مروری بر روزنامه‌های یکشنبه شانزدهم مهرماه؛

اختیارات روحانی برای رفع محدودیت‌های سیاسی/ اشتباهات فاحش در نامه جعلی آمدنیوز/حواشی دیدار ناطق‌نوری با رئیسی در مشهد/تغییر رویکرد عربستان به روسیه، تاکتیکی یا راهبردی؟/قاچاق انسان، بازی جدید علیه ایران

سخنان عمدتا انتقادی روز گذشته رئیس جمهور روحانی در جمع دانشجویان، حاشیه‌های دیدار ناطق و رئیسی و سفرش به مشهد، اظهارات اسحاق جهانگیری درباره مبارزه با فساد و لزوم عدم تسویه سیاسی در مواجهه با آن، دلایل شایعه سازی برای تاکسی اینترنتی، اشتباهات فاحش نامه جعلی آمدنیوز، دور جدید مهاجرت به شهرها، چالش اصلی بورس و بیم‌ها و امید‌ها درباره برجام از محورهایی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز قرار گرفته است.
کد خبر: ۷۳۶۴۹۰
|
۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۰۲:۳۵ 08 October 2017
|
20298 بازدید
|
۲
سخنان عمدتا انتقادی روز گذشته رئیس جمهور روحانی در جمع دانشجویان، حاشیه‌های دیدار ناطق و رئیسی و سفرش به مشهد، اظهارات اسحاق جهانگیری درباره مبارزه با فساد و لزوم عدم تسویه سیاسی در مواجهه با آن، دلایل شایعه سازی برای تاکسی اینترنتی، اشتباهات فاحش نامه جعلی آمدنیوز، دور جدید مهاجرت به شهرها، چالش اصلی بورس و بیم‌ها و امید‌ها درباره برجام از محورهایی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه‌های امروز یکشنبه شانزدهم مهرماه در حالی منتشر شدند که بخش‌های سخنان روز گذشته رئیس جمهور روحانی در جمع دانشجویان و دانشگاهیان تیتر اول تعداد زیادی از آن‌ها را شامل می‌شود. حسن روحانی در سخنرانی عمدتا انتقادی روز گذشته علاوه بر انتقاد از مدیریت قطعه قطعه دانشگاه‌ها از کوتاه بودن دیوار یک جناح و تنبیه‌های اعمال شده علیه یک جناح سخن گفته است. بخشی دیگر از سخنان او، به دستاوردهای اخلاقی برجام و انتقاد از ترامپ مربوط است.
 
روزنامه‌های عمدتا اصلاح طلب با انتخاب تیترهایی همچون «انحصار خطرناک است» در شرق، نباید جناحی را تشویق و جناحی دیگر را تشویق کرد» در ستاره صبح و قانون، «اگر نگفته بود تکرار...» در همدلی، «نمی‌دانم چرا...» در اعتماد، و «تکرار می‌کنم تنبیه دارد؟»، بخشی از سخنان کنایه آمیز روحانی نسبت به ایجاد برخی محدودیت‌ها علیه برخی شخصیت‌های سیاسی و انتقاد او از تشویق‌ها و تنبیه‌ها علیه جناح‌های سیاسی کشور را برجسته کرده اند.

در حالی که روزنامه‌های منتقد دولت از جمله کیهان، افکار، سیاست روز و جوان، بخشی از سخنان روز گذشته روحانی درباره دستاورد اخلاقی برجام را در صفحه نخست خود به عنوان تیتر برگزیده اند، افکار البته با انتخاب تیتر و عکسی خاص و گنجاندن تیتر عجیب «کاپ اخلاق مال من...» سعی کرده است با طنزی تند به اظهارات روز گذشته روحانی واکنش نشان دهد.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و گزارش‌های تحلیلی و خبری چاپ شده در شماره امروز روزنامه‌ها را مرور می‌کنیم؛

اختیارات روحانی برای رفع محدودیت‌های سیاسی
 
محمد کیانوش راد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد نوشت: موضع‌گیری آقای روحانی در جهت اعمال محدودیت برای رییس دولت اصلاحات درست، هوشمندانه و مبتنی بر واقعیت‌هایی است که امروز بر جامعه سیاسی ایران می‌گذرد. همان‌گونه که مطلع هستیم بحث تفکیک قوا در جمهوری اسلامی نیز مورد تاکید قرار گرفته و لذا آقای روحانی به عنوان مسوول قوه مجریه که در چارچوب اختیاراتش مسوولیتی را به عهده دارد، به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت. البته در اختیارات رییس‌جمهور که به عنوان شخص دوم کشور مورد تاکید قانون اساسی قرار گرفته، مسوولیت اجرای قانون اساسی نیز علاوه بر شأن قوه مجریه برای رییس‌جمهور در نظر گرفته شده است. این مساله از جمله مواردی است که هنگامی که سایر قوا نسبت به عملکرد منطبق با قانون مورد سوال قرار می‌گیرند، رییس‌جمهور موظف به پیگیری و اعلان موارد نقل شده است. 
عناوین اخبار روزنامه اعتماد در روز یکشنبه‌ ۱۶ مهر :
به همین دلیل بود که آقای خاتمی نیز در دوران ریاست‌جمهوری خود با ارایه لایحه تبیین اختیارات ریاست‌جمهوری سعی کرد تا نسبت به روشن شدن دایره اختیارات رییس‌جمهور و به صورت قانونی اقدام کند که البته با مشکلاتی مواجه شد. به هر حال موضع آقای روحانی واقع‌بینانه است و کسانی که به دنبال انجام محدودیت‌ها برای فعالان سیاسی هستند باید بدانند که در جامعه ایران اعمال چنین محدودیت‌هایی برای محدود‌کنندگان نتیجه‌ای جز نقض غرض آن‌ها نخواهد داشت. برای اینکه فرض کسانی که برای شخصیت‌های بزرگ همچون آقای خاتمی محدودیت ایجاد می‌کنند محدود کردن میزان تاثیرگذاری و نفوذ این شخصیت سیاسی است، اما در عمل هر چه سخت‌گیری‌ها و محدودیت‌ها بیشتر می‌شود، عملا بر محبوبیت وی و توجه مردم به او افزوده خواهد شد. به نظر می‌آید در صورت ایجاد فضای رقابتی و حضور چهره‌های گوناگون سیاسی نشاط و فضای سیاسی است که می‌تواند تضمینی برای استحکام و انسجام ملی باشد. آنچه در شورای عالی امنیت ملی می‌تواند مبنای تصمیم‌گیری جهت رفع حصر و محدودیت‌ها برای شخصیتی، چون رییس‌جمهور پیشین شود، آن است که این رفتار‌ها عملا به اعتماد ملی و همبستگی‌های اجتماعی و به سرمایه اجتماعی ایران به عنوان یکی از متغیرهای مهم حفظ امنیت آسیب می‌رساند.
 
در نتیجه باید گفت که امنیت ملی ما امروز نه در تقابل و درگیری ومحدودیت‌ها برای یکدیگر بلکه با آشتی ملی، همبستگی اجتماعی و وحدت تمامی جریانات در حول منافع ملی حفظ می‌شود و می‌تواند ضریب امنیت ملی در جامعه افزایش یابد. البته این را نیز می‌دانیم که رییس‌جمهور اگر چه رییس شورای عالی امنیت ملی است، اما او نیز نظر تعیین‌کننده‌ای در شورای عالی امنیت ملی ندارد بلکه به عنوان یکی از موثر‌ترین افراد می‌تواند با هماهنگی با مقامات بالاتر نسبت به بهبود روند‌ها موثر واقع شود. آقای خاتمی و اصلاح‌طلبان همواره بر تنظیم روابط سیاسی خویش برمبنای قانون تاکید کرده‌اند، اما شاهد آن بوده‌ایم که جناح رقیب با استفاده از انواع ابزار‌ها و بی‌محابا نسبت به تخریب جناح اصلاحات اقدام کرده است. به عنوان یک مورد روشن شاهد بودیم که در چند شب گذشته صداو سیما با نشان دادن تصویر مبهم هفت تن از فعالان اصلاح‌طلب و در حالی که آن‌ها اولا در مقام متهم هستند و دوما بدون آنکه اتهام جاسوسی حتی متوجه شان باشد، رسما از آن‌ها برخلاف قانون کشور و قوانین شرع به عنوان جاسوس نام برد.
 
تکیه رئیس‌جمهور بر وجود این نابرابری‌های سیاسی است که از نقطه نظر تحلیلگران برخوردی مناسب و قاطعانه از سوی آقای روحانی ارزیابی می‌شود. ما چندان از تحریکات پشت‌پرده آقای روحانی در مورد این نابرابری‌ها آگاه نیستیم، اما می‌دانیم او قلبا به دنبال حل محدودیت‌های پیش آمده است و هم تلاش‌هایی را در حد مقدور انجام می‌دهد. آنچه برای همه ما می‌تواند حایز اهمیت باشد، تغییر در نگاه برخی از مسوولان در فهم انسجام و وحدت ملی است. همان‌گونه که بار‌ها توسط فعالان اصلاح‌طلب تاکید شده اصلاح‌طلبان در صورت گشایش فضای سیاسی به دنبال گسترش تضادهای آشتی‌ناپذیر نیستند. ما به دنبال تعامل و رقابت قانونی برای سازندگی و پیشرفت کشور در چارچوب قانون اساسی هستیم. پس بخشی از جناح اصولگرا است که باید با تعدیل رفتارهایش زمینه مشارکت، رفاقت و تعامل کلیه جریانات سیاسی را در کشور فراهم کند. نقد و منتقد بهترین ابزار برای رشد و تقویت نظام جمهوری اسلامی است. مسوولان خردمند از منتقدان سازش‌ناپذیر همواره استقبال می‌کنند. هیچ کس بهتر از منتقد به ضعف‌های یک جناح حاکم یا یک سیستم سیاسی آگاهی ندارد. پدیده حذف در رفتارهای سیاسی و اجتماعی صرفا به پاک کردن صورت مساله منجر می‌شود و مساله همچنان در جای خود باقی می‌ماند. تن‌ها با وجود منتقدان و رقبای سیاسی جامعه پرتکاپوتر و پویا‌تر می‌شود و زمینه رشد و توسعه کشور فراهم می‌شود. عقلای جناح محافظه‌کار چند سالی است که به این موضوع به طور جدی اندیشیده‌اند و می‌دانند که حفظ اعتدال هم به سود مخالفان و هم به سود خود آنان است. سود رفتارهای اعتدالی را فراتر از دو جناح سیاسی، مردم می‌برند.

دیدار ناطق‌نوری با ابراهیم رئیسی در مشهد
 
شرق در گزارشی از حواشی سفر ناطق نوری به مشهد و دیدار او با رئیسی نوشت: باز هم دیدار و احتمالا باز هم پشت درهای بسته. ابتدا با پدرزن و سپس با داماد. علی‌اکبر ناطق‌نوری در سفر به مشهد ابتدا چهارشنبه هفته گذشته به دیدار حجت‌الاسلام علم‌الهدی رفت و دیروز هم با ابراهیم رئیسی دیدار کرد. اعلام شد که ملاقات نخست پشت درهای بسته انجام شده است؛ البته پیش از بسته‌شدن در‌ها گویا عکاس یا عکاسان موفق به گرفتن تصاویری از ناطق و علم‌الهدی شده بودند و همان را هم مخابره کردند. دیروز هم صرفا عکسی از دیدار ناطق و رئیسی منتشر شد؛ بدون هیچ توضیح بیشتری.
عناوین اخبار روزنامه شرق در روز یکشنبه‌ ۱۶ مهر :
پایگاه اطلاع‌رسانی حجت‌الاسلام علم‌الهدی هفته گذشته خبر داده بود که دیدار ناطق‌نوری که اخیرا به جانب اصلاح‌طلبان گرویده با حجت‌الاسلام علم‌الهدی، بعد از ١٢ سال بوده است. این پایگاه نوشته بود «این دیدار، اولین ملاقات حجت‌الاسلام ناطق‌نوری با آیت‌الله علم‌الهدی بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ٨٤، دوره ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد و کناره‌گیری حجت‌الاسلام ناطق‌نوری از فضای سیاسی کشور بود که در فضایی صمیمی و پشت درهای بسته صورت گرفت». به‌طور مشخص نمی‌توان گفت: دیدارهای ناطق‌نوری با این دو چهره سیاسی اصولگرا که هردو از مخالفان سرسخت دولت‌اند و یکی از آن‌ها رقیب انتخاباتی حسن روحانی بوده به چه علت صورت گرفته است؟ آن هم درحالی‌که ناطق‌نوری از حامیان حسن روحانی است.
 
وقتی پایگاه اطلاع‌رسانی علم‌الهدی اعلام کرده است که ملاقات بعد از ١٢ سال رخ داده، یعنی اصرار دارد بگوید که در این مدت هیچ ارتباطی میان ناطق‌نوری و بخشی از جریان اصولگرایی برقرار نبوده است. ناطق‌نوری در این سال‌ها بار‌ها و بار‌ها قطعا به مشهد سفر کرده است، اما چرا نخواسته به دیدار علم‌الهدی یا ابراهیم رئیسی برود؟ آیا ناطق‌نوری در پی اصلاح یا ترمیم رابطه‌اش با بخشی از جریان اصولگرایی است؟ آیا مأموریتی پشت این دیدارهاست؟ ناطق‌نوری سال‌هاست از اصولگرایان فاصله معنی‌داری گرفته است یا حداقل اگر دیدار خصوصی هم دارد، در مجالس و مجامع عمومی آن‌ها ظاهر نمی‌شود. برای نمونه چهار یا پنج سال قبل دعوت محمدرضا عارف را پذیرفت و با او در کنار رئیس دولت اصلاحات در یک قاب جا گرفت، اما همان روز‌ها دعوت جامعه اسلامی مهندسین به ریاست محمدرضا باهنر را بی‌پاسخ گذاشت. ناطق‌نوری حضور در جلسات جامعه روحانیت را ترک کرده است و در دو انتخابات اخیر هم کاملا جانب حسن روحانی را گرفته است. او به‌تازگی در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری هم از سمت بازرسی دفتر نهاد رهبری هم کناره‌گیری کرد. بعدا اعلام شد که علت این کناره‌گیری این بوده که می‌خواسته به نفع حسن روحانی در انتخابات تبلیغ کند.
 
نکته قابل تأمل این است که چرا پیش از این خبری از این دیدار‌ها نبود یا اگر بود چرا رسانه‌ای نمی‌شد. نمونه مشخص آن سال ٩١ و آن ماجرای معروف پرتاب بطری‌های آب به سمت او از سوی دلواپسان بود. در آن زمان اگرچه تولیت آستان قدس با آیت‌الله طبسی بود، اما حجت‌الاسلام علم‌الهدی امام‌جمعه مشهد بود. با‌این‌حال خبری مبنی بر دیدار یا دلجویی از ناطق از سوی امام‌جمعه مشهد منتشر نشد. ماجرا از این قرار بود که ۲۳ خرداد ۹۱ در سومین شب از لیالی قدر حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناطق‌نوری سخنران مراسم احیای حرم مطهر رضوی بود که معترضان با سردادن شعارهای مرگ بر ضد ولایت‌فقیه و خواص بی‌بصیرت نمی‌خواهیم، سخنرانی او را قطع کردند که در نهایت موجب شد که او سخنرانی خود را پیش از موعد به اتمام برساند. در زمان خروج حجت‌الاسلام ناطق‌نوری، برخی از معترضان با پرتاب بطری‌های آب او را بدرقه کردند. حجت‌الاسلام علی‌عسگری یکی از همراهان ناطق‌نوری در مراسم احیای شب قدر در حرم رضوی بود که گفت: «آن‌ها ابتدا سعی داشتند با اعتراض‌های چندنفره و فرستادن صلوات در اطراف تریبون، فضا را ملتهب کنند. بعد از چند‌بار که اقدام به فرستادن صلوات کردند، آقای ناطق گفت: صلوات جای خودش را دارد و صحبت خود را ادامه داد. چون در ادامه بحث آقای ناطق، موضوع عدالت سیاسی مطرح شد که البته هیچ‌وقت به سود این جریانات نبوده، آن‌ها مجددا شروع به شعاردادن کردند و از عبارت «مرگ بر ضد ولایت‌فقیه» استفاده کردند». بعد‌ها گفته شد که حمله به ناطق‌نوری برنامه‌ریزی‌شده بوده است.
 
تغییر رویکرد عربستان به روسیه تاکتیکی یا راهبردی؟
 
 روزنامه جوان در گزارشی از تغییر رویکرد عربستان نسبت به روسیه نوشت: با خدم و حشمی که در جریان سفر ملک سلمان پادشاه عربستان به روسیه به راه افتاد، این تصور پیش آمد که گویا عربستان روسیه را به عنوان شریک راهبردی خود انتخاب کرده است، اما بررسی روابط دو کشور در چند سال اخیر و حتی تا پیش از چند ماه اخیر به وضوح نشان می‌دهد که عربستان در این مدت از هیچ تلاشی برای زمین زدن روسیه فروگذاری نکرد و از همه ابزارهای ممکن از جمله تروریسم تکفیری و ارزان فروشی نفت برای به چالش کشیدن سیاست‌های روسیه در منطقه به‌خصوص در سوریه استفاده کرد. از این‌ روی، با چنین پیشینه‌ای این سؤال مطرح است که چه عواملی عربستان را به بازنگری در رویکرد خصمانه خود علیه روسیه واداشت و اینکه تغییر رویکرد اخیر جنبه تاکتیکی دارد یا راهبردی؟
عناوین اخبار روزنامه جوان در روز یکشنبه‌ ۱۶ مهر :
در پاسخ به بخش اول سؤال می‌توان به چند عامل در تغییر رویکرد عربستان اشاره کرد؛ از جمله اینکه همه هدف‌گذاری‌های عربستان در منطقه و به‌خصوص در سوریه به شکست انجامید و برخی از ابزارهایی که عربستان در این مسیر به‌کار گرفت از جمله ارزان‌فروشی نفت دامن خود عربستان را نیز گرفت و چالش‌های اقتصادی زیادی را برای آن پدید آورد. از این روی، عربستان مجبور شد از چند ماه پیش سیاست همکاری با روسیه را به عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده غیراوپک برای بازگرداندن ثبات نسبی به بازار نفت در پیش گیرد و اکنون نیز برای استمرار آن تلاش می‌کند. از دیگر سو سیاست اتحاد و ائتلاف عربستان با غرب و در رأس آن امریکا و حتی رژیم صهیونیستی نیز حاصلی جز افزایش و تحمیل هزینه‌های سنگین به همراه نداشت. نه ائتلاف عربستان با غرب و امریکا در مبارزه با تروریسم به نتیجه رسید و نه ائتلافی که در جنگ یمن تشکیل داد و این ائتلاف بعد از نزدیک به دو و نیم سال تلاش بی‌حاصل اکنون در فهرست سیاه سازمان ملل قرار گرفته است. همچنین عربستان در جریان سفر دونالد ترامپ به این کشور حدود ۵۰۰ میلیارد دلار قرارداد در زمینه‌های مختلف به امضا رساند و به اصطلاح سبیل ترامپ را برای روز مبادا چرب کرد، اما دولت ترامپ در خصوص بحران قطر هیچ کاری نکرد و حتی در مواردی جانب قطر را گرفت.
 
به همین ترتیب راه اتحاد و ائتلافی که عربستان با رژیم صهیونیستی در پیش گرفته بود بعد از شکست پروژه براندازی در سوریه و تروریسم تکفیری اولاً موجودیت خود را از دست داد، چراکه این ائتلاف برای دوره پسا براندازی دولت سوریه طراحی شده بود و دوم اینکه در جریان حمایت صریح رژیم صهیونیستی از پروژه جدایی منطقه اقلیم کردستان عراق مشخص شد که این رژیم همچنان تجزیه منطقه را در دستور کار دارد که می‌تواند دامن عربستان را نیز بگیرد. اما در پاسخ به بخش دوم سؤال می‌توان گفت که هرچند عربستان در فضای جدید منطقه دلایل محکمی برای ترمیم روابط خود با محور پیروز از جمله روسیه دارد، اما هنوز نمی‌توان درباره انگیزه‌های راهبردی این تغییر رویکرد مطمئن شد چراکه اولاً عربستان هنوز نمی‌تواند رویکرد مستقل از غرب و امریکا در سیاست خارجی اتخاذ کند و از این دید نزدیکی آن به روسیه می‌تواند متأثر از روابط خاص دولت ترامپ با روسیه نیز باشد و دوم اینکه برخی نشانه‌ها حاکی از این است که عربستان همچنان برای ایجاد تفرقه در محور پیروز تلاش می‌کند و در تلاش است روسیه و عراق را از ایران جدا سازد.

اشتباهات فاحش در نامه جعلی آمدنیوز
 
خراسان در گزارشی دیدگاه دو تحلیلگر سیاسی را در مورد نامه جعلی آمدنیوز بازتاب داد و نوشت: در پی انتشار برخی شایعات واهی در فضای مجازی و نسبت دادن این ادعاهای کذب به مسئولان عالی دستگاه قضا، مرکز حفاظت و اطلاعات کل قوه قضاییه با انتشار بیانیه‌ای ضمن رد شایعات و نامه‌های مجعول، ناشیانه و کذب منتسب به این مرکز اعلام کرد: اسناد ادعایی مذکور، صد در صد کذب و واهی است و علایم کذب بودن آن از همان ظاهر نامه‌ها هم هویداست. به گزارش میزان، این مرکز با اشاره به دو نامه مجعول اخیرالانتشار تأکید کرد: این گونه دست و پا زدن ضد انقلاب فراری و فتنه گران مایوس، گویای شدت استیصال آنان است و ما مطمئنیم مردم بصیر و فهیم کشورمان راه را بر این گونه توطئه‌ها خواهند بست.
 
در همین رابطه عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان در کانال تلگرامی خود با اشاره به ادعاهای کذب روح ا... زم در برنامه صدای آمریکا درباره فرزند رئیس قوه قضاییه نوشت: اولاً نامه‌های سیستم ها‌ی امنیتی و اطلاعاتی در کم اهمیت‌ترین مطالب نیز محرمانه اند حتی اگر درخواست لوازم تحریر کرده باشد. اما در نامه‌ای که در آن تأکید بر " سری بودن"می کند نمی‌توان از طبقه بندی «محرمانه» که پایین‌ترین طبقه بندی در چنین تشکیلاتی است استفاده کرد. وی افزود: ثانیا هر دو نامه از یک مرکز صادر شده و نام مدیر آن "صداقت" ذکر شد، اما دو امضا متفاوت دارد و فردی نیز از طرف امضا نکرده است. گنجی ادامه داد: ثالثا یک نامه ممهور به مهر مرکز صادر کننده است و دیگری فاقد مهر است. اما عموماً نامه‌های درون بخشی در یک سازمان بدون مهر و داخلی محسوب می‌شوند. این تحلیل گر سیاسی در ادامه سخنانش درباره ادله کذب بودن سندهای ادعایی زم افزود: چهارم این که در روی یک نامه در مقصد صرفاًمهر "ثبت دبیرخانه"خورده و دیگری مهر ورود "ثبت ورود به دبیرخانه اداره کل اطلاعات و عملیات" ذکر شده است که حتما یک دبیرخانه دو مهر متفاوت ورودی ندارد. علاوه بر این دبیرخانه محرمانه در هر تشکیلاتی مجزاست. این نشان می‌دهد جاعلان تاکنون کار اداری و تشکیلاتی نکرده اند. در همین حال به گزارش فردا نیوز، مهدی محمدی تحلیل گر سیاسی نیز درباره ادعاهای روح الله زم در شبکه صدای آمریکا درباره اسناد جاسوسی فرزند یکی از مسئولان کشور نوشت: بیچاره بی نوا، یک صفحه تایپی جعل کرده بود به اسم "سند" که حتی مهر طبقه بندی نداشت، بعد ادعا می‌کرد دارد سند کیس سوپر امنیتی فوق سری افشا می‌کند! وی افزود: ادعا کرد روز تشییع شهید محسن حججی فلان جا جلسه‌ای درباره این موضوع برگزار شده و در آن سردار جعفری هم حضور داشته؛ در حالی که یک جست وجوی ساده کافی است تا روشن شود فرمانده کل سپاه تمام آن روز در خوزستان بوده و سخنرانی هم کرده است! به گزارش پارس نیوز، «روح ا... زم» که از او به عنوان گرداننده آمدنیوز یاد می‌شود، در جریان فتنه ۸۸ از سوی نیروهای امنیتی کشور دستگیر شد و پس از آزادی به خارج از کشور رفت و با ارتباط‌گیری با محافل ضدانقلاب نقش ارتباطی با عوامل داخل را ایفا می‌کند.
عناوین اخبار روزنامه خراسان در روز یکشنبه‌ ۱۶ مهر :
قاچاق انسان، بازی جدید علیه ایران
 
 روزنامه قانون در گزارشی با اشاره به اتهام آمریکا به جمهوری اسلامی برای فشارهای بیشتر در دوران پسابرجام نوشت: سال‌هاست آمریکا به ملت و دولت ایران اتهام‌های فراوانی می‌زند و همواره در تلاش است تا با این روند، پوششی برای اقدامات خود در سطح جهان و منطقه خاورمیانه ایجاد کند. سران این کشور همواره دست‌شان در کشتارها، جنایات، زیرپاگذاشتن حقوق‌ملت‌ها و ... جهانی آلوده بوده است و اینکه در مسائل گوناگون سعی بر این دارند تا به ملت‌های جهان اتهام بزنند، مضحک و بی‌معنی است. در تازه‌ترین اقدام این کشور علیه جمهوری اسلامی، سران آمریکا مدعی شده‌اند که ایران با قاچاق انسان مبارزه نمی‌کند. در همین راستا، وزارت خارجه آمریکا روز شنبه گذشته نام ایران، ونزوئلا و چهار کشور آفریقایی را به فهرست کشور‌هایی که از مبارزه با قاچاق انسان خودداری کرده‌اند، اضافه کرد. در همان زمان رویترز نوشته بود که واشنگتن قصد دارد محدودیت‌های بیشتری از جمله در زمینه ممنوعیت مبادلات علمی و فرهنگی علیه کره شمالی، سوریه، اریتره و روسیه که پیش از این، نام آن‌ها در این فهرست بوده، اعمال کند. کاخ سفید به نمایندگان آمریکا در صندوق بین‌المللی پول و دیگر نهاد‌های مالی بین‌المللی نیز دستور داده است که در سال مالی ۲۰۱۸ که به تازگی آغاز شد، به اعطای وام برای کره شمالی، روسیه و ایران رای منفی دهند. بر اساس قانون موسوم به «حفاظت از قربانیان قاچاق انسان» که در سال ۲۰۰۰ در کنگره آمریکا تصویب شد، واشنگتن از اعطای هرگونه کمک غیربشردوستانه و غیرمرتبط با تجارت به کشور‌هایی که از طرف آمریکا به عدم رعایت حداقل‌های مبارزه با قاچاق انسان و عدم تلاش برای مبارزه با این پدیده متهم شده‌اند، منع شده است. صدور بخشنامه جدید علیه ایران تن‌ها ۶ روز پس از آن صورت گرفت که دولت آمریکا ممنوعیت سفر اتباع ایرانی به این کشور را برای مدت نامحدود تمدید کرد.
عناوین اخبار روزنامه قانون در روز یکشنبه‌ ۱۶ مهر :
اما بر خلاف ادعای وزارت‌خارجه آمریکا، مسئولان کشورمان اتهام‌های مطرح شده را در این زمینه بار‌ها تکذیب کرده‌اند. در همین راستا بهرام قاسمی، سخنگو و رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در واکنش به اقدام اخیر دولت آمریکا علیه کشورمان در ارتباط با موضوع قاچاق انسان گفت: آمریکا در گزارشی جانبدارانه و با استفاده از منابع و اطلاعات نامعتبر، اتهاماتی بی اساس، ناروا و غیرواقعی را در موضوع قاچاق انسان به ایران نسبت داده است. ما معتقدیم دولت آمریکا تلاش دارد تا از طریق این اقدامات، افکار عمومی جهان را از نقش و مسئولیتی که آن کشور ذیل معاهدات و کنوانسیون‌های بین المللی ذی‌ربط در زمینه قاچاق انسان به آن متعهد شده، منحرف کند؛ به همین دلیل، ما اقدام آمریکا در تهیه گزارش‌های غیر واقعی در این زمینه و طرح اتهامات به دیگر کشورهای مستقل را مردود می‌دانیم.
 
قاسمی افزود: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان دولت امضا کننده کنوانسیون سازمان ملل متحد در مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) تاکنون اقدامات اجرایی و قانونی گسترده‌ای در زمینه مقابله با پدیده شوم قاچاق انسان انجام داده که مورد تایید نهادهای مربوطه سازمان ملل متحد قرار گرفته و در گزارش‌های دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد نیز تایید و منعکس شده است. وی خاطرنشان کرد:جمهوری اسلامی ایران معتقد است که در مقابله با پدیده جهانی قاچاق انسان به ویژه کودکان و زنان، ضرورت دارد به دلایل اساسی و ریشه‌ای قاچاق و استثمار انسان به ویژه مداخلات خارجی و درگیری‌های مسلحانه توجه کرد. بدیهی است سیاست‌های مداخله‌جویانه و بی‌ثبات کننده آمریکا به صورت جدی در سطح جهان به‌ویژه در غرب آسیا و آفریقا زمینه گسترش شبکه‌های تبهکاری فراملی قاچاق انسان را فراهم کرده است. 
 
از طرفی دیگر نیز یحیی کمالی‌پور، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس گفت: اتهام عدم مبارزه ایران با قاچاق انسان از سیاست‌های پشت پرده‌ای است که در دوره ریاست‌جمهوری اوباما مطرح نشد، در حقیقت هیچ تفاوتی بین ترامپ و رییس‌جمهورهای قبلی آمریکا وجود ندارد، زیرا همه به صورت پنهان و آشکار به دنبال اتهام زنی به ایران هستند. کمالی‌پور با بیان اینکه اتهام وارده تن‌ها بهانه‌ای برای اعمال محدودیت علیه جمهوری اسلامی ایران است، گفت: طرح اتهامات و بهانه‌هایی، چون حمایت ایران از تروریسم، مسائل موشکی و قاچاق انسان تنها برای افزایش تحریم‌هاست در حالی که کشورهای دیگر نباید از حکمرانی تک بعدی آمریکا پیروی کنند. این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: در صورتی که کشور‌ها در برابر سیاست‌های خصمانه آمریکا ایستادگی نکنند، در آینده نزدیک دچار مشکلات بسیار خواهند شد. موضوع قاچاق انسان به لحاظ شرعی و مسائل اعتقادی در کشور ما جرم است و در تمام قوانین داخلی نیز بر مبارزه با آن تاکید شده، زیرا جرم سنگینی بوده و مجازات سنگین هم برای آن پیش‌بینی شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۶
باز عصبانیت و عصبیت دولت. وضع ظاهرا خراب است
رضا جعفریان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۶
با سلام در مورد اخبار جاسوسی واقعا راست یا دروغ بودن آن مهم نیست ، نکته ی مهم اینه که مردم کدام رو قبول میکنن و حرف کدام رسانه را قبول دارند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟