بین الملل تابناک: سفر سری و غیرمنتظره رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به سوریه، ادعای جدید ترامپ درباره بزرگ بودن خطر ایران، درخواست کره شمالی از سازمان ملل برای توقف رزمایش آمریکا و کره جنوبی، برگزاری تظاهرات گسترده در تل آویو علیه نتانیاهو و گفتوگوی گوترش و وزیر خارجه قطر درباره پرونده هستهای ایران، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
سفر سری و غیرمنتظره رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به سوریه
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، که به سرزمین های اشغالی سفر و با مقامات رژیم صهیونیستی در تل آویو دیدار و گفتوگو کرده بود ـ سرزده و پنهانی به سوریه سفر و از نیروهای اشغالگر آمریکایی که در شرق سوریه مستقرند، بازدید نمود.
سفر سرزده ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به سوریه از قبل اعلام نشده بود و او پیش از آن به تل آویو سفر کرده بود.
بر اساس گزارش ها، وی در این سفر قصد دارد وضعیت حضور تقریبا هشت ساله آمریکا را در سوریه به بهانه ادعای مبارزه با داعش و تدابیر امنیتی برای نیروهای آمریکایی را در برابر حملات احتمالی ارزیابی کند.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، به خبرنگاران همراه خود ادعا کرد که معتقد است، نیروهای آمریکایی و شرکای کُرد این کشور در شکست پایدار گروه داعش در حال پیشرفت هستند.
میلی در پاسخ به این که آیا معتقد است ماموریت نیروهای آمریکایی در سوریه ارزش خطرات آن را دارد، گفت: اگر فکر می کنید امنیت آمریکا و متحدان آن اهمیت دارد، پاسخ «بله» است.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) همزمان با سفر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران، اعلام کرد که مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با همتای صهیونیست خود در تل آویو درباره برنامه هسته ای ایران دیدار و گفتوگو کرده است.
روز جمعه، سران ارتش آمریکا و رژیم صهیونیستی در تل آویو درباره موضوعات مختلف از جمله چالش های خود با ایران گفتوگو کردند.
بیانیه وزارت دفاع آمریکا و وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در ارتباط با این نشست، جزییات زیادی ندارد اما اعلام کرد که مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، هرزی هالوی، رئیس ستاد کل نیروهای نظامی و یواو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به همراه دیگر مقامات امنیتی این رژیم در پایگاه نظامی کریا در تل آویو با یکدیگر دیدار کردند.
در این بیانیه ها با تکرار ادعاها علیه ایران آمده است که دو طرف درباره همکاری «برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای» و همچنین «تحولات امنیتی» متعدد دیگر و «چالشها و فرصتهای فراوان پیش روی اسرائیل و منطقه خاورمیانه» گفتوگو کردند.
گفته می شود، آنها همچنین درباره رویدادهای اخیر در کرانه باختری، از جمله حملات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و حمله شهرک نشینان یهودی به خانه ها و کسب و کار فلسطینی ها گفتوگو کردند.
مارک میلی این سفر را که از پیش اعلام نشده بود، پیش از سفر لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده به اسرائیل انجام داد که قرار است به مصر و اردن و سرزمین های اشغالی سفر کند.
پیشتر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر مشابهی به خاورمیانه از مصر و سرزمین های اشغالی بازدید کرد.
ادعای جدید ترامپ درباره بزرگ بودن خطر ایران
بامداد یکشنبه، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا مدعی شد که ایران از چین خطر بیشتری برای واشنگتن و جهان دارد.
ترامپ در مصاحبه با خبرنگار روزنامه «واشنگتن اگزمینر» گفت: «چین کشوری است که نمیخواهد نابود شود، ولی عدهای آنقدر دیوانه هستند که نابود شدن برایشان اهمیتی ندارد.»
بنابراین، وی با تکرار ادعاهای دروغین نخنماشده علیه تهران، اظهار داشت: «میگویند که ایران در آینده سلاح اتمی جدیدی را خواهد داشت که نباید میداشت. وقتی که من از ریاست جمهوری رفتم، آنها برای توافق التماس میکردند.»
رئیس جمهور سابق آمریکا در ادامه ادعاهایش افزود: در آن زمان ما آنها را در موقعیتی قرار داده بودیم که مجبور به پذیرش توافق بودند. ما میتوانستیم توافقی انجام دهیم که برای همه از جمله خودشان بسیار خوب باشد، ولی اکنون آنها در حال دستیابی به سلاح اتمی هستند. پس وقتی که میپرسید آیا چین خطرناکتر از ایران است، من در این گزاره شک دارم.»
درخواست کره شمالی از سازمان ملل برای توقف رزمایش آمریکا و کره جنوبی
کره شمالی با تاکید بر تقویت زرادخانه هستهای خود مدعی شد که بازدارندگی هستهای این کشور توازن قدرت را در منطقه تضمین میکند. پیونگیانگ همچنین از سازمان ملل خواست برای پایان دادن به رزمایش کره جنوبی و آمریکا وارد عمل شود.
به گزارش یونهاپ، وزارت خارجه کره شمالی همچنین از ایالات متحده به دلیل اینکه منجر به فروپاشی سیستمهای بینالمللی کنترل تسلیحات شده، انتقاد کرد.
وزارت کره شمالی در تفسیری گفت: «بازدارندگی هستهای موازنه قوا در منطقه و امنیت فیزیکی قوی برای جلوگیری از وقوع یک جنگ جدید را تضمین میکند.»
کره شمالی مدعی شد، افزایش تسلیحات یکجانبه آمریکا و متحدانش، خطر درگیری مسلحانه در شبه جزیره کره را افزایش می دهد.
بیانیه کره شمالی در حالی بیان شد که کره جنوبی و ایالات متحده اعلام کردند، تمرینات نظامی مشترکی را در ماه جاری برای تقویت موضع دفاعی متحدان انجام خواهند داد. این رزمایش مشترک که رزمایش سپر آزادی نامیده می شود، قرار است از ۱۳ تا ۲۳ مارس بدون وقفه برگزار شود و طولانی ترین دوره رزمایش مشترک پست فرماندهی شبیه سازی رایانه ای آنها باشد. همچنین قرار است همزمان با تمرینات میدانی جدید در مقیاس بزرگ، به نام «سپر جنگجو»، در راستای تلاش متحدان برای تقویت برنامههای آموزشی و تقویت «واقعگرایی» خود، ادامه یابد.
کره شمالی همچنین از سازمان ملل خواست برای پایان دادن به رزمایش کره جنوبی و آمریکا وارد عمل شود.
کیم سون گیونگ، معاون وزیر امور خارجه کره شمالی روز یکشنبه در بیانیهای در رسانههای دولتی گفت: رزمایشها و لفاظیهای متحدان تنشها را به «سطح بسیار خطرناک» رسانده است.
وی گفت: سازمان ملل و جامعه بینالمللی باید قویاً از آمریکا و کره جنوبی بخواهند فوراً اظهارات تحریک آمیز و تمرینهای نظامی مشترک خود را متوقف کنند.»
این بیانیه پس از آن صادر شد که مقامات سئول و واشنگتن روز جمعه بیش از ده روز تمرین نظامی در مقیاس بزرگ، از جمله فرود آبی خاکی، از ۱۳ تا ۲۳ مارس را اعلام کردند.
برگزاری تظاهرات گسترده در تل آویو علیه نتانیاهو
منابع خبری رژیم صهیونیستی خبر دادند، در نهمین شنبه متوالی، دهها هزار تن از ساکنان سرزمینهای اشغالی علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند و بر اساس گزارشها، تنها در تلآویو بیش از ۱۶۰ هزار تن در این تظاهرات شرکت کردند.
بر اساس گزارشها، دست کم ۲۵۰ هزار تن در سرتاسر سرزمینهای اشغالی علیه نتانیاهو تظاهرات کردند.
تظاهرات کنندگان به طرح کابینه نتانیاهو برای اصلاح نظام قضایی معترض هستند. کابینه تلآویو به ریاست بنیامین نتانیاهو در چهارم ماه گذشته میلادی، طرحی برای «اصلاح نظام قضایی» این رژیم ارائه کرد. نتانیاهو که از سالها پیش به اتهام فساد، رشوه و خیانت در امانت تحت محاکمه قضایی قرار دارد، بنا دارد، با آنچه آن را «اصلاح نظامی قضایی» نامیده، از محاکمه فرار کند.
در طرحی که کابینه نتانیاهو به دنبال اجرایی کردن آن است، از اختیارات دستگاه قضایی این رژیم کاسته و در مقابل، قدرت و جایگاه قوه مجریه و مقننه در این رژیم تقویت خواهد شد. در این طرح با تضعیف دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی، کابینه و احزاب سیاسی این رژیم، این امکان را خواهند یافت که کمیته انتخاب قضات در دادگاههای رژیم صهیونیستی را با تعیین اعضای احزاب و سیاستمداران کنترل و از عضویت قضات در این کمیته جلوگیری کنند.
از سوی دیگر، اختیارات مشاور قضایی کابینه رژیم صهیونیستی و همچنین اختیارات مشاوران قضایی دیگر وزارتخانههای این رژیم گرفته خواهد شد و وزیر این امکان را خواهد داشت، هر مشاور قضایی را که بخواهد در دفتر خود برکنار یا منصوب کند.
گفتوگوی گوترش و وزیر خارجه قطر درباره پرونده هستهای ایران
دبیر کل سازمان ملل و وزیر امور خارجه قطر در حاشیه پنجمین کنفرانس سازمان ملل مربوط به کشورهای کمتر توسعه یافته، درباره توافق هستهای با ایران رایزنی کردند.
«آنتونی گوترش» دبیرکل سازمان ملل و «محمد عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه و معاون نخستوزیر قطر، روز شنبه در حاشیه پنجمین کنفرانس سازمان ملل مربوط به کشورهای کمتر توسعه یافته ـ که قرار است امروز (یکشنبه) در دوحه برگزار شود ـ در خصوص برخی مسائل منطقه از جمله آخرین تحولات پرونده هستهای ایران گفتوگو کردند.
در این دیدار همچنین تحولات فلسطین، لیبی، افغانستان و نیز همکاری های دوجانبه میان قطر و سازمان ملل و راههای تقویت آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
یکشنبه، پنجمین کنفرانس سازمان ملل، مربوط به کشورهای کمتر توسعه یافته به میزبانی قطر برگزار خواهد شد.