مرور روزنامه‌های یکشنبه چهاردهم آذرماه

دولت سیزدهم هنرنمایی کند/قضاوت درباره وین زود است/چرا رسیدن به توافق در برجام، منطقی‌ترین کار است؟

فرمان بازار خودرو، دست دلالان، درماندگی بی‌سابقه اسرائیل مقابل ایران، صدای انفجار در آسمان نطنز، آقای رضایی! وعده خبر‌های خوش چه شد؟ امید به باز شدن گره مذاکرات در دور بعد، توقف چاپ پول بدون پشتوانه، امضای چهار سند همکاری میان ایران و سوریه، ایران؛ محور گفت‌وگوی پوتین و بایدن، روایت نماینده سابق مجلس از حواشی یک طرح و پشت پرده نوسانات در بازار ارز و آنچه باید برای مواجهه با اُمیکرون و سایر گونه‌های جهش‌یافته، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۹۱۳۷۲
|
۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۰۴:۴۷ 05 December 2021
|
20845 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز یکشنبه چهاردهم آذرماه در حالی چاپ و منتشر شد که صدای انفجار در آسمان نطنز و تغییر کانال دلار در یک آخر هفته، فهرست خدمات ۱۰۰ روزه دولت از مهار کرونا تا ساماندهی بازار در صفحه نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می کنیم؛

 

چرا رسیدن به توافق در برجام، منطقی‌ترین کار است؟

سید حامد مرندی طی یادداشتی در شماره امروز ابتکار، چرا رسیدن به توافق در برجام، منطقی‌ترین کار است؟ نوشت: روز جمعه بود که پس از چهار روز مذاکره تیم جدید خارجی کشورمان با کشور‌های حاضر در توافق آسیب دیده برجام، از هتل محل مذاکرات، دود مشکی بر آسمان سیاست نمایان شد و در این میان، همه طرف‌ها خود را صاحب حق دانسته و دیگری را مقصر به بن بست رسیدن مذاکرات در مقطع فعلی معرفی کردند؛ از پلیس بد مذاکرات، یعنی فرانسه که خود را بی تفاوت نشان داد و از بعید بودن برگزاری دور بعدی مذاکرات در آینده نزدیک صحبت به میان آورد، تا برخی از دیپلمات‌های ارشد اروپایی که جمع بندی نظر خود را در عدم احیای برجام دیدند و در این میان آمریکا که امکان گفتگوی مستقیم را نداشت نیز، از ادبیات همیشگی خود مبنی بر محدود بودن فرصت ایران و موجود بودن سایر گزینه‌های روی میز صحبت به میان آورد.


اکنون طرف‌های برجام هر یک بر اساس تفکرات و داشته‌های خود اقدام به مطالبه صددرصدی خواسته‌های خود می‌کنند و این موضوع بر قفل شدن مذاکرات، افزوده است. تغییر شیوه مذاکره توسط ایران، پس از شش دور مذاکرات قبلی و ارائه دو پیش‌نویس غیر منتظره، همراه با اعلام عدم امکان تغییر گسترده در متون ارائه شده به جهت جبران منافع از دست رفته ایران، سبب شد تا خارجی‌ها تا حدودی غافلگیر شده و آن را سختگیرانه توصیف کنند و اتفاقا این درخواست‌ها را خارج از متن برجام ارزیابی کرده و این موضوع را دلیلی برای ترک مذاکرات بیان می‌نمایند. متاسفانه در وضعیت حاضر و با این شیوه گفتگو، خواسته یا ناخواسته، دانسته و یا ندانسته، همه طرف‌ها دست به قماری بسیار خطرناک زده‌اند که می‌تواند جهان را با چالش‌های بسیاری مواجه کند. اروپایی‌ها بدون بیان ریشه اصلی مشکلات که تا حدود زیادی توسط خودشان ایجاد شده، مرتب از طریق رسانه‌های خود اعلام می‌کنند که اقتصاد ایران در شکننده‌ترین زمان خود در نیم قرن اخیر بوده و چشم به فشار از پایین به بالا از طریق نارضایتی عمومی در ایران داشته و برای پیشبرد اهداف خود مدام بر طبل وخامت وضعیت ایران و لزوم پذیرش شرایط جدید می‌کوبند؛ ایران نیز اکنون با تکیه بر غنی سازی ۶۰ درصدی و با تصور ضعف در طرف‌های مخالف به دلیل مسائل پیش آمده در چند ماه گذشته نظیر بحران انرژی و توجه به بدهی‌های سنگین خارجی و نمایان شدن بحران‌های اقتصادی غرب و خروج شرم‌آور آمریکا از افغانستان و عنایت به وضعیت کنونی منطقه بخصوص در عراق و ترکیه و نیز بروز نشانه‌هایی از شکاف میان ابرقدرت‌های حاضر نظیر درگیری سیاسی ناشی از برگزیت میان فرانسه و انگلستان و نیز مجادله با آمریکا بر سر قرارداد نظامی استرالیا و تغییر برخی نیرو‌های تاثیرگذار نظیر آنگلا مرکل صدراعظم قدرتمند آلمان و صد البته حساب باز کردن روی حمایت‌های ناگزیر استراتژیک روسیه و چین، به این جمع بندی دست یافته که غرب توانایی درگیری نظامی در این مقطع را ندارد و با این پیش فرض به دنبال مذاکره با دست بالاتر است. تصوراتی که برای همه طرف‌ها می‌تواند سرآغاز تحولات بسیار خطرناک و پیش بینی نشده‌ای باشد.


برای درک تاریکی تحولات احتمالی کافی است تصویر آینده را بعد از شکست مذاکرات تصور کنیم؛ به زعم غربی‌ها پیش بینی می‌شود پس از شکست مذاکرات در کوتاه مدت، انتظارات تورمی در ایران بالاتر خواهد رفت و با افزایش بیشتر تورم، احتمالاً ایران با اعتراضات صنفی بیشتری مواجه خواهد شد. همزمان تحرکات دشمنان کشور نیز با وضع تحریم‌ها و موانع بیشتر در مسیر فروش کالا و نفت و نیز تلاش برای بردن پرونده ایران به فصل هفتم منشور ملل متحد بیشتر خواهد بود. در این میان ایران نیز چاره‌ای جز نزدیکی بیشتر به چین و روسیه نخواهد داشت و حتما از طریق ابزار در دسترس خود، ناچار به حفظ منافع و امنیت خود است، با شکست مذاکرات، ارتباط ایران با اروپا و آمریکا بدتر از هر زمان دیگری خواهد شد و با کمرنگ شدن کنترل وضعیت اتمی کشور توسط آژانس بین‌المللی اتمی و ایجاد حساسیت در منطقه، احتمال ورود و دستیابی به تکنولوژی نظامی مرتبط توسط سایر بازیگران منطقه نظیر مصر، عربستان و حتی ترکیه دور از ذهن نخواهد بود؛ موضوعی که برای هیچ یک از قدرت‌های حاضر حتی چین و روسیه نیز خوشایند نیست. از سوی دیگر ضرورت کنترل چین توسط قدرت‌های جهانی با از دست رفتن دسترسی به ایران، سبب سرعت گرفتن ابتکار کمربند و جاده چین خواهد شد و تقابل پروژه دروازه جهانی اروپا که برای مقابله با طرح چین در شرایط حاضر با ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار در حال انجام است، به مرحله جدی‌تری وارد می‌شود و با نمایی‌تر شدن تضاد منافع شرق و غرب و حضور ایران در مرکز آن، ممکن است علی‌رغم همه مراقبت‌ها، در شرایط بدبینانه، برخورد نظامی برای طرفین بر روی میز قرار بگیرد و این موضوع می‌تواند شروعی جدید بر بحران پناهجویان و فشار بیشتر بر اقتصاد غرب و بروز مشکلات جدی‌تری شود و این به معنی تهدید بسیار بزرگ برای سال‌ها برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری انجام شده در منطقه است. این‌ها تنها بخش‌های بسیار کوچکی از آنچه ممکن است اتفاق افتد، بوده و تقریباً منافع همه طرف‌ها در منطقه، در خطر است.


در پایان به نظر می‌رسد برای کاهش این مخاطرات باید بر اساس توصیه همیشگی سازمان ملل، تلاش همه طرف‌ها برای توافق، مضاعف گردد، زیرا با شرایط احتمالی پیش گفته، منطقی‌ترین کار، رسیدن به توافق است، حال به صورت محدودتر و یا گام بندی شده!

قضاوت درباره وین زود است

سید رحیم نعمتی طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه جوان با عنوان قضاوت درباره وین زود است نوشت: هفتمین دور از مذاکرات هسته‌ای روز جمعه گذشته به پایان رسید و ارزیابی امریکا و متحدانش از آن نه‌تن‌ها مثبت نیست بلکه امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در جریان سفر به امارات در مورد عدم موفقیت این دور مذاکرات گفته و حتی پیش‌بینی کرده که مذاکرات ادامه نخواهد داشت. معلوم است که ماکرون برای فروش ۸۰ فروند جنگنده رافائل و دیگر تسلیحات فرانسوی به امارات لاف‌زنی کرده تا بتواند پول بیشتری از اماراتی‌ها به جیب بزند، اما باید گفت که او بی‌توجه به رویکرد منفی امریکا نسبت به این دور از مذاکرات نبوده و همسو با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا، حرف زده تا به پروپاگاندای غرب علیه پیشنهاد‌های غرب دامن زده باشد. این سیاست کلی غرب در مقطع فعلی است، اما نمی‌توان گفت که پایان کار است.


در واقع برخلاف حرف ماکرون، مذاکرات ادامه خواهد داشت و غرب نیز به این دلیل رویکرد منفی در ابتدای کار در پیش گرفته تا اینکه بتواند قدرت چانه‌زنی خود را حفظ کند. در واقع، از اول هم روشن بود که این دور از مذاکرات به سختی شروع خواهد شد و طرف‌های مذاکره به وین نمی‌روند تا کار احیای برجام را در همین دور از مذاکرات و بعد از چند دور گفتگو‌های غیرمستقیم بین ایران و امریکا تمام کنند، چرا که مسائل اصلی در پیش رو طی شش دور قبلی از مذاکرات لاینحل باقی مانده و بعید است بتوان با چندین دور رفت و برگشت به وین حل کرد. دو مسئله از میان این مسائل مهم‌تر از همه هستند که اولی مربوط به امریکا می‌شود و دومی به ایران.


مساله مربوط به بی‌اعتمادی به امریکاست. دونالد ترامپ پیش از این نشان داد که به امضای مقام‌های امریکایی پای هیچ قراردادی نمی‌توان اعتماد کرد. نتیجه ساده‌لوحی به امضای جان کری پای برجام در ۲۰۱۵ پاره شدن این توافق در ۲۰۱۸ به دست ترامپ بود و دیگر نمی‌توان چنین اعتمادی به بلینکن یا حتی جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، داشت. این موضوع با توجه به انتخابات ریاست جمهوری سه سال بعد امریکا حائز اهمیت است چرا که جمهوریخواهان یکپارچه شده و وعده می‌دهند در صورت دستیابی به هر توافقی با ایران، آن را در صورت پیروزی در آن انتخابات پاره خواهند کرد. بنابراین، بدون داشتن تضمین واقعی و قابل اعتماد از امریکا هر توافقی با آن فقط سه سال دوام خواهد داشت. مسئله مربوط به ایران پیشرفت‌های هسته‌ای است که غرب می‌خواهد با احیای توافق ۲۰۱۵، این پیشرفت‌ها را معکوس ساخته و ضمن برچیدن سانتریفیوژ‌های پیشرفته، ذخایر اورانیوم ۲۰ و ۶۰ درصد را به خارج از ایران منتقل کند و ذخایر پایین‌تر از ۴ درصد را نیز به میزان مذکور در برجام کاهش دهد. مسئله اینجا است که ایران چگونه می‌تواند با وجود بی‌اعتمادی به امریکا و متحدان غربی‌اش چنین کاری را قبول کند و قبل از راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها از سوی امریکا، اجازه انجام این کار‌ها را بدهد در حالی که انجام این امور مهم‌ترین اهرم‌های ایران برای اطمینان یافتن از لغو تحریم‌ها است. روشن است که نه تنها این دو مسئله به یکدیگر ارتباط دارند بلکه یافتن راه‌حل قابل‌قبول تمام طرف‌ها در مورد هر یک از این مسائل زمان‌بر است. این اتفاقی بود که طی شش دور از مذاکرات قبلی رخ نداده بود و نمی‌توان انتظار داشت که با یک دور نشست در وین هم به نتیجه‌ای رسید بلکه باید انتظار چندین دور از مذاکرات را داشت تا شاید راه‌حل‌هایی برای تمام مسائل به دست بیاید و تازه آن موقع می‌توان از احیای برجام حرف زد. شاید بتوان گفت که نتیجه‌گیری انریکه مورا، هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین، واقع‌بینانه‌ترین اظهارنظر در خصوص این دور از مذاکرات بود که گفته بود: «مشکلات زیادی پیش رو داریم و مذاکرات آسان نخواهد بود، اما در چند روز آینده به مذاکرات برخواهیم گشت.» بنابراین، هنوز خیلی زود است تا نسبت به این چند روز مذاکرات در وین قضاوتی شود و باید منتظر بود و دید روند مذاکرات در دور‌های بعد به چه سمت و سویی خواهد رفت، اما دست‌کم این نکته روشن است که فاصله زیادی تا رسیدن به نتیجه نهایی و احیای برجام باقی مانده است.

دولت سیزدهم هنرنمائی کند

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان دولت سیزدهم هنرنمایی کند نوشت: شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی جمله‌ای کلیدی داشت که در سخنرانی‌هایش آن را مطرح می‌کرد و می‌گفت: انسان، موجودی است شدنی.
منظور آیت‌الله بهشتی این بود که نباید توقع داشته باشیم انسان‌ها همیشه یکسان بمانند و تغییری در آن‌ها به وجود نیاید. تکامل، لازمه وجود انسان‌هاست و هر فردی می‌تواند رشد فکری داشته باشد.


این روز‌ها در رسانه‌های مکتوب و مجازی تهاجم زیادی به سران جناح اصولگرا به خاطر گرایش مثبتی که به برجام و مذاکره درباره رفع تحریم‌ها نشان داده‌اند صورت می‌گیرد که به نظر می‌رسد با معیار‌های مرتبط با تکامل فکری انسان‌ها آنطور که شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی مطرح می‌کرد، منطبق نیست. به سران جناح اصولگرا ایراد می‌گیرند که شما همان کسانی هستید که برجام را آتش زدید و گفتید بعد از شهادت سردار سلیمانی هرکس سخن از مذاکره بگوید دهانش را خرد می‌کنیم. شما برجام را سند ذلت می‌دانستید و آن را با عهدنامه ترکمانچای مقایسه می‌کردید و هرگونه مذاکره با طرف مقابل را خیانت می‌دانستید و حالا با یک هیات ۴۰ نفره به وین رفته‌اید و با آمریکا هرچند غیرمستقیم مذاکره می‌کنید. ایراد می‌گیرند و سوال می‌کنند که بالاخره کدام حرفتان را قبول کنیم؟ اگر برجام خیانت بود، چرا حالا خودتان به دنبال آن هستید و این موجودی که خودتان آن را مرده می‌دانستید به آن دخیل بسته‌اید؟


با توجه به منطق صحیح «انسان، موجودی است شدنی» این ایراد‌ها به دولتمردان سیزدهم وارد نیست. آن‌ها می‌توانند در جواب بگویند ما قبل از آنکه مسئولیت اداره کشور را در دست بگیریم، برجام را قبول نداشتیم، ولی حالا که با مشکلات گسترده کشور مواجه شده‌ایم و راه‌های حل مشکلات را بررسی کرده‌ایم به این نتیجه رسیده‌ایم که برجام آنطور که ما فکر می‌کردیم نیست و باید برای احیاء آن مذاکره کنیم و به آن برگردیم.


این استدلال، قابل قبول است و باید به دولتمردان سیزدهم حق داد تغییر عقیده بدهند و به این نتیجه برسند که قبلاً اشتباه می‌کردند و حالا باید درصدد جبران اشتباه خود برآیند و مشکلات اقتصادی کشور را برطرف نمایند.
نکته بسیار مهم اینست که همه فعالان سیاسی باید دست به دست همدیگر داده و مشکلات مردم را حل کنند و رقابت‌های سیاسی را در امور کشور دخالت ندهند. سران جناح مقابل باید خوشحال باشند که رقبای سیاسی آن‌ها اکنون تغییر عقیده داده‌اند و راه درست را انتخاب کرده‌اند. این همسانی که در مورد نگاه به برجام و مذاکره برای احیاء آن میان دو جناح به وجود آمده، برای کشور مبارک است. نتیجه بسیار مطلوبی که این همسانی فکری خواهد داشت اینست که در کشور کسی نیست که در برابر دولت مانع ایجاد کند، مجلس مصوبه‌ای برای مشکل کردن کار هیات مذاکره‌کننده نمی‌گذراند، نیرو‌های مسلح اقدامی که حساسیت‌برانگیز باشد انجام نمی‌دهند، رسانه ملی و سایر رسانه‌ها نه‌تن‌ها علیه هیات مذاکره‌کننده تبلیغ نمی‌کنند بلکه با آن همراهی هم می‌کنند و کسی هم فیلمی برای خائن نشان دادن اعضاء آن و متهم ساختن آن‌ها به جاسوسی نمی‌سازد. بدین ترتیب، هیات مذاکره‌کننده می‌تواند از زمینه کاملاً فراهم شده‌ای که در اختیار دارد حداکثر استفاده را به عمل بیاورد و مذاکره را به نتیجه مطلوب برساند.


اکنون برای همه روشن شده است که احیاء برجام و رفع تحریم‌ها برای حل مشکلات اقتصادی کشور، ضروری است و برخورد‌های شعاری با این موضوع را باید کنار گذاشت. اینکه احیاء برجام توسط کدام دولت و کدام شخص و کدام هیات صورت بگیرد و کدام دولت موفق به رفع تحریم‌ها شود، مهم نیست، مهم اینست که این کار‌ها انجام شود و مردم از رنجی که می‌برند رها شوند. همه حاضرند بپذیرند تمام افتخارات به نام دولت سیزدهم ثبت شود و تمام قلم‌ها و زبان‌ها حمایت از کارگزاران کنونی را وجهه همت خود قرار دهند، اما شاهد رفع تحریم‌ها و حل مشکلات اقتصادی باشند. همه خواهان عزت ملت، استقلال کشور و اقتدار دولت هستند و معتقدند در پرتو این عزت و استقلال و اقتدار می‌توان مشکلات را نیز حل کرد. در چنین شرایطی دولت سیزدهم باید هنر خود را نشان دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۶۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
بهترین کار ، مذاکره مستقیم با آمریکا و بدون حضور کشورهای بی خاصیت اروپایی است

یعنی شما هنوز نفهمیدید این کشورهای بی خاصیت همان مگس های دور شیرینی اند !!؟!؟؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
نمی خواهند تحریم ها برداشته شود فقط مذاکره می کنند وضعیت بدتر نشود
ناشناس
| Germany |
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
گل گفتید. کشورهای اروپایی هیچ خاصیتی ندارند. در زمان برجام هم هیچ منفعتی نرساندند.بعدش هم هیچ کمکی نکردند. فقط حرف میزنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
مثل این که شما خودت هنوز نفهمیدی یا از عمد است که چند بار قبلا با آمریکا جانت مستقیم مذاکره شده و اتفاقا مانند همیشه و توافقات متعدد حتی با باج هایی که ما دادیم زدن زیرش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
باقری کنی در تیم جلیلی دستیار او بوده است

و در گرفتن ۷ قطعنامه تحریمی و بردن کشور ذیل بند ۷ منشور ملل، ایشان هم شریک بودند

چرا با خود امریکا و بدون دخالت و حضور روسیه و چین مذاکره نمی کنید ؟

نتیجه: یا کلا نمی خواهید

و یا اینکه واقعا نمی توانید

و یا اجازه نمیدهند !!!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
تحریم ها ثابت کردند در هیچ زمینه ای از اقتصاد خودکفا نبودیم
همه چیز نمایش بود
این کشور همچنان به فروش نفت معتاد است

تاسف.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
حتی در تامین آب و نان و سوخت و برق و گاز و گندم و برنج و مرغ و تخم مرغ هم
هنوز وابسته هستیم

و در صنعت خودرو ، هنوز مونتاژ کار از نوع بد و غیر استاندارد هستیم

و به تایید خودتان ۷۰ درصد مردم زیر خط فقر هستند

لطفا بفرمایند در کدام زمینه و رشته و حوزه ای ما پیشرفت کردیم و دستاورد داشتیم ؟

در سرمایه گزاری کلان سیاست خارجه منطقه ای هم که بازنده بودیم

حتی در حوزه تربیت و اموزش و پرورش اعتقادات جوانان مان هم که در حوزه تخصصی خودتان بوده است

نیز بشدت افت کردیم و درصد بزرگی از جوانان کلا به دین و باورهای مدهبی ، بی توجه و کم اطلاع و بی اعتماد و عالبا ظاهر سازی با هدف دریافت امتیازات خاص را پیشه کردند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
ساعت خواب
ما درخیلی از صنایع آخر تکنولوژی هستیم شما خبر نداری مانند نظامی سد سازی توربین ها و....
غلامعلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
11:45خطاب به تو. با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمیشه پیشرفت موقعی خوب هست که توی زندگی مردم نمود پیدا کند با منم منم به جایی نمی رسیم حالا با پرداخت هزینه زیاد سلاحهای از رده خارج شده چین و روسیه را مونتاژ کنید و بگویید ساخت ماست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
همانطور که انتظار می رفت دولت رییسی هم نتوانست جلوی تورم و گرانی ها بایستد .
در حال حاضر برخی کارخانجات اقدام به توقف فروش یا فروش محدود تولیداتشان نموده اند
فروپاشی اقتصاد مدتهاست اتفاق افتاده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
سال بعد بیا با تورم نصف الان
اقتصاد مسخره بازی نیست که چند روز و چند ماهه ریل عوض کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
امامان جمعه و سیمای میلی و کیهان شریعتمداری و تند روهای اصولگرا و جبهه پایداری ها که بسیار از عملکرد و جهت گیری و راهبرد دولت رییسی راضی و خشنود هستند !!!!؟

البته چین و روسیه و ونزویلا و لبنان و سوریه و اقلیتی از عراقی ها و هم نمره عالی به دولت جدید ما دادند !!؟
نیما
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
ناشناس 10:21 پس چرا قبل از انتخابات میگفتن سه روزه حلش میکنیم ؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
کی گفت 3 روزه حل می کنند؟
فقط در مورد بورس برخی گفتند بودن فکر کنم که معنی آن هم این نیست که بعد 3 روز همیشه صعودی خواهد بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
حتی با داشتن یکمیلیون موشک هسته ای نمیشه ادعای قدرت کرد وقتی که ببینی شکم های مردم گرسنه باشند و دلهای ملت افسرده و غمگین .

شادی و نشاط از جامعه رفته
فروپاشی اجتماعی مدتهاست اتفاق افتاده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
میلیون ها لایک
ناشناس
| Germany |
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
نمیخوام سیاه نمایی کنم، اما چه چیزی فرونپاشیده است؟ اقتصاد؟ آب و هوا؟ اجتماعی؟ تولید؟ امید؟ آینده؟ همه درحال فرار هستن و آقایان هنوز همان حرفای کلیشه ای و بدردنخور رو هی بیان میکنند. کشور با حرف اداره نمیشه. مدیر میخواد که نداریم.
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
تنها قصدی که در دولت مردان کشور، دیده نمی شود، اصلاح امور است، پس بیخود دل به چیزی خوش نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
غرق شدن در رودخانه بهتر از عبور کردن از پلی است که یک نامرد ساخته

چرا اینقدر به روسیه و چین چسبیدید ؟
نامردهای سیاسی جهان همین دو کشور ملعون هستن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
محمود احمدی نژاد یک سنگ انداخت تو چاه
چهل نفر امسال
شش نفر چند سال پیش
۸ نفر چند سال قبل تر
و چندین نفر قبل تر تر

هنوز نتونستن درش بیارن .

جل الخلایق و جل المحمود !!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
احمدی نژاد انداخت یا در سال 81 که با 3 کشور و به شکل غیر قانونی با چند کشور در خارج از چارچوب آژانس و فراتر از قانون ان پلمپ شد و تا الان ادامه دار شد آن حرکت ناشیانه؟
البته وضع مردم در دوره احمدی نژاد خیلی بهتر از این چند سال بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
مسئولان ایرانی هنوز نمیدانند طولانی شدن مذاکرات خواسته ی طرف مقابل است
وضع اقتصاد بشدت خرابه
مردم هر روز فقیرتر میشن
اعتراضات هر روز بیشتر خواهد شد
خط فقر داره به ۱۵ میلیون میرسه
فروپاشی از درون حتمی خواهد بود...

این نسخه قبلا در شوروی سابق جواب داد
با داشتن ۵۰۰ کلاهک هسته ای بیشتر از آمریکا دوام نیاورد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
عزیزم خبر داری هرچی بیشتر بگذرد اثرات تحریم از بین می رود و به همین خاطر آمریکا نمی خواهد این ابزار از بین برود التماس می کند برای توافق مجدد تا بعدا بتواند دوباره تحریم کند؟
عزیزم آیا خبر داری شوروی هم بعد از توافق با آمریکا از هم پاشید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
عجله کردن هم خطرناک است دوبار یک برجام بد خواهیم بست که مثل اب خوردن بدون هزینه خارج می شوند توافق نکردن بهتر از یک توافق بد است . عجله نکنید با زیرکی توافق کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
مرد حسابی کدوم عجله؟ 5 ماه تمام از اومدن دولت گذشته و تمام مدت میگفتن باید همه چیز رو بررسی کنیم تا مذاکره کنیم حتی صدای روسیه هم در اومده بود که چقدر لفتش میدن قبلش هم 3 ماه مذاکره شده بود همه ی اینا هم فقط سر بازگشت به یه توافق هست نه توافق جدید!
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
الان مگه میخوان یه توافق جدید بنویسن میخوان همون به قول شما توافق برجام بد رو بدون کم و کاست تایید کنن
بعدش هر کشوری از هر توافقی بنا بر منافع ملیش میتونه خارج بشه با هر ضمانتی که داده باشه فقط باید هزینه اون خروج رو بپردازه حالا شما هر تظمینی میخوای بگیر
یه روزی ایران در زمان قاجار با انگلیس قراردادهایی داشت که از اونا خارج شد و هزینه هاش رو داد ولی منافع اون لغو به هزینش میارزید
حالا هم امریکا از برجام خارج شد و هزینه اش سرعت اقدامات هسته ای ایران بود خوب اگه این هزینه برا اونا سنگین نبود که برا برگشت و احیای این به قول شما توافق بد که اتفاقا با بودنش ایران هم منافع زیادی میبرد---که اگه نمیبرد برای برگشت به اون و انجام بدون کم و کاستش این قدر پای فشاری نمیکرد و از خداش بود به واسطه اقدام طرف مقابل لغو بشه و خودش رو از شر اون خلاص کنه ---این اصرار نداشت
پس این توافق برا هر دو طرف سود کافی داشته که حالا برا برقراری مجدد اون حاضر هستن این همه وقت بزارن
باز هم میگم هیچ تظمینی نمیتونه اونقدر محکم باشه که نشکنه و هر زمان که هر کدوم از طرفین احساس کنن با عدول از توافق منافع بیشتری از هزینه ها میتونن کسب کنن امکان خروج دارن که در این مورد واضح هست که هیچ کدوم از طرفین درست محاسبه نکردن که الان میخوان به همون توافق برگردن پس هیچ جایگزین بهتری لااقل در این زمان برای برجام وجود نداره
پس لطفا دست از شعار دادن الکی بردارید
تابناک لطفا منتشر کن
آزاده
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
اونی که شنیدی در مورد ازدواجه دو نفره نه سرنوشت 80 میلیون نفر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
اوج هنر نمایی دولت ها را در انتصابات فامیلی دیدیم

دولتها تا اینجا هیچ فایده ای نداشتن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟