد که حتی اگر روزی شمار مسلمانان در فرانسه اکثریت شود، فرانسه اجازه تغییر قانون اساسی و تغییر حکومت را نخواهد داد! این هشدار به خوبی نشان میداد در فرانسه چه فرایندی در جریان است و دولتهای فرانسه از چه چیز بیم دارند.
در سالهای اخیر اخباری درباره تصمیم فرانسه برای بازگرداندن شهروندان مسلمان این کشور به آفریقای شمالی به بهانه بنیادگرایی اسلامی منتشر شده است. این در حالی است که اخبار رسمی نشان میدهد در همین سالها ۴ تا ۵ هزار نفر سالانه در فرانسه به دین اسلام تشرف پیدا کردهاند و حدود سه برابر این تعداد یعنی سالانه ۱۵ هزار نفر مسلمان به فرانسه پناهنده شدهاند و رقم عجیبتر اینکه سالانه حدود یکصدهزار مسلمان به فرانسه مهاجرت قانونی داشتهاند، به طوری که مطابق گزارش اندیشکده امریکایی «پیو» در فاصله سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ نیم میلیون مسلمان به فرانسه مهاجرت قانونی داشتهاند.
این درهای باز طبیعتاً برای بهرهمندی از مسلمانی مهاجران نبوده است! فرانسه و برخی دیگر از اروپائیان جمعیت پیری دارند و به ناچار باید پذیرای جمعیت جوان باشند و این مسلمانان مستعمرات سابق فرانسه هستند که با دانستن زبان فرانسه و با پیوستگیهای فرهنگی سدههای اخیر، فرانسه را برای مهاجرت انتخاب میکنند. مستعمراتی در کل شاخ آفریقا و آفریقای مرکزی که الجزایر، مراکش و تونس را در صدر مهاجرت به فرانسه قرار داده است.
ترکیب تیمهای ملی فرانسه که گاه یکدست از سیاهپوستان و مهاجران شمال آفریقاست و حضور مسلمانان متخصص در مشاغل دیگر نشان میدهد که داستان آینده فرانسه چگونه در حال نگارش است.
جمعیت فعلی مسلمانان فرانسه را ۶ میلیون نفر (۱۰ درصد کل جمعیت) تخمین میزنند و پیشبینی شده است که با همین رشد مهاجرت قانونی این تعداد در سال ۲۰۵۰ به ۱۳ میلیون نفر برسد و اگر پناهندگی نیز ادامه یابد، بیشتر از این هم خواهد بود که به حدود ۲۰ درصد کل جمعیت افزایش خواهد یافت. این وضعیت برای انگلیس، آلمان، بلژیک و برخی دیگر از کشورهای اروپایی نیز مشابه است. به طوری که پیشبینی شده است جمعیت مسلمانان اروپا در ۲۰۵۰ به ۱۱ درصد کل جمعیت اروپا یعنی دوبرابر شمار فعلی برسد که بیشتر آنها نیز در سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان ساکن خواهند بود.
حال میتوان فهمید نزاع ماکرون با اسلام بیش از آنکه در گذشته ریشه داشته باشد، در آینده ریشه دارد!
مهدی حسن زاده طی یادداشتی در شماره امروز خراسان با عنوان گوشت، آرد و بورس چرا دیر میجنبیم؟! نوشت: در پی افزایش قیمت گوشت در روزهای اخیر، رئیس سازمان حمایت، قاچاق دام زنده را در برخی استانهای مرزی عامل اصلی کمبود دام و افزایش قیمت دانست و از پیگیری این مشکل خبر داد.
واقعیت این است که یکی از تبعات مهم افزایش نرخ ارز، خروج کالاها از کشور است، به ویژه کالاهایی که متناسب با افزایش قیمت ارز، افزایش قیمت نداشته اند یا به دلیل یارانه ارز ۴۲۰۰ تومان، ارزانتر از قیمت واقعی عرضه میشوند، با این پدیده مواجه اند.
بخشی از کمبود آرد که در استانهای مرزی نیز بیشتر است به همین دلیل است. اگر به وقایع سال ۹۷ بازگردیم نیز همین معضل را میبینیم. همچنین سال ۹۱ با همین معضل مواجه بودیم. این مسئله ما را با این واقعیت تلخ رو به رو میکند که نظام تصمیم گیری و اجرایی در برابر تحولات اقتصادی، واکنش منفعلانه و دیرهنگام دارد و پس از وقوع پدیدههایی نظیر جهش نرخ ارز، توجهی به تبعات احتمالی آن ندارد و با گذشت زمان و پس از رخ دادن تبعات، وارد ماجرا میشود. نظیر این اتفاق را در ماجرای صعود و نزول امسال بورس نیز میتوان دید.
روز گذشته کمیسیون اقتصادی در گزارشی اعلام کرد که در سه ماه نخست سال با وجود ورود ۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس، فقط سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عرضه سهام جدید صورت گرفته است.
واضح است که این فاصله زیاد بین عرضه و تقاضا، موجب افزایش قیمتها و شکل گیری حباب در بورس میشود. این در حالی است که برخی تصمیمات دولت برای افزایش عرضه سهام با تاخیر تصویب شد و به مرحله اجرا رسید.
با شکل گیری روند صعودی شتابان بورس از همان روزهای انتهای سال ۹۸ و به ویژه از ماه ابتدایی سال ۹۹ واضح و مشخص بود که هرگونه تاخیر در عرضه سهام توسط مجموعههای شبه دولتی و ورود شرکتهای جدید خصوصی به بورس چنین تبعاتی را به جا میگذارد. هم اکنون اقتصاد ایران در شرایطی به سر میبرد که به دلیل تحریمها و جنگ روانی سنگینی که آمریکاییها برای فشار به اقتصاد ایران به راه انداخته اند، نیاز به تغییر در ساختار تصمیم گیری و چابک سازی نظام تصمیم گیری کاملا احساس میشود.
از سال ۹۷ با مجوز رهبر انقلاب برای تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، این مسئله تا حد زیادی محقق شد و در عمل ساختاری شکل گرفت که میتوانست تصمیمات را با هماهنگی بین قوا و به سرعت بگیرد و اجرایی کند.
برخی تصمیمات برای مدیریت بازار ارز در نیمه دوم سال ۹۷ و سال ۹۸ نیز در همین ساختار گرفته شد، ولی اکنون با توجه به تاخیر در برگزاری جلسات این شورا، امکان تصمیم گیری سریع در حوزه مشکلات اقتصادی کم شده است.
هرچند فارغ از این ساختار نیز در درون بخشهای اجرایی به ویژه در دولت، اقدامات سریع و پیش دستانه در مواجهه با تبعات تحولات اقتصادی انتظار میرود و میتوان از وزارتخانهها و سازمانهای اجرایی انتظار داشت که در مواجهه با تحولات اقتصادی و تبعات این تحولات، اقدامات به موقعی داشته باشند.
حسن هانیزاده تحلیلگر مسائل بینالملل طی یادداشتی با عنوان سه گانه حامی ترامپ را دستکم نگیریم! در آرمان ملی نوشت: باوجود برخی نظرسنجیها مبنی بر پیشرفت جو بایدن در انتخابات مردمی، اما آنچه در این انتخابات تعیینکننده است، وجود کارتهای الکترال است که در نهایت رئیسجمهور برنده را اعلام خواهد کرد. از آنجایی که عمدتا دارندگان کارتهای الکترال گرایشهای نژادپرستانه دارند و از سوی دیگر اغلب صاحبان کارتهای الکترال دارای ریشههای صهیونیستی هستند، لذا به نظر میرسد که در نهایت این احتمال وجود دارد که دونالد ترامپ کارتهای الکترال بیشتری از ایالتهای مهم آمریکا دریافت خواهد کرد. با توجه به اینکه دونالد ترامپ در طول نزدیک به چهار سال گذشته تمام توان سیاسی و اقتصادی خود را برای تقویت رژیمصهیونیستی بهکار گرفت، لذا لابی صهیونیستی بهشدت از دونالد ترامپ برای پیروزی مجدد در انتخابات حمایت خواهد کرد. از سوی دیگر اکثریت مردم آمریکا بهویژه نخبگان سفیدپوست همواره از دونالد ترامپ پشتیبانی کردهاند زیرا جامعه سفیدپوست آمریکا در دوران حاکمیت دونالد ترامپ در کاخ سفید به سمت گسترش فضای نژادپرستانه حرکت کرده است.
در مذاکرات اخیر میان نامزدهای حزب دموکرات و حزب جمهوری خواه، اگرچه جوبایدن از منطق گفتمانی بالاتری برخوردار بود، اما ادبیات پرخاشگرانه دونالد ترامپ سازگاری بالایی با جامعه نژادپرست سفیدپوست آمریکا دارد. برآیند نظرسنجیها نشان میدهد که جو بایدن در ابعاد انتخابات مردمی رای بالایی خواهد آورد، اما کسب آرای دارندگان کارتهای الکترال برای جو بایدن، نامزد حزب دموکرات بسیار مشکل است. بنابراین انتخابات پیش روی آمریکا از پیچیدگی بسیار بالایی برخوردار است و حتی ممکن است که چالشهای سیاسی و امنیتی برای نامزدهای دو حزب بهوجود بیاورد. از این رو، پیشبینی برنده نهایی این انتخابات تا آخرین لحظه دشوار است، اما حرکت جامعه نخبگان آمریکا و همچنین لابی صهیونیستی و اموال کشورهای نفتخیز عرب به سمت و سوی انتخاب مجدد دونالد ترامپ خواهد بود. از طرفی قاضی جدید دیوان عالی ایالاتمتحده بهطور طبیعی بهدلیل گرایش به حزب جمهوری خواه و ترامپ در صورت ارجاع پرونده انتخاباتی به دادگاه عالی فدرال به نفع دونالد ترامپ رای خواهد داد. حتی برخی گزارشها نشان میدهد که روث بیردر گینزبرگ، قاضی سابق دیوان عالی ایالاتمتحده به صورتی مشکوک درگذشته و به این دلیل که نسبت به حزب دموکرات گرایش بیشتری داشت. در این صورت طبیعی است که اگر دونالد ترامپ بار دیگر انتخاب شود، چالشهای جدی برای ایران، روسیه و چین ایجاد خواهد کرد و منطقه غرب آسیا با بحرانهای امنیتی جدیدی مواجه خواهد شد. اما در صورتی که جو بایدن در انتخابات پیروز شود، قطعا فضای جدیدی بر منطقه حاکم خواهد بود، هرچند که در سیاست کلان هر دو نامزد، مساله امنیت رژیم صهیونیستی و حزب برتری هژمونی آمریکا و همپیمانان این کشور در جهان از اولویت بالایی برخوردار است. درخصوص تاثیر انتخابات بر اوضاع داخلی ایران بهویژه در حوزه اقتصادی طبیعی است که انتخاب جو بایدن به لحاظ روانی و در کوتاهمدت تاثیر مهمی خواهد داشت، اما در درازمدت جو بایدن نخواهد توانست در خصوص ایران و تعامل با ایران رفتار منصفانهای داشته باشد. در هر حال، این انتخابات در مقایسه با انتخابات گذشته ایالاتمتحده از اهمیت بیشتری برخوردار است و تاثیرات جهانی آن کاملا آشکار خواهد شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.