خبر خوب برای داوطلبان ورود به دوره «Ph.D»؛

ریشه‌یابی نمرات پایین و «-۰-» متقاضیان ورود به دکترا

در شرایطی که مصاحبه آزمون دکترا، همزمان با اظهارنظر مسئولان دانشگاه تهران مبنی بر اینکه «معرفی شدگان برای مصاحبه، کیفیت علمی لازم را نداشته‌اند و کنکور باید ارتقا یافته و تخصصی‌تر شود» متحول شده و می‌رود که دارای معیار و ملاک شود، سری به ملاک‌های دانشگاه تهران زدیم تا میزان تخصصی بودنشان را دریابیم و شگفت آن که به هیچ وجه نتوانستیم با این ملاک‌ها به نمره صفر برای یک داوطلب برسیم!
کد خبر: ۲۸۷۷۳۸
|
۱۰ آذر ۱۳۹۱ - ۲۰:۵۱ 30 November 2012
|
51590 بازدید
|
دانشگاه تهران مدعی است که نفرات برتر کنکور دکترای امسال ـ که به این دانشگاه معرفی شده بودند ـ دانش علمی لازم را نداشته‌اند و این کمبود کیفیت، ایشان را مجبور کرده که سرانجام ظرفیت از پیش تعیین شده‎‌شان را به روش‌های دیگری پر کنند؛ اکنون شاید بد نیست، نگاهی به ملاک‌های در نظر گرفته شده برای مصاحبه داوطلبان ورود به مقطع دکترا بیندازیم و چگونگی کشف «ضعف علمی داوطلبان» در دانشگاه تهران را بازخوانی کنیم.

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که اعتراضات گسترده داوطلبان ورود به مقطع دکترای دانشگاه های سراسری در سال جاری، نهایتا به تغییر وزن مصاحبه و برابری آن با وزن آزمون کتبی در آزمون سال آتی منجر شد، اکنون چند روزی است که رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری‌های مختلف، از درخواست اکثریتیِ داوطلبان این مقطع برای کاسته شدن سهم مصاحبه در پذیرش‌شان سخن گفته و در ادامه با تاکید بر ضرورت شفاف سازی مصاحبه، از بررسی، تعیین و نهایتا ابلاغ ملاک‌های مصاحبه به دانشگاه‌ها در هفته پیش رو خبر می‌دهد.

خبر خوش سازمان سنجش برای ابهام‌زدایی از پذیرش سال بعد

دکتر ابراهیم خدایی در تشریح ماجرا به مهر می‌گوید: در آزمون دکترای سال ۹۱ یک نظرسنجی از ۱۳۰ هزار داوطلب کنکور دکترا انجام دادیم که ۵۸ درصد بر این باور بودند که وزن مصاحبه در پذیرش دکترا، باید کمتر از ۵۰ درصد باشد و ۲۳ درصد می‌گفتند که مصاحبه نباید در پذیرش دخیل باشد (روی هم رفته ۸۱ درصد مخالف با شیوه سال ۹۱)؛ در این میان تنها ۵ درصد افرادی که در نظرسنجی شرکت کردند، موافق بودند که وزن مصاحبه باید بیش از ۷۵ درصد در پذیرش دکترا مؤثر باشد و بقیه با تأثیر ۵۰ تا ۷۵ درصدی موافق بودند.

وی در ادامه با تأکید بر شفاف بودن مصاحبه می‌افزاید: باید ملاک‌های مصاحبه در دکترا روشن باشد تا داوطلب بداند، در صورتی که در مصاحبه شرکت می‌کند، با چه مواردی روبه‌رو می‌شود و خلاقیت یا اطلاعات کلی وی ارزیابی می‌‌شود؛ هر زمان که داوطلب احساس اغنایی در روند پذیرش داشته باشد و با یک فرآیند روشن و شفاف روبه‌رو باشد، می‌تواند حتی در صورت پذیرفته نشدن هم آن را به آسانی بپذیرد. به این دلیل هفته آینده ملاک‌های مصاحبه در آزمون دکترا را بررسی کرده و پس از نهایی شدن به دانشگاه‌ها ابلاغ خواهیم کرد تا بر پایه آن رفتار شود.

تعیین ملاک‌ها، حکم نوعی استانداردسازی را دارد که می‌تواند هم منویات سیستم آموزشی را در بر بگیرد و هم داوطلبان را از معرض قرار گرفتن در برابر سلیقه افراد در امان بدار؛ خبر خوبی که برای داوطلبان ورود به دوره دکترا در سال‌های بعد، شفاف سازی را در پی خواهد آورد، چراکه سخن گفتن از لزوم شفافیت در مراحل گزینش داوطلبان، بی‌گمان از ابهاماتی سرچشمه گرفته که نحوه گزینش برخی دانشگاه‌ها و نمرات عجیب و غریب فرستاده شده به سازمان سنجش پدیدار شد؛ نمراتی بسیار پایین و‌ گاه «-۰-» که نه تنها توانست مانع قبولی برخی از دانشجویان ممتاز در آزمون کتبی شود، بلکه شگفتی مسئولان سازمان سنجش و حتی وزیر علوم را نیز رقم زد!

بدین ترتیب، رخدادهایی رقم خورد که پر نشدن ظرفیت دانشگاه، شاید کم اهمیت‌ترین آن‌ها باشد، چراکه مدیران دانشگاه تهران، پذیرای یک دهم دانشجویان دوره دکترا در هر سال، بر این باورند که این نمرات بسیار درست بوده و کیفیت علمی پایین داوطلبان آن را پدید آورده و ایشان سهمی در پایین بودن نمرات نداشته‌اند؛ به عبارتی بهتر، برگزیدگان کنکور سراسری دکترا به زعم مدیران این دانشگاه، افرادی ضعیف هستند که به دلیل آزمون بدون کیفیت سازمان سنجش ممتاز شده‌اند و از دید مجموعه حاکم بر دانشگاه تهران، اینقدر سطح نازلی دارند که جذب دانشجویانِ آزمون نداده بورسیه به جای ایشان توجیه دارد.

چرا خواسته ۸۱ درصدی متقاضیان با تأیید مدیران دانشگاه تهران روبه‌رو نشد؟

اینجاست که تغییراتی در نحوه پذیرش سال آینده در نظر گرفته می‌شود، ولی گویا امثال دانشگاه تهران از این تغییرات خرسند نبوده و حتی خواستار معافیت از شمول آن شده‌اند؛ اما چرا به اینجا رسیده‌ایم که ۸۱ درصد داوطلبان مقطع دکترا خواستار کاهش وزن مصاحبه هستند، حال آن که مدیران نخستین دانشگاه کشورمان از این تصمیم استقبال نمی‌کنند؟!

برای پاسخ به این پرسش، به سراغ پیشنهادهای دریافتی به خبر «دانشگاه تهران: ظرفیت دکترا را جور دیگری پر کردیم!» و آرای ثبت شده برای دیدگاه‌های گوناگون رفتیم؛ جایی که برخی همراستا با 81 درصد ذکر شده، اتفاقات رخ داده در گزینش دکترای گذشته را عین بی عدالتی دانسته بودند؛ اما در مقابل، برخی به دانشگاه تهران حق می‌دادند که به دنبال انتخاب دانشجویان مورد نظر خودش با تکیه بر مصاحبه بوده و راهی را برود که بسیاری از دانشگاه های معتبر جهان می‌روند؛ برگزیدن دانشجوی دکترا با مصاحبه و بدون وجود آزمون کتبی و کنکور که شاید ملاک خوبی برای سنجش داوطلبان دکترا نباشد.

یکی از داوطلبان ممتاز کنکور سال گذشته که در مصاحبه دانشگاه تهران پذیرفته نشده، در این باره می‌وید: من کار‌شناسی ارشدم را از دانشکده فنی دانشگاه تهران گرفتم و بعد در کنکور ارشد حقوق شرکت کردم و از دانشکده حقوق تهران دوباره کار‌شناسی ارشد گرفتم. امسال در کنکور دکترای حقوق رتبه سوم بودم و بهترین رتبه‌ای بودم که به مصاحبه دانشگاه تهران رفتم و البته رد شدم! با وجود این، در مصاحبه دانشگاه شهید بهشتی نفر دوم شدم و هم‌اکنون در دوره دکترای حقوق این دانشگاه مشغول به تحصیل هستم.



کاشانی که از جمله معترضان به نتایج آزمون دکترای سال ۹۱ است، در پاسخ به کسانی که پذیرش دکترا در جهان را تنها وابسته به مصاحبه دانسته و سلیقه دانشگاه را در آن کارآمد می‌دانند، می‌گوید: یکی از مهمترین مشکلات ما، مقایسه بدون در نظر گرفتن همه جوانب بین مثلا دانشگاه‌های ایران و دانشگاه‌های آمریکاست. روش پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاه‌های خوب آمریکا ـ که بیشتر خصوصی هستند ـ نمی‌تواند حتما روش مناسبی برای دانشگاه‌های ایران باشد. نخستین و مهمترین تفاوت در دولتی و خصوصی بودن است؛ یعنی کسی نمی‌تواند به دانشگاهی مانند هاروارد به دلیل پذیرش نداشتن اعتراضی داشته باشد، چون این دانشگاه خصوصی است، ولی دانشگاه تهران، دولتی است و با هزینه بیت‌المال اداره می‌شود. البته مسأله دیگری هم در این میان مطرح است و آن این که در کشورمان در سطوح گوناگون، تعادل بین متقاضی و ظرفیت‌ها نیست و نمی‌توان با استناد به این موضوع که در دیگر کشورهای جهان آزمون دکترا وجود ندارد، این نسخه را برای ایران هم پیچید چراکه اساسا آن‌ها چنین آزمونی برای مقطع کار‌شناسی هم ندارند.

وی با یادآوری آزمون‌های دانشگاه کشورمان پیش از سراسری شدن کنکور دکترا می‌گوید: در شرایطی که دانشگاه‌های بسیاری از نقاط جهان با تکیه بر ارزیابی سوابق متقاضیان و ‌گاه پس از یک مرحله مصاحبه با ایشان نسبت به انتخاب دانشجویان دکترا تصمیم می‌گیرند، دانشگاه‌های ایران پیش از برقرار شدن کنکور سراسری دکترا هم بدون آزمون کسی را برای راه یافتن به مرحله مصاحبه برنمی‌‌گزیدند؛ اما سخن اینجاست که مصاحبه باید مبتنی بر اصول و استانداردهایی باشد؛ شخصا دیده‌ام که دو روز تعیین شده برای مصاحبه در برخی گروه‌های دانشگاه تهران، تبدیل به یک روز شد و دانشجویان تا دیروقت منتظر شدند و با خستگی در مصاحبه شرکت کردند تا یک وقت استادی مجبور نشود برای روز دوم تشریف بیاورد. ارزیابی سوابق هم به یکی دو نفر سپرده شد.

آیا این مصاحبه است یا زمانی که ارزیابی توسط تمام اعضای گروه و یا دست کم یک تیم مثلا هفت نفره از اساتید و با رأی‌گیری و شور آن‌ها (به مانند دانشگاه‌های مطرح جهان) انجام شود؟

علوم انسانی و فنی را به یک چوب می‌رانیم

کاشانی در ادامه می‌گوید: یکی از موارد مهم در مصاحبه‌های علمی در سطح جهان، توجه به نکاتی است که انگار ما به کل فراموش کرده‌ایم؛ مثلا مصاحبه را در هیچ جا مبتنی بر حافظه فرد دایر نمی‌کنند، چراکه خطای این امر زیاد است؛ یعنی استانداردهایی در نظر می‌گیرند که نتیجه رقم خورده در آن در فواصل مکانی و زمانی تا اندازه بسیاری مشابه باشد، نه اینکه امثال من را در یک دانشگاه رد کنند، ولی در یک دانشگاه دیگر به عنوان نفر دوم پذیرفته شوم! برون‌داد روش‌های ارزیابی استاندارد، انحراف قابل قبولی خواهد داد.

وی می‌افزاید: نکته مهم دیگری که در کشورمان از یادها رفته، تصمیم‌گیری درباره حوزه‌های گوناگون به شیوه واحد است؛ مثلا ـ به عنوان کسی که هم در دانشکده فنی و هم دانشکده حقوق تحصیل کرده می‌گویم ـ مسائل فنی و تجربی عینی هستند، ولی در حوزه علوم انسانی مسائل ذهنی است. فیزیک در همه دنیا یکی است، ولی در علوم انسانی هر کس یک نظر دارد و خیلی اوقات آزمایشگاهی برای سنجش درستی نظریه‌ها نیست؛ یعنی در مهندسی و ریاضی نمی‌توان به زور دکترا گرفت، چون باید پژوهش به نتیجه برسد، ولی در علوم انسانی هر کسی می‌تواند با داشتن رابطه با اساتید دکتر شود. البته بخشی از این مشکل، ناشی از جدی نگرفته شدن علوم انسانی در دانشگاه‌های ماست و بخشی دیگر هم ناشی از همین مرزبندی علوم انسانی است که بر خلاف رشته‌های فنی، حتی ترکیب دولت‌های گوناگون در ترکیب بورس‌های دکترای علوم انسانی اثر می‌گذارد!

بدین ترتیب، مجموعه دیدگاه‌های بیان شده به اینجا می‌رسد که گویا هم‌اکنون گریزی از برگزاری آزمون سراسری برای متقاضیان دکترا نخواهیم داشت؛ اما از آن مهمتر، ارزیابی‌ها و مصاحبه‌هایی شفاف است که نتیجه نهایی این آزمون را رقم می‌زند؛ موضوعی که جای خالی آن در انتخاب اساتید و مدیران دانشگاه‌هایمان هم دیده می‌شود و چه بسا ریشه اصلی مشکلات کنکور دکترا را در آن باید جست.

چگونه می‌توان در مصاحبه و ارزیابی «صفر» گرفت؟

ماجرای اعتراض برخی داوطلبان کنکور دکترای امسال به نتایج، فارغ از همه دفاعیاتی که دو طرف برای محق بودن خود مطرح می‌کنند، از این روی باورناپذیر و حتی مشکوک است که نمره صفر (از صد نمره) در مقابل نام برخی از داوطلبان معرفی شده به دانشگاه‌ها درج و در مکاتبات رسمی به سازمان سنجش تسلیم شده است؛ هرچند نام دانشگاهی که این کار را انجام داده، گفته نشده، ولی شواهد و قرائن انگشتشان را به سمت دانشگاه تهران نشانه رفته‌اند. اینجاست که فارغ از درستی سنجش ماجرا، ملاک‌های این دانشگاه در مصاحبه را ارزیابی کردیم.

بر پایه دستورالعمل دانشگاه تهران در خصوص نحوه گزینش دانشجوی دکترا (اینجا)، مصاحبه این دانشگاه در دو مرحله (ارزیابی تخصصی عمومی و ارزیابی سوابق و مدارک) هر کدام با بارم بندی پنجاه نمره (معادل نمره آزمون کتبی) طراحی شده است.

مرحله نخست، خود به دو مرحله ارزیابی تخصصی و عمومی بخش شده و در رویکری ناباورانه، هیچ بارم‌بندی خاصی برای آنها به چشم نمی‌خورد! البته این ماجرا زمانی عجیب‌تر می‌شود که در ارزیابی تخصصی، برای برخی پردیس‌های وابسته میانگین نمرات چند درس دوره کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشد ایشان، ملاک سنجش تخصص شناخته شده، حال آن که دیگران باید با آزمون کتبی و ارزیابی حضوری سنجیده شوند؛ تفاوتی ماهوی که بررسی آن در این مجال نمی‌گنجد.



اما در ارزیابی عمومی، «انگیزه فردی، تمام‌ وقت بودن، موضوع مورد علاقه برای رساله دکترا، تسلط به زبان و گفتار فارسی، کیفیت پایان‌نامه کار‌شناسی ارشد و...» ملاک‌های مؤثر در نمره داوطلبان آمده که همگی با پرسش و پاسخ‌های انتزاعی تعیین تکلیف شده و تا اندازه بسیاری وابسته به سلیقه پرسگر است، چرا که «انگیزه فردی» و «موضوع مورد علاقه برای رساله» (!) به اندازه‌ای شخصی و سلیقه‌ای است که قابلیت ارزش داوری ندارند؛ کیفیت پایان‌نامه مقطع قبلی هم که پیشتر با روش نمره گذاری سنجیده شده، مگر اینکه این سطح‌بندی هم برای دانشگاه تهران بی‌اهمیت باشد؛ تسلط به زبان و گفتار فارسی هم شاید مهم باشد؛ اما قطعا حق خواهید داد که داوطلبان مقطع دکترا تفاوت چندانی در این زمینه نخواهند داشت و البته جذب دانشجویان خارجی در این دانشگاه و تسلط ایشان به فارسی هم نشان‌دهنده حساسیت بسیار پایین این آیتم است؛ البته این آیتم‌ها با گذاردن چند نقطه در پایان،ملاک‌های اعلام شده ادامه می‌یابند تا پرسش ارزیابان به گواه بسیاری از داوطلبان به مسائلی مانند پوشش رایج در خانواده و گرایش‌های سیاسی هم برسد!

حالا تصور کنید که سهم این ارزیابی از ۵۰ نمره در نظر گرفته شده برای ارزیابی تخصصی و عمومی، حد وسطی مانند ۲۵ نمره و یا حتی کمینه‌ای مانند ۱۵ نمره باشد؛ یعنی ارزش‌گذاری طراحان برای این آیتم، بسیار بالا‌تر از تألیف کتاب و حتی اختراع و اکتشاف در سطح جهانی قرار گرفته (ادامه دستورالعمل را بخوانید) و همه این ارزیابی بسته به تشخیص پرسگر رسیده و وجود نمرات صفر در مصاحبه، حکایت از این دارد که برخی داوطلبان از دید ممتحنان، نه انگیزه ادامه تحصیل مناسبی داشته‌اند، نه پایان نامه مقطع قبلیشان حتی یک نمره دریافت می‌کرده، نه تکلم فارسی می‌دانسته‌اند و نه...!

از اینها که بگذریم، نیمی دیگر از نمرات در نظر گرفته شده برای مصاحبه را «ارزیابی سوابق و مدارک» داوطلبان در بر گرفته که فعالیت‌های گذشته ایشان (مقالات داخلی و جهانی، مقالات چاپ شده تخصصی، تألیف و ترجمه کتاب، اکتشاف و اختراع و تئوری‌پردازی، آثار هنری و تشویق نامه‌های بین‌المللی) را در بر گرفته و با جزییات بارم‌بندی شده است اما «بنا به نظر هیأت ممتحنه» به تک تک موارد آن سنجاق شده تا شایبه اعمال سلیقه در بند بند مصاحبه دکترا به چشم بخورد.




نگاهی به بارم‌بندی شش ردیف در نظر گرفته شده برای ارزیابی سوابق داوطلبان از یک سو و نمرات صفر لحاظ شده برای برخی از ایشان، ثابت خواهد کرد که برخی از نفرات بر‌تر کنکور دکترا، حتی یک مقاله در سطح داخلی هم در کارنامه نداشته‌اند؛ اکنون چگونه می‌شود که حتی از دریافت نمره حاصل از ترازبندی معدل کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشدشان هم برنیامده‌اند، حکم پرسشی را دارد که تنها پاسخش را برخی ممتحنان می‌دانند!

در ادامه دستورالعمل، هیأت ممتحنه معرفی می‌شود که دایره مشمولیت خاصی داشته و هیأتی هفت نفره به دست می‌دهد؛ اینجاست که باید از داوطلبان مراجعه کرده به این دانشگاه پرسید که آیا با اینچنین هیأتی روبه‌رو شده‌اند یا این آیین‌نامه هم نوشته شده که بایگانی کامل باشد؟

البته این آیین نامه از یک نظر دیگر هم عجیب است و آن این که در شرایطی که سازمان سنجش، هزینه مصاحبه را بیست و پنج هزار تومان اعلام کرده بود، دانشگاه تهران هم سال گذشته و هم امسال، این مبلغ را برای متقاضیان دو برابر کرده تا ثابت کند تافته‌ای جدا بافته در سیستم آموزش عالی کشورمان است و هچ ملاکی غیر از خواسته‌‌های مدیرانش ندارد!

با این تفاسیر، بد نمی‌بینیم که از مسئولان سازمان سنجش درخواست کنیم که اگر به دنبال استانداردسازی و تعیین ملاکی به مانند دستورالعمل دانشگاه تهران هستند، اقدام نکردنشان موجه‌تر خواهد بود، مگر اینکه ریز جزییات را تعیین کرده و هیچ جای اعمال سلیقه‌ای باقی نگذارند.

در پایان گفتنی است، «تابناک» آمادگی دارد، توضیحات دانشگاه تهران به ابهامات مطرح را شنیده و برای آگاهی عموم منتشر نماید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۳۸
انتشار یافته: ۱۶۶
موسوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
ریشه ها همه به یک جا میرسد و ان هم پول هست و بس !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
آقا جان یه دونه خازن یا مقاومت نمی تونیم بسازیم یعنی دکترا و تهران و شریف کشک
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
گل گفتی حاجی!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
خداییش چجوری از صد نمره صفر دادن؟!!! اساتید دست اندر کار رو باید معاینه کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
عده اي با صرف هزينه هاي زياد و پذيرش از دانشگاههاي خارجي متاسفانه بعد از فارغ التحصيلي و تاييد مدارك توسط رايزن علمي و سفارت و وزارت امور خارجه متاسفانه با عدم پذيرش و ارشيابي مدارك توسط وزارت محترم علوم مواجه مي شوند چرا ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
تو اين مملكت يا پول يا پارتي يا رابطه
بقيه ديگه فقط شكل كاره كه كثلا بايد رعايت بشه. تمام مسئولين مملكتي ما يا مداركشون ..... يا اصلا از ايران نگرفتن. دانشگاه تهران كه رتبش تو جهان بالاي 100 يعني بين 100 دانشگاه برتر هم جايي نداره. .......... يعني بقيه آزمون هاي مملكت اين مشكلو ندارن .... خيلي ساده انگاريد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
در آزمون دکترای برق و سایر رشته ها فکر کنم این ایراد وجود داشت که کل دروس تخصصی یک درس حساب شده و ضریب چهار داشت اما زبان به تنهایی دارای ضریب دو داشت. لذا ضریب زبان در حالت کلی خیلی بالا میشود. سنجش لطف کند دروس تخصصی را جدا از هم ضریب اعمال کند فکر نکنم کسی که فقط زبان میزند و تخصصی نمیزند بتواند از مرحله اول دکترا عبور نماید
بی نام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
اینکه مصاحبه سلیقه ای اشکال داره قبول، ولی کنکور با این شیوه هم ملاک خوبی نیست.
1- وقتی توی کارشناسی کنکور رو حذف میکنن خنده داره که برای دکتری کنکور به این شکل بگذارن . هیچ جای دنیا اینطوری کنکور نمی گیرن. کشورهای دیگه هم درنهایت استاد تصمیم میگیره شما نمی تونی بگی چون من نمره امتیاز تافل و GMAT زیاد گرفتم باید منو بردارن در نهایت استاد انتخاب می کنه. اگر اینطوری بود که چه میشد. فکرشو بکن توی کشورای خارجی هم امتحان میگرفتن یک کسانی قبول میشدند که دانشگاههای درجه اول دنیا زیر سوال میرفت.
2- اساتید دانشجوها رو براساس تواناییهاشون برمیدارن. چون اگر اون دانشجو نتونه دفاع کنه استاد زیر سوال میره و از طرف دیگه اگه دانشجو قوی باشه همکار خوبی میشه برای استاد توی کارهای پژوهشی. اکثریت اینطوری هستن. به دلیل اشتباه یک عده کم اشتباه بزرگتری انجام میدیم و تشخیص استاد رو که اهل فن و متخصص اون رشته است میگذاریم کنار و یک امتحان عمومی از درسها برگزار میکنیم. به نظرم در دراز مدت نتیجش درست شدن موسسات کنکوری و تست و اینهاست. توی کارشناسی شاید ملاک خوبی نداریم ولی در دکترا کلی ملاک داریم که مقالات و معدل دروس و ...
دانشجوی دکتری دانشگاه تهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
تابناک البته اگر بی طرف هستی نظر من را هم درج کنید:
1-چرا تمام این حمله ها به سوی دانشگاه تهران است و بقیه دانشگاه های کشور که حتی انحصاری تر برخورد می کنند بی نصیب از نقد شما هستند.
2-از کی تا حالا از دانشجو می پرسند که ببخشید چطوری دوست دارید از شما امتحان بگیریم که شما این مسله رو مطرح کردید؟
3- طبیعی هست که فارغ التحصیلان ارشد تهران نه تنها در تمامی دانشگاه های داخل پذیرفته می شوند یلکه تعداد بسیار زیادی از آنها بدون هیچگونه شرط و پیش شرطی در دانشگاه های رتبه یک جهانی ادامه تحصیل می دهند.
4- باید باور کنیم که دوره دکتری بسیار حساس است که بایستی طبق نظر گروه علمی دانشجو پذیرفته شود نه بر اساس ..... نتیجه این کار همین ندانم کاری در حوزه اقتصادی است که مملکت را دچار مشکلات عمده نموده است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
دانشگاه تهران که اصلاح شود دیگر جاها اصلاح خواهند شد.همه ی کارها درصورتی که در تهران اصلاح شود شهرستان ها هم خوب خواهد شد چون همه جا از تهران الگو میگیرند
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
جواب شما : 1 - اكثر رشته ها دكتراي آن فقط در تهران است مثل فرهنگ و زبانهاي باستاني و در ديگر شهرستانها نيست
2 - كسي از دانشجويان نگفته از من چه جور امتحان بگيربد وقتي نمره اول امتحان كتبي رشته فرهنگ و زبانهاي باستان رد مي شود به نظر شما جاي تعجب نيست ( فارغ التحصيل دانشگاه شيراز در كارشناسي ارشد با معدل بالا )
3 - همه ما دانشجوياني از فارغ التحصيل دانشگاه تهران را مي شناسيم كه سوادشان به اندازه ديپلم هم نيست ( اگه بگم تابناك جوابيه را چاپ نمي كنه و خودتان بهتر مي دانيد )
4 -دوره دكترا حساس است ولي اجازه بدهيد بقيه هم بيايند و وقتي تعداد زياد شد با سوادها كارها را انجام مي دهند و بيسوادها خود به خود كنار مي روند و مشكلات عمده درست مي شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
دوست من، اتفاقا دانشگاه تهران بیش از همه دانشگاه های مادر با گزینش دانشجو جهت دار برخورد می کند.
شاید زمانی دانشگاه تهران، تنها دانشگاه شناخته شده ایران در جهان بود و لی امروز ان طور نیست. دانشگاه تهران در رنکینگ جهانی در رتبه بالای 1500 قرار دارد که از نتایج عملکرد نادرست و بینش غلط مسئولان قبلی و فعلی آن است.
اگر مشکلی در حوزه اقتصاد است ناشی از این است که اکثر مشاوران مسئولین مملکت از اساتید دانشگاه تهران بوره و هستند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
بنده کارشناسی ارشدم رو توی دانشگاه تهران خوندم. برای دکتری دوستان لطف کردند و به من نمره صفر دادند! بعد خیلی جالب بود که توی دانشگاه های دیگه، بهترین نمره های مصاحبه رو آورده بودم. حالا 2-3 تا نکته:
اولا اینکه دانشگاه های معتبر جهان با مصاحبه دانشجو می گیرند درست؛ اما آیا اون دانشگاه ها از نمره جی مت، تافل و سایر مواردی مثل این ها استفاده نمی کنند؟! خوب این آزمون کتبی عملا باید بره به همون سمت و فکر می کنم حداقل توی رشته مدیریت که من شرکت کردم، به این موضوع نزدیک شده بود؛ هر چند باید بهتر بشه، اما مجموعا چیز غریبی نیست.
دوما اینکه شما یا باید سیستمت مثل همه جا باشه، یا وقتی نیست نمی تونی نصفه و نیمه مثل اون ها باشی. توی هاروارد شما میری با اساتید صحبت می کنی، علایق رو می گی، سوابقت رو می گی، دلیل ورودت به دکترا رو می گی، استادت اگر اکی داد، دانشگاه موضوع بورسیه و ... رو بررسی می کنه و در نهایت جواب می ده. اینجا دوستان می خوان بیان بگن شما تشریف بیارید آزمون کتبی دانشگاه تهران که ما ازتون چرت و پرت ترین سوالای ممکن که فقط خودمون تو فلان کتابمون نوشتیم رو بپرسیم، بعد این می شه ملاک سطح علمی شما! به سازمان سنجش هم می گن روش ما درسته و روش شما غلط! من توی 2 تا گرایش مدیریت توی دانشگاه تهران مصاحبه دادم، یکیشون در مورد فیلم های مورد علاقه از من پرسید و سوالات عمومی (5 دقیقه)، دومی 45 دقیقه آزمون تخصصی ازم گرفت و هر چی که تصورش رو کنید در مورد رشته خودم (بازاریابی) ازم پرسید! این الان روش استاندارد و درجه یک دانشگاه تهران برای جذب دانشجوئه؟!
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
فقط به خاطر مورد سوم منفی دادم باید بگم دانشگاههای شیراز، صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد و اصفهان هم کم از دانشگاههای تهران ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
بابا رتبه دانشگاه تهران مگه چنده؟ یه زمانی شد 150 حالا فک کنم حدودا 500 ! خیلی دیگه اغراق نکن|!
ناشناس
| Japan |
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
تو یکی از همونایی که با بی عدالتی وارد دکتر شده. واقعا تو دانشجوی دکنرایی که ...........................؟؟!!
فارغ التحصيل ارشد دانشگاه صنعتي شريف
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
با نظر شما موافق نيستم.
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
من اشتباها مثبت دادم-بعد كه تا آخر خواندم ديدم كه 1000 منفي دارد
افشین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
دوست گرامی چطور ممکنه بنده که رتبه 5 دکتری سال 91 یکی از رشته های علوم انسانی بوده ام در سه دانشگاه برتر دیگر کشور جزو اولویت های اول باشم اما دانشگاه تهران بنده رو با چندین مقاله، سابقه تدریس و رتبه نخست المپیاد ونمره زبان بالا امتیاز پایین داده باشد. البته ما به دنبال شکایت یا اعتراض مثل دوست دیگرمان نرفته ایم چون اعتقاد داریم که دانش یا علم فقط در اختیار اساتید محترم در دانشگاه تهران نیست.
ف-ا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
آقای محترم چون خر خودت از پل گذشته اینطوری فکر میکنی. در هیچ کجای دنیا ضلم کردن کار خوبی بحساب نمیاد. خود اساتید دانشگاه تهران چطوری رفتن درس خوندن. .......... مگر غیر از اینست که کنکور از کتابهای تخصصی گرفته می شود. داستان نویسی نیست که بگیم قبول ندارم. شاید اگر خود شما هم کنور سراسری می دادین قبول نمی شدین.پس انصاف هم خوب چیزیه. شرایط مملکت ما با اروپا و جاهای دیگه فرق میکنه، اگر امتحان از دروس تخصصی است مصاحبه از چه چیزی باید باشد که وزنش بچربد به تخصص.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
ای ول تابناک
دمت گرم
احسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
من دانشجوی کارشناسی ارشد برقم میخواستم واسه دکترا امتحان بدم پس اگه اینجوره باید قید دکترا رو بزنم
پاسخ ها
دانشیار دانشگاه در رشته فنی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
نه عزیزم درست رو خوب بخون امتحان رو هم خوب بده حتما پذیرفته میشی. دررشته های فنی حداقل این حرفهای تابناک مصداق ندارد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
برای دکترا بری آمریکا خیلی راحت تر از اینه که بخوای اینجا دکترا بگیری!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
جناب دانشیار تهران اتفاقا من برق بودم و در مصاحبه شرکت کردم دو یا سه سئوال عمومی پرسیدید و گفتید که برید من ارشد تهران بودم با این چند سئوال عمومی تشخیص دادید که من مجوز ورود به دکترا را ندارم و ردم کردید بدون اینکه نمره ای رد کنید اما یکی از دوستان نمره زبان نزدیک 80 زده بود و تخصصی اصلا نزده بود و تو انگلیس ارشد نیمه هادی خونده بود الان در یکی از دانشگاههای تهران دکترا میخونه. جالب است تخصصی 0 و زبان 80 مساوی با دکترا در دانشگاههای دولتی تهران= با عدالت آموزشی با مصاحبه
امین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
سلام. من یک دانشگاه آزادی هستم. کل این صفحه را خوندم و باید بگم برای کشورم متاسفم. یکی میگه دانشگاه آزادی ها هم دکتر می شوند و آبرویمان می رود. یکی میگه کنکور سخته و یکی میگه مصاحبه مشکل داره. نتیجه همه این حرف ها می شه دکتر هایی که به داشتن مدرک فکر می کنند و کشوری که پر از مدرک شده اما هیچ کاری بلد نیست انجام بده. کدام استاد دانشگاه را سراغ دارید که به اختراع و اکتشاف و کار عملی مشغول باشه و هم زمان کاغذ بازی دانشگاه را هم انجام بده. مگه استاد بودن وقتی برای کسی میذاره که کار عملی انجام بده؟ برای آزمون دکترا باید آزمایشگاه یا کارگاهی در اختیار افراد گذاشت و از اونها ساختن چیزی را طلب کرد وگرنه روی کاغذ کار کردن نتیجه اش می شود روی کاغذ زندگی کردن. آزمون تستی یا کنکور دکترا را می شود با کلاس های پر رونق کنکور از سر راه برداشت اما چه سود؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
دوست عزیز حالا میخای دکترا بخونی که چی بشه!
حالا یعنی صنعت ما اینقدر پیشرفت کرده ما نیاز به دانشجو دکترا داریم اونم تو این تیراژ
یا مثل بقیه برای فرار از سربازی و کار و ....
الان یک حلقه در کشور ما ایجاد شده که در اون همه دارن درس میخونن که برن درس بدن
با این وضعی که داریم دکترا خوندن فقط وقت تلف کردنه!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
تابناک جان؛ اگر به فرض محال زور شما برسد و کسانی را به زور به دانشگاه ... تحمیل کنید؛ در حالیکه استادی که باید همان فرد را فارغ‏التحصیل کند اصلا دانشجو را نحواهد آن وقت شما فقط دانشجو را بدبخت کرده اید. دلیلش ساده است؛ استاد مسئله‏ای به دانشجو می‎دهد که دانشجو نتواند به نتیجه برساند (همان روز اول هم که این معلوم نخواهد شد) بعد از پنج سال خیلی راحت ما با دانشجوی دکتری سروکار داریم که هنوز هیچ کار نکرده و اصلا هم نمی‎داند چکار کند(!) بعد مجبور است با حداقل نمره دفاع آموزشی کند و بعد عمرا جایی شغل پیدا نماید! پس لطف کنید اگر قصد تاثیر گذاری دارید از راه تعامل وارد شوید نه فشار!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
این دوستمان به یک نکته دقیق اشاره کرده ولی منظورش را با الفاظ مناسبی بیان نکرده.

کاشکی کسانیکه در این مورد اظهار نظر میکنند با عمق موضوع اشنائی بیشتری داشتند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
دانشگاه تهران به شدت از سوی مسئولان آن در حال ضربه خوردن است. چون مسئولان این دانشگاه یک پیله غرور و نخوت را دور خود پیچیده اند و این مانع از آن می شود که نگاه واقع بینانه ای به توانمندی های داوطلبان داشته باشند. این یکی از دلایل تنزل سالانه سطح کیفی و علمی دانشگاه است. دومین مشکل که مسئولان و اساتید دانشگاه عامل آن هستند هیچ دانشگاه شهرستانی را قبول ندارند و وقتی که دوطلبی تحصیل کرده دانشگاه های کوچک باشد، قبل از مصاحبه تکلیف او را مشخص کرده اند. و هر چه داوطلب از توانایی خود بگوید، گوش شنوایی وجود ندارد. مسئله بعد، الویت مصاحبه کنندگان جذب مربیان هیات علمی خود دانشگاه برای مقطع دکتری است که این به شدت شانس سایر داوطلبان را کم می کند.
من معتقد هستم که اساتید پیر و فاقد توان جسمی و روحی کافی و واجد تجربه وافی، که تعداد شان در دانشگاه تهران بسیار زیادتر از سایر اساتید هستند، فقط می توانند مشاوران خوبی برای مسئولان باشند. و لازم است که هر چه زودتر به افتخار باز نشستگی نائل شوند.
دانشگاه تهران باید از پیله غرور خود خارج شود و بپذبرد که دانشگاه تهران متعلق به کل ملت ایران است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
اینا انیشتن رو هم رد صلاحیت میکنن....!!! ........
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
برعکس
احتمالا انیشتین نمره آزمون نمیاره
چون موقع درس خوندن برای آزمون داشته تحقیق میکرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
بنده به هنوان یک استاد دانشگاه، شخصا با روش گزینشی که سازمان سنجش در پی گرفته مخالف بوده و آن را عین بی عدالتی میدانم.
در دانشگاه ما حتی افرادی که به مصاحبه دعوت شده بودند، و امتیاز آنها نیز در مرحله آزمون نیمه متمرکز بالا بود و در مصاحبه نیز امتیاز بالایی آوردند، نه از دانشگاه ما و نه از هیچ دانشگاهی قبول نشدند.
این ادعا که وزن مرحله مصاحبه بالا بوده و سبب اعتراضات شده را صرفا یک ادعا می دانم برای سرپوش گذاشتن در مورد اشتباهات زیادی که سنجش در چند سال گذشته انجام داده است.
ساسان نخود هر آش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
متاسفانه در مملکتمون هیچکس در جای خودش نیست. اساتیدی که غیرمنصفانه به داوطلبی نمره غیرعادلانه صفر می دهند سرنوشت او را تغییر می دهند. اگر به آخرت اعتقاد داشته باشند بر خود خواهند لرزید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
دوست عزیز نمره صفر به یک داوطلب به معنی بی صلاحیتی و عالم نبودن وی نیست.

امسال بنده با 15 نفر مصاحبه کردم که حسب قانون فقط اجازه داشتم یکی را انتخاب نمایم. با هیچکدام هم آشنائی قبلی نداشتم و تلاش داشتم مناسب ترین ( با تاکید مناسبترین ) فرد را انتخاب نمایم . با سیستم موجود راهی بجز اینکه بهترین فرد نمره بالا و یک یا دو نفر هم بعنوان رزرو نمره پائین تری بگیرند و مابقی هم در واقع تناسب رشته و علاقه با استاد مربوطه ندارند و مردودند حالا در مقام کمی و نمره به این افراد باید چه نمره ی داد ؟
اوریا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
چرا صفر؟!! درسته نشانه بی صلاحتی نیست نشانه غرض ورزی و بی انصافی و خدانشناسیه . با روند که اساتید دانشگاه ها بخصوص تهران پیش گرفتن به سوی بی سوادی ودر جا زدن در علم و شاید هم پس رفت می رویم. بعضی اساتید که می ترسن جایگاهشون رو از دست بدن نخبه ها رو رد میکنن چون خودشون بار علمی ندارن.
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
استاد عزیزی که میفرمایید 14 نفرو رد کردم و فقط اجازه داشتم 1 نفرو انتخاب کنم ، کجا گفته که شما حق انتخاب داری ؟؟؟ اگه قراره شما انتخاب کنی دیگه آزمونو وردارین آیتمهای مصاحبه هم جمع بشه و خودتون اعلام کنین نظر شخصی استاد ملاک اول و آخره تا این بنده خداها الکی خودشونو اذیت نکنن...
دانشجوی دکتری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
به نظر من این سیستم جدید داره به سمت بی سواد پروری پیش میره. نه سیستم قبلی درست بوده ونه این سیستم. آزمون دکتری نباید فقط بر اساس رابطه و یا صرفا خوندن بشه که. فردا همین دانشجو استاد مملکت می شن ولی دریغ از تجربه تحقیقاتی، علمش فقط در حد کتاب و جزوه های طراح سوال ها بیشتر نمی شه.
پیشنهاد من اینه که با توجه به سیستم جدید موقع ثبت نام همه داوطلبین سابقه پژوهشی شون را رو سایت سازمان سنجش آپلود کنن. برا هر رشته ای چند تا هیات داور بشینن به سوابق پژوهشی نمره بدن، بعد این امتیاز با نمره داوطلب در آزمون کتبی جمع بشه و در نهایت رتبه نهایی اعلام بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
نمی شود عزیز دل؛ برای اینکه استادی که باید پنج سال یک دانشجوی دکتری را بپروراند باید (الزاما) راضی و خوشنود از این کار باشد؛ با زورچپون کردن فقط زندگی دانشجو را به بازی می‏گیرید. ظاهرا دکتری قبول می‎شود؛ باطنا بدبخت می‎شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
شرط میبندم دانشجوی دکترا نیستین
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟