به گزارش «تابناک»؛ روزنامههای امروز چهارشنبه ۲۳ مهرماه در حالی چاپ و منتشر شد که واکنش رئیس دستگاه قضا به اوباش گردانی، انتخابات آمریکا و پیشی گرفتن بایدن در نظرسنجی ها، دستورهای روحانی درباره بورس و فسادزایی و آخرین گمانه زنیها درباره کاندیداهای انتخابات ۱۴۰۰ در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
در ادامه تعدادی از یادداشتها و سرمقالههای منتشره در روزنامههای امروز را مرور میکنیم؛
سید رضی عمادی در ستون یادداشت روز امروز روزنامه خراسان با عنوان خواب جدید آمریکا برای عراق نوشت: از مدتها پیش که الحشد الشعبی، با شکست گروه تروریستی داعش و تقویت عراق در مقابل نقشههای آمریکا برای تجزیه این کشور بر اساس فرقه و قومیت، خواب و خیالهای واشنگتن در عراق را نقش بر آب کرد، ائتلاف آمریکا - رژیم صهیونیستی و عربهای مرتجع، جنگ روانی خود را علیه الحشد آغاز کردند، اما پس از سفر اخیر الکاظمی به واشنگتن این جنگ روانی اوج گرفته است. در واقع پس از این سفر، حملات علیه پایگاههای نظامی و همچنین سفارت آمریکا در عراق افزایش داشته است. حملاتی که آمریکا گروههای مقاومت عراق را به انجام آن متهم و به تازگی اعلام کرده است که سفارت خود را در بغداد، پایتخت عراق تعطیل میکند، اما هدف آمریکا از این نمایش، ایجاد جوی برای معرفی الحشد الشعبی به عنوان یک گروه «شبه نظامی» با «سلاحهای کنترل نشده» است.
گروههای مقاومت، اما نه تنها چنین اتهامی را رد میکنند بلکه آن را اقدامی سازمانیافته از سوی مزدوران آمریکا میدانند که با هدف بدنامسازی گروههای مقاومت عراق نزد افکار عمومی این کشور و همچنین حملات جدید علیه این گروهها انجام میشود. به گفته «کاظم الفرطوسی» سخنگوی گردانهای سیدالشهدا وابسته به سازمان الحشد الشعبی، دلایلی وجود دارد که ثابت میکند سفارت آمریکا در عراق از طریق مزدوران خود، حملات راکتی علیه اماکن دیپلماتیک از جمله سفارت خود آمریکا را انجام میدهد چرا که واشنگتن در پی برهم زدن وضعیت عراق و تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی این کشور است. واقعیت نیز این است که دولت آمریکا همواره با متهم کردن گروههای حشدالشعبی با نزدیکی به ایران سعی میکند فعالیت این گروهها را بر خلاف منافع مردم عراق و حاکمیت این کشور جلوه دهد و بغداد را تحت فشار بگذارد تا این گروهها را غیرقانونی اعلام کند.
از سوی دیگر روند حملات مقاومت باعث شده است تا طرف آمریکایی در جلسات مختلف با مقامات عراقی تاکید کند که هدفش خروج نهایی از عراق است. بدین خاطر است که مقاومت عراق به صورت موقت حملاتش را متوقف کرده است. این موضوع پس از دو هفته رایزنیهای سنگین در آستانه انتخابات آمریکا و تعهد طرف آمریکایی صورت گرفت. بر همین اساس، سخنگوی گردانهای حزبا... عراق با بیان این که این آتشبس با هدف اعطای فرصت به دولت عراق برای طرح جدول زمانی جهت خروج نیروهای آمریکایی از کشور است، اعلام کرد، گروههای مقاومت با آتشبس مشروط و توقف حملات به نیروهای آمریکایی در عراق موافقت کردهاند و شامل همه گروههای مقاومت عراق به ویژه آن گروههایی میشوند که پشت حمله به نیروهای آمریکایی هستند، اما علاوه بر تحولات امنیتی و سیاسی مربوط به حضور آمریکا در عراق، یکی از موضوعاتی که از درون تحولات یک ماه اخیر عراق مطرح شده، احتمال کودتا علیه دولت مصطفی الکاظمی است.
به تازگی روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» به نقل از «باقر جبر الزبیدی» وزیر کشور سابق و از رهبران مجلس اعلای اسلامی عراق گزارش داد که کنفرانسهای حزب منحله بعث در آمریکا و سایر کشورهای غربی، زیربنای اقداماتی است که شاخه نظامی این حزب در حال انجام آن است. الزبیدی خاطرنشان کرد، هم اکنون طرحی برای «کودتای نظامی» در عراق در جریان است که سرپرستی آن بر عهده «عزت الدوری» جانشین صدام، دیکتاتور معدوم عراق است. اگرچه بعید به نظر میرسد آمریکا برای به قدرت رساندن بعثیها در عراق تلاش کند، اما بعثیها کارکردهای مهمی برای واشنگتن و متحدان آن دارند. بعثیها از یک سو مورد حمایت شماری از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هستند و از سوی دیگر نقش مهمی در راهاندازی خشونت و ناامنی در عراق ایفا میکنند. بازماندههای بعثی در تظاهرات اکتبر سال گذشته و تبدیل تظاهرات مردمی به خشونتهای خیابانی که در نهایت به استعفای دولت عادل عبدالمهدی منجر شد، نقش برجستهای ایفا کردند. به نظر میرسد آمریکاییها و متحدان عرب آن برای وارد کردن شماری از بعثیها به ساختار قدرت از جمله در پارلمان عراق تلاش میکنند چرا که یکدست نبودن پارلمان و به ویژه تضعیف موقعیت گروههای شیعی در عراق از مهمترین اهداف واشنگتن و متحدان عرب آن در منطقه غرب آسیاست.
حسین نورانینژاد در بخشی از یادداشتی با عنوان همان احمدینژاد با اشاره به مصاحبههای اخیر او در اعتماد نوشت:، اما چه اتفاقی افتاده که او مجددا این اعتماد به نفس را پیدا کرده تا به جای تشبه خود به منتقدانش و جا زدن خود به عنوان آزادیخواه و عدالتطلب، این اکاذیب بگوید؟ دلایل این موضوع از این قرار است؛
۱- او و نزدیکانش فکر میکنند که موقعیت اجتماعی سبزها و اصلاحطلبان و منتقدان مسالمتجو کاسته شده است. طیفی خشمگین از مردم که از اینگونه کنشها و جنبشهای مدنی عبور کردهاند و به دنبال تخلیه خشم و اعتراضات تندتر و متفاوت هستند، با نشانههایی، چون دی ۹۶ و آبان ۹۸ افزایش یافتهاند و احمدینژاد خیلی دلش میخواهد تا سر این جنبش بیسر شود و آن را تصاحب کند یا از بین آنها یارکشی کند. نوعی جنبش تودهای معترض که نمایندگی سیاسی روشنی ندارند و شاید این فرصتی برای بهاریون باشد که برای خود جمعیتی حامی داشته باشند. شاهد دیگر این تحلیل، همراهی سودانگارانه این طیف با شعارهایی چون اصلاحطلب اصولگرا دیگه تمومه ماجراست. گویی این خاتمه را آغاز خود میپندارند. البته اشتباه میکنند، ولی تلاشش که ضرر ندارد. چه بسا در این مسیر حمایتهایی هم از درون برخی محافل درونی سیستم دارند تا در مدیریت اعتراضهای مشابه بعدی، فرد مطمئنی را داشته باشند.
۲- آنها در چند سال اخیر تلاش زیادی کردهاند تا خود را به لحاظ گفتمانی به جریانهای سبز و اصلاحطلب و مدنی کشور نزدیک کنند، اما کسی بهایی نداد. حتی گاهی تندتر از میانگین این بخش از جامعه مدنی کشور، مواضع آنچنانی گرفتند، علیه سیستم قضایی و امنیتی تندترین مواضع را گرفتند، پشت مفاهیمی، چون قرائتهای مختلف از دین، نقد ولایت فقیه و از این قبیل موضوعات در آمدند، اما همواره دم خروسی پیدا بود که مانع از پذیرش قسم حضرت عباسشان میشد. طبیعی بود بالاخره در جایی به این بیمحلی واکنش نشان دهند که در این مصاحبه اخیر نشان دادند. افراد رسانهای بهاریون، در جریان درگذشت استاد شجریان هم در فضای آنلاین، پس از چند توییت همدلانه که چندان توجه کسی را جلب نکرد، دلخوری و بیحوصلگیشان را بروز دادند و به سمت تنش و پرخاش با سبزها و طرفداران استاد شجریان رفتند و جالب آنکه سعی میکردند خود را در مدل جمعیتهای عزادار در درگذشت هنرمندانی، چون مرتضی پاشایی جا بزنند و آن را در مقابل سوگواران استاد شجریان، تبدیل به دوقطبی کنند. رفتاری لوس و کودکانه که در هر حال انجام دادند.
۳- انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک است و انتخابات، برهکشان همه جریانهای سیاسی، اعم از پوزیسیون و اپوزیسیون است. بهاریون هم از این قاعده مستثنا نیستند و دنبال بروز و ظهوری دوباره در آن هستند. برنامهای که احتمالا با اعلام کاندیداتوری نفر اول جریانشان، احمدینژاد شروع میشود تا گوی را نهایتا به کاندیدای نزدیک دیگری بدهد. اتفاقی که لااقل برای این انتخابات بعید است برایشان محقق شود ولی به هر حال موقعیت آنها را در فضای سیاسی کشور تا حدی روشنتر خواهد کرد.
حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در بخشی از یادداشت امروز خود با عنوان با آل علی هرکه در افتاد ور افتاد نوشت: روز جمعه دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با رادیو «راش لیمبو» ضمن تهدید ایران، از الفاظ بسیار زشت و رکیکی علیه کشورمان استفاده کرد و گفت: «ایران، این را میداند. آنها اخطار گرفتهاند که اگر [.. (الفاظ رکیک)]و کار بدی علیه ما انجام دهند، بلایی سرشان میآوریم که تا حالا سابقه نداشته است»! در این خصوص گفتنی است؛
۱- ترامپ میگوید اگر ایران دست به اقدامی بزند... یعنی از تهدید ایران به انتقام وحشتزده است؛ بنابراین تهدید او علیرغم ظاهر آن، نشانه وحشت از تهدید ایران است که از قاتلان شهید سلیمانی و ابومهدی انتقام سختی خواهد گرفت و ترامپ میداند که تهدید ایران به انتقام بر خلاف تهدیدهای آمریکا توخالی نیست.
۲- فحاشی و ناسزاگویی ترامپ که با اعتراض مقامات و رسانههای آمریکایی و اروپایی نیز روبهرو شده است، از دست خالی آمریکا در مقابل ایران حکایت میکند. شرایط امروز آمریکا و بحرانهای شکنندهای که با آن روبهروست حتی برای مقامات ارشد و صاحبنظران و کارشناسان برجسته آمریکایی نیز قابل کتمان نیست و تقریباً تمامی آنها از حرکت آمریکا روی قوس نزولی خبر میدهند و افول آن را قطعی میدانند.
۳- امروزه آمریکا با بحرانهای چند لایه و شکنندهای روبهروست که فراگیری کرونا، بدهیهای غیرقابل پرداخت دهها تریلیون دلاری، فاجعه اقتصادی که به گزارش مرکز اطلاعات دفتر پژوهشهای اقتصادی آمریکا در ۹۰ سال گذشته بیسابقه بوده است، کاهش ۳۳ درصدی تولید ناخالص ملی (همان گزارش)، موج گسترده بیکاری و گرسنگی، شورش سراسری علیه نظام سرمایهداری و نژادپرستی و از همه شکنندهتر، احتمال جدی بروز جنگ داخلی بعد از انتخابات پیشروی ریاست جمهوری آمریکا که آن را اجتنابناپذیر دانستهاند، تا آنجا که چند روز پیش شورای روابط خارجی آمریکا اعلام کرد خطر جنگ داخلی بسیار جدی است و دهها مورد مشابه دیگر...
خدا بر درجات امام راحلمان (ره) بیفزاید. حضرت ایشان آمریکا را به شیر پیری تشبیه میکردند که یال و کوپال و دندانهایش ریخته و نعرههایش از سر ترس است و نه نشانه قدرت!
۴- نزدیک به ۴۱ سال است که آمریکا و متحدان غربی و عبری و عربی آن از هیچ تلاشی برای مقابله با ایران اسلامی چشم نپوشیده و تمامی توان نظامی، سیاسی و اقتصادی خود را به میدان آوردهاند و اگرچه این درگیری برای جمهوری اسلامی ایران نیز بیهزینه نبوده است، ولی طی ۴۱ سال گذشته، همهروزه بر اقتدار ایران افزوده شده و توان و قدرت آمریکا با ضعف و کاهش روبهرو بوده است و به قول ریچارد ولف، اقتصاددان و استاد دانشگاه ماساچوست، آمریکا در مقابل ایران شکست خورده است، ولی مقامات آمریکایی جرأت ندارند به این واقعیت اعتراف کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.