مرور روزنامه های دوشنبه هشتم شهریور

پیام «داعش خراسان» /ابهامات مالی ساخت یک میلیون مسکن

پرونده ردصلاحیت لاریجانی همچنان مفتوح، نیاز اورژانسی به «قرنطینه هوشمند»، روز طلایی ایران در پارالمپیک، زمزمه شناسایی طالبان در واشنگتن و مسکو، دستور اقدامات فوری برای کنترل بازار ارز و نرخ تورم، سفر بی‌درنگ امیرعبداللهیان به «پایتخت غایب» در بغداد، از راه و ساختمان تا رآ‌کتور هسته‌ای و انتقاد رئیس عدلیه از رانتی بودن برخی کارشناسی‌ها، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۷۲۸۹۷
|
۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۲ 30 August 2021
|
30259 بازدید
|

به گزارش تابناک؛ روزنامه‌های امروز دوشنبه هشتم شهریور در حالی چاپ و منتشر شد که چالش‌های تنش زدایی از بازار ارز و دستور رئیسی برای کنترل تورم و بازار ارز، چالش های برنامه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال و روز پرمدال کاروان پارالمپیکی‌ها در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛


پیام «داعش خراسان»


روزنامه جمهوری اسلامی طی یادداشتی در شماره امروز خود با تیتر پیام «داعش خراسان» نوشت: یک روز بعد از آنکه سفیر روسیه از امنیت این روز‌های افغانستان تعریف کرد، چند انفجار پیاپی در اطراف فرودگاه کابل صورت گرفت که باعث مرگ ۱۷۰ نفر و مجروح شدن صد‌ها نفر دیگر شد.


در جواب سفیر روسیه گفته شده بود از یک سفیر عجیب است که نمی‌فهمد ناامنی افغانستان تا قبل از تسلط طالبان بر آن کشور توسط خود طالبان صورت می‌گرفت و بعد از آنکه این گروه تروریستی به قدرت رسید، طبیعی بود که علیه خودش اقدامات ضدامنیتی انجام ندهد. حالا که انفجار‌های اطراف فرودگاه کابل نشان داد افغانستان همچنان ناامن است، علاوه بر سفیر روسیه، خود طالبان هم برای پاسخ دادن به این سوال که چه کسی امنیت افغانستان را برهم زده است، ناچار هستند توجیهاتی بتراشند. جالب است که گروه تروریستی طالبان گفته حفظ امنیت فرودگاه کابل برعهده آمریکاست، آمریکائی‌ها گفته‌اند عاملان انفجار‌ها را تعقیب و تنبیه می‌کنیم، داعش اعلامیه داده که این انفجار‌ها کار ما بوده است، ولی امرالله صالح معاون اشرف غنی رئیس‌جمهور سابق افغانستان گفته طالبان، پشت بمب‌گذاری کابل هستند.


در این میان، این سوال مهم‌تر خودنمائی می‌کند که برخلاف ادعای طالبان که گفته بودند در افغانستان به داعش اجازه بروز و ظهور نمی‌دهیم و حساب ما را از داعش و القاعده جدا کنید، اکنون داعش ادعا می‌کند انفجار‌های اطراف فرودگاه کابل کار ما بوده و از قرائن و شواهد موجود نیز فهمیده می‌شود داعش، القاعده، النصره و سایر گروه‌های تروریستی تکفیری در افغانستان حضور دارند و گروه تروریستی طالبان نیز با آن‌ها در حال تعامل است. اینکه رهبران طالبان می‌گویند تامین امنیت فرودگاه کابل برعهده آمریکاست حتی اگر درست باشد شامل بخش‌های خارج از فرودگاه نمی‌شود. بنابراین، حاکمان جدید کابل با این ادعا در حال فرافکنی هستند و می‌خواهند از زیر بار مسئولیت تامین امنیت کشوری که با تبانی آمریکا آن را تحویل گرفته‌اند، شانه خالی کنند. نزدیک‌ترین احتمال به واقعیت اینست که افغانستان اکنون در اختیار مجموعه‌ای از تروریست‌هاست که گروه تروریستی طالبان یکی از آنهاست و همین واقعیت نشان می‌دهد که معلوم نیست در این کشور چگونه حکومتی شکل خواهد گرفت. حتی اگر این ادعای طالبان درست باشد که تغییر کرده، با توجه به اینکه افغانستان اکنون به کانون حضور مجموعه‌ای از تروریست‌های تکفیری تبدیل شده، نظام حکومتی آینده این کشور نمی‌تواند چیزی غیر از «امارت اسلامی افغانستان» با گرایش سلفی-وهابی طبق تفسیر تکفیری باشد. خطر مهمی که اکنون منطقه را تهدید می‌کند نیز همین است.


انتخاب عنوان «داعش خراسان» برای عاملان انفجار‌های اطراف فرودگاه کابل، پیام مهمی برای ایران دارد. این، یک تهدید آشکار برای استان‌های شرقی و شمال شرق کشورمان است کمااینکه متضمن تهدید علیه کشور‌های آسیای میانه و مناطق جنوب روسیه هم هست. این تفکر انحرافی، ربطی به مردم افغانستان ندارد و حتی تهدیدی برای خود مردم این کشور نیز به حساب می‌آید. در برابر این تهدید‌ها باید هوشیار باشیم، از تطهیر گروه تروریستی طالبان خودداری نمائیم، اجازه آتش‌افروزی به کسی ندهیم، برای تصمیم‌گیری در مورد شناسائی حکومت جایگزین افغانستان عجله نکنیم، حوادث و تحولات را با دقت زیر نظر داشته باشیم و البته از بازی کثیف آمریکا در این کشور و منطقه غافل نشویم.

 

ابهامات مالی ساخت یک میلیون مسکن

مهدی حسن زاده طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه خراسان با عنوان ابهامات مالی ساخت یک میلیون مسکن نوشت: همزمان با آغاز فعالیت دولت سیزدهم که یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های اقتصادی خود را تولید سالانه یک میلیون واحد مسکن اعلام کرده است، طرح مصوب مجلس نیز پس از رفع ایرادات شورای نگهبان، توسط این شورا تایید شد. طرحی که اکنون به قانون «جهش تولید مسکن» تبدیل شده است و قرار است برمبنای آن سالی یک میلیون مسکن ساخته شود. نگاهی به این قانون نشان می‌دهد که فارغ از بخشی از منابع مورد نیاز این طرح که آورده متقاضیان مسکن خواهد بود، حدود ۷۵ درصد هزینه ساخت باید از محل منابع بانکی تامین شود. استدلال مصوبه مجلس مبتنی بر این است که سهم مسکن از تسهیلات بانکی کاهش یافته است و با افزایش این سهم و رسیدن آن به سطوح قبلی می‌توان به تامین مالی ساخت مسکن امیدوار بود.


براساس طرح مجلس در سال نخست اجرای قانون یعنی امسال باید ۳۶۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی در قالب تسهیلات به متقاضیان ساخت مسکن اختصاص یابد. مرور آمار‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که در سال گذشته در مجموع یک هزار و ۸۹۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شد که ۵.۵ درصد آن معادل ۱۰۵ هزار میلیارد تومان به بخش مسکن رسید. این در حالی است که سهم مسکن از تسهیلات بانکی در سال‌های گذشته به مراتب بیشتر بود و پس از سهم ۱۷ درصدی در سال ۹۰، این سهم به تدریج کاهش یافته و در سال ۹۹ به ۵.۵ درصد رسیده است. با این حال رسیدن سهم بخش مسکن از تسهیلات بانکی به میزان سال‌های قبل با یک چالش مهم رو به رو است. فرض مصوبه مجلس بر این استوار است که کل رقم اعلامی از سوی بانک مرکزی به عنوان تسهیلات بانکی واقعی پرداخت می‌شود، این در حالی است که برخی معتقدند آمار اعلامی بانک مرکزی درباره رقم تسهیلات بانکی به مراتب بیش از آمار واقعی است. به ویژه درباره آمار تسهیلات بانکی بخش‌های صنعت، کشاورزی و تا حدی خدمات.


به بیان ساده، بانک‌ها در سال‌های اخیر که وضعیت بخش‌های مختلف اقتصاد رکودی بوده است و با معضل معوقات بانکی مواجه شده اند، بعضا وام‌های معوق شده را به دلایل مختلف (از جمله قوانین و مقررات مصوب شده برای استمهال وام ها) از سرفصل معوقات خارج کرده و با تقسیط مجدد به همراه اضافه کردن وجه التزام تاخیر تادیه دین (رقمی که بانک‌ها برای جریمه در قبال تاخیر در پرداخت وام مطالبه می‌کنند) وامی را که دریافت نکرده اند در قالب وام مجدد استمهال می‌کنند. این مسئله موجب شده است که بخش قابل توجهی از آمار وام‌های بانکی (براساس برخی برآورد‌ها ۵۰ و حتی ۷۰ درصد) عملا وام واقعی نباشد بلکه وام معوقی باشد که مجدد تقسیط شده است.


به نظر می‌رسد یکی از موارد دستور کار مهم بانک مرکزی در دولت آقای رئیسی باید شفاف کردن و واقعی کردن آمار تسهیلات بانکی باشد تا سیاست گذاری برای نحوه توزیع آن بین بخش‌های مختلف اقتصاد بر یک مبنای مشخص صورت گیرد. به این ترتیب می‌توان برای نیاز واقعی بخش مسکن که براساس جمعیت کشور، ازدواج و تشکیل زوج‌های جدید و سایر تحولات جمعیتی حداقل یک میلیون واحد مسکن در سال است، برنامه ریزی دقیق‌تر و موثرتری داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۵۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
هر کشوری پیام خودش به اون اجلاس با سطح دعوت شدگان میفرسته ترکیه به خاطر اختلاف با مصر با سطح وزیر شرکت کرد و حتی عربستان حتی ولیعهد نیومد. آقایون این اجلاس سرمایه گذاری در عراق بود و نه همسایگان عراق! عراق حتی بخاطر آمریکا حاضر نیست ترانزیت زمینی ایران بزاره رد بشه به سوریه و لبنان و موقعی که به اونجا برسه راحت میتونه قاچاق بشه به اروپا و آفریقا بخصوص در لبنان
و در نهایت ایران باید در رابطه با مصر یه فکری بکنه ! مصر کشور مهم تری هست نا عربستان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
فعلا که امیر عبدالهیان با ان زیر پا گذاشتن پروتکل های

مکان ایستادن وزرای خارجه برای عکس یادگاری

صدای عربستان و امارات و عراق را در اورده است

خدایا چرا ما نمیتوانیم عادی و نرمال با دنیا زندگی کنیم!!!؟؟؟
رضا
| United States of America |
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
اتفاقا امیر عبدالهیان زیباترین کار ممکن را کرد تا همه بفهمند کد خدا کیست
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
جناب آقای قاسم محبعلی حرکت دیپلوماتیک وزیرمحترم امور خانه و ایستادن ایشان در صف اول با نشستن مرحوم دکتر مصدق نخست وزیر محبوب ایرانیها بر روی صندلی نماينده انگلستان در دادگاه لاهه براي رسيدگي به دعاوي انگليس در ماجراي ملي شدن صنعت نفت (که منجر به محکوم شدن انگلستان گردید) قابل مقایسه و برخلاف نظر شما کاملا دیپلوماتیک و جایگاه اقتدار ایران رانشان می دهد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
خیلی پرتی
ناشناس
| Canada |
۰۹:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
محمد جان کلمه دیپلماتیک را من اولین باره میبینم دیپلوماتیک نوشته شده. گذشته از این، موضوع بحث در مورد عکس یادگاری است که در آن جایگاه هرشخص . پیشاپیش توسط میزبان مشخص میشه. با جلسه دادگاه فرق میکنه. سوم هم اینکه مقایسه این موضوع با نشستن مصدق در دادگاه قیاس مع الفارق است. اون یکی برای گرفتن حق و تسویه حساب بوده، این یکی دیدار برای نزدیک شدن به همدیگر در راستای حل مشکلات فیمابین و منطقه تشکیل شد. قرار نیست در هر دیداری شاخ و شونه بکشیم.
ناشناس
| Czechia |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
چطور شخص دوم امارات در جایگاه اول می ایستد!!!
برو عمو روزیتان را در همان شبکه هایی که می بینید حواله کنید
خطاب به کاندا
ناشناس
| France |
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
ایران در زمان مصدق عملا اقتدار داشت و نه صرفا از طریق ژست!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
به ۰۹۳۰

شیخ محمد بعنوان نخست وزیر و وزیر دفاع امارات و حاکم دوبی شرکت کرده بود

و در جای مناسب سران ایستاده بود

ایکاش بجای شعارپرهزینه کمی کارامدی و توان را بالا برده بودبم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
مصدق اقتدار داشت؟ پس اعتماد حکومتش به آمریکا را هم دیدیم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
دیپلوماتیک؟
بابا دیپلومات
دیپلوم داری اصلا؟
سیدمحسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
عملا امریکا با این‌کار خودش شرق ایرانکرو‌نا امن‌کرد وفشار زیادی به ایران‌وارد کرد در عمل توانوایرتنکرو نصف کرد شیطان بزرگ که میگن اینطور شییطنت میکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
چی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
اين تحليل عدم شناخت تشريفات ديپلماسى وزير امورخارجه ايران
كه نماينده مردم فهيم وبافرهنگ و اصيل ايران است
بسيار عالى بود
مانبايد به خرج خودمان مورد خنده ديگر كشورها كه روزى وشايد همين حالا
جيره خور ايران بودند بشويم
ودوره آزمون وخطا هم تمام شده
بادقت بيشترى عمل كنيد لطفا
ايران را هميشه سربلند نگاه داريم
حتى اگر جانها فدا شود
متشكريم از تيم بادقت ونكته سنج
تابناك
ياعلى
امیری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
وزیر خارجه عربستان ردیف چندم ایستاد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
ردیف پشتی کنار نماینده ترکیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
همه ادب و احترام را رعایت کردند
الا ، جناب مستطاب وزیر امور خارجه جدید ما !!!؟؟
متاسفانه باعث شرمندگی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
واقعا آقای امیرعبدالهیان کار زشتی کرد . ایشان نشان داد که واقعا یک دیپلمات نیست و آبروی ایران را برد . چشم آقای رئیسی روشن که حتی نمیتواند در انتخاب وزیر درست عمل کند . به قول معروف سالی که نکوست از بهارش پیداست !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
تبعات عذم رعایت تشریفات از سوی دیپلمات
همانطور که در متن آماده. اتفاقی. آقای عب.داللهیان را. حادث شد. باید کسانیکه ایشان را برگزیدند. از عملکرد نامبره دفاع و یا سرزنش کنند چرا که ما می خواهیم از منطقه خود برای شکست تحریم ها استفاده کنیم و رفتار این شخص کمکی به این هدف نمی کند و ایشان خارج از میدان قدم می زنند
ehsan
|
Japan
|
۰۷:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
رعایت تشریفات در مناسبات دیپلماتیک اهمیت بسیاری دارد و همه کشور‌ها باید سطوح تعریف‌شده در دنیا- شامل پادشاهان، روسای‌جمهور، نخست‌وزیرها، وزرای خارجه و سایر مقامات- را رعایت کنند. رعایت این تشریفات اولا نشان‌دهنده آشنایی با مناسبات بین‌المللی است و دوما نشانه احترام به کشور میزبان است. عدم رعایت تشریفات نیز تبعا نشانه عدم آشنایی مقام مربوطه به مناسبات است و سبب ناهنجاری می‌شود. در واقع عدم رعایت تشریفات دیپلماتیک نوعی ناهنجاری به حساب می‌آید و ناهنجاری نیز آثار منفی دارد. اگرچه تشریفات شکل است و محتوا نیست، اما رعایت آن نشان می‌دهد که کشور و هیات دیپلماتیک جایگاه خود را خوب می‌شناسد.
مثلا در مورد اخیر، اینکه وزیرخارجه ما کنار روسای‌جمهور بایستند نه شأن ویژه‌ای برای ایران دارد و نه کمکی به بهبود روابط ایران با کشور‌های منطقه می‌کند.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
با سلام.با توجه به اینکه مدل استقرار ،نوع جنایات و وحشی گری های طالبان و عبارت" امارت اسلامی افغانستان" شبیه اقدامات داعش و عبارت"دولت اسلامی عراق و شام" آنهاست،نشان دادن چراغ سبز به طالبان با اقداماتی نظیر:
حضور هیئتی از آنها در ایران،تهیه گزارشهای مثبت از حضور طالبان در افغانستان(توسط گزارشگر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران)و بیان نظراتی از جمله اینکه طالبان عوض شده و اون طالبان قبلی نیست،بسیار ناشی گرانه و خطرناک است.به ویژه اینکه میدانیم آمریکایی که از مدتها قبل به فکر خروج از افغانستان بود اما تسلیحاتی به ارزش میلیون ها دلار که یک رقم از آنها تعداد166فروند بالگرد بلک هاوک تقدیم طالبان کرد.هدف آمریکا از این اقدام چیزی جز ایجاد درگیری بین طالبان و ایران نمیتواند باشد و احتمال اینکه طالبان پس از محکم کردن جاپای خود در افغانستان به چنین تحرکاتی دست بزند بعید نیست.بنابراین به نظر بنده ، تا به این لحظه در مورد این قضیه هوشیارانه عمل نکردیم و فقط میگوییم که اقدامات طالبان را رصد میکنیم ولی شاید دیگر برای رصد دیر شده باشد.
و
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
جناب محبعلی متاسفانه رفتار اقای غبدالهیان بعنوان وزیر امورخارجه درست نبوده وایشان فکر کردند اگر ازکناروزیرامورخارجه عربستان قرارنگیرد وبرود صف اول بایستذ اقتدار ایران را رسانده است درصورتیکه این اقتدار نیست این یک بی ادبی دپیلماتیک هست همین جناح وروزنامه های زنجیره ای اصولگرایان ازاین حرکت وی اقتدار ایران را نام بردند انها یا نمیدانند ویا خودشان را به نفهمی زدند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟