مرور روزنامه‌های یکشنبه ۲۷ تیرماه

روی بردباری مردم حساب باز شده است / شبحِ روسیه بر مذاکراتِ برجام/دولت سیزدهم؛ فرا جناحی یا فراسهامی!

مجلس به‌ دنبال خروج از مذاکرات وین؟ تزریق ۱۰ میلیون دز در سه هفته، چتر برجام بر سر اقتصاد، رمزگشایی از قتل فرانک پنج ساله، غلبه واکسن کووبرکت بر کرونای هندی، رشد اقتصادی، گروگان نفت، پیام‌ها و پیامد‌های یک‌دستی حکومت، چشم‌انداز برجام در دولت سیزدهم، اسباب‌کشی مستأجران پاستور، سفر انتخاباتی «الکاظمی» به واشنگتن و هجوم پناهجویان افغانستانی به مرز‌های شرقی ترکیه، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۶۴۶۰۶
|
۲۷ تير ۱۴۰۰ - ۰۴:۲۶ 18 July 2021
|
35938 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز یکشنه ۲۷ تیرماه در حالی چاپ و منتشر شد که طوفان کرونا در سایه بی‌خیالی‌ها، تاثیر خبر آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده بر بازار‌های اقتصادی، کودتا و حمله به ایران، دو سناریوی ترامپ برای ماندن در قدرت بود و ۵ قربانی در سیل تابستانی جنوب شرق کشور در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های امروز روزنامه‌ها را مرور می‌کنیم؛

 

روی بردباری مردم حساب باز شده است

محمدصادق جنان‌صفت در سرمقاله امروز روزنامه جهان صنعت با عنوان روی بردباری مردم حساب باز شده است نوشت: روز‌هایی از نشستن رییسی بر صندلی حسن روحانی در نهاد ریاست‌جمهوری باید سپری شود تا دولت رای اعتماد از مجلس بگیرد و کابینه کارش را شروع کند. در آن روز بیش از پنج ماه از سال ۱۴۰۰ نیز سپری شده حساب باز شده است و چشم‌اندازی دیده نمی‌شود که بزرگ‌ترین گره و صخره بر سرراه اقتصاد ایران یعنی تحریم‌ها باز و برداشته شده باشد. به این ترتیب در صورتی که خبر‌هایی نباشد که ایرانیان از آن اطلاعی ندارند، دست دولت از منابع نفتی کوتاه بوده و هست و کسری بودجه سترگ روی دست دولت سیزدهم باقی خواهد ماند. پرسش این است که اگر دولت سیزدهم نخواهد یا نتواند و یا آمریکایی‌ها نخواهند گره تحریم‌ها باز شود در کسب‌وکار شهروندان و بنگاه‌ها و نیز شاخص‌های کلان اقتصادی چه رخ می‌دهد و دولت اقتصاد را چگونه اداره خواهد کرد؟ در صورتی که دولت از بانک مرکزی به هر شکل پول برداشته و به اقتصاد تزریق کند بدون، چون و چرا باید صابون تورم شتابان‌تر را به تن بمالد. در این صورت با کاهش بیشتر قدرت خرید مصرف‌کنندگان بر خشم و اندوه آن‌ها اضافه خواهد شد. یک راه دیگر این است که دولت از منابع نهاد‌های غیردولتی استفاده کند و در برابر آن دارایی‌های باقی‌مانده نهاد دولت یعنی سهام بانک‌های دولتی و کارخانه‌های باقی مانده در دست دولت و سهام شرکت‌های پالایشی و پتروشیمی را به این نهاد‌ها واگذار کند که بر شدت انحصار‌ها افزوده شده و کار از دست دولت و بخش خصوصی به طور کلی خارج می‌شود و در اختیار این نهاد‌ها قرار می‌گیرد.

 

یک راه دیگر برای دولت سیزدهم این است که نفت ایران را به ثمن بخس و به ارزان‌ترین قیمت به چین فروخته و به میزان ما‌به ازای منابع ارزی که در این کشور می‌ماند بانک مرکزی را طلبکار کند و ریال بگیرد. با توجه به مجموعه شرایط، اما به نظر می‌رسد دولت سیزدهم اگر نخواهد در کوتاه‌ترین زمان ممکن سد تحریم را بشکند باید و از سر ناچاری روی بردباری شهروندان حساب باز کند و تصورش این باشد که ایرانیان به هر دلیل باز هم در برابر کوچک‌تر شدن بیشتر سفره‌هایشان و نیز فروپاشی بیشتر زیرساخت‌ها تاب می‌آورند و به این ترتیب دولت سیزدهم به نمایندگی از نظام سیاسی فرصت و قدرت چانه‌زنی بیشتری برای رسیدن به راهبردهایش در پرونده هسته‌ای پیدا می‌کند. این سناریو، اما یک نقطه ضعف بزرگ یا دست‌کم کمبود اطلاعاتی برای مردم دارد که کاسه بردباری مردم بیشتر از اندازه بزرگ‌تر تصور شود. واقعیت این است که درچند ماه تازه‌سپری‌شده کمبود و درنگ در واکسیناسیون و نیز کمبود برق و برخی رخداد‌های دیگر در بخش‌هایی از صنعت ایران بخشی از بردباری شهروندان را کاهش داده و باید دراین‌باره دوباره اندازه‌گیری شود. اشتباه در حساب و کتاب ظرفیت خالی یا انباشته‌شده بردباری مردم سم مهلکی خواهد بود.


دولت سیزدهم؛ فرا جناحی یا فراسهامی!

سید جلال فیاضی طی یادداشتی در شماره امروز خراسان با عنوان دولت سیزدهم؛ فرا جناحی یا فراسهامی! نوشت: اقدامات رئیس جمهورهشتم برای تشکیل کابینه سیزدهم متفاوت از گذشته در جریان است. آقای رئیسی هنگام ثبت نام خود را کاندیدای مستقل نامید و پس از انتخابات نیز تمام ستاد‌های انتخاباتی خود را منحل اعلام کرد. سامانه یاران رئیسی برای مشارکت مردم و نخبگان در معرفی مدیران رونمایی شد و او با وزیران فعلی نشست مشترک برگزار کرد. رئیسی پای صحبت صاحب نظران و فعالان اقتصادی نشست و از وزیران و مسئولان اطلاعاتی و امنیتی کشور خواست از هم اکنون با شناسایی بستر‌ها و عوامل فساد، راهکار‌های مقابله با ساختار‌های فسادزا را پیش از آغاز به کار دولت جدید ارائه دهند. این رفتار‌ها نشان می‌دهد که شکل گیری دولت سیزدهم متفاوت خواهد بود و این موضوع می‌تواند امید به بهبودی اوضاع را افزون کند.


شاید در فقدان فرایند حزبی در انتخابات ایران چاره‌ای جز این روش‌ها نباشد، چرا که معمولا در کشور‌هایی که با دموکراسی اداره می‌شوند، ورود احزاب بالغ و فراگیر در رقابت‌های انتخاباتی موجب می‌شود حزب پیروز رئیس جمهور برگزیده را در تشکیل کابینه یاری کند و البته مسئولیت قانونی موفقیت یا عدم موفقیت دولت را هم بپذیرد و پاسخ گو باشد، اما متاسفانه در ایران نظام حزبی در رقابت سیاسی وجود ندارد بنابراین شیوه‌های دیگری فرا روی رئیس جمهور منتخب قرار می‌گیرد. قبل از هر چیز اجازه بدهید این انتظار را بار دیگر یادآور شوم که امیدواریم در دولت آینده قوانین و مقررات تشکیل احزاب سیاسی بر اساس تجربیات جهانی و معیار‌های ایرانی_ اسلامی مورد بازنگری قرار گیرد تا بسترمناسب برای ایجاد احزاب بالغ و فراگیر و شکل گیری رقابت‌های حزبی در دوره‌های بعدی فراهم شود.


درشرایط کنونی و در فقدان احزاب معمولا در ادبیات سیاسی ایران از کابینه «جناحی» یا «فراجناحی» سخن به میان می‌آید. کابینه جناحی از شخصیت‌ها، گروه‌ها و شبه احزاب جبهه پیروز شکل می‌گیرد. دوجبهه سیاسی کشور _اصولگرایان واصلاح طلبان _از شخصیت‌های سیاسی وگروه‌ها و تشکل‌های کوچک و بزرگ با دیدگاه‌های مشترک کلان، اما سلایق متفاوت تشکیل شده‌اند بنابراین رقابت‌های درون جناحی نیز در چنین جبهه‌هایی اجتناب ناپذیر است؛ بنابراین «کابینه جناحی» کابینه‌ای برخاسته از سهم خواهی چهره ها، گروه‌ها و باند‌های جبهه پیروز است که در نهایت هم به دلیل اختلافات درون جناحی به تشکیل کابینه‌های ناکارامد منجر شده است والبته هیچ جبهه‌ای هم مسئولیت کابینه برآمده ازجناح خودرا برعهده نگرفته و درباره عملکرد آن پاسخ گو نیست. روشن است درجایگزینی رقابت جبهه‌های سیاسی به جای احزاب سیاسی «کابینه فراجناحی» نیز دیگر نمی‌تواند مفهوم داشته باشد، زیرا اصولاً جناح پیروز حضور هیچ یک از چهره‌های جناح رقیب را در قدرت بر نمی‌تابد به ویژه این که رقابت‌های سیاسی جناح‌ها درایران آن قدر تند وآلوده به بداخلاقی شده که به رقابت سیاه و سفید یا حق و باطل تبدیل شده است. هر جناح رقیب خود را به طور کامل باطل وسیاه می‌پندارد و جناح خویش را حق و سفید! بنابراین «کابینه فراجناحی» اگر چه درکلام سیاست ورزان بیان می‌شود، اما هرگزواقعیت بیرونی نداشته است ونخواهد داشت. اکنون انتظار می‌رود رئیس جمهور منتخب با روش‌های متفاوتی که در پیش گرفته است، با عبور از «کابینه جناحی» و «کابینه فراجناحی» به یک کابینه «فراسهامی» بیندیشد. کابینه‌ای که با مقاومت در برابر سهم خواهی‌ها و فشار‌های جناح‌های سیاسی خودی و رقیب و کانون‌های قدرت شکل بگیرد. در این صورت می‌توان امیدوار بود که دولت سیزدهم دولتی مبتنی بر شایسته سالاری، کارامدی، تخصص گرایی و دور از سهم خواهی‌های رایج در کشور باشد. روشن است که تشکیل چنین کابینه‌ای برای رئیس جمهور منتخب هزینه‌های سنگینی درپی خواهد داشت وجناب رئیسی باید خود را برای تهاجم و تخریب سهم خواهان مدعی آماده کند، اما هرگز نباید از این مشی صحیح کوتاه بیاید. طرفه آن که معمولا کسانی که مدعی هستند خواهان سهم در دولت نیستند، در پشت پرده سهم خواه‌ترین چهره‌ها و گروه‌ها هستند!


تردیدی نیست که مهم‌ترین معضل فرا روی دولت آینده مشکلات اقتصادی و معیشتی است، بنابراین بهتر که تیم اقتصادی دولت را اقتصاددانان برجسته و توانمند فارغ از گرایش‌های سیاسی تشکیل دهند و حتی بهتر آن است که تیم اقتصادی دولت آینده از افرادی تشکیل شود که سابقه کنش ورزی سیاسی نداشته باشند. اما از نظر گرایش‌های اقتصادی با یکدیگر و با سیاست‌های دولت در حوزه اقتصاد هماهنگ باشند تا بتوانند بر مشکلات کشور فائق آیند. تشکیل کابینه قوی و کارامد، توانمند وفرا سهامی و دور از سهم خواهی‌های کانون‌های قدرت، ثروت و سیاست در دوره‌ای که قوای سه گانه کشور هماهنگ و همراه هستند، می‌تواند چشم‌انداز رفع سریع مشکلات را امیدبخش‌تر کند.

شبحِ روسیه بر مذاکراتِ برجام

سیدقائم موسوی، تحلیلگر سیاسی طی یادداشتی در شماره امروز همدلی با عنوان شبحِ روسیه بر مذاکراتِ برجام نوشت: نماینده روسیه در وین: «ایران علی‌رغم تحریم‌های یکجانبه آمریکا، عجله‌ای برای دستیابی به توافق در مذاکرات وین ندارد. آمریکا اثرات کارزار فشار حداکثری بر ایران را بیش از حد برآورد کرده بود.»


صاحب این قلم بر مبنای یکسری مفروضات و قرائنی پیش بینی می‌کرد مذاکرات مربوط به اعادۀ برجام در دولت روحانی به سرانجام برسد. با توجه به بارز بودن موفقیت آقای رئیسی و تکمیل چرخۀ قدرت، فرض بر این بود که دل آسوده از نتایج انتخابات و رسیدن به ترکیب ایده آل، زیرساختِ سیاستِ معقولانه‌ای را پی‌ریزی کنند. فرصتِ دوگانۀ توأمانی برای بهره‌بری و توجیه از سود و زیان احتمالی برجام در دولت جدید. به این صورت که از رهآورد‌ها استفاده ببرند و ضعف‌ها و قصورهایش را نیز به دولت قبل نسبت بدهند.


با متوقف شدن مذاکرات و توجیهاتی که نماینده روسیه [به نیابت، به وکالت یا اختیار] ارائه داد فرصت خوب مذاکرات برای ساختار جدید به هدر رفت. اینگونه روحانی نیز به سادگی استدلال می‌کند که نگذاشتند توافق صورت بگیرد.
بر خلاف سخنان نماینده روسیه آنکه بایستی خودش را عجول نشان ندهد، ولی در عمل برای فرجام برجام تعجیل داشته باشد، ایران است. فرسایشی و بی‌سرانجام شدن مذاکرات برجام به نفع آمریکا و به ضرر ایران است. ساختار تحریم و اثرگذاری منحوس آن‌ها بر ملتِ ایران همچنان ادامه دارد و آمریکا با وقت‌کشی همچنان منتظر گل به خودی‌های جدیدی از سوی ایران خواهد بود.

 

مساله مانند مسابقۀ فوتبالی است که یکی ۳ بر ۱ از دیگری جلوست. بازی در میانه‌های زمان در جریان است. آنکه ۳ گل جلو است وقت به نفعش هست، با اختیار گرفتن بازی ضمنِ رد وبدل پاس‌های کوتاه، دل به ضدحملات سهمگینی نیز دارد. در هر صورت سه گل جلو است. همین تقدم را اگر حفظ کند، دستِ آخر برنده بازی است. مادامیکه تحریم‌ها روز به روز فشار‌های طاقت‌فرسا را در صفر تا صد جامعه ایران اِعمال می‌کنند، یعنی آمریکا دست بالا را دارد و عجله‌ای برای تمام کردنِ بازی برده ندارد.
آنکه سه گل عقب است مگر می‌شود زمان برایش بی‌اهمیت و جنب و جوشی برای گل‌های خورده نداشته باشد. گل‌های خورده تحریم‌هایی هستند که اقتصادِ بیمارِ مملکت را فلاکت زده کردند و مردم را زیر انواع و اقسام فشار‌های تورم، فساد، ناامنی اقتصادی، اجاره و مسکن و ... ایزوله کردند.


معلوم نیست نماینده روسیه بر چه اساسی اثراتِ فشار حداکثری را کم جلوه می‌دهد. آیا او از آنچه تحریم‌ها بر سر این مملکت آورده‌اند اطلاع دارد؟ تحریم‌ها چه باید می‌کردند، که نکرده‌اند؟ اینکه روز به روز همه چیز آب می‌رود، اگر اثر تحریم‌ها نیست، پس چیست؟ به‌علاوه نماینده روسیه چه صلاحیتی دارد که به جای مردم ایران و با علمِ به مشکلات عدیدۀ آن‌ها صحبت کند؟


به نظر می‌رسد برجام در دولت جدید اگر وارد فاز حرکاتِ موازی شود، نه تنها به سرانجام نمی‌رسد بلکه تحریم‌ها و مصیبت‌های جدیدی پدید خواهد آورد. منظور از موازی؛ بیشینه سازی مطالبات طرفین و اقدام در قبال اقدام است. بیشینه سازی به اقدامات جبرانی برای تحت فشار قرار دادن یکدیگر ختم می‌شود و به مسابقۀ گام‌های هسته‌ای بیشتر از سوی ایران و تحریم‌های بیشتر از سوی آمریکا، اروپا و نهاد‌های بین المللی منجر می‌شود. هر چه این خطوط موازی در فاصله‌ی نزدیکی به هم بپیوندند و امتداد توازی شکسته بشود، حداقل برای ایران بهتر خواهد بود.


واقعیات اقتصادی، نابسامانی‌های اجتماعی، ترمیم اعتماد عمومی و ضرورت بازساختِ سرمایۀ اجتماعی عوامل قهری‌ای هستند که در گردنۀ تجمع و تمرکز قدرت سیاسی، نورافکنی بر سیاه چاله‌های سیاست خارجی افکندند. بدون تردید شبحِ روسیه بی‌وقفه بر این نورافکن پنچه می‌اندازد تا سیاه چاله‌ها به‌خوبی دیده نشوند. «چشم‌ها را باید شست.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۳۷
انتشار یافته: ۴۵
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۵:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
روسبه با رشد اقتصادی مثبت که یکی از عواملش تحریم ایران و فروش نفت بیشتر هست به نظر شما چرا باید موافق لغو تحریمهای ایران و نزدیکتر شدن ایران به غرب باشه، کثیفتر از روسیه و چین خودشون هستن ،نمیدونم کی سیاستمدارای ما میخوان متوجه بشن چیزی رو که کاملا عیان است، باور کنید غرب علی رغم مشکلاتی که داره به مراتب انسانتر و منصف تر از روسیه و چین کمونیست است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
به قول شخصی که میگفت: سخت ترین کار دنیا فهماندن مطلبی به کسی است که برای نفهمیدنش پول میگیرد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
مسئولان این موارد را بهتر می دانند اما متاسفانه تنها مردم عادی تاوان این رابطه را پرداخت می کنند روسیه و چین اجازه رفع تحریم ها را نخواهند داد
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
انسانیت و انصاف رو تو این سالها خوب نشونمون دادن.فقط نمیدونم غرب باید چیکار کنه که غرب زده های ما امیدشون ناامید بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
روسها در طول تاریخ به ایران و ایرانی خیانت کرده اند .اینکه چرا ما با این همه تجربه ملی باز هم در دامن مسکو افتاده ایم خود جای سوال است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
در سال ۱۲۹۶ شمسی روسیه با اشعال شمال ایران
گنبد و بارگاه امام رصا را بمباران کرد و تعداد زیادی از مردم گرسنه را قتل عام کرد
و دوباره در سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۵ ادربایجان را اشعال کرد
و فقط با تهدید جدی امریکا بیرون رفت
چرا مسولان ما تاریخ معاصر را نمی خوانند ؟
ناشناس
|
United States of America
|
۰۷:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
روسیه برای امتیازگیری از طرف غربی برای خود.ونزوالا، ایران کره شمالی و کوبا را برای قربانی کنار گذاشته
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
مرگ بر روسیه
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
مردم باید آنقدر بردباری کنند تا بمیرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
بله حالا به این گفته ظریف می رسید که روسیه در هر امور ایران دخالت کرده و در هر توافقی کارشکنی می کند. عشاق شرق حالا باید پاسخگو باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
ضمانت برای برجام یک شرط بسیار ساده و معقولی است که دوباره مثل قبل نشه.
چرا این اصل را ساده از رِییس جمهور کشور گرفته تا افراد عادی و عامی را درک نمی کنند!!!!؟
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
برادر من این اصل که شما ساده و معقول می نامید وقتی توجیه دارد که راه دیگری وجود داشته باشد روی دیگر این حرف شما این است که ما تحریم را تحمل کنیم تا شاید (به احتمال خیلی ضعیف) بتوانیم از آمریکا ضمانت بگیریم اگر نگاهی به دورو بر خود کنیم می بینیم که اقتصاد ایران در حال فروپاشی است و خدا می داند اگر سه ماه دیگر در همین وضعیت برزخ بمانیم چه اتفاقات بدی در پیش رو خواهد بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
با سلام
این را نباید حساب کنیم بردباری مردم بعضی مردم می گویند به حساب چند ماه دیگر بعضی مسائل خوب می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
سخت جانترین و بردبارترین نسل و مردمان روی زمین البته از روی ناچاری....
افرین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
جناب اقای موسوی نویسنده مطالب فوق اولا امریکا و اروپا نیز نگران وقت کشی ایران هستند . ایران به یمن دستور مجلس از توافقات ذیل برجام خارج شده است و ذخیره اورانیوم ایران هر روز در حال افزایش است این مقدار اگر به میزان مورد نظر برای تامین بمب هسته ای برسد (حدود 300 کیلوگرم خالص شده یو 238 ) ایران می تواند اولین بمب هسته ای خود را نیز بسازد ! بنا بر این انکه برای وقت کشی نگران است امریکا است نه ایران !
ولی کسانی اهمیت این موضوع را درک نمی کنند با انکه چیزی از شما کم نشده است و اگر شده است از زیادی تان کم شده است ! باز هم قلم به دست می گیرید و اینطور قلم می زنید . حداقل ان طرف را میگویید اشکال ندارد این طرف را هم بنویسید که مردم بدانند دارند در قبال عدم توافق چه به دست می اورند . چیزی که ما را از کابوس حمله امریکا و اسرائیل به کشورمان و هر همسایه متجاوز دیگری در امان خواهد داشت .

شما که حساب برجام و موقعیت امریکا را با زدن 3 گل جلو براورد می کنید !!! لااقل این را هم بگویید که این وقت کشی برای امریکا و اروپا مثل این است که این وقت کشی به شما اجازه می دهد که در خانه تان یک اسلحه تهیه کنید . همین شما را از دزدان که فکر حمله به خانه شما را در فکرشان بپرورانند ایمن خواهد کرد ! حداقل این را هم در ادامه می نوشتید !
پاسخ ها
بي نشان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
فكركن فرداصبح سيصد تا بمب اتمي ساختيم (تازه ميشيم مثل كرهء شمالي)
بعدش چي كارميكنيم؟
شماروبه هرچي كه اعتقادداريدقسم ،دست از
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
گیریم اورانیم ایران بشه 1000 کیلو با فرض این مسئله لطفا به سئوالات من و مردم پاسخ دهید؟
آیا جوانان این مرز و بوم امیدی به شغل و آینده متصور امیدوار بشوند؟
آیا سو تغذیه و سفره غذایی مردم غنی تر می شود؟
آیا هزینه درمان کاهش می یابد؟
آیا خوزستان با وجود بزرگترین رودخانه های کشور در بی آبی و بی برقی باید بسوزد؟
آیا پدران و مادران این مرز و بوم باید هر شب با شرمندگی در برابر فرزندانشان سر بربالین بگذرند؟
آیا فرزندان این مرز و بوم باید هر روزه تا کمر در سطل زباله خم شوند تا نان شب را به کف آورند؟
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
صد افرین به شما ایرانی عزیز که هنوز متوجه نشدی که همین الان هم در حال دفع حملات دشمنیم. مگه فقط بمب اتم جلو حمله اونا رو میگیره . کره شمالی رو نگاهی بیندازید بد نیست
دانیال
| Turkey |
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
دوست عزیز فرض میکنیم ایران به بمب اتم هم دست پیدا کنه ، مردم ایران واقعا در آن شرایط احساس آزادی و رفاه و امنیت بیشتری خواهند داشت؟ چرا چیزهایی که قبلا کشورای دیگه مثل کره شمالی تجربه کردنو دوباره ما تجربه کنیم؟ شک نکنید اگر روزی ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کنه شرایط ما خیلی خیلی بدتر از امروز کره شمالی میشود پس با این حرفها خودتون و دیگران را به بی راهه نکشانید
خسته از گرونی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
اگر ما به بمب اتم دست یابیم همین لقمه
نون بخور ونمیر هم از سفره مردم میرود و میشیم کره شمالی، شما و همفکرانتان دارید مزد میگیرین و منفعنتتون تو بمب اتم هس و از فشاری ک داره رو ما‌مردم عادی میاد بیخبرید،
بس کنید این تندروی هاتون صبر ما ملت ایران حدی داره!!!!!!!! ث
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
کسانی مثل جنابعالی و مجلس حداقلی تان با این تفکرات ناقص و خوش بینی ناشی از استفاده از رانتها و سهمیه ها کشور را به باد فنا داده اید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
ساخت یک یا چند بمب اتمی هیچ نفعی برای ایران ندارد طبق کتاب سقوط 79 روزنامه نگار آمریکایی که در زمان شاه منتشر شده است هواپیمای ایرانی حامل بمب اتم در فرودگاه قبل از بلند شدن توسط هواپیماهای عربستانی بمباران می شود وبمب اتم ایران در داخل خود ایران منفجر می شود وبعداز آن نیروهای آمریکایی وارد ایران می شوند .
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
اول اینکه شما فراموش کردین که آقا فرمودن دنبال
سلاح هسته ای نیستیم؟
دوم اینکه کره شمالی هم کلاهک هسته ای داره چه کاری میتونه از پیش ببره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
نکنه فکر می کنی فقط ما بمب هسته ای داریم!! ما بمب میندازیم اونا هم مودبانه تماشا می کنند!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
بر طبق یک مثل قدیمی سنگ بزرگ علامت نزدنه . رسیدن ما به بمب اتم نه تنها هیچ قدرتی برای مانمیاره بلکه روز بروز ما رو بیشتر منزوی و در معرض تحریمهای بیشتر قرار میده همینطور که کره شمالی درش قرار داره .ما بفرض رسیدن به بمب اتم طبق نظر رهبر حرام است هیچوقت از آن
استفاده نخواهیم کرد بنابر این گذشت زمان بیشتر به ضرر ماست تا آنها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
دوست عزیز گیرم که بمب هم ساختید اگر ایرانی وجود نداشته باشد با بمب چه می کنید به اطراف خود نیم نگاهی بکنید تا بفهمید چه کسی از تحریم ضرر می کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۷
روزنامه همدلی: نماینده روسیه چه صلاحیتی دارد که به جای مردم ایران و‌با علم‌ به مشکلات عدیده ان ها صحبت کند. پاسختان را از کسانی می گیرید که شعار (نگاهتان به داخل باشد) را می دهند.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟