بین الملل تابناک: هشدار ارتش چین درباره تبدیل شدن تایوان به بشکه باروت، پیام اسرائیل به حزبالله لبنان درباره عدم تمایل به جنگ، تکذیب تلاش ایران برای توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز، هشدار آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چین و تماس وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره عضویت سوئد در ناتو، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
هشدار ارتش چین درباره تبدیل شدن تایوان به بشکه باروت
روز چهارشنبه، وزارت دفاع چین آمریکا را متهم کرد با فروش ۴۴۰ میلیون دلاری تجهیزات نظامی خود تایوان، این جزیره را به «بشکه باروت» تبدیل کرده است.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «تیآرتی»، سرهنگ «تان کفی»، سخنگوی وزارت دفاع چین در نشست خبری گفت: «آمریکا نگرانیهای اصلی چین را نادیده می گیرد، در امور داخلی چین مداخله و عمدا تنشها را در سراسر تنگه تایوان تشدید میکند. این اقدامات برابر با تسریع تبدیل تایوان به بشکه باروت و هدایت مردم تایوان به فاجعه است.»
تایوان بخشی از چین محسوب میشود که ادعاهای جداییطلبانه دارد؛ ادعاهایی که کشورهای جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت نمیشناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالیرتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و میگوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض و سیگنالهای نادرستی به نیروهای جداییطلب تایوان ارسال میکند.
سرهنگ تان کفی افزود که ارتش چین همیشه آماده بوده و صلح و ثبات را در تنگه تایوان حفظ خواهد کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا به تازگی فروش مهمات ۳۰ و تجهیزات توپخانه ۳۰ میلیمتری، سلاحهای سبک را به تایوان تایید کرد. چین در نمایش قدرت به تایوان، کشتیها و هواپیماهای جنگی خود را به سراسر خط مرکزی در تنگه تایوان میفرستد.
ارتش چین به تازگی یک ناو هواپیمابر چین مجهز به جتهای «جی-۱۵» را نزدیک جزیره تایوان مستقر شد.
نیروهای دریایی و هوایی چین مدتهاست منظم وارد مناطق شناسایی هوایی ودریایی شدهاند و توان پدافندی این جزیره را آزمایش کردهاند.
پیام اسرائیل به حزبالله لبنان درباره عدم تمایل به جنگ
دولت تلآویو با ارسال پیامی برای حزبالله لبنان اعلام کرد به هیچ وجه خواستار جنگ با این حزب نیست.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، روزنامه الاخبار که نزدیک به حزبالله است، طی گزارشی نوشت، اسرائیل به سفارت آمریکا در بیروت پیامی ارسال و اعلام کرده که به هیچ وجه خواستار تنش و جنگ با لبنان و حزبالله نیست.
طبق این گزارش، تلآویو پیامی را از طریق «دورتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت به مراجع لبنانی ارسال و اعلام کرده که به هیچ وجه خواستار تنش و جنگ با لبنان و حزبالله نیست.
بنابراین شیا نیز برای تحویل این پیام با نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان دیدار و اعلام نمود: دولت اسرائیل قصد ایجاد تنش یا برگزاری عملیات نظامی در منطقهای که چادرها مستقر شده است، یا در منطقه دیگری را ندارد.
تکذیب تلاش ایران جهت توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز
نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیهای مدعی شد که ایران بامداد چهارشنبه تلاش کرد، دو نفتکش را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کند و به سمت یکی از آنها شلیک کرد.
در پی ادعای نیروی دریایی آمریکا مبنی بر تلاش ایران جهت توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز، یک منبع آگاه دفاعی این موضوع را تکذیب کرد.
در بیانیه نیروی دریایی آمریکا ادعا شده است، ایران بامداد چهارشنبه تلاش کرد دو نفتکش را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کند و به سمت یکی از آنها شلیک کرد که در هر دو مورد، شناورهای نیروی دریایی ایران پس از واکنش نیروی دریایی آمریکا عقب نشینی کردند و هر دو کشتی تجاری به سفرهای خود ادامه دادند.
تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مدعی شد: نیروی دریایی ایران تلاش هایی برای توقیف نفتکش های تجاری که قانونی درحال عبور از آب های بین المللی بودند، انجام داد.
به گفته وی، نیروی دریایی آمریکا بی درنگ واکنش نشان داد و از توقیف این کشتی ها جلوگیری کرد. تیراندازی به سمت کشتی دوم تلفات جانی یا خسارت عمده ای در پی نداشته است.
شرکت آمبری که خدمات اطلاعاتی دریایی ارائه می کند نیز مدعی شده است: نفتکشی که به آن شلیک شد، پرچم باهاما داشت و متعلق به یونان بود و آمریکا آن را مدیریت می کرد. این نفتکش از امارات به سمت سنگاپور درحال حرکت بود.
این شرکت افزود که تیراندازی در ۲۸ مایلی شمال شرقی مسقط، پایتخت عمان رخ داده است.
هشدار آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چین
ایالات متحده به شهروندان خود توصیه کرد، در برنامه سفر خود به چین تجدید نظر کنند.
به نوشته روزنامه هندوستان تایمز، این توصیه شامل آمریکاییهایی میشود که میخواهند به چین سفر کنند یا در این کشور زندگی میکنند.
این توصیه سفر از سوی وزارت خارجه آمریکا به شهروندان این کشور نسبت به ارسال پیامهای الکترونیکی انتقادی از دولت چین هشدار داده است.
این هشدار سفر پس از آن صادر شده که چین یک شهروند آمریکایی را به اتهام جاسوسی در ماه می سال جاری میلادی به حبس ابد محکوم کرد.
تماس وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره عضویت سوئد در ناتو
بامداد پنجشنبه، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا تلفنی با «هاکان فیدان» همتای ترکیهای خود گفتوگو کرد.
در هجدهم می سال ۲۰۲۲ بود که پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس و آغاز جنگ اوکراین، دولتهای سوئد و فنلاند رویکرد عدم تعهد نظامی خود در قبال ناتو را تغییر داده و خواستار عضویت در این ائتلاف نظامی شدند.
وزارت خارجه آمریکا طی بیانیهای ضمن اعلام این خبر گفت که بلینکن در گفتوگو با فیدا، بر اهمیت حمایت آنکارا از پیوستن سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکید کرد.
فنلاند در ماه آوریل به ناتو ملحق شد؛ اما دولت ترکیه به دلیل نگرانیهای امنیتی همچنان مانع عضویت سوئد در این ائتلاف نظامی میشود. در ماه جاری آنکارا بار دیگر گفت که سوئد باید تجمعات و راهپیماییهای ضد ترکیه در استکهلم را سرکوب تا موافقت این کشور را کسب کند.
به نوشته «اسپوتنیک»، در این بیانیه آمده است: «وزیر خارجه آمریکا بر اهمیت اتحاد همه اعضای ناتو در چنین زمان حساسی اشاره کرده و خواستار حمایت ترکیه از ورود سوئد به این ائتلاف شد.»
ترکیه معتقد است، سوئد به اعضای گروهک تروریستی «پ.ک.ک» پناه داده است. جدای از آنکارا، دولت مجارستان نیز هنوز با درخواست استکهلم برای عضویت در ائتلاف نظامی ناتو موافقت نکرده است.
طبق این گزارش، گفتوگوی تلفنی بین وزرای خارجه آمریکا و ترکیه در آستانه نشست آتی سران کشورهای عضو ناتو در لیتوانی انجام و در آن به اهمیت تمدید توافق صادرات غلات از بنادر اوکراین نیز اشاره شد.
سوئد به تازگی قانون جدیدی را برای سختتر کردن تأمین مالی یا حمایت از گروههای تروریستی تصویب کرده که به گفته استکهلم، این قانون به معنای اجرای تعهدات توافقنامه با ترکیه است.