مرور روزنامه‌های سه شنبه ۳۱ مرداد

حل مشکل حجاب یا معیشت؟ / مصائب فرار سرمایه از بازار مسکن / تهران-ریاض؛ دوستی در مرز احتیاط

سخنانی تندتر از پیشنهادها، حذفِ رشته سینما اتفاقی خوب یا بد؟ بریکس؛ از اتحاد اقتصادی تا اختلاف سیاسی، بازتاب سفر رئیسی به قم و دیدار با مراجع تقلید، همتـی متهم یا مدعی العموم؟ بورس، بازار سرکش مسکن را رام می‌کند؟ طرح جزیره‌ای برای بنزین! نه مافیا به بیمه کارگران ساختمانی و دوستان واقعی دولت کیانند؟ از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۱۸۸۹۷۰
|
۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۳:۲۰ 22 August 2023
|
13158 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز سه شنبه ۳۱ مرداد در حالی چاپ و منتشر شد که متلاشی شدن باند مدعی نفوذ در قوه قضاییه، تاکید مراجع تقلید بر رفع مشکلات معیشتی مردم و تلاش برای حفظ ارزش پول ملی و تقدیر از تلاش دو ساله دولت و تشریح فرآیند دو ماهه برای تکمیل مبادله بین تهـران و واشـنگتن در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 


مصائب فرار سرمایه از بازار مسکن


علیرضا محمدی کارشناس حوزه مسکن طی یادداشتی در شماره امروز جهان صنعت نوشت: بازار مسکن بر خلاف بسیاری از بازار‌های دیگر چسبندگی بالایی دارد، یعنی در دوران رکود مقاومت زیادی در برابر کاهش قیمت از خود نشان می‌دهد. معمولا در چنین بازارهایی، افرادی که نیاز مبرم و فوری به پول دارند، مثل سازندگانی که باید با پیمانکاران تسویه‌حساب کنند، مجبور می‌شوند قیمت پیشنهادی خود را از قیمت‌هایی که شنیده‌اند، کمی پایین‌تر اعلام کنند.

بازار‌های موازی تا حد زیادی تحت تاثیر اخبار قرار می‌گیرند؛ اخباری مثل آزاد شدن ارز‌های بلوکه‌شده ایران از خارج. اما بازار مسکن این‌طور نیست. این بازار زمان بیشتری لازم دارد تا تحت تاثیر اخبار قرار گیرد. تجربه نیز نشان داده در ادوار گذشته که سایر بازار‌ها شاهد روند نزولی بودند، بازار مسکن طی زمان طولانی‌تری به شرایط واکنش نشان داده بود. این رکود است که بیشتر بر بازار مسکن حاکم می‌شود تا اینکه نزول قیمت رخ بدهد. نکته حائزاهمیت در این خصوص آن است که نوسانات قیمتی در حاشیه شهر‌های بزرگ خیلی بیشتر به چشم می‌خورد. اگر بخواهیم تهران را مثال بزنیم، در اطراف این شهر، شهر‌های پرند، پردیس و هشتگرد کاهش قیمت خیلی بیشتری را تجربه کرده‌اند. آینده بازار مسکن به قیمت ارز بستگی دارد. اگر در نیمه دوم سال جاری و تا پایان سال قیمت دلار ثابت بماند یا دست‌کم در همین کانالی که اکنون در حال نوسان است، باقی بماند، همین رکود فعلی بر بازار مسکن کشور حاکم خواهد شد. اما چنانچه اتفاق خاصی رخ دهد و نرخ ارز افزایش ناگهانی پیدا کند، متاسفانه بازار مسکن نیز به تبع قیمت دلار و بسیاری بازار‌های دیگر، دچار افزایش قیمت خواهد شد.

موضوعی که در این باره باید مورد توجه قرار گیرد، انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکاست. اینکه جمهوریخواهان یا دموکرات‌ها در این انتخابات پیروز شوند، تاثیر مستقیمی روی آینده بازار مسکن کشور خواهد داشت. طبیعتا اگر جمهوریخواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برنده شوند، شرایط اقتصادی ایران سخت‌تر خواهد شد و باید منتظر افزایش نرخ ارز و نهایتا گرانی مسکن نیز باشیم، ولی اگر اتفاقات دیگری رخ دهد و دموکرات‌ها در این انتخابات پیروز شوند، همین روال کنونی را پیش‌رو خواهیم داشت. دموکرات‌ها نشان داده‌اند که به صورت قطره‌چکانی با سیاست‌های ایران مدارا می‌کنند. درست است که تزریق شش میلیارد دلار دردی از اقتصاد ایران دوا نمی‌کند، اما به هرحال این گفتاردرمانی‌ای که مقامات کشور به آن عادت کرده‌اند و انجام می‌دهند، تاکنون در حوزه مسکن، خودرو و برخی بخش‌های دیگر تاثیرگذار بوده و منجر به برقراری ثبات نسبی در این بازار‌ها شده است. البته باید توجه داشت که عمیق‌تر شدن این رکود خبر بدی برای بازار مسکن به شمار می‌رود، چراکه بر اساس تجربه، بازار مسکن باید خود را با سایر بازار‌ها تطبیق دهد و حتی از آن‌ها سبقت بگیرد؛ همان‌طور که تاکنون نیز شاهد همین رفتار بوده‌ایم؛ بنابراین این رکود هرچقدر که عمیق‌تر شود، جهش بازار مسکن در آینده نیز بیشتر خواهد بود. دقیقا مانند فنری که هر قدر بیشتر فشرده شود، اینرسی بیشتری را در خود ذخیره می‌کند و هنگام آزادسازی، واکنش شدیدتری از خود نشان خواهد داد؛ اتفاقی که به هر صورت به ضرر اقشار آسیب‌پذیر و کم‌درآمد جامعه تمام خواهد شد. دولت در کنترل قیمت مسکن هیچ نقشی نداشته و هیچ‌کدام از شعار‌هایی که داده هم عملی نشده‌اند. رکود فعلی بازار مسکن نیز دو دلیل دارد. در سال گذشته افزایش قیمت چشمگیری در بازار مسکن رخ داد. معمولا مدت زمانی لازم است تا قدرت خرید مردم به افزایش قیمت و تورم ایجادشده برسد. از سویی وقتی که قیمت دلار به صورت دستوری پایین نگه داشته شود، شاهد تاثیراتی بر بازار مسکن هستیم. در شرایط کنونی این دو دلیل را می‌توان علل حاکم شدن رکود بر بازار مسکن دانست. امیدوارم که این رکود هر چه زودتر به پایان برسد و بازار به ثبات برسد و رونق پیدا کند، چراکه مسکن یکی از پیشران‌های اقتصاد کشور است و تبعات فرار سرمایه‌ها از این بخش در کل اقتصاد کشور دیده خواهد شد.

 

حل مشکل حجاب یا معیشت؟


محمد تقی فاضل‌میبدی طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با تیتر حل مشکل حجاب یا معیشت؟ نوشت: رییس‌جمهور دیروز به دیدار تعدادی از مراجع عظام کشور رفتند و مراجع عظام هم توصیه‌هایی برای حل مشکلات مطرح کردند. اغلب صحبت‌ها هم حول و حوش مشکلات معیشتی بود. صحبت‌های روز گذشته مراجع در خصوص مشکلات معیشتی بازتاب‌های وسیعی در رسانه‌ها پیدا کرد؛ البته درباره محتوای اصلی ملاقات‌ها و حجم نارضایتی مراجع هنوز خبری منتشر نشده، اما واقع آن است که امروز مشکلات معیشتی در کشورمان به یک بحران جدی بدل شده و مردم را درگیر خود ساخته است. از کارشناسان گرفته تا نخبگان و دانشگاهیان و البته مراجع درباره آن صحبت می‌کنند. مراجع قم هم به عنوان طیفی که با مردم در ارتباط نزدیک هستند، فشار وارد شده بر مردم را حس کرده و در دیدار با دولتمردان در خصوص آن هشدار می‌دهند. باید توجه داشت تبعات مشکلات معیشتی به اندازه‌ای وسیع شده که طلبه‌های حوزه علمیه هم آن را حس می‌کنند. امروز طلبه‌ها با ۳ میلیون شهریه دریافتی خود، قادر به تامین نیاز‌های معیشتی حداقلی خود هم نیستند. آمار‌های فقر مطلق در حال افزایش مستمر است، آمار‌های خودکشی بر اساس اعلام مقامات مسوول رو به تزاید است. از سوی دیگر بسیاری از خانواده‌ها رو به سمت طلاق و جدایی آورده‌اند. ریشه بسیاری از این ناهنجاری‌های اجتماعی و خانوادگی، نارسایی‌های اقتصاد و معیشت است. دولت سیزدهم در زمان انتخابات وعده‌هایی برای حل مشکلات داده بود، از ساخت یک میلیون مسکن در هر سال، اشتغالزایی ۱.۵ میلیون نفری و نصف کردن تورم در آن زمان مطرح شدند. مراجع عظام نسبت به این واقعیت‌ها آگاه بوده و در دیدار با رییس‌جمهور در خصوص آن هشدار دادند. عجیب اینکه در برابر این همه مشکل اقتصادی، توجه دولت و مجلس معطوف موضوع حجاب است. مدت‌هاست که مراجع در خصوص این ناهنجاری‌های اقتصادی و اجتماعی هشدار می‌دهند، اما توجه لازم به آن‌ها نمی‌شود. تا زمانی که مشکلات اقتصادی در کشور حل نشود، سایر مشکلات هم ادامه خواهند داشت. مسائلی، چون گرانی مسکن، بیکاری، طلاق، اعتیاد و... در راس مشکلات مردم و مراجع قرار دارند. بنابراین مراجع در دیدار با رییس‌جمهور به حق صدای مردم را به گوش دولتمردان رسانده و با زبان ملایم و نرم از مسوولان اجرایی حل این معضلات را طلب می‌کنند.

 

تهران-ریاض؛ دوستی در مرز احتیاط 


‪‬ جلال خوش‌چهره طی یادداشتی در شماره امروز ابتکار با عنوان تهران-ریاض؛ دوستی در مرز احتیاط نوشت: تردید نباید کرد که آشتی تهران و ریاض، دستاوردی برای هردو سوی بازیگران قدرتمند منطقه خلیج فارس است. با این حال هنوز این گمان به قوت خود باقی است که آیا این آشتی را باید به مثابه چیدن میوه کال از درخت، برحسب اضطرار تفسیر کرد؟ یا ناشی از اراده‌ای مشترک برای انتخاب رویکرد تازه میان دو رقیب نزدیک به دشمنی در خدمت به دوستی و عادی شدن روابط خواند؟ هرچه هست، در حال حاضر می‌توان آن را به فال نیک گرفت و برای استمرار و دوری آن از گزند ماجراجویان داخلی و خارجی دعا کرد.


روابط دولت‌ها همواره از یک اصل متابعت می‌کند؛ این که خطرات و دشمنان مشترک میان آنها، پایه دوستی‌ها و یا آغاز آن می‌شود. اکنون تهران و ریاض با درک منظومه‌ای از تحولات که منطقه و جامعه جهانی را در برگرفته، ترجیح خود را از ادامه دشمنی و مناقشات فرساینده، بر تنش زدایی و ابراز علاقه برای شروع تازه در روابط تغییر داده‌اند. این تغییر نه به معنای دگردیسی در رویکرد اصولی آنان، بلکه بها دادن بیشتر به دیپلماسی هنجارگرا در روابطی است که اصلاح آن برای دو طرف اهمیت استراتژیک دارد. از این رو با وجود همه بدگمانی‌ها که بخش بزرگی از آن در بستری از واقعیت‌های تاریخی، ژئو پلیتیک و ایدئولوژیک معنا می‌یابد؛ اما نباید فراموش کرد که هنر دیپلماسی، همواره کوشش برای حل درگیری‌هاست و نه دستاورد کامل در این‌باره. به عبارت دیگر، هیچ‌گاه نمی‌توان همه اختلافات ریشه‌دار میان دولت‌ها را حل کرد. نمونه‌اش روابط حسنه امروز ژاپن با کشور‌های آسیای شرقی است که همچنان زخم‌های کهنه نظام استعماری و توسعه‌طلبانه ژاپن نظامی‌گرای گذشته را در دل و ذهن دارند. 


مهم این است که روشن شود تهران و ریاض آیا در این دوران شبیه به ماه عسل روابط، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و یا بلند مدت را در دستور کار خود دارند؟ هریک از موارد بالا، چشم اندازی متفاوت را پیش‌رو قرار می‌دهند. بسا از همین روست که دو طرف با احتیاط، گام‌های نزدیکی به یکدیگر را برمی‌دارند. اعتماد هنوز گوهر گمشده این نقطه عطف تازه در روابط دو کشور است. سایه سنگین گفتگو‌های امنیتی نسبت به گفتگو‌هایی که لباس منافع اقتصادی را بر تن روابط تازه پوشانده، گواهی بر مدعای اعتماد نیم بندی است که همچنان طرف‌ها به یکدیگر ابراز می‌کنند. جالب این که در همین چارچوب، منطقه خلیج فارس در پهنه خاورمیانه، همچنان با مشکلات ساختاری دست‌وپنجه نرم می‌کند. منطقه هنوز فاقد ساختار بازدارنده مبتنی بر همکاری منطقه‌ای برای امنیت آن است. در این حال اعزام هزاران تفنگدار امریکایی و ناو‌های جنگی به منطقه بر شدت وضع ناآرام آن افزوده است. همچنان اختلافات میان دولت‌های منطقه پایدار است. رقابت‌های ایدئولوژیک – هژمونیک حتی به صورت تعدیل یافته، وجود دارد. کانون مناقشه خاورمیانه؛ یعنی اسراییل یک متغیر اصلی است و احساس تهدید هریک از دولت‌ها نسبت به هم پایان نیافته است. سرانجام این‌که منطقه همچنان با دو رویکرد مناقشه‌زا دست به گریبان است: هواداران نظام سنتی حاکم بر منطقه و آنان که خواستار تجدید نظر براین نظام بوده و در این راه تلاش می‌کنند. 


واقعیت‌های جاری در منطقه و آنچه بر گونه تازه روابط تهران و ریاض قابل تفسیر و تحلیل است؛ پرهیز از تزریق بدگمانی و خوش‌بینی انتزاعی است. مرور سفر اخیر «حسین عبداللهیان» وزیر امور خارجه به ریاض و جده و گفت‌گوهایش با همتای سعودی خود «فیصل بن سلمان» و نیز «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان، دستمایه‌ای نزدیک به واقعیت در اختیار می‌گذارد. این دستمایه تفسیری – تحلیلی بیرون از این چارچوب نیست که در‌حال حاضر و به هردلیل، اکنون طرف‌ها بر سر حداقلی از اشتراک نظر، توافق کرده‌اند؛ این که در رفتارشان از چه چیزی پرهیز کنند. نه این‌که چه کاری را باید انجام دهند. این حداقل هم در نوع خود دستاوردی مهم و راهگشا برای ترمیم اوضاع در آشفتگی منطقه می‌تواند باشد. اگرچه هنوز تا دستاورد ملموس و روشن راه دراز باقی است. 


امتیاز تهران و ریاض در رویکرد هشیارنه و تازه خود، یافتن نقطه تعادل در روابط پر تنشی است که سال‌هاست منطقه را دچار خود کرده است. شناسایی نقطه تعادل از سوی دو طرف، همانا پی بردن به این واقعیت است که هیچ‌یک قادر به حذف و یا نادیده گرفتن آن دیگری در معادلات منطقه نیست. آنان دریافته‌اند که ادامه بدگمانی‌ها بستر ساز فاجعه برای همه ساکنان منطقه خواهد شد. این درس دیپلماسی است که تلفیق استراتژی «توازن قدرت» با «دیپلماسی همکاری» اگر قادر به حذف اختلاف‌ها نیست، اما می‌تواند تأثیر آن را کاهش دهد. دو پایتخت این سو و آن‌سوی خلیج فارس، سرانجام دریافته‌اند که داشتن «زور» به تنهایی کافی نیست، بلکه مهارت داشتن در سیاست لازم است؛ این هر دو، لازم و ملزوم یکدیگرند.


نگاه امیدوارانه به روابط تنش‌زدای تهران – ریاض با این خطر روبه روست که عوامل تأثیرگذار می‌توانند هرلحظه آن را دچار آسیب کنند. عواملی چون اسرائیل؛ بلاتکلیفی در اختلافات هسته‌ای ایران و غرب؛ گسترش حضور نظامی ایالات متحده در آب‌های خلیج‌فارس؛ گروه‌های فلسطینی، مناقشات و بی‌ثباتی‌های جنگی در یمن، رقابت‌ها در عراق، سوریه و تا حدودی در لبنان و سرانجام تحریم‌ها علیه ایران. آنچه روشن است، این‌که تهران و ریاض، علاوه بر نتایجی که از تنش‌زدایی در روابط دوجانبه دنبال می‌کنند، اهداف راهبردی خود را نیز در سطح منطقه و جامعه جهانی در نظر دارند. بررسی هریک از این اهداف مجالی بیشتر می‌طلبد که از حوصله این سطور بیرون است. علی ای حال، نزدیکی تهران – ریاض را به فال نیک باید گرفت و برای حفظ، استمرار، گسترش و مصون ماندن آن از گزند تند رو‌های مرکز گریز، امیدوار بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۸
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۶۹
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۴:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
مشکل حجاب یا معشیت؟
معلومه که حجاب، سالهاست توی کشور فقط مسایل حاشیه ای مهم است، تمام اصولی که برایش انفلاب کردن به کنار گداشته شده، معشیت که سهل است
پاسخ ها
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
یک سوال حاشیه ای

علم فی نفسه با ارزش است

اگر عزیزان طلبه ماهی سه میلیون تومان کمک هزینه دریافت می کنند آیا دانشجویان نیازی به حمایت مالی ندارند تا بدون دغدغه درس بخوانند ؟
سلام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
نابودی اسراییل مهمتره یاپیشرفتکشور؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
ما که رای نمی دیم
شما رای بدید تا دوزار یارانه دریافت کنید
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
سعید
نکته همینه. طوری صحبت میکنن انگار دانشجویانن ماهی 30 میلیون میگیرن و طلاب ماهی 3 تومن.
در ضمن دانشجو 100 جور هزینه داره از خوابگاه و هزینه سلف و غذا تا کتاب و حمل و نقل و ...
همه این موارد برای طلاب رایگانه یعنی هم حقوق میگیرن هم هزینه هاشون پرداخت میشه ولی به دانشجو یه کارت مترو هم نمیدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
رئیس فدراسیون آب کشور با بیان اینکه ۶۵ درصد ساکنان کشور در شرایط فقر آبی شدید زندگی می‌کنند، افزود: تا سال ۲۰۴۰ ایران سیزدهمین کشور آسیب‌پذیر از بحران آب خواهد بود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
حجاب از نون شب هم واجب تر است
ببینید چه کسانی در راس امور این مملکت هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
:به سعید
الان امکانات خواب گاهی و سرو سرویس، کتابخانه و امکانات باشگاهی که در دانشگاه های دولتی در اختیار دانش جویان قرار می گیرد تقریبا مفت در می آید ولی سعید جان فردا نروی بدون کنکور در دانشگاه غیر انتفاعی ثبت نام کنی که خرج آن جا بالاست باید کنکور درس بخوانی و رتبه خوبی کسب کنی که بتوانی در دانشگاه های دولتی خوب قبول شوی و از امکانات غذا، کتابخانه، باشگاه، خوابگاه بهره مند شوی باز کامنت نگذاری که پس بگو چرا نفرات برتر کنکور نخبه هستند، آن ها به هوش نخبه اند.
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
اگر سال 1400حداکثر 25درصد از جمعیت کشور رای دادند امسال حداکثر 7درصد رای خواهند داد پدر ملتو درآورده این رییس جمهور
habib
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
دانشجو که طلبه نیست.یک شخص بیچاره و درمانده است .طلبه چرا باید حقوق بگیرد ؟؟چرا دانشجو نگیرد ؟؟
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
پولی که هزینه علوم دینی میشود از منابعی است که طبق قانون شرع تعلق میگیرد و امکان برای مصارف علوم طبیعی ندارد معمولا ..البته من اینچوری میدونم .شاید هم اشتباه میکنم
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
کیهان، باشه بریکس به دنبال رقابت به گروه 7، حالا بگذار غوره بشود بعد
شما را که فعلا توی بریکس هم کاملا نپذیرفته اند(البته با اشاره عالیجناب پوتین، همانی که سوخو 35 را هم دبه کرد)
ناشناس
|
United States of America
|
۰۶:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
تا مشکل فحشای شخصیتی و اخلاقی انسان ها حل نشه اقتصادی درست نمیشه چون در جامعه جنبش فواحشی همه میخوان سود کنن فقط سر همدیگه رو کلاه بذارن و گلیم نداشته اشون رو از آب بکشن بیرون
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
پس اول از همه بر سراغ مدیر ارشاد گیلان و موسس کارگاه عفاف و حجاب
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
انتشار توهین را متوقف کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
از این کلمات رکیک ناراحت نشید زمانی که به بانوان اجازه تحصیل و رای داده شد بودن افرادی مانند این شخص کا کلمات و جملات شنیع تری استفاده می کردندm
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
يك نفر بلد نبود برقصه مي گفت اتاق كجه... اصلاح اوضاع اقتصادي دانش و البته عرضه مي خواهد. اين بهانه هاي دوزاري شما قديمي شده
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
اینکه فواحش مینویسه دیوانست سربسرش نزارید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
انتشار توهین را متوقف کنید
چرا ما از حقایق روسیه و چین میگیم منتشر نمی کنید
ولی خزعبلات منتشر میکنید
مجتبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
لذت میبرم از کامنت های روزانه ات
کاملا واضحه که بدجوری داری میسوزی
همینطوری با قدرت ادامه بده
habib
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
این شخص ناشناس قطعا طالبانیه از افغان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
زیاد این حرفهای آقای ابراهیم را جدی نگیرید . ایشان می فرمایند آقای وزیر نفت من به شما دستور می دهم دو سه روزه یکساله میزان کشت گندم در خلیج فارس را دوبرابر کنید تا آمریکا به ذلت بیفتد.!!!!!؟؟؟؟؟
محمود
|
Russian Federation
|
۰۶:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
شما با مردم خودتون نمی تونید دوست باشید میخواید با عربستان دوست باشید ؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
احسنت
تربتی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
با عربستان هم دوست نخواهند شد،ادای دوستی در می آورند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
بازار مسکن قلب تپنده اقتصاد هست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
آخ قلبم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
غلط نگو
ناشناس
| Germany |
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
صنعت ساختمان یک صنعت مادر هست که میتونه موتور محرک بسیاری از صنایع باشه ولی متاسفانع در اینجا همه چیز دلال‌بازی و غیر استاندارد هست.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
آشتی با عربستان بسیار کار پسندیده ای بود وکار بسیار پسندانه تر حل مشکلات با امریکا وایجاد رابطه ای متعادل با امریکاست که موجب رفع تحریم ها میشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
دولت ما فقط با افغانستان داره دوستی که چه عرض کنم تمام امکاناتی که مال هم وطنان ایرانیه را میده به افغانی ها خانه کار وغیره وملت ایران کم کم بین افغانی ها گم میشند با اون همه بچه ای که با نقشه میارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
رضا هموطن من:
مشکل آمریکاست که به طمع گاز و نفت و ثروت های خدادای منطقه چشم دیدن کشوری مستقل، خودکفا و مستقل را در خاورمیانه ندارد این جا را بگو چه باید بکنیم؟ وگرنه اگر آمریکا یکجانبه گری را کنار بگذارد و دست از منفعت طلبی مطلق بردارد بسیاری از مشکلات نه تنها قابل حل بود بلکه بوجود نمی آمد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
حل مشکل حجاب یا معیشت؟
جواب: حجاب. چون در دنیا فقط ما تخصص شو داریم. حتی کشورهای اسلامی هم در این زمینه خون به مغز شان نمی رسد
معیشت را فقط می توان حل نکرده، جمع ش کرد !!
به قول وزیر رفاه ریشه کن کرد ، مثل بیماری آبله!
منوچهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
از نظر مهم و مهمتر ، مشکل معیشتی بسیار مهم تر از مشکل حجاب است قرآن بسیار شفاف الویت امنیت اقتصادی را مطرح می کند حتی امنیت اقتصادی را قبل از امنیت جانی می داند ولی متاسفانه تصمیم سازان و تصمیم گیران به این اوامر قرآن اهمیتی نمی دهند. عقلانیت هم همین گفته را تایید می کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
تورم ۵۰۰درصد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟