رییس جمهور در مراسم افتتاح همایش اقتصاد ایران:

انتظار مردم از بازخوانی خبری بعد از ۹ ماه، شنیدن گزارش از اقدامات است / قرار نیست مالیات اضافه از مردم گرفته شود / دولت را قبول ندارید هم نظرتان را بگویید؛ شاید جایی کارگشا باشد

رئیس جمهور با اشاره به فساد اخیر در واردات چای گفت: این مساله در سال اول دولت کشف شد و تاکنون چهار میزگرد هم در رسانه ملی درباره آن برگزار شده است؛ حالا مردم منتظرند بعد از ۹ ماه اقدامی در این زمینه صورت بگیرد.
کد خبر: ۱۲۰۹۵۳۶
|
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۳ 11 December 2023
|
6656 بازدید
|

انتظار مردم از بازخوانی خبری بعد از ۹ ماه، شنیدن گزارش از اقدامات است/قرار نیست مالیات اضافه از مردم گرفته شود/دولت را قبول ندارید هم نظرتان را بگویید شاید جایی کارگشا باشد

تابناک _ سید ابراهیم رئیسی صبح امروز دوشنبه در مراسم افتتاح همایش اقتصاد ایران اظهار کرد: نظرات علمی که دارای اتقان بوده و چراغ راه مجری است، بسیار به مجریان کمک می‌کند. روش‌های اجرایی سیاست‌های مصوب و ابلاغی نظام و قانون مصوب مجلس راه را هموار می‌کند.

مهم، اجرای عدالت اقتصادی است؛ چه ارسطویی و چه علوی
وی ادامه داد: آن‌چه اهمیت دارد این است که عدالت اقتصادی ـ چه تعریف قدیمی ارسطویی چه تعریفی که امام علی(ع) دارد ـ را اجرا کنیم. همه باید برای عدالت در توزیع ثروت و عدالت اقتصادی تلاش کنیم. رهبری فرمودند توسعه ضرورتی اجتناب ناپذیر است اما باید با عدالت همراه باشد. برخی جوامع توسعه یافته هستند اما از عدالت در آن‌جا خبری نیست. ما توسعه همراه با عدالت می‌خواهیم. معیاری مثل آمایش سرزمینی در نظر بگیریم و عدالت را براساس این معیار اجرا کنیم. آمایش سرزمینی یکی از معیارهای اجرای عدالت اقتصادی است.

مردم پایه بودن اقتصاد موضوع مهمی است
وی با بیان این‌که «هرجا دولت خودش وارد شود و مردم را به حساب نیاورد، مشکل ایجاد می‌شود»، افزود: مردم پایه بودن اقتصاد موضوع مهمی است. از بخش خصوصی و مردم در بخش اقتصاد باید حمایت شود. در همه برنامه‌های توسعه آمده که دولت متصدی نباشد؛ بلکه ناظر باشد. دولت باید سه نقش هدایتگری، حمایتگری و نظارت فعال داشته باشد و اگر کار به بخش خصوصی واگذار شد، دولت از نقش تصدی‌گری به نظارتی و توانمندسازی بخش خصوصی تبدیل شود. کار رها نمی‌شود؛ بلکه باید از بخش خصوصی حمایت کرد، سیاست اصل ۴۴ همچنان پابرجاست و باید اجرا شود. اگر این سیاست در برخی موارد درست اجرا نشده، به دلیل اشتباه بودن این سیاست نیست.

برای حل مشکلات اقتصادی منتظر دولت و مجلس بعدی نمی‌مانیم
رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم؛ باید مشکل اقتصادی و راه حل آن را شناخت و با تصمیم راه‌حل‌ها را اجرایی کرد. راه حل دولت این است که برای مشکلات چاره کرد، نه این‌که بگوییم دولت و مجلس بعدی چاره جویی کند. دانشگاه‌های ما و اساتید باید مشکلات را بشناسند. نظام مسائل را باید شناخت و دنبال حل مسائل بود. دولت مصمم به حل این مسائل است و نگاه ما در پروژه‌های نیمه تمام هم این است که باید کار تمام شود، به نام هرکسی می‌خواهد تمام شود. بگذارید کار تمام شود و مسائل حاشیه‌ای نباید ما را از انجام کارها باز دارد. ما قادر به حل این مشکلات هستیم. در کشور ۱۰۱ هزار عضو هیات علمی داریم. این سرمایه عظیمی در کشور است و کارهای بزرگی می‌تواند برای رفع مشکلات انجام دهد. حتما دستگاه‌های اداری ما، دولت و مجلس باید از نظرات علمی صاحب نظران استفاده کنند.

دولت هم اصلاحات ساختاری و هم اصلاحات رفتاری را پیگیری می‌کند
وی گفت: هم در اصلاح ساختارها و هم در اصلاح رفتارها تلاش می‌کنیم. برخی مشکلات مربوط به ساختارها و برخی اشکالات مربوط به رفتارهاست که هر دو باید اصلاح شود. دولت مصمم است که هم اصلاحات ساختاری کند و هم اصلاحات رفتاری را پیگیری می‌کند تا به پیشرفت کشور، رشد اقتصادی و عدالت اقتصادی منجر شود.

انتظار مردم این است که بعد از ۹ ماه اتفاقی بیفتد
وی با بیان این‌که «دولت در زمینه اقتصادی کارنامه و برای آینده برنامه دارد و کمک فعالان اقتصادی و اساتید و صاحب نظران به تسهیل امور کمک می کند» ادامه داد: این نشست علمی و اساتید و فعالان اقتصادی در جهت رشد اقتصادی بسیار موثر است. برنامه دولت ادامه هوشمندسازی و از بین بردن زمینه‌های فساد است. رهبری زمانی فرمودند دزد گفتن مشکل فساد را حل نمی‌کند بلکه وقتی مشکل حل می‌شود که دزد به محکمه سپرده شده و کیفر شود. وقتی مشکل حل می‌شود که ساختار فسادزا اصلاح شود. قضیه اخیر را دولت ۹ ماه قبل کشف و گزارش کرد. ۴ میزگرد در رسانه ملی برای تشریح ابعاد این قضیه برگزار شد. خبرش هم اعلام شد. انتظار مردم این است که بعد از ۹ ماه اتفاقی بیفتد نسبت به این موارد امیدبخشی که به آن‌ها گفته شده است. انتظار مردم در بازخوانی این خبر و دو بار اعلام شدن آن، این است که اتفاقی رخ داده باشد. در سال اول دولت این موضوع کشف و اعلام شد و باید اقدامش گزارش شود و انتظار مردم همین است که اقدامات انجام شده برای مقابله با فساد مثل شفاف‌سازی، اصلاح ساختارها، اعلام ابربدهکاران بانکی، اصلا ح ترازنامه شرکت‌ها به مردم گفته شود.

تلاش داریم کار را بدون کسری بودجه پیش ببریم
رئیسی با اشاره به این‌که «در سال اول دولت تلاش کردیم ۴۸۰ هزار میلیارد کسری بودجه را با ایجاد درآمد حل کنیم»، گفت: در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تغییر آنچنانی میان مصارف و منابع نباشد و این کار شد. در سال ۱۴۰۲ تلاش ما این است که کار را بدون کسری بودجه پیش ببریم، چون یکی از دلایل اصلی تورم، کسری بودجه است. به مجلس هم تاکید کردیم که در تصویب قوانین به گونه‌ای عمل شود که کسری بودجه ایجاد نشود.

دولت را قبول ندارید هم نظرتان را بگویید؛ شاید جایی کارگشا باشد
وی با اشاره به جلسات خود با اساتید اقتصادی گفت: من جلسات مختلفی در این زمینه با اساتید مختلف برگزار می‌کنم. اگر کسی دولت را قبول ندارد هم نظرش را بگوید شاید نظرش جایی کارگشا باشد. سخنان قابل ارائه باید شنیده شود. به همکارانم همیشه توصیه می‌کنم سخنان نخبگان و منتقدان را بشنوید شاید دیدگاه آن‌ها راهگشا باشد.

وی همچنین با اشاره به این‌که «رشد نقدینگی کنترل شده و به ۲۶ درصد رسیده است»، گفت: هدف‌گذاری ما تا پایان سال دستیابی به ۲۵ درصد است. دولت موفق به کنترل رشد نقدینگی شده است. البته به شما بگویم اقتصاددانان معتقدند خیلی نباید نگران رشد نقدینگی بود، زیرا اگر نقدینگی به سمت تولید رفت، نگران کننده نیست ولی اگر به سمت تولید نرفت، مانند سیل بنیان‌کن شده و هر جا برود، خراب می‌کند. خیلی معتقدند که باید نگران رشد نقدینگی بدون ثمره در تولید بود. دولت باید در این جهت تلاش کند که نقدینگی به سمت تولید برود.

شش هزار و ۴۰۰ کارخانه و کارگاه تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل، فعال شده است
رئیس جمهور با انتقاد از ناترازی حساب بانک‌ها یا اضافه برداشت از بانک مرکزی، گفت: این کار باید کنترل شود. تلاش بانک مرکزی هم کنترل موسساتی است که باید انضباط مالی داشته باشند و اضافه برداشت نکنند. موسساتی که انضباط مالی نداشته یا اضافه برداشت داشته باشند، موجب تورم می‌شوند. دولت تلاش کرده است که علل ایجاد تورم را کنترل و مدیریت کند. بانک مرکزی، بانک ها و موسسات مالی برای ایجاد انضباط مالی تلاش کنند.

وی افزود: دولت مصمم است رشد تولید را فعال کند. ۶ هزار و ۴۰۰ کارخانه و کارگاه تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل، فعال شده است. اولویت ما کارگاه‌های تولیدی است که به هر دلیل حقوقی یا مالی تولید آن دچار وقفه شده است.

وی همچنین با بیان این‌که «در آغاز به کار دولت ۲۲ هزار مگاوات کسری انرژی داشتیم که ۸ هزار مگاوات تولید شد»، افزود: برنامه‌ریزی شد که در برق و گاز پرمصرف‌ها جریمه و کم‌مصرف‌ها تشویق شوند که کار خوبی بود که در کنار مدیریت تولید، مدیریت مصرف هم ایجاد کردیم. باید بهینه‌سازی را به درستی اجرا کنیم. بهینه‌سازی فعالیتی که باید داشته باشد ندارد، در برنامه هفتم توسعه برای بهینه‌سازی واقعی برنامه دیده شده است. مدیریت مصرف هم باید به خوبی اجرا شود.

رئیسی در ادامه با اشاره به این‌که «۱۴ راهکار برای حل مشکل ناترازی های صندوق بازنشستگی بررسی شد» ادامه داد: در قانون برنامه هفتم هم این موضوع دیده شد و باید تصویب و ابلاغ شود تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم که اگر حل نشود، مشکلات زیادی بعد از این ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: وزیر اقتصاد گزارش داده در هوشمندسازی توزیع یارانه نان سی هزار میلیارد تومان صرفه جویی و جلوی قاچاق آرد گرفته شده است. اگر این موارد با برنامه‌ریزی ادامه یابد، در انظباط مالی تاثیر جدی خواهد داشت.

وی افزود: ارتباطات خارجی و سیاست همسایگی و ارتباط با کشورهای مسلمان و همسو یا هر کشوری که بخواهد با ایران ارتباط عادلانه و براساس منافع دو کشور داشته باشد، دنبال شده است و همیشه اعلام کرده‌ایم که سیاست خارجی ایران راه را برای رفع برخی ناترازی‌ها باز کرده است.

قرار نیست مالیات اضافه از مردم گرفته شود
رئیس‌جمهور تاکید کرد: اصلاح نظام بانکی در کشور ضرورت دارد و بنگاه‌داری برای بانک‌ها یا منجمدسازی اموال و عدم فروش بموقع دارایی‌های بانک‌ها مضر است، زیرا این منابع باید به سمت تولید برود. انتشار ترازنامه مالی شرکت‌ها کار خوبی در جهت شفاف‌سازی و انضباط مالی بود. پیگیری فرار مالیاتی کار خوبی بود. قرار نیست مالیات اضافه از مردم گرفته شود بلکه از کسانی که تاکنون مالیات نمی دادند، مالیات گرفته می‌شود. معرفی ابربدهکاران بانکی در جهت شفاف سازی کار مهمی بود. آن‌ها هیچ وقت خود را مخاطب پرداخت بدهی به بانک‌ها نمی‌دانستند. آن‌ها باید تسهیلاتی که گرفته‌اند را پرداخت کنند.

وی همچنین گفت: اجرای حساب واحد خزانه برای انظباط مالی در دولت اجرا شده و در سطح سخن نیست. ما قرار است در دولت با فعل ماضی سخن بگوییم نه فعل مضارع و کارهای انجام شده را گزارش می‌هیم و اقداماتی که باید انجام دهیم.

روسای بانک‌ها کار صادرات و واردات را تسهیل کنند
وی با بیان این‌که «حمایت از تولید و کسب و کارهای خرد و متوسط توسط بانک‌ها بسیار اهمیت دارد تا مشکل اشتغال کشور را حل کند»، اظهار کرد: فرایند کار در گمرک، بنادر، بانک‌ها و مالیات‌گیری سالم و بدون شائبه باشد. تسهیل این امور خواسته فعالان اقتصادی است. برای بازرگان اهمیت دارد کالایش را زود ترخیص کند. از روسای بانک ها می‌خواهم کار صادرات و واردات را تسهیل کنند. سپردن کار به فلان معاون یا کارشناس مشکل را حل نمی‌کند. مگر نظر دو کارشناس با هم یکی است؟ به نظرات کارشناسی احترام می‌گذاریم، زیرا نظر کارشناسی بسیار مهم است اما کسانی که درباره دموکراسی صحبت کرده‌اند گفته‌اند دوقلو دموکراسی و بوروکراسی ایجاد شده و درگیر حل بوروکراسی هستند. شما راهکار پیدا کنید که هم کار، کارشناسی باشد و هم پروژه‌ها متوقف نشود.

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۶
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۴۴
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
اینطوری نگو نزدیک سی ساله تو دستگاه قضا نفر دوم و اول بودی و دوساله رییس جمهوری میشه قبول کرد تازه مشخص شده
چای دبش لب سوز و لب دوز
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
وقتی توان مدیریت نباشه
زیر دست ها هر کاری می کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
تویوتا کرولا را برای محرومان وارد کردید و قیمت آن در سامانه 21,000,000,000
ریال و در بازار 43,0000000000ریال است
این محرومان مولتی میلیاردر هستند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
دولت را قبول ندارید؟!
اینم شد سوال؟!
خم معلومه که قبول نداریم. همونایی ک رای دادن الان پشیمون هستن چه برسه به ما که کلا رای ندادیم و نخواهیم داد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
هرچی خوبیه و حسنات،مال این دولته،هرچی بدی و اختلاس و... مال دولت قبل!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
فرصت طلبی برای اغراض سیاسی
بانام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
اقای رئیسی اگر مبلغ دلار دزدیده شده را در 50 هزارتومان ضرب و تقسیم بر 85 میلیون کنی همین امروز به هر نفس کش نزدیک به 1.7 میلیارد تومان پول میرسه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
اگر فکر می کنید اختلاس نجومی فرا کهکشانی چای فروش مشمول گذشت زمان می شود سخت در اشتباه هستید. مردم منتظر هستندببینند رئیسی و اژه ای با بانک مرکزی. وزیراقتصاد. وزیر جهاد قبلی و معاونت ها چگونه برخورد می کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
محاسبات اشتباه هست
به هر نفر 2 میلیون 200 هزار تومن میرسه
سه میلیارد 700 ضردبدر 50هزار تقسیم بر 85 میلیون
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
۱۵:۵۲ درست میگه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
آقای رئیسی پرونده ها ذیل چه شد البته همه میدانند چه شد
پرونده آقای زنجانی
پرونده مرتضوی
پرونده نجفی
پرونده فرزندان دادستان تهران
پرونده دکل نفتی
پرونده هواپیما اوکراین
پرونده فولاد
پرونده برادر جهانگیری
پرونده اکبر طبری
و هزارن پرونده دیگر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
حالا اگر یک جوان قسط وام ازدواجش یک ماه دیر بشه
بانک رسوای دو عالم میکنه طرف و
a
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
البته خیلی های دیگر هم هست که حراست جلوی اطلاع رسانی را می گیرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
زمين هاي تعاوني برق استان تهران در شهر هشتگرد جديد با 20 هزار شاكي در 15 سال
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
چگونه این فساد در سال اول دولت یعنی سال 1400 کشف شد در حالیکه بیشترین ارز تخصیصی به آن مربوط به سال 1401 در زمان همین دولت است ؟ یک چیز اینجا دروغ است یا تاریخ کشف بعد از سال 1401 است یا دولت فعلی هم ....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
هر دو مورد صحیح است

و علیرغم اینکه دو سال قبل میدانستند که یک اختلاس

و کلاهبرداری ۴ میلیارد دلاری تاریخی در جریان است

ولی باز برای کسب درامدهای نجومی و کهکشانی دلاری

از بیت المال با انها همکاری کردند و تا اینکه اختلافات

داخلی و افشاگری بقیه وارد کنندگان چای که سرشان

بدون کلاه مانده بود داستان را با صدای بلند افشا

کردند و الا مثل دهها صدها موارد مشابه، آب از آب

تکان نمیخورد
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
کی بود ؟ من نبودم
آباد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
گره های کوری در دست افراد ناتوانی افتاده که براحتی باز نمی شود گمرک و بانک و دارایی و بیمه را از نو بسازید وگرنه انتخاب محدد مشکل است. حل مشکلات گریبانگیر مردم ابتدایی ترین راه حل را می طلبد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
آیا رؤیای 4 سیخ کباب کوبیده با مخلفات و نون سنگک در ریاست جمهوری شما محقق می شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
نه بزرگوار به زودی از برکت این دولت نان و پنیر هم رویا خواهد شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
تا حالا که هر دولتی امد فقط زندگی را به مرگ نزدیکتر کرد
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
خوب بگید بعد از 9 ماه چه کردید؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
آقای رئیسی اگر راست میگید یک سایت بزنید تا مردم و صاحب نظران راهکار بدهند بشرطیکه اون سایت قابل اعتماد باشد و راهکارها را بکار گیرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟