مرور روزنامه‌های یکشنبه ۱۹ فروردین ماه

ضرورت اعتماد به نیرو‌های مسلح/آزمون و خطای مجدد بانک مرکزی در بازار ارز/۳ میلیارد را با کدام دلار حساب کردید؟

هشدار دو اقتصاددان برجسته، زلزله در اسراییل، اختلاس دو میلیون دلاری از مجتمع بندر امام، ماموریت سالیوان در قاهره! سدی تیمان؛ بدتر از گوانتاناموی امریکایی‌ها، رکورد جدید خروج سرمایه از بورس؛ فرار نجومی سهامداران، حمله پهپادی به جولان و حیفای اشغالی، ۵ تبعه خارجی و ۱۱ محکوم امنیتی عفو شدند و اخم ژاپنی‌ها به ستایشگر بمب اتم، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۲۳۰۶۲۱
|
۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۲ 07 April 2024
|
9733 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز یکشنبه ۱۹ فروردین ماه در حالی چاپ و منتشر شد که پیش بینی همتی از آینده خالص سازان، شریان‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی، هدف مشروع مقاومت، سایه جنگ بر خاورمیانه و مهاجران فاقد مدرک باید به کشور خودشان بازگردند، در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 

۳ میلیارد را با کدام دلار حساب کردید


فریدون حسن طی یادداشتی در شماره امروز جوان با تیتر ۳ میلیارد را با کدام دلار حساب کردید نوشت: هیچ چیزی عوض نشده؛ رسم مدیران ورزش ایران همچنان همان رسم قدیمی است. اینکه از تیم‌های قهرمان و مدال‌آور خوب استقبال کنند و حسابی در کنارشان عکس یادگاری بگیرند و در نهایت هم وعده و وعیدی بدهند و تمام. حالا حکایت بانوان هاکی روی یخ ایران است. بانوانی که فقط با دو بار حضور در مسابقات قهرمانی آسیا و اقیانوسیه ثابت کردند بانوی ایرانی از چه توانایی و استعدادی برخوردار است. بار اول نایب‌قهرمان شدند و بار دوم با جام قهرمانی و مدال طلا برگشتند. 


دیروز این بانوان ورزشکار به دیدار وزیر ورزش رفتند. اول اینکه باید از حرکت وزارت ورزش در برگزاری سریع این جلسه تشکر کرد، به هر حال باید اقدامات درست را هم دید و از آن‌ها یاد کرد، اما جدای از این مورد باید به تعریف و تمجید‌های وزیر ورزش و معاونانش از این بانوان اشاره کرد، به تعریف‌های خشک و خالی که در نهایت به یک وعده رسید. دیروز کیومرث هاشمی تا جایی که توانست از بانوان تمجید کرد، از صرف کردن درست فعل «می‌توانیم» بچه‌ها گفت و گفت و گفت تا رسید به دادن وعده. رسید به اینکه در پاسخ به درخواست سرمربی تیم هاکی روی یخ بانوان بگوید وزارت ورزش با کلی دبدبه و کبکبه قرار است ۳ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات به این رشته کمک کند. ۳‌میلیارد تومان برای خرید تجهیزات رشته‌ای که همه خوب می‌دانیم تجهیزات گرانی دارد. ۳ میلیارد برای رشته‌ای که ظرف دو سال، دو عنوان ارزشمند قاره‌ای را کسب کرده است، آن وقت در همین ورزش برای یک برد تیم ملی فوتبال بیش از این‌ها سرکیسه شل و حتی چمدان دلار فرستاده می‌شود. 


راستی جناب هاشمی این وعده ۳ میلیارد تومانی محقق نشده را با دلار چند تومانی حساب کرده‌اید؟ اگر با چرتکه تعریف و تمجید‌هایی که خودتان کردید و رسانه‌ای هم شده هم حساب و کتاب می‌کردید ارزش این دو موفقیت خیلی بیشتر از این حرف‌ها می‌شد، تازه آن هم در شرایطی که نرخ ارز از روزی که بانوان ایران‌زمین افتخار‌آفرینی کردند روز به روز بالاتر می‌رود. تازه تمام این‌ها در شرایطی است که این وعده محقق شود و در بروکراسی اداری و این و اتاق و آن اتاق شدن اینقدر کم نشود که چیزی دست ورزشکار را نگیرد. 


حالا متوجه شدید که چرا گفتیم چیزی عوض نشده؛ جلسه‌ای برگزار شد، آن هم خشک و خالی، عکس یادگاری هم گرفته شد و البته وعده و وعید هم داده شد که حداقل از این یکی اصلاً خاطرات خوبی نداریم و بعید به نظر می‌رسد که از این به بعد هم داشته باشیم. یک نایب‌قهرمانی و یک قهرمانی توسط بانوان هاکی روی یخ در آسیا و اقیانوسیه شد ۳ میلیارد تومان، آن هم در روز‌هایی که همه خوب می‌دانیم دشمنان قسم‌خورده این نظام چگونه با تمام توان سعی دارند که وانمود کنند بانوان ایران وضعیت مناسبی ندارند. اما این تودهنی محکم به دشمنان و نمایش توانمندی بانوان ایران فقط ۳ میلیارد تومان می‌ارزید، چون برای کت و شلوارپوش‌های ورزش ایران چیزی جز فوتبال و برد‌های مقطعی آن ارزشمند نیست. آن‌ها قهرمانان سایر رشته‌ها را فقط برای عکس یادگاری می‌خواهند و بس، اتفاقی که دیروز هم افتاد و متأسفانه دائماً در حال تکرار شدن است.

آزمون و خطای مجدد بانک مرکزی در بازار ارز


 مهدی حسن زاده طی یادداشتی در شماره امروز خراسان نوشت: این روز‌ها که قیمت دلار در بازار آزاد و کانال‌های تلگرامی به بالای ۶۵ هزار تومان رسیده، بار دیگر پرسش‌های اساسی درباره وضعیت نرخ ارز، عوامل موثر بر رشد آن و الزامات سیاست گذاری در این حوزه مطرح شده است. نگاهی به وضعیت بازار ارز از سال ۹۷ و همزمان با خروج ترامپ از برجام نشان می‌دهد که از سال ۹۷ تاکنون تقریبا بدون توقف، بازار ارز با نااطمینانی مواجه است. منظور از نااطمینانی، افق افزایش نرخ ارز است. در حقیقت افزایش نرخ ارز (که قطعا بیش از مقدار سیاست گذاری شده و بیش از آن چه که مطابق با ظرفیت اقتصاد ایران است، تبعات تورمی داشته است) با افق نامشخص نرخ ارز همراه شده است و هم فعالان اقتصادی و هم مردم چشم انداز روشنی درباره وضعیت نرخ ارز در ماه‌های آتی ندارند.


فارغ از این مسئله نگاهی به دلایل رشد نرخ ارز و نحوه قیمت گذاری نرخ ارز در مدل چند نرخی کنونی برای پاسخ به سوالات این روز‌های بازار ارز راه گشاست. مطالعات مختلف و مقایسه آمار‌ها نشان می‌دهد که در بلندمدت رشد نرخ ارز متاثر از فاصله تورم داخلی و خارجی است. در این میان ۵ سال متوالی تورم بالای ۴۰ درصد در اقتصاد ایران، خود محرک اصلی رشد نرخ ارز است. مسئله زمانی بغرنج‌تر می‌شود که خود افزایش نرخ ارز به دلیل افزایش هزینه‌های تولید و افزایش نیاز اقتصاد به منابع مالی موجب رشد نقدینگی و تورم نیز می‌شود لذا مهار نرخ ارز در کنار افزایش گریز ناپذیر آن تا سطح تورم موجود، نیاز به سیاست گذاری بلندمدت در مدیریت بازار ارز دارد.


از سوی دیگر اگرچه شوک‌های سال ۹۷ با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها و شوک سال ۹۹ با شیوع کرونا و افت شدید قیمت نفت هر دو اثر واقعی بر درآمد‌های ارزی کشور داشت و شوک قیمت ارز را رقم زد، اما در حال حاضر با صادرات روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت به قیمت حدود ۸۰ دلار در دو سال اخیر، وضعیت درآمد‌های نفتی چندان بد نیست و شوکی از این ناحیه نیز به اقتصاد وارد نشده است.


به نظر می‌رسد عامل کلیدی در این میان تعدد نرخ‌های ارز و نوع مدیریت ارزی بانک مرکزی است که پس از گذر از جهش ارزی ۱۴۰۱ و آرامش نسبی بازار ارز در ۱۴۰۲ اکنون در ۱۴۰۳ با اثر روانی تشدید چالش‌های سیاسی منطقه‌ای دارد اثر خود را بر بازار ارز نشان می‌دهد. ما در حال حاضر با ۷ نرخ ارز متفاوت از ۴۲۰۰ برای برخی اقلام پزشکی خاص تا ۶۵ هزار تومان در کف بازار ارز رو به رو هستیم. در این میان با اقلام اصلی یعنی ارز نفتی دولتی به نرخ ۲۸۵۰۰ برای کالا‌های اساسی، ارز ۴۰ هزار تومان برای صادرکنندگان بزرگ و شبه دولتی از جمله پتروشیمی ها، ارز ۴۳ هزار تومانی برای سایر صادرکنندگان و ارز ۶۵ هزار تومان بازار آزاد که نیاز مازاد متقاضیان ارز مسافرتی است و سایر تقاضا‌های ارزی از جمله تقاضای دلالی و نگهداری به صورت دارایی مواجه هستیم. تا زمانی که این تعدد نرخ با این فاصله فراوان را شاهدیم با بازنگشتن ارز صادراتی، افت صادرات غیرنفتی، تقاضای بالا برای واردات اقلام دارای نرخ ارز ترجیحی و هجوم تقاضای سفته بازی به بازار مواجهیم.


این واقعیت در دوره‌های قبلی جهش نرخ ارز نیز دیده شده، اما ظاهرا قرار است آزموده را باز هم بیازماییم و بازار ارز را با فهرستی طولانی از نرخ‌های متعدد و فرصت‌های رانت جویی مدیریت کنیم. نتیجه چنین مدیریتی چنین افزایش نرخ ارزی نیز هست. افزایشی که ممکن است این روز‌ها در پشت نقاب تحولات سیاسی منطقه دیده شود، ولی ریشه آن در سیاست‌های غلط و مواجهه نادرست بانک مرکزی با بازار ارز و نرخ گذاری‌های عجیب و رنگارنگ آن نهفته است و تا زمانی که بانک مرکزی نسبت به اصلاح رویه غلط یک سال و سه ماهه خود و سیاست نادرست تثبیت و تکرار سیاست ارز ۴۲۰۰ در ارز ۲۸۵۰۰ اقدام نکند، گل قیمت‌ها در بازار ارز فعال خواهد بود و زلزله‌های قیمتی، این بازار را به لرزه در خواهد آورد.

 

ضرورت اعتماد به نیرو‌های مسلح


سیدمحمد بحرینیان طی یادداشتی در شماره امروز رسالت با عنوان ضرورت اعتماد به نیرو‌های مسلح نوشت: یک. شهادت سردار زاهدی و همرزمانش حین عملیات مستشاری در دمشق، عواطف مردم ایران را جریحه دار کرد. در ماه‌های گذشته نیز نیرو‌های مسلح ما در درگیری مستقیم یا غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی، شهدایی تقدیم کرده اند که کمابیش همه ما از آن‌ها مطلعیم. طبیعی است که ناراحت باشیم و پیگیرانه منتظر پاسخ سخت به این جنایات باشیم.


دو. چند سال پیش، زمانی که ترامپ بر مسند ریاست جمهوری آمریکا تکیه زده بود، یک پهپاد آمریکایی به حریم جنوبی کشور نزدیک شد و پدافند هوایی ما آن را سرنگون کرد. ترامپ در واکنش به این اقدام قاطع نیرو‌های مسلح ما، ابتدا تهدید کرد، اما پس از رد و بدل پیام ها. موضعش کاملا تغییر کرد. قضیه آن بود که همان زمان، یک هواپیمای سرنشین دار آمریکایی در نزدیکی گلوبال هاوک پرواز می‌کرد و ترامپ بابت عدم سرنگونی هواپیمای سرنشین دار از ایران تشکر کرد!


سه. هدف از این یادآوری و مقایسه آن با بند اول این است: برخی چنین القا می‌کنند که نیرو‌های مسلح ما به دلایلی نمی‌خواهند یا شاید نمی‌توانند تقاص خون شهدای اخیر را از دشمن صهیونیستی بگیرند! حتی محمود عباس هم در پاسخ به پیام حسین امیرعبداللهیان در ایکس (توییتر سابق) که از انتقام سخن گفته بود نوشته: «شما هیچ کاری نمی‌کنید.»


چهار. حال به جزئیات مقایسه برگردیم: اولا اگر بنا به جنگ طلب بودن و سبک سر بودن است که در این زمینه هیچ کس همچون ترامپ نبود. ثانیا نیروی مسلح ما امروز از پنج سال پیش قوی‌تر شده، ثالثا ارتش صهیونیستی نسبت به ۵ سال قبل به شدت تضعیف و تحقیر شده و رابعا درگیری آن روز مستقیم با آمریکا بود، حال آن که درگیری امروز با رژیمی است که تلاش می‌کند آمریکا را پشت سر خود داشته باشد.


پنج. نیرو‌های مسلح ما، همین امروز از جنوب شرق ایران تا شمال غرب سوریه شهید می‌دهند و این یعنی هراسی از چیزی ندارند. تدبیر آن‌ها نیز بار‌ها اثبات شده است. همین امروز، اگر از مردم ایران نسبت به حوزه‌های مختلف نظرسنجی شود، اگر حوزه‌های اقتصادی در رتبه‌های آخر بایستد، بی شک حوزه نظامی در رتبه‌های اول می‌ایستد و این حاصل مقاومت مدبرانه و ترکیب دانش و ایمان در سپاه و ارتش و فراجا است.


شش. اگر از مسیری که نیرو‌های مسلح ما تا به اینجا آمده اند راضی هستیم، در ادامه راه هم به آن‌ها اعتماد کنیم. گفتن و نوشتنی که باعث شود رزمنده دست به ماشه، اندوهگین شود خطاست. اتخاذ موضعی سیاسی که جبهه نظامی را تضعیف کند نابخشودنی است. ضمن آن که ما هم یقین داریم فرماندهان و رزمندگان ما در اوج شجاعتند و به وقت ضرورت، پنجه در پنجه آمریکا هم انداخته اند، هم قبول داریم که نیرو‌های مسلح ما عاقل، حکیم و باتدبیرند و با راهبرد مقاومت موثر و فعال، نه اجازه تعدی می‌دهند و نه کشور را به چالش جدی می‌کشانند. باید انتقام گرفت و نحوه انتقام، بر عهده فرزندان مومن ملت ایران در نیرو‌های مسلح است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۵
ممل آمریکایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
درصد بالای مردم ایران همین نظر رو دارن . تند روی نه تنها چیزی رو حل نمیکنه بلکه مردم رو دچار چالش میکنه و من به شخصه من نیروی نظامی کشورم اعتماد دارم . امیدوارم این مسئله به نفع کشور تموم بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
با افراطیها مخالفم هر کجا باشند
اسدالله شیواری
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
اگر تحلیل های روزنامه کیهان رفیق شریعتمداری را بخوانید
متوجه می‌شوید
که ما چه پدری از اسرائیل در آوردیم!!!؟؟ و نابودی شان عنقریب رسما اعلام می‌شود!!!!؟؟
___________
متاسفانه اینگونه تحلیل هاست که همیشه باعث ادامه اشتباهات راهبردی ما شده و می‌شوند
ماهان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
یک عمر نشستیم مرگ بر کفتار گفتیم.
حال که وقت عمل است سر در گریبانیم
REZA1
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
امروز دلالها توی بورس قیمت فلز مس رو ترکوندند . افزایش به حدی بود که شرکتها چاره ای جز تعطیلی یا تعدیل نیرو ندارند . همه دنیا دولتها نقش نظارتی خودشون رو عالی انجام میدن طوری که افزایش قیمتها با عث آسیب به تولید نشه ولی توی ایران دولت فقط تماشاگر شده و هیچ نظارتی توی حرکت دلالها انجام نمیده . نمونه این حرکت سال گذشته سران قوا جلسه گذاشتن برای افزایش 25 درصدی اجاره مسکن که کسی هم توجهی نکرد بدلیل اینکه کسی نظارت نمیکنه بر عملکرد هیچ سازمانی.
ناشناس
|
Romania
|
۰۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
هر دفعه که دم از انتقام سخت می زنید ما فقیرتر میشیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
و کاری هم نمی کنید
عاشق ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
و تن و بدن مان میلرزد
چون می‌دانیم که همیه ترکش های این انتقام سخت به کشور و مردم خودمان برخورد کرده و مایه افزایش فقر و فلاکت بیشتر خودمان شده و می‌گردد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
بیچاره شدیم ازاین نوسانات نرخ ارزودلار.اگردولت نمی تونه کشوررااداره کنه استعفا بده بره تا سکان اداره کشوردست افراد ی بیفته که اینکاره هستند.باشعارزدگی وتوهم ونوشابه برای همدیگربازکردن وتعریف وتمجید کردن ازیکدیگر وارائه آمارهای دروغ وفرارازواقعیت های جامعه وکف بازارکه نمیشه کشوررااداره کرد.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
روزنامه جوان و رسالت از چیزی میتویسند که درد مردم نیستش. درد مردم دلار و قیمت اجناسی هستش که پرواز داره میکنه و دولت اصلا به فکر مردم نیست و فقط فرافکنی میکنه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
دولت و مجلس یکدست شده و خالص سازی شده از تندروهای جبهه پایداری ها باعث شدند

تا ما صعف ها و ناتوانی های دولت روحانی را بعنوان نتیجه ناشکری های خودمان بدانیم
و بفهمیم که سال به سال رئیسی ، دریغ از پارسال روحانی
ناشناس
|
France
|
۰۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
اتفاقا برعکس نحوه انتقام به عهده سیاسیون است
پاسخ ها
امید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
سیاسیون به فکر اقتصاد خودشون هستند و نظامیون واقعی
بخاطر تدبیر سیاسیون پشت سر هم دارند شهید میشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
«ضرورت اعتماد به نیرو‌های مسلح»

فهمیدیم، داداش. اصلاً نه خانی آمده، نه خانی رفته.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
خوشبختانه در میان این همه ابهام، تیتر اصلی روزنامه کیهان نحوه انتقام ما را کاملاً مشخص کرد. انتقام از اسرائیل به «قوه قضائیه و نهادهای نظارتی» موکول شد.
رضا
|
Canada
|
۰۶:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
آقا قیمت ثابت ارز و تورم ۲ درصدی میخواهی نسخه اش این است:
دلار تک نرخی در نرخ بازار،پرداخت هر نوع یارانه قیمتی بلاخص در مورد انرژی و گندم ممنوع،افزایش دستمزد سالانه و سود سپرده بانکی بالای ۲ درصد ممنوع ؟نیروهای مازاد دولت با پرداخت مقرری بیکاری تعدیل موقت شوند و شمار زیادی از نیروهای مانده دور کار شوند تا حجم دولت کوچک شود،سن بازنشستگی ۶۳ سال بشود و بازنشستگی زودتر مگر در باره معلولین ممنوع این کارها را بکنید بعد ۳ تا ۵ سال تورم ۲ درصد و رشد نقدینگی ۵ درصد می شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
به نظر من این رقم تورم در ایران تعمدی و آگاهانه ایجاد می شود و منطبق با واقعیت های اقتصادی نیست، راه حل شما می تواند بخشی از تورم را کاهش دهد اما تنها وقتی جواب می دهد که نیت و اراده ای برای کاهش تورم باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
این راهکارها را باید در شرایط غیر تحریمی انجام داد
بهنام
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
شما خارج نشين ها براي مردم ايران چكر كرده ايد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
همه اینا قبول به شرطی که دولت هم قول بده تورم سالیانه صفر بشه و هر فروشنده یا تولید کننده ای که قیمت افزایش بده تحت هر شرایطی نابود بشه
میتونی این شرط رو اجرا کنی بسم الله!
ناشناس
| France |
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
اینکه نشد . همه ی کارها افتاد گردن مردم که . مرسی از راهنماییت پس منابع کشور هم بدید به خودمان . خودمان حلش میکنیم و تا ۸۰ سالگی هم کار میکنیم
صدای ملت که شنیده نمی شود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
با سلام واحترام
شاید این پیشنهاد در نگاه اول از نظر تندروها صجج به نظر نرسد ولی به نفع منافع ملی است:

"بهترین پاسخ به اسرائیل ،توافق با آمریکا و.رفع تحریم ها وایجاد ثبات در اقتصادکشور است"
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
دقیقا
امروز بهتر از هر زمان دیگری میدانیم که وقتی اقتصاد مریض و شکننده داشته باشیم در زمینه نظامی هم راه از پیش نمیبریم.
علت پاسخ ندادن ما به اسرائیل ترس از ضربه محکم تر هست که ضرر و زیانش در شرایط اقتصادی امروز قابل جبران نیست
ناشناس
|
Germany
|
۰۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
سپاه باید اتقام سخت از اسراییل بگیرد و تو دهنی به امریکا انگلیس فرانسه ایتالیا و لوکزامبورگ بزند .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
باشه دیگه امری ندارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
روزنامه رسالت هم بجمع آنهایی پیوست که برای حمله به اسراییل دو بار فکر کرده !!!!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟