«پنجمعه» با «تابناک»

فیلم: دیوان شمس را از حنجره ناظری بشنوید

این هفته همزمان با سالگرد مولانا و شب «عُرس»، شهرام ناظری در قونیه به اجرا پرداخت و پس آنکه سال گذشته شوالیه آواز ایران نشان جهانی مولانا را از بنیاد جهانی مولانا دریافت کرد، امسال نوبت به سالار عقیلی رسید تا صاحب این نشان شود. بر همین مبنا، به تماشای «آب حیات عشق را در رگ ما روانه کن...» شعر مشهور مولانا در دیوان شمس با صدای استاد شهرام ناظری بنشیند
کد خبر: ۳۶۵۷۰۸
|
۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۰ 18 December 2013
|
16531 بازدید
|
۸
آخرین آخرِ هفته پاییزی نیز مصادف با اتفاقات فرهنگی مهم و فراوانی است که در بسته «پنجمعه» تقدیم تان می‌کنیم؛ اتفاقاتی که کیفیت بهره برداری از ساعات عصر پنجشنبه و روز جمعه تان را می‌تواند اندکی افزایش دهد و در مواردی با هزینه ای اندک و چه بسا بی هزینه، فرصت‌های فراوانی پیش رویتان قرار می‌دهد اما در هفته‌ای که انتهایش را طی می‌کنیم، اتفاقاتی نیز رخ داد که مرور کوتاه برخی از آنها را نیز پی می‌گیریم.


همچنان تماشای «سر به مهر» را از دست ندهید

تازه ترین فیلمی که روی پرده آمده، «سر به مهر» است. هادی مقدم دوست «سر به مهر» را در سطح فیلم های دارای پیام دینی با کیفیت ساخته و انصافاً محور فیلم که پیرامون نماز خواندن است، گل درشت نشده است. البته در این زمینه نقش لیلا حاتمی غیرقابل انکار است و به خوبی توانسته فیلم را پیش برد و مخاطب را تا انتهای فیلم نگه می دارد. علاوه بر حاتمی، آرش مجیدی و خاطره اسدی نیز مکملش بوده اند که البته چهره های دیگری شاید بهتر می توانست به کمک حاتمی در مقابل دوربین بیایند. ضمن اینکه نقش نعمت الله به عنوان مشاور کارگردان این اثر تا حدودی در کلیت فیلم ملموس است.

در خلاصه داستان «سر به مهر» آمده است: «این فیلم داستان دختر تنها و خسته‌ای است که کمک‌های یک دوست باعث بهبود شرایطش می‌شود، اما این دختر برای معرفی این دوست به دیگران شهامت کافی ندارد.این فیلم داستان دختر تنها و خسته‌ای است که کمک‌های یک دوست باعث بهبود شرایطش می‌شود، اما این دختر برای معرفی این دوست به دیگران شهامت کافی ندارد.» اگر «تنهای تنهای تنها» ساخته ساخته احسان عبدی پور را دیده اید، «سر به مهر» پیشنهاد این هفته «تابناک» است. «خسته نباشید» نیز فیلم سومی است که پیشنهاد می کنیم، تماشایش را میان گزینه هایتان قرار دهید و قطعاً تماشایش وقت تلف کردن نیست.

فیلم: نوای شورانگیز حسین علیزاده را بشنوید

«جیب بر خیابان جنوبی» ساخته سیاوش اسعدی که کپی یک فیلم خارجی است، ابرهای ارغوانی فیلم متوسط سیامک شایقی که هانیه توسلی حتی به افتتاحیه اش نیز نرفت، «استرداد» ساخته گرانقیمت بنیاد سینمایی فارابی، «آزادراه» فیلم نزدیک به تله فیل م عباس رافعی، «بشارت یک شهروند هزاره سوم» نیز دیگر فیلم‌هایی است که در این ایام بر پرده است و می توانید از میان‌شان، آنچه دوست دارید تماشا کنید.


برنامه گالری‌ های تهران در آخرین روزهای پاییز

گالری‌ها و مراکز فرهنگی تهران در واپسین روزهای پاییز با برگزاری نمایشگاه‌های متنوعی از هنرهای تجسمی، میزبان علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر هستند. به مناسبت هشتادمین سالگرد درگذشت آنتوان سوریوگین، هنرمند معروف دوره قاجار و عکاس مراسم اعدام میرزا رضا کرمانی، نمایشگاهی از عکس‌های این هنرمند گرجستانی در موزه عکسخانه شهر افتتاح شده است.
 
آنتوان سوریوگین یکی از معروف‌ترین عکاسان در تاریخ عکاسی ایران محسوب می‌شود و از مظفرالدین شاه لقب «خان» دریافت کرده بود. یکی از معروف‌ترین و تاثیرگذارترین کارهای آنتوان سوریوگین ثبت مراسم اعدام میرزا رضا کرمانی پس از به قتل رساندن ناصرالدین شاه قاجار است.
 
این نمایشگاه که شامل 30 عکس از مجموعه‌ی شخصی مهرداد اسکویی است از 25 آذر تا 14 دی ماه، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۳ و ۱۴ تا ۱۷ و روزهای پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۳ در موزه عکسخانه شهر به نشانی میدان هفت‌تیر، خیابان بهار‌شیراز، ضلع جنوب‌غربی میدان بهارشیراز میزبان علاقه‌مندان است.  نمایشگاه جمعه‌ها و تعطیلات رسمی تعطیل است.
 
کاخ گلستان به مناسبت هفته پژوهش، میزبان دو نمایشگاه نقاشی و عکاسی شده است. نمایشگاه نقاشی رنگ و روغن و آب رنگ از آثار «میرزا ابوالحسن‌خان غفاری کاشانی» ملقب به «صنیع الملک»، از 25 آذر در سالن موزه مردم شناسی در کاخ گلستان افتتاح شده و تا نهم دی ماه برپا است. این آثار که شامل 16 اثر از آثار صنیع‌الملک است از گنجینه کاخ گلستان برای نمایش درآمده‌اند، اکثرا تک چهره هستند.
 
همچنین از چهارشنبه 27 آذر ماه نیز نمایشگاه عکس‌های تخت جمشید از سه عکاس دوره قاجار در کاخ گلستان به نمایش درمی‌آید. تعداد 35 عکس از عکس‌های متعلق به محوطه تاریخی تخت جمشید از مخزن آلبوم خانه کاخ گلستان در این نمایشگاه قرار گرفتند که تا 10 روز پس از افتتاح نیز برای بازدید عموم به نمایش درمی‌آیند.
 

تازه‌ترین نمایشگاه نقاشی‌های هنگامه صدری، با عنوان «راز فرنگیس در تهران» در گالری ساربان گشایش یافته است. تعداد 11 کار با تکنیک آکریلیک روی بوم در نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود که 10 عدد از آن‌ها تیپ‌سازی از زنان تاثیرگذار شاهنامه فردوسی از جمله تهمینه، فرنگیس، رودابه، منیژه، سیندخت، گردآفرید و کتایون است.
 
نمایشگاه «راز فرنگیس در تهران» روز جمعه 29 آذر همراه با اجرای شاهنامه‌خوانی به کارگردانی کامبیز بنان از ساعت 16 تا 20 افتتاح می‌شود و تا 16 دی ماه ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه از ساعت 16 تا 20 به گالری ساربان واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان صابونچی(مهناز)، کوچه مهماندوست، شماره 8 مراجعه کنند.
 
گالری ساربان روزهای سه‌شنبه و تعطیلات رسمی تعطیل است. گالری آرته میزبان دومین نمایشگاه انفرادی عکس‌های زیبا مغربی با عنوان «همه چیز روبراه است 2» است. در این نمایشگاه 19 عکس با ابعاد 50*40 در معرض دید عموم قرار گرفته است. به گفته مغربی این مجموعه شامل عکس‌هایی است که از درون به بیرون نظر می‌کنند. فاصله‌ها، پرده‌ها، پوکه‌های قرص و پرهای ریخته شده کبوتران در کادر‌های جداگانه‌ای آن‌ها را همراهی می‌کنند. این نمایشگاه از 22 تا 29 آذر ماه از ساعت 16 تا 20 در گالری آرته واقع در خیابان ملاصدرا، شیخ بهایی جنوبی، بلوار علی‌خانی، ۲۰ متری گلستان، ۱۲ متری دوم، شماره ۳ میزبان علاقه‌مندان به هنر عکاسی است.
 
نخستین نمایشگاه عکس‌های مریم خیری با عنوان «عکاسی به مثابه نقاشی» در گالری حنا گشایش یافته است. مجموع 11 عکس با تکنیک چاپ روی بوم به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین ویدئوآرتی مرتبط با موضوع نمایشگاه هم در نمایشگاه گذاشته شده است. به گفته خیری تکنیکی که در عکس‌ها به کار رفته با آنچه که در هنر عکاسی انتظار می‌رود متفاوت است. نمایشگاه «عکاسی به مثابه نقاشی» از 22 آذر تا دوم دی ماه از ساعت 16 تا 20 در گالری حنا واقع در خیابان دولت، بلوار کاوه، خیابان اخلاقی شرقی، خیابان جهانتاب، کوچه بیگلرپور شرقی، پلاک ۱۹ میزبان علاقه‌مندان به هنر خواهد بود.
 
نمایشگاهی از نقاشی‌های آداک جمشیدزاده با قهوه در فرهنگسرای نیاوران گشایش یافته است. 85 اثر در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده که 45 تابلو با تکنیک قهوه روی بوم است. این آثار طی ریختن قهوه روی بوم خلق شده‌اند و در کنار آن از نسکافه و همنشینی رنگ‌هایی چون فیروزه‌ای و طلایی استفاده شده است. نمایشگاه نقاشی با قهوه جمشیدزاده از 22 تا 30 آذر در گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران ادامه دارد.
 
نمایشگاهی از نقاشی‌های فرحناز جوادیان در گالری شماره دو فرهنگسرای نیاوران گشایش یافته است. در این نمایشگاه 20 اثر در ابعاد مختلف و یک اثر بزرگ به نمایش گذاشته شده است. در نمایشگاه تازه‌ی جوادیان، گل سوژه‌ی اصلی تابلوهاست و این هنرمند سعی کرده گل را از دریچه و زاویه‌ی متفاوتی به تصویر درآورد. گل‌ها در این آثار بعد مفهومی دارند و مخاطب را به تعمق وامی‌دارند. این نمایشگاه روز جمعه 22 آذر ماه در گالری شماره دو فرهنگسرای نیاوران گشایش می‌یابد و تا سی‌ام ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت 10 تا 19 و روزهای تعطیل از ساعت 14 تا 19 به گالری مراجعه کنند.
 
همچنین هفتمین نمایشگاه انفرادی آثار نقاشی نسرین حمزه‌پور در کافه گالری فرهنگسرای نیاوران افتتاح شده است. حمزه‌پور در این نمایشگاه 26 تابلوی نقاشی انتزاعی با تکنیک آکریلیک را به نمایش می‌گذارد. او در این آثار از فضای ذهنی‌اش بهره گرفته و طبیعت خواستگاه اصلی آثارش شده است . برخی از آثار این نمایشگاه برگرفته از خواب و رویاهای حمزه‌پور است و رنگ حرف اول را در این آثار می‌زند. بنیان اصلی این آثار بر مبنای رنگ، فرم و خطوط الهام گرفته از مینیاتور است. این نمایشگاه از 20 آذر تا 10 دی ماه از ساعت 15 تا 22 میزبان علاقه‌مندان به هنر نقاشی خواهد بود. فرهنگسرای نیاوران در خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران واقع است.
 

نمایشگاه نقاشی امید فاضلی و آلما بهرامی دو هنرمند جنوبی، در گالری ایده افتتاح شده است. در این نمایشگاه 16 اثر نقاشی فیگوراتیو از این دو هنرمند ارائه شده است، که جملگی بیانگر حالت ذهنی و روحی هنرمندان از طریق پرتره‌سازی است. این دو هنرمند، زنان بومی را به عنوان موضوع نقاشی‌های خود انتخاب کردند و با تکنیک اکرولیک روی مقوا آثار خود را ارائه داده‌اند. این نمایشگاه نخستین نمایشگاه این دو هنرمند اهل جنوب کشور در تهران است که تا 30 آذرماه در گالری ایده واقع در خیابان کریمخان، خیابان خردمند شمالی، خیابان 18شماره 26 میزبان علاقمندان است.
 
نمایشگاه آثار پرده‌های قلمکار اساتید قرن دوازدهم و سیزدهم ه.ق متعلق به خانواده جلالی، در موزه هنر و مردم افتتاح شده است. 65 اثر شامل مجموعه‌ای از پرده‌ها و رومیزی قلمکار مربوط به قرون 12 و 13 ه.ق به مدت دو هفته به نمایش گذاشته شده است. این مجموعه ارزشمند که متعلق به خانواده جلالی است، 180 تا 240 سال قدمت دارد و برای اولین بار در معرض نمایش عموم قرار می‌گیرد. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه از 20 آذر تا 10 دی همه روزه (به جز روزهای دوشنبه و تعطیلات سوگواری) از ساعت 9 تا 17 به موزه هنر و مردم واقع در بخش شمالی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه کنند.
 
نمایشگاه گروهی نقاشی «۱+۹» با حضور ۱۰ هنرمند نقاش و به نمایشگاه گردانی نوشین زرنانی جمعه ۲۲ آذرماه در گالری فریا افتتاح می‌شود. نقاشانی که آثارشان در این نمایشگاه به روی دیوار خواهد رفت حسین چراغچی، بیتا درویش، مهرنوش رمضان نیا، رضا عنصری، بردیا اسماعیل لو، نسرین عیوضیان، عرفانه صمصام شریعت، ژینوس میثاقی، شقایق فریاد شیران و آزاده وزیری هستند. آیین افتتاحیه نمایشگاه «۹+۱» ۲۲ آذرماه در گالری فریا واقع در خیابان سهروردی، بالا‌تر از خیابان شهید مطهری، کوچه بیشه، پلاک نهم، طبقه نخست برگزار می‌شود. این نمایشگاه تا ۵ دی ماه ادامه خواهد داشت.
 
نمایشگاه آثار جمعی از هنرمندان خودآموخته در نگارخانه لاله برگزار می‌شود. این نمایشگاه در نظر دارد تا به بازخوانی شور و شوق تصویری و دنیای درونی و بکر هنرمندان خودآموخته بپردازد. آثار ۱۷ هنرمند نقاش و حجم‌پرداز خودآموخته همچون: حسن حاضر مشار، زنده یاد مکرمه قنبری، داود کوچکی، سلیم کرمی، فیروزه یزدانی، علیخان عبداللهی، محمد خدا‌شناس، جعفر خادم، زهرا سهرابی، ارسیا مقدم، محمود زاهدی، محمد آریایی، امیر غفوری، محمد باقر رضایی، محسن فرخ رٌخ و... در این نمایشگاه ارایه خواهد شد. این مجموعه به کوشش مرتضی زاهدی هنرمند معاصر و پژوهشگر گردآوری شده است.  آیین گشایش نمایشگاه روز جمعه ۱۵ آذر ماه ساعت ۱۶ تا ۲۰ خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید و خرید آثار تا ۳ دی ماه از ساعت ۹ تا ۱۹ به استثنای ایام تعطیل به نگارخانه لاله مراجعه کنند.
 
دومین نمایشگاه گروهی از آثار عکاسان "پایگاه عکس چیلیک" با نگاهی به ابعاد عرفانی و حماسی سوگواری در ماه محرم در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار می‌شود. در این نمایشگاه که با همت عکاسان و حمایت رسانه عکاسی " پایگاه عکس چیلیک "(Chiilick.com) برگزار شده، تعداد 72 قطعه عکس رنگی و سیاه سفید در اندازه 50 در 70 سانتیمتر از عکاسان پانزده استان کشور با مضامین عرفانی و حماسی و با نگاهی واقع گرا و انتزاعی به موضوع های مستند ارایه شده است. این نمایشگاه از13 آذرماه تا یکم دی، همه روزه از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 تا 18 و پنجشنبه‌ها از ساعت 10 تا 15 پذیرای دیدار عکاسان و علاقه‌مندان است. موزه هنرهای معاصر فلسطین در تهران، میدان فلسطین، خیابان طالقانی، خیابان برادران شهید مظفر، تقاطع بزرگمهر میزبان این نمایشگاه است.


یک میهمانی ساده برای «1970 روز در شماره شش ژان بارت»


این هفته مراسم رونمایی از کتاب، «1970 روز در شماره شش ژان بارت» نوشته‌ی حجت‌اله ایوبی برگزار می‌شود؛ فرصتی که می‌توانید هم یک کتاب خود را بخوانید و هم جمعی از نخبگان را ملاقات کنید.

این مراسم روز  پنج‌شنبه 28 آذر ساعت 17 در محل نشر ثالث  با حضور اهالی فرهنگ و هنر و سخنرانی حسام‌الدین آشنا، رخشان بنی‌اعتماد، احمد جلالی، صادق خرازی، یونس شکرخواه، سیف‌اله صمدیان، فرشته طائرپور، عبدالحسین مختاباد، علی مرادخانی، رضا میرکریمی و... تدارک دیده شده است. نشر ثالث در خیابان کریمخان، بین ایرانشهر و ماهشهر، پلاک 150 واقع است.

شماره شش ژان بارت نام خیابانی در فرانسه است که خانه‌ی فرهنگ ایران در آن واقع است و حجت‌اله ایوبی از تیرماه سال 1380، به مدت 1970 روز در جایگاه رایزن فرهنگی در این محل اقامت داشته است.

حجت‌اله ایوبی دانشیار  و عضو هیات علمی دانشگاه تهران و امام صادق (ع) است. همزمان با آغاز دوره‌ی ریاست او در سازمان سینمایی و معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «1970 روز در شماره شش ژان بارت» توسط نشر ثالث منتشر شد؛ این کتاب دربر گیرنده‌ی خاطرات متنی و تصویری ایوبی از زمان ورودش به خانه‌ی فرهنگ ایران در فرانسه و نیز برگزاری برنامه‌های فرهنگی، دیدارها و حضور هنرمندان ایران و دیگر کشورها در این خانه و برنامه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی در کشور فرانسه است.

ایوبی در این کتاب با بیانی داستانی به شرح چگونگی برگزاری مراسم‌ها و برنامه‌های فرهنگی خانه‌ی فرهنگ ایران از جمله شعر، موسیقی، سینما، نمایش و... در مدت چهارساله‌ی مسوولیتش به عنوان رایزن فرهنگی در کشور فرانسه پرداخته است.

کتاب یادشده در 320 صفحه با شمارگان نسخه 1100 و به قیمت 14 هزار تومان توسط انتشارات «ثالث» منتشر شده است. گزیده‌هایی از مقالات شمس تبریزی، از حجت‌اله ایوبی توسط همین انتشارات آماده‌ی انتشار است.

پیش از این کتاب‌های هنر و سیاست، مسکو به زبان روسی، 2013، احزاب سیاسی در فرانسه، انتشارات سمت، 1389، سیاست‌گذاری فرهنگی در فرانسه: دولت وهنر، انتشارات سمت، 1388، پیدایی و پایایی احزاب سیاسی در غرب؛ تهران؛ سروش؛ 1382، اکثریت چگونه حکومت می‌کند؟ تهران؛ سروش؛ 1382، ایوبی و دیگران؛ مشارکت سیاسی؛ تهران؛ سفیر؛ 1381 به قلم ایوبی تالیف و منتشر شده است.

این هفته همزمان با سالگرد مولانا و شب «عُرس»، شهرام ناظری در قونیه به اجرا پرداخت و پس آنکه سال گذشته شوالیه آواز ایران نشان جهانی مولانا را از بنیاد جهانی مولانا دریافت کرد، امسال نوبت به سالار عقیلی رسید تا صاحب این نشان شود. بر همین مبنا، به تماشای «آب حیات عشق را در رگ ما روانه کن...» شعر مشهور مولانا در دیوان شمس با صدای استاد شهرام ناظری بنشیند

دانلود


آخرین آخرِ هفته پاییزی نیز مصادف با اتفاقات فرهنگی مهم و فراوانی است که در بسته «پنجمعه» تقدیم تان می‌کنیم؛ اتفاقاتی که کیفیت بهره برداری از ساعات عصر پنجشنبه و روز جمعه تان را می‌تواند اندکی افزایش دهد و در مواردی با هزینه ای اندک و چه بسا بی هزینه، فرصت‌های فراوانی پیش رویتان قرار می‌دهد اما در هفته‌ای که انتهایش را طی می‌کنیم، اتفاقاتی نیز رخ داد که مرور کوتاه برخی از آنها را نیز پی می‌گیریم.


همچنان تماشای «سر به مهر» را از دست ندهید

تازه ترین فیلمی که روی پرده آمده، «سر به مهر» است. هادی مقدم دوست «سر به مهر» را در سطح فیلم های دارای پیام دینی با کیفیت ساخته و انصافاً محور فیلم که پیرامون نماز خواندن است، گل درشت نشده است. البته در این زمینه نقش لیلا حاتمی غیرقابل انکار است و به خوبی توانسته فیلم را پیش برد و مخاطب را تا انتهای فیلم نگه می دارد. علاوه بر حاتمی، آرش مجیدی و خاطره اسدی نیز مکملش بوده اند که البته چهره های دیگری شاید بهتر می توانست به کمک حاتمی در مقابل دوربین بیایند. ضمن اینکه نقش نعمت الله به عنوان مشاور کارگردان این اثر تا حدودی در کلیت فیلم ملموس است.

در خلاصه داستان «سر به مهر» آمده است: «این فیلم داستان دختر تنها و خسته‌ای است که کمک‌های یک دوست باعث بهبود شرایطش می‌شود، اما این دختر برای معرفی این دوست به دیگران شهامت کافی ندارد.این فیلم داستان دختر تنها و خسته‌ای است که کمک‌های یک دوست باعث بهبود شرایطش می‌شود، اما این دختر برای معرفی این دوست به دیگران شهامت کافی ندارد.» اگر «تنهای تنهای تنها» ساخته ساخته احسان عبدی پور را دیده اید، «سر به مهر» پیشنهاد این هفته «تابناک» است. «خسته نباشید» نیز فیلم سومی است که پیشنهاد می کنیم، تماشایش را میان گزینه هایتان قرار دهید و قطعاً تماشایش وقت تلف کردن نیست.

فیلم: نوای شورانگیز حسین علیزاده را بشنوید

«جیب بر خیابان جنوبی» ساخته سیاوش اسعدی که کپی یک فیلم خارجی است، ابرهای ارغوانی فیلم متوسط سیامک شایقی که هانیه توسلی حتی به افتتاحیه اش نیز نرفت، «استرداد» ساخته گرانقیمت بنیاد سینمایی فارابی، «آزادراه» فیلم نزدیک به تله فیل م عباس رافعی، «بشارت یک شهروند هزاره سوم» نیز دیگر فیلم‌هایی است که در این ایام بر پرده است و می توانید از میان‌شان، آنچه دوست دارید تماشا کنید.


برنامه گالری‌ های تهران در آخرین روزهای پاییز

گالری‌ها و مراکز فرهنگی تهران در واپسین روزهای پاییز با برگزاری نمایشگاه‌های متنوعی از هنرهای تجسمی، میزبان علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر هستند. به مناسبت هشتادمین سالگرد درگذشت آنتوان سوریوگین، هنرمند معروف دوره قاجار و عکاس مراسم اعدام میرزا رضا کرمانی، نمایشگاهی از عکس‌های این هنرمند گرجستانی در موزه عکسخانه شهر افتتاح شده است.
 
آنتوان سوریوگین یکی از معروف‌ترین عکاسان در تاریخ عکاسی ایران محسوب می‌شود و از مظفرالدین شاه لقب «خان» دریافت کرده بود. یکی از معروف‌ترین و تاثیرگذارترین کارهای آنتوان سوریوگین ثبت مراسم اعدام میرزا رضا کرمانی پس از به قتل رساندن ناصرالدین شاه قاجار است.
 
این نمایشگاه که شامل 30 عکس از مجموعه‌ی شخصی مهرداد اسکویی است از 25 آذر تا 14 دی ماه، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۳ و ۱۴ تا ۱۷ و روزهای پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۳ در موزه عکسخانه شهر به نشانی میدان هفت‌تیر، خیابان بهار‌شیراز، ضلع جنوب‌غربی میدان بهارشیراز میزبان علاقه‌مندان است.  نمایشگاه جمعه‌ها و تعطیلات رسمی تعطیل است.
 
کاخ گلستان به مناسبت هفته پژوهش، میزبان دو نمایشگاه نقاشی و عکاسی شده است. نمایشگاه نقاشی رنگ و روغن و آب رنگ از آثار «میرزا ابوالحسن‌خان غفاری کاشانی» ملقب به «صنیع الملک»، از 25 آذر در سالن موزه مردم شناسی در کاخ گلستان افتتاح شده و تا نهم دی ماه برپا است. این آثار که شامل 16 اثر از آثار صنیع‌الملک است از گنجینه کاخ گلستان برای نمایش درآمده‌اند، اکثرا تک چهره هستند.
 
همچنین از چهارشنبه 27 آذر ماه نیز نمایشگاه عکس‌های تخت جمشید از سه عکاس دوره قاجار در کاخ گلستان به نمایش درمی‌آید. تعداد 35 عکس از عکس‌های متعلق به محوطه تاریخی تخت جمشید از مخزن آلبوم خانه کاخ گلستان در این نمایشگاه قرار گرفتند که تا 10 روز پس از افتتاح نیز برای بازدید عموم به نمایش درمی‌آیند.
 

تازه‌ترین نمایشگاه نقاشی‌های هنگامه صدری، با عنوان «راز فرنگیس در تهران» در گالری ساربان گشایش یافته است. تعداد 11 کار با تکنیک آکریلیک روی بوم در نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود که 10 عدد از آن‌ها تیپ‌سازی از زنان تاثیرگذار شاهنامه فردوسی از جمله تهمینه، فرنگیس، رودابه، منیژه، سیندخت، گردآفرید و کتایون است.
 
نمایشگاه «راز فرنگیس در تهران» روز جمعه 29 آذر همراه با اجرای شاهنامه‌خوانی به کارگردانی کامبیز بنان از ساعت 16 تا 20 افتتاح می‌شود و تا 16 دی ماه ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه از ساعت 16 تا 20 به گالری ساربان واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان صابونچی(مهناز)، کوچه مهماندوست، شماره 8 مراجعه کنند.
 
گالری ساربان روزهای سه‌شنبه و تعطیلات رسمی تعطیل است. گالری آرته میزبان دومین نمایشگاه انفرادی عکس‌های زیبا مغربی با عنوان «همه چیز روبراه است 2» است. در این نمایشگاه 19 عکس با ابعاد 50*40 در معرض دید عموم قرار گرفته است. به گفته مغربی این مجموعه شامل عکس‌هایی است که از درون به بیرون نظر می‌کنند. فاصله‌ها، پرده‌ها، پوکه‌های قرص و پرهای ریخته شده کبوتران در کادر‌های جداگانه‌ای آن‌ها را همراهی می‌کنند. این نمایشگاه از 22 تا 29 آذر ماه از ساعت 16 تا 20 در گالری آرته واقع در خیابان ملاصدرا، شیخ بهایی جنوبی، بلوار علی‌خانی، ۲۰ متری گلستان، ۱۲ متری دوم، شماره ۳ میزبان علاقه‌مندان به هنر عکاسی است.
 
نخستین نمایشگاه عکس‌های مریم خیری با عنوان «عکاسی به مثابه نقاشی» در گالری حنا گشایش یافته است. مجموع 11 عکس با تکنیک چاپ روی بوم به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین ویدئوآرتی مرتبط با موضوع نمایشگاه هم در نمایشگاه گذاشته شده است. به گفته خیری تکنیکی که در عکس‌ها به کار رفته با آنچه که در هنر عکاسی انتظار می‌رود متفاوت است. نمایشگاه «عکاسی به مثابه نقاشی» از 22 آذر تا دوم دی ماه از ساعت 16 تا 20 در گالری حنا واقع در خیابان دولت، بلوار کاوه، خیابان اخلاقی شرقی، خیابان جهانتاب، کوچه بیگلرپور شرقی، پلاک ۱۹ میزبان علاقه‌مندان به هنر خواهد بود.
 
نمایشگاهی از نقاشی‌های آداک جمشیدزاده با قهوه در فرهنگسرای نیاوران گشایش یافته است. 85 اثر در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده که 45 تابلو با تکنیک قهوه روی بوم است. این آثار طی ریختن قهوه روی بوم خلق شده‌اند و در کنار آن از نسکافه و همنشینی رنگ‌هایی چون فیروزه‌ای و طلایی استفاده شده است. نمایشگاه نقاشی با قهوه جمشیدزاده از 22 تا 30 آذر در گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران ادامه دارد.
 
نمایشگاهی از نقاشی‌های فرحناز جوادیان در گالری شماره دو فرهنگسرای نیاوران گشایش یافته است. در این نمایشگاه 20 اثر در ابعاد مختلف و یک اثر بزرگ به نمایش گذاشته شده است. در نمایشگاه تازه‌ی جوادیان، گل سوژه‌ی اصلی تابلوهاست و این هنرمند سعی کرده گل را از دریچه و زاویه‌ی متفاوتی به تصویر درآورد. گل‌ها در این آثار بعد مفهومی دارند و مخاطب را به تعمق وامی‌دارند. این نمایشگاه روز جمعه 22 آذر ماه در گالری شماره دو فرهنگسرای نیاوران گشایش می‌یابد و تا سی‌ام ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت 10 تا 19 و روزهای تعطیل از ساعت 14 تا 19 به گالری مراجعه کنند.
 
همچنین هفتمین نمایشگاه انفرادی آثار نقاشی نسرین حمزه‌پور در کافه گالری فرهنگسرای نیاوران افتتاح شده است. حمزه‌پور در این نمایشگاه 26 تابلوی نقاشی انتزاعی با تکنیک آکریلیک را به نمایش می‌گذارد. او در این آثار از فضای ذهنی‌اش بهره گرفته و طبیعت خواستگاه اصلی آثارش شده است . برخی از آثار این نمایشگاه برگرفته از خواب و رویاهای حمزه‌پور است و رنگ حرف اول را در این آثار می‌زند. بنیان اصلی این آثار بر مبنای رنگ، فرم و خطوط الهام گرفته از مینیاتور است. این نمایشگاه از 20 آذر تا 10 دی ماه از ساعت 15 تا 22 میزبان علاقه‌مندان به هنر نقاشی خواهد بود. فرهنگسرای نیاوران در خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران واقع است.
 

نمایشگاه نقاشی امید فاضلی و آلما بهرامی دو هنرمند جنوبی، در گالری ایده افتتاح شده است. در این نمایشگاه 16 اثر نقاشی فیگوراتیو از این دو هنرمند ارائه شده است، که جملگی بیانگر حالت ذهنی و روحی هنرمندان از طریق پرتره‌سازی است. این دو هنرمند، زنان بومی را به عنوان موضوع نقاشی‌های خود انتخاب کردند و با تکنیک اکرولیک روی مقوا آثار خود را ارائه داده‌اند. این نمایشگاه نخستین نمایشگاه این دو هنرمند اهل جنوب کشور در تهران است که تا 30 آذرماه در گالری ایده واقع در خیابان کریمخان، خیابان خردمند شمالی، خیابان 18شماره 26 میزبان علاقمندان است.
 
نمایشگاه آثار پرده‌های قلمکار اساتید قرن دوازدهم و سیزدهم ه.ق متعلق به خانواده جلالی، در موزه هنر و مردم افتتاح شده است. 65 اثر شامل مجموعه‌ای از پرده‌ها و رومیزی قلمکار مربوط به قرون 12 و 13 ه.ق به مدت دو هفته به نمایش گذاشته شده است. این مجموعه ارزشمند که متعلق به خانواده جلالی است، 180 تا 240 سال قدمت دارد و برای اولین بار در معرض نمایش عموم قرار می‌گیرد. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه از 20 آذر تا 10 دی همه روزه (به جز روزهای دوشنبه و تعطیلات سوگواری) از ساعت 9 تا 17 به موزه هنر و مردم واقع در بخش شمالی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه کنند.
 
نمایشگاه گروهی نقاشی «۱+۹» با حضور ۱۰ هنرمند نقاش و به نمایشگاه گردانی نوشین زرنانی جمعه ۲۲ آذرماه در گالری فریا افتتاح می‌شود. نقاشانی که آثارشان در این نمایشگاه به روی دیوار خواهد رفت حسین چراغچی، بیتا درویش، مهرنوش رمضان نیا، رضا عنصری، بردیا اسماعیل لو، نسرین عیوضیان، عرفانه صمصام شریعت، ژینوس میثاقی، شقایق فریاد شیران و آزاده وزیری هستند. آیین افتتاحیه نمایشگاه «۹+۱» ۲۲ آذرماه در گالری فریا واقع در خیابان سهروردی، بالا‌تر از خیابان شهید مطهری، کوچه بیشه، پلاک نهم، طبقه نخست برگزار می‌شود. این نمایشگاه تا ۵ دی ماه ادامه خواهد داشت.
 
نمایشگاه آثار جمعی از هنرمندان خودآموخته در نگارخانه لاله برگزار می‌شود. این نمایشگاه در نظر دارد تا به بازخوانی شور و شوق تصویری و دنیای درونی و بکر هنرمندان خودآموخته بپردازد. آثار ۱۷ هنرمند نقاش و حجم‌پرداز خودآموخته همچون: حسن حاضر مشار، زنده یاد مکرمه قنبری، داود کوچکی، سلیم کرمی، فیروزه یزدانی، علیخان عبداللهی، محمد خدا‌شناس، جعفر خادم، زهرا سهرابی، ارسیا مقدم، محمود زاهدی، محمد آریایی، امیر غفوری، محمد باقر رضایی، محسن فرخ رٌخ و... در این نمایشگاه ارایه خواهد شد. این مجموعه به کوشش مرتضی زاهدی هنرمند معاصر و پژوهشگر گردآوری شده است.  آیین گشایش نمایشگاه روز جمعه ۱۵ آذر ماه ساعت ۱۶ تا ۲۰ خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید و خرید آثار تا ۳ دی ماه از ساعت ۹ تا ۱۹ به استثنای ایام تعطیل به نگارخانه لاله مراجعه کنند.
 
دومین نمایشگاه گروهی از آثار عکاسان "پایگاه عکس چیلیک" با نگاهی به ابعاد عرفانی و حماسی سوگواری در ماه محرم در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار می‌شود. در این نمایشگاه که با همت عکاسان و حمایت رسانه عکاسی " پایگاه عکس چیلیک "(Chiilick.com) برگزار شده، تعداد 72 قطعه عکس رنگی و سیاه سفید در اندازه 50 در 70 سانتیمتر از عکاسان پانزده استان کشور با مضامین عرفانی و حماسی و با نگاهی واقع گرا و انتزاعی به موضوع های مستند ارایه شده است. این نمایشگاه از13 آذرماه تا یکم دی، همه روزه از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 تا 18 و پنجشنبه‌ها از ساعت 10 تا 15 پذیرای دیدار عکاسان و علاقه‌مندان است. موزه هنرهای معاصر فلسطین در تهران، میدان فلسطین، خیابان طالقانی، خیابان برادران شهید مظفر، تقاطع بزرگمهر میزبان این نمایشگاه است.


یک میهمانی ساده برای «1970 روز در شماره شش ژان بارت»


این هفته مراسم رونمایی از کتاب، «1970 روز در شماره شش ژان بارت» نوشته‌ی حجت‌اله ایوبی است. شماره شش ژان بارت نام خیابانی در فرانسه است که خانه‌ی فرهنگ ایران در آن واقع است و حجت‌اله ایوبی از تیرماه سال 1380، به مدت 1970 روز در جایگاه رایزن فرهنگی در این محل اقامت داشته است.

فیلم: دیوان شمس را از حنجره ناظری بشنوید

حجت‌اله ایوبی دانشیار  و عضو هیات علمی دانشگاه تهران و امام صادق (ع) است. همزمان با آغاز دوره‌ی ریاست او در سازمان سینمایی و معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «1970 روز در شماره شش ژان بارت» توسط نشر ثالث منتشر شد؛ این کتاب دربر گیرنده‌ی خاطرات متنی و تصویری ایوبی از زمان ورودش به خانه‌ی فرهنگ ایران در فرانسه و نیز برگزاری برنامه‌های فرهنگی، دیدارها و حضور هنرمندان ایران و دیگر کشورها در این خانه و برنامه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی در کشور فرانسه است.

ایوبی در این کتاب با بیانی داستانی به شرح چگونگی برگزاری مراسم‌ها و برنامه‌های فرهنگی خانه‌ی فرهنگ ایران از جمله شعر، موسیقی، سینما، نمایش و... در مدت چهارساله‌ی مسوولیتش به عنوان رایزن فرهنگی در کشور فرانسه پرداخته است.

کتاب یادشده در 320 صفحه با شمارگان نسخه 1100 و به قیمت 14 هزار تومان توسط انتشارات «ثالث» منتشر شده است. گزیده‌هایی از مقالات شمس تبریزی، از حجت‌اله ایوبی توسط همین انتشارات آماده‌ی انتشار است.

پیش از این کتاب‌های هنر و سیاست، مسکو به زبان روسی، 2013، احزاب سیاسی در فرانسه، انتشارات سمت، 1389، سیاست‌گذاری فرهنگی در فرانسه: دولت وهنر، انتشارات سمت، 1388، پیدایی و پایایی احزاب سیاسی در غرب؛ تهران؛ سروش؛ 1382، اکثریت چگونه حکومت می‌کند؟ تهران؛ سروش؛ 1382، ایوبی و دیگران؛ مشارکت سیاسی؛ تهران؛ سفیر؛ 1381 به قلم ایوبی تالیف و منتشر شده است.

این هفته همزمان با سالگرد مولانا و شب «عُرس»، شهرام ناظری در قونیه به اجرا پرداخت و پس آنکه سال گذشته شوالیه آواز ایران نشان جهانی مولانا را از بنیاد جهانی مولانا دریافت کرد، امسال نوبت به سالار عقیلی رسید تا صاحب این نشان شود. بر همین مبنا، به تماشای «آب حیات عشق را در رگ ما روانه کن...» شعر مشهور مولانا در دیوان شمس با صدای استاد شهرام ناظری بنشیند.

دانلود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
تابناک جان مثل اینکه قرارداد دراز مدت با ناظری بستی. عزیز من باور کن که ناظری در بهترین شرایط یک خواننده محلی معمولی است که اصلا نمیشه جزو هنرمندان قرارش داد.
میثم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
این کارهای فرهنگیتون عالیه..ممنون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
عالی بود عالی
پر از نشاط و زندگی
ناشناس
|
-
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
آفرین برهنرمند ملی ایران
حسين سلطاني
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
خدا نگهدار همه زحمتكشان تابناك. دست علي همراهتون.
ناشناس
|
France
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
از این زورکی تر و احمقانه تر ممکن نبود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
اینقدر بی حوصله و داغون شدیم که دیگه حوصله هیچی را نداریم!
مریم
|
United States
|
۰۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۹
درود بر شوالیه آواز ایران!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟