مرور روزنامه‌های پنجشنبه هجدهم آذرماه

حسین شریعتمداری: سنگ‌ها نباید بسته باشند / مالیات بر خانه‌های خالی چه شد؟! / تحریم‌های جدید یا دور جدید مذاکرات؟

جزئیات افزایش ۱۸ درصدی قیمت کارخانه‌ای خودرو، ایران و اوکراین، سوژه چانه‌زنی کرملین و کاخ سفید، سرنخ‌های گرانی دلار، ۹۰۰ هزار مسکن خالی در اختیار اشخاص حقوقی، حادثه مرگبار برای سرویس مدرسه دختران، ورود ممنوع مالیاتی برای دلالان ارز، اقدام قابل تقدیر قالیباف در اصلاح اظهاراتش، تور منطقه‌ای بن سلمان علیه ایران و سایت‌های همسریابی یا بنگاه‌های مالی، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۹۲۱۴۲
|
۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۵۲ 09 December 2021
|
18336 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز پنجشنبه هجدهم آذرماه در حالی چاپ و منتشر شد که ادامه تراژدی سرویس‌های مدرسه، رونمایی خودروسازان از قیمت‌های جدید، تلاش غربی‌ها برای به شکست کشاندن مذاکرات و سرنخ‌های گرانی دلار در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

 


حسین شریعتمداری: سنگ‌ها نباید بسته باشند

حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان طی یادداشتی در شماره امروز این روزنامه درباره حکم مصادره محموله دو کشتی متعلق به ایران نوشت: اگرچه چند و چون ماجرای مصادره محموله دو کشتی مورد ادعای آمریکا مشخص نیست، ولی اکنون که آمریکا با صراحت به دزدی دریایی خود اعتراف می‌کند باید مانند بسیاری از موارد دیگر، پاسخی درخور و پشیمان‌کننده نیز دریافت کند. چگونه؟ پیش از این نیز به آنچه درپی خواهد آمد پرداخته بودیم که ابتدا با اعتراض شدید همراه با ناسزا و اهانت غربگرا‌های داخلی و رسانه‌های غربی به کیهان و نگارنده آن یادداشت رو‌به‌رو شد، ولی چند سال بعد برخی از مسئولان بلند‌پایه دولت وقت نیز از آن به عنوان یک راه‌حل یاد کردند. بخوانید!


تنگه هرمز، دومین تنگه پرترافیک دنیاست که روزانه نزدیک به ۱۸ میلیون بشکه نفت که معادل ۴۲ درصد نفت‌خام حمل شده جهان توسط نفتکش‌هاست از آن عبور می‌کند. جمهوری اسلامی ایران با استناد به کنوانسیون‌های ۱۹۵۸ ژنو و ۱۹۸۲ جامائیکا که موضوع آن «نظام حقوقی آبراه‌های بین‌المللی و حق عبور کشتی‌هاست» حق دارد و می‌تواند در صورتی که منافع ملی خود را در مخاطره ببیند، تنگه‌هرمز را به روی تمامی کشتی‌های نفتکش و حتی کشتی‌های حامل کالای تجاری و تسلیحاتی ببندد و دلیلی ندارد که کشور‌های متخاصم از تنگه‌ای که در آب‌های سرزمینی کشورمان قرار دارد اجازه عبور داشته باشند.


در بند ۴ از ماده ۱۴ کنوانسیون ۱۹۵۸ ژنو آمده است عبور و مرور کشتی‌ها از یک آبراهه بین‌المللی تا جایی بی‌ضرر خواهد بود که به آرامش، نظم و یا امنیت کشور ساحلی تنگه آسیب نرساند و بند یک از ماده ۱۶ همین کنوانسیون تشخیص بی‌ضرر بودن عبور کشتی‌ها از تنگه بین‌المللی- در اینجا هرمز- را برعهده کشور ساحلی- در اینجا، ایران اسلامی- گذارده است. ماده ۱۶ کنوانسیون ژنو و ماده ۳۷ کنوانسیون جامائیکا تصریح می‌کند که چنانچه کشور ساحلی قصد ممانعت از عبور کشتی‌های یک یا چند کشور دیگر را داشته باشد لازم است این تصمیم از قبل به اطلاع عموم -منظور عرصه بین‌المللی است- برسد.


همانگونه که ملاحظه می‌شود، بستن تنگه هرمز به روی کشور‌هایی نظیر آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی حق مسلم و قانونی جمهوری اسلامی ایران است و نباید در استفاده از این حق قانونی کشورمان کمترین تردیدی به خود راه بدهیم و مطمئن باشیم که آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند... مسئولان محترم باید اطمینان داشته باشند که در مقابله با غارتگری‌ها و جنایات آمریکا همه ملت را به پشتیبانی در صحنه حاضر خواهند دید و در حالی که دشمن قلاده سگ‌های هار را گشاده است نباید سنگ‌ها بسته باشند!

 


تحریم‌های جدید یا دور جدید مذاکرات؟

مرتضی مکی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل طی یادداشتی با تیتر تحریم‌های جدید یا دور جدید مذاکرات؟ در آرمان ملی نوشت: وزارت خزانه داری آمریکا روز گذشته ۱۵ شخص و چهار نهاد ایرانی، سوری و اوگاندایی را در لیست تحریم‌های خود قرار داد. این تحریم‌ها علیه چند شخص، زندان زاهدان، زندان مرکزی اصفهان و نیروی ویژه ضد تروریسم ایران وضع شده است. این تحریم‌ها در آستانه شروع دور جدید احیای برجام قطعا نتایج منفی به دنبال خواهد داشت و فقدان اعتماد به طرف مقابل را ارتقا می‌دهد. دور هفتم مذاکرات برجامی پس از رایزنی در پایتخت ها، از امروز در وین ادامه می‌یابد. جلسه کمیسیون مشترک و برخی تماس‌های دوجانبه و چندجانبه هم برقرار خواهد شد. هفتمین دور از مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین دوشنبه گذشته آغاز شد. این مذاکرات که چند روز به دلیل بازگشت مذاکره کنندگان به کشورهایشان به منظور رایزنی‌های بیشتر، متوقف شده بود، امروزپنجشنبه از سرگرفته خواهد شد. ایران دو سند پیشنهادی راجع به لغو تحریم‌ها و اقدامات هسته‌ای به طرفین مذاکرات وین ارائه کرده و منتظر دریافت پاسخ است. در این میان رئیس‌جمهور روسیه و جو بایدن همتای آمریکایی او روز سه‌شنبه در گفتگو با یکدیگر درباره برنامه جامع اقدام مشترک و مذاکرات وین درخصوص احیای این توافق رایزنی کردند. ولادیمیر پوتین در اظهارات خود بر اهمیت و ضرورت اجرای پارامتر‌های اولیه مورد توافق در سال ٢٠١٥ تاکید و خاطرنشان کرده است که مواضع مسکو و واشنگتن در این زمینه چندان تفاوتی با یکدیگر ندارد. جو بایدن نیز ابراز امیدواری کرده است که مذاکرات وین درباره این موضوع که در اواخر نوامبر از سر گرفته شد در فضایی سازنده‌تر پیش برود و سرانجام راه حل‌های قابل قبول برای تمام شرکت‌کنندگان به‌دست آید.

البته بایدن در عین‌ حال در اظهارات خود به آن‌چه عدم آمادگی شرکای ایرانی برای پیمودن این مسیر خواند نیز اشاره کرده است. در این قبیل دیدار‌ها معمولاً اتفاقات زیادی رخ می‌دهد. این تجربه وجود دارد که روسیه، ایران را تبدیل به یک اهرم فشار علیه غرب کرده است و از مواضع ایران به نفع خود سوءاستفاده کرده است و به‌همین علت نمی‌توان خوش‌بین بود که پوتین مسیر احیای برجام را هموار کرده است. هرچند میخائیل اولیانوف نماینده روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات برجامی تاکید کرد که اختلافات در این رایزنی‌ها قابل حل است، اما آمریکا به دنبال این است که روسیه و چین را در خصوص برجام به خود نزدیک کند تا ایران را تحت فشار قرار دهند. امروز در مذاکرات احیای برجام، پیچیدگی‌های زیادی به‌وجود آمده است. آن‌ها شاید از کارت ایران استفاده کرده و با آن علیه آمریکا بازی کنند، اما بعید به نظر می‌رسد مخالف احیای برجام به صورت کلی باشند. معادلات منطقه‌ای نیز امروز قطعا بر روند برجام تاثیر خواهد گذاشت و مشخصا مورد گفت‌وگوی روسای جمهور آمریکا و روسیه نیز بوده است.


مالیات بر خانه‌های خالی چه شد؟!

مهدی حسن زاده طی یادداشتی در شماره امروز خراسان با عنوان مالیات بر خانه‌های خالی چه شد؟! نوشت: روز گذشته، معاون وزیر راه و شهرسازی آمار جدیدی از خانه‌های خالی و اخبار جدیدی از وضعیت اجرای قانون مالیات بر این خانه‌ها مطرح کرد. به گفته محمودزاده، از مجموع ۲.۳ میلیون واحد مسکونی خالی، ۹۰۰ هزار واحد در اختیار اشخاص حقوقی است. اگرچه آمار ۹۰۰ هزار واحد مسکونی خالی متعلق به اشخاص حقوقی، آمار مهمی است و پیش از این نیز آماری از واحد‌های مسکونی خالی متعلق به بانک‌ها منتشر شده بود، اما مشخص است که بخشی از این خانه‌های خالی متعلق به اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی دیگری است که تجمیع این واحد‌ها در دست چنین مجموعه‌هایی که به منزله احتکار مسکن است، موضوع تاسف باری است. این آمار‌ها نشان می‌دهد که تا چه اندازه ضرورت برخورد با محتکران مسکن و استفاده از ابزار مالیات برای الزام آن‌ها به عرضه واحد‌های مسکونی خالی ضروری است.

با این حال نگاهی به گذشت یک سال از ابلاغ قانون مصوب مجلس برای اجرا نشان می‌دهد که این مصوبه مهم همچنان در پیچ و خم هماهنگی متولیان اجرای قانون گیر کرده است. شاید بسیاری از مخاطبان ندانند که مالیات بر واحد‌های مسکونی خالی برای نخستین بار در ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مصوب در سال ۹۴ آمده بود، اما وزیر وقت راه و شهرسازی در اجرای این قانون تعلل کرد و بهانه‌هایی نظیر عدم امکان جمع آوری اطلاعات را مطرح می‌کرد. پس از آن در دوره وزیر سابق راه و شهرسازی اقدامات اولیه‌ای صورت گرفت، اما با تغییر مجلس و تصمیم نمایندگان برای کارامدتر کردن قانون، مالیات بر واحد‌های مسکونی خالی افزایش یافت و همزمان الزام به ثبت اطلاعات مسکن در سامانه نیز پیش بینی شد تا قانون جدید بتواند اثرگذاری بیشتری بر عرضه واحد‌های مسکونی خالی به بازار مسکن داشته باشد. با این حال به گفته محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی، پس از این که در آذر سال ۹۹ قانون مالیات بر خانه‌های خالی ابلاغ شد و در نیمه فروردین ماه سایتی برای ثبت اطلاعات سرپرست‌های خانوار ایجاد شد، زمان ۲ ماهه برای ثبت نام و وارد کردن اطلاعات بیش از ۲۶ میلیون خانوار در نظر گرفته شد که به گفته وی کافی نبودن این زمان در چند مرحله تمدید شد. همچنان مهلت برای ثبت اطلاعات وجود دارد، ولی اخبار رسیده حاکی از این است که استقبال مردم از ثبت اطلاعات کم بوده است. این روند طولانی و فرسایشی اجرا و البته اختلافاتی که شنیده می‌شود بین سازمان امور مالیاتی و وزارت راه و شهرسازی بر سر ارائه اطلاعات وجود دارد، موجب شده است تا همچنان طی ماه‌های باقی مانده تا پایان سال چشم اندازی برای اجرای این قانون وجود نداشته باشد. سیر فرسایشی و کند اجرای قانونی نظیر مالیات خانه‌های خالی نشان می‌دهد که تا چه اندازه دستگاه بوروکراسی برای تحقق اهداف اصلاحی کند و دچار مشکل است.

بسیاری از مردم مطلع نشده اند یا جدی نگرفته اند که اگر اطلاعات سکونت خود اعم از مالکیت یا مستاجر بودن را وارد نکنند، از برخی خدمات عمومی مثل داشتن حساب بانکی محروم می‌شوند. بسیاری از مردم شاید هنوز در تبلیغات رسانه‌ای و اطلاع رسانی‌های روزمره با این خبر که باید اطلاعات سکونتی خود را در سامانه وارد کنند، مواجه نشده اند. این موضوع نشان می‌دهد که در سیر تصویب و اجرای قوانینی که به اقدامات بین دستگاهی و مشارکت مردمی نیاز داریم، سازوکار‌ها به گونه‌ای پیش بینی نشده است که قابلیت اجرا داشته باشد. این واقعیت تلخی است که آن چه قانون می‌شود و به عنوان قانون باید معیار اداره کشور قرار گیرد دچار زنجیره نخواستن ها، نتوانستن‌ها و نشدنی‌ها می‌شود. حتما می‌توان قوانین دیگری را نیز به این فهرست اضافه کرد، اما در هر صورت این مسئله که چرا قوانین به ویژه در موضوعاتی که مشارکت مردم را می‌طلبد چنین فاقد انگیزه‌های لازم برای مشارکت دادن مردم است، به نظر می‌رسد مساله در طراحی قوانین و الزامات اجرایی آن است، جایی که قانون باید به مقررات اجرایی تبدیل شود، یا از سوی دولتمردان عزم کافی وجود ندارد یا الزامات اثرگذاری برای اجرای قانون پیش بینی نمی‌شود. در هر صورت انتظار می‌رود دولت جدید که وزیر اقتصاد آن خود جزو طراحان اصلی قانون مالیات بر خانه‌های خالی بوده است، هرچه سریع‌تر در روند اجرای قانون تحرک لازم را ایجاد کند و به عنوان متولی امور مالیاتی کشور و حلقه نهایی اجرای قانون، ضمن آسیب شناسی دلایل اجرایی نشدن این قانون، موانع اجرای آن را رفع کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۵۳
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
بله دیگه شعار دادن با جناب شریعتمداری و جانفشانی ها با ملت، هنوز کامپیوتر چند ده میلیونی امریکایی روز میز جناب شریعتمداری و فرزندان سایر مسولین را که در خارج از کشور مشغول مبارزه هستند را بیاد داریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
جناب شریعتمداری ما هم منتظر انتقام سخت هستیم
انتقام سختتتت
ناشناس
| Romania |
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
در همه این سالها فقط شعارهای این شخص را شنیدیم که از دور فحش داده و دودش در چشم مردم رفته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
ایکاش این ایده های طلایی !!!؟

جناب شریعتمداری کیهان ابتدا برای استفاده داخلی خودمان رعایت و استفاده میشد !!؟

طبق معمول نفس ایشان از جای گرمی در می اید

و اصلا از اوضاع و احوال اسفبار
و عصبانیت اکثریت مردم از نحوه اداره کشور هیچ اطلاعی ندارند

و یا اصلا برایشان مهم نیست
حمیدرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
برای اون بخش از پیامگذارانی که به مرض خود تحقیری فریدونیسم دچار شده‌اند متاسفم.
حداقل اخبار کشور خودتان و اطرافتان را دنبال کنید.
همین دیروز یک فروند موشک ضد هوایی حوثی های یمن باعث فرار جنگنده فوق پیشرفته عربستان شد.این موشک منتاژو ساخت یمنی هاست، ساخت شاگردان سپاه ایران حال ببین موشکهای ساخت ایران چه با دشمن میکند.
کمی با تعقل و سنجیده قضاوت کنید، دشمن ما را بهتر خودمان میشناسد و پایش را در محدوده گلیمش درازکرده که تازه اون را هم جمع خواهد کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
یه چیزی هست به نام مکانیسم ماشه که تمام تنگه های دنیا رو باز میکند
ناشناس
|
France
|
۰۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
این‌ کیهان را هیچکس نمیخونه! شما هم هی خبرها و‌نظرات شریعتمداری را اینجا بازنشر کنید!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
والا به خدا. انگار خود تابناک به این نتیجه رسیده که حرفهای حسین شریعتمداری خیلی مهم و تاثیر گذار هست که همش رو انعکاس میده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
متاسفانه با دلار ۳۲ هزار تومانی چند میلیون تنگه باز شده شما اگه اهل کاری اینا رو ببند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
اشاره هایی که کیهان ( که خودش را بحر العلوم میداند ) به ان پیمان نامه های بین المللی کردند

کاملا اشتباه و تفسیر انها در این موارد حتما و قطعا خطا و از روی نادانی است

متاسفانه شریعتمداری ها با دیدگاه خطرناکی که دارند

فقط بدنبال ایجاد تنش بیشتر و بزرگتر و خطرناکتر برای کشور و مردم هستند

و متاسفانه رفتن در همین مسیرهای اشتباه بزرگ بوده که چنین گرفتاری های هولناکی را برای کشور و مردم به بار اورده . است ق/ح
ناشناس
|
Germany
|
۰۷:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
بهترین زمان برای اجرای مالیات برخانه های خالی حالااست چون خودبخودبدلیل وضع بداقتصادی اکثرکارها تعطیل هستند باتهدیدبه گرفتن مالیات برخانه های خالی خودبخودساخت وسازمسکن متوقف نشودبه رکودمیروددرادامه آن دردرازمدت گرانی مسکن واجاره مسکن پدیدخواهدآمدماواقعاًبرای تخریب کشورمان نیازبه دشمن خارجی نداریم خودمان کاملاًخودکفا هستیم اکثرکشورهای دنیاحتی همسایگانمان تلاش در رونق بازارمسکن برای ایجاداشتغال ورونق اقتصاددارندحتی امتیازات جذاب همچون دادن اقامت وشهروندی میدهندکه ساخت وساز
رونق یابدماجلوی آن سدمیزنیم آخرفکرش راکرده ایدچقدرخانه نیمه مخروبه ویابه اصطلاح کلنگی درشهرهست که بایدساخته شودولی اگرمستاجری مناسب پیدانشدبایدنقره داغ شودبنابراین بایدکسی دیوانه باشدکه سرمایه خودرایاازکشورخارج نکندویاارز وطلاوامثالهم که هیچ اشتغالزائی ندارندوسرمایه گذاری روی آنها
تورم زااست ببرد گذشته ازآن انفجارجمعیت درشهرهای بزرگ بخصوص تهران بیدادمیکند میخواهید باارزان کردن اجاره بها بطور موقت تمام بیکاران وراحت طلبان شهرها وروستاهارا جهت مسافرکشی ودستفروشی راهی تهران کنید وضع آلودگی هوا وناهنجاریهای اجتماعی تهران رامشاهده نمیکنید آیا حالا متوجه شدیدمشکل ماکجاست مدیران محترم برنامه ریزماکه سلیقه ای تصمیم میگیرندونه بادوراندیشی آینده نگری
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
در منطقه ۲۲ تهران حوالی پارک چیتگر صدها برج و هزاران اپارتمان ساخته و بیش از ۹۰ درصد انها نیز خالی هستند

مالکان انها تماما از نهادهای نطامی و بانکها هستند

حالا چرا اخذ مالیات از خانه های خالی عملی نشد ؟

خودتان کافبست کمی فکر کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
رفتید مذاکره هم دلار گرون شد هم تحریم بیشتر شدیم خب نرید چه کاریه غربی ها فقط فشار اوردن بلدن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
والا! اون گروه قبلی که میرفت مذاکره همش میگفتن اینا نتیجه سیاست لبخند هست ! اگه تو دوران مذاکره دلار اینجوری میرفت بالا باز هم همین حسین آقای شریعتمداری ساکت میشست ؟!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
راه اقتصال ایران فقط مالیاته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تا کی این راه های تکراری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کدوم مولتی میلیاردی شامل قوانین مالیاتی میشوند؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
نه جانم ، راه اقتصادی استفاده از متخصصین واقعی در بالاترین مراکز تصمیم گیری اقتصادی کشور هست. خیلی از متخصصین اقتصادی یا از کشور رفته اند و یا بیکار در گوشه ای نشسته اند و یک عده بیسواد برای اقتصاد کشور تصمیم گیری می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
شریعتمداری از طرف کی حرف میزنه ؟

چرا این مرد اینقدر افاضات میکنه ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
یعنی واقعا شما نمی دانید ؟

از طرف چه شخص یا اشخاصی این حرفهای تند و جنگ افروزانه و پر هزینه و اشتباه و نفرت انگیز را میزند ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
تنگه هرمز را چطوری میخواهید روی آمریکا ببندید ؟ اگه بخواید ببندید رو به کل جهان بسته میشه و فکر نمیکنم آخر ماجرا به نفع ایران تموم شه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
کدخدای تو را با لگد پرتش می کنیم بیرون
دوران کدخدای شما خیلی وقت است به سر آمده و آقایی کند و هر چی بگذرد کمتر می شود
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
یعنی واقعا جناب کیهان و برادر حسین از چند و چون توقیف و فروش محموله های نفتی بیخبرن؟؟؟؟ من باور نمیکنم بی‌خبر باشن، اداش رو در میارن،
جناب شریعتمداری اگه نهایت قدرت‌نمایی ما در دریا توقیف کشتی کره ای و تایوانی بود این مورد جدید رو به حساب چی بذاریم؟ قدرت نمایی در سواحل آمریکا تیتر بدی نیست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟