مرور روزنامه‌های دوشنبه سیزدهم خردادماه؛

چرا اقلیت اصلاح طلبان در ده سال گذشته ادعای تقلب نداشتند؟ / در برابر مواضع ضد و نقیض آمریکا مقابل ایران چه باید کرد؟ /منظور امام خمینی (ره) از جمهوریت چه بود؟/سرازیری قیمت‌ها در بازار خودرو

جنگ روانی آمریکا در سوییس، پگاه آهنگرانی در شورای نگهبان چه می‌کرد؟ فاجعه مدیریتی در فینال جام حذفی، فروش آنتن به پزشکان سطح دو، جزئیات تشکیل جبهه جدید اصلاح طلبان، واکاوى رمز موفقیت والیبال ایران در جیانگمن، سه شرط معافیت مالیاتی موجران، تأیید میانجیگری میان ایران و آمریکا و پیشنهاد مطهری برای دعوت از کروبی، موسوی و احمدی نژاد در دادگاه خاتمی، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۹۰۳۱۳۶
|
۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۳:۳۰ 03 June 2019
|
17832 بازدید
|

جنگ روانی آمریکا در سوییس، پگاه آهنگرانی در شورای نگهبان چه می‌کرد؟ فاجعه مدیریتی در فینال جام حذفی، فروش آنتن به پزشکان سطح دو، جزئیات تشکیل جبهه جدید اصلاح طلبان، واکاوى رمز موفقیت والیبال ایران در جیانگمن، سه شرط معافیت مالیاتی موجران، تأیید میانجیگری میان ایران و آمریکا و پیشنهاد مطهری برای دعوت از کروبی، موسوی و احمدی نژاد در دادگاه خاتمی، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز دوشنبه سیزدهم خردادماه در حالی در آخرین روز کاری خود قبل از تعطیلات نیمه خردادماه چاپ و منتشر شدند که تغییر استراتژیک یا تاکتیکی آمریکا در قبال ایران و اظهارات جدید وزیر امور خارجه این کشور درباره آمادگی مذاکره بدون پیش شرط با ایران در کنار موضوعاتی همچون دادگاه محمدرضا خاتمی درباره ادعای تقلب ۸ میلیونی در انتخابات ۸۸ و صدا و سیما زیر ذره بین بهارستان در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.
روزنامه‌های امروز همچنین ویژه نوشته‌هایی را نیز به مناسبت سی ام سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) درباره اندیشه‌های سیاسی، فقهی امام و سیره رهبری ایشان در سرمقاله‌ها و یادداشت‌های خود منتشر کرده اند.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

چرا اقلیت اصلاح طلبان در ده سال گذشته ادعای تقلب نداشتند؟
عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان در سرمقاله امروز این روزنامه با عنوان محکمه تقلب درباره دادگاه اخیر محمدرضا خاتمی نوشت: قبل از اینکه وارد طرح تقلب و دادگاه خاتمی شوم، لازم می‌دانم مقدمه‌ای را بیان کنم که برای اصلاح‌طلبان به عنوان یک جریان سیاسی می‌تواند سودمند باشد. دیروز در بالای صفحه یک روزنامه سازندگی این عبارت از صادق خرازی نقش بسته بود که «خردمندان اصلاحات نیرو‌های مسئله‌دار اصلاح‌طلب را حذف کنند.» نگارنده نیز که ذره‌ای تعلق جناحی در خود حس نمی‌کنم بار‌ها می‌پرسم چرا ۲۰، ۱۰ نفر اینقدر برای جریان اصلاحات هزینه می‌سازند؟ چرا چهره جریان را چنان مخدوش کرده‌اند که نمی‌دانیم اصلاحات یک جریان اعتراضی است یا سیاسی؟ یک جریان روشنفکری است یا سیاست‌ورز؟ یک جریان اپوزیسیون همتراز نهضت آزادی است یا درون نظام؟ 

چرا اقلیت اصلاح طلبان در ۱۰ سال گذشته ادعای تقلب نداشتند؟ / در برابر مواضع ضد و نقیض آمریکا مقابل ایران چه باید کرد؟ /منظور امام خمینی (ره) از جمهوریت چه بود؟/سرازیری قیمت‌ها در بازار خودرو
اما درباره مدعای تقلب اصلاح طلبان (همان اقلیت) طوری با دادگاه خاتمی مواجه شدند که گویی ۱۰ سال است اسناد را مهر و موم کرده‌اند و از نشر آن حیا می‌کنند و اکنون همه ادعای خود را پشت عدم نشر رسانه‌ای دادگاه آورده‌اند که القای حقانیت کنند. دادگاه که هیچ، چرا در ۱۰ سال گذشته چنین ادعایی را نداشتید؟ چرا اسناد را به حسین باستانی در بی‌بی‌سی ندادید تا آن گزارش آبکی را چند ماه پیش در تأیید سخنان محمدرضا خاتمی منتشر نکند؟


منطق طرح تقلب را چندین بار نوشته و کتاب آن را نیز منتشر نموده‌ام، اما یک بار دیگر به آن می‌پردازم.
- سؤال اول این است که مگر تقلب از فردای نتیجه انتخابات (۲۳ خرداد ۱۳۸۸) طرح شده است که بگوییم اشتباه می‌کنند یا دچار سوء‌ظن شده‌اند و باید آنان را توجیه کرد؟ تقلب از زمستان ۱۳۸۷ طراحی شد و رهبری در عید نوروز در مشهد اعتراض کردند، اما وقعی نهاده نشد، سپس آن را به شعار «اگه تقلب بشه ایران قیامت میشه/ اگه تقلب نشه، موسوی برنده میشه» تبدیل کردند. آیا متقلب به شما اطلاع داده بود که قرار است چند ماه بعد تقلب میلیونی نماید؟
پس طرح تقلب امری پیشینی است نه پسینی و نامیدن «اسم رمز تقلب» برای آن از سوی محمدعلی ابطحی را صادقانه می‌دانیم.
- جناب خاتمی اسامی تعدادی از شخصیت‌های اصولگرا و سپاهی ناهمسو با احمدی‌نژاد را به قاضی می‌دهد که این‌ها را بخواهید و از آنان سؤال کنید. تناقض اول اینجاست که بعد از دادگاه دوم خاتمی مصاحبه تحلیلی فرمانده وقت سپاه را به‌عنوان سند تقلب به فضای مجازی آوردند و از سوی دیگر اسم برخی فرماندهان سپاه را به عنوان مدعیان و معترضان به تقلب به قاضی معرفی می‌کند. چرا پیشنهاد فراخوان هم‌جناحی‌های خود را نمی‌دهد که با صراحت در عیان و نهان بر عدم تقلب اصرار کرده‌اند؟ مگر تاج‌زاده نگفت از همه استان‌ها غیر از اردبیل گزارش گرفتم ما انتخابات را باخته بودیم؟ صفایی فراهانی نگفت تقلب نشده؟ کواکبیان اذعان بر عدم تقلب نکرد؟ سعید حجاریان نگفت تقلب نشده بود، اما تدلیس (توزیع سیب زمینی و...) صورت گرفته بود؟ بزرگان اصلاحات در پستو و در نامه‌های غیرعلنی به آن اذعان نکردند؟

در برابر مواضع ضد و نقیض آمریکا مقابل ایران چه باید کرد؟
ژوبین صفاری در سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان آنچه برای مقابله با دیوانه خردمند لازم است درباره مواضع جدید و متناقض مقامات آمریکایی درباره مذاکره با ایران نوشت: چند‌پارگی سیاست ترامپ در قبال ایران، روز گذشته با اظهار نظر پمپئو مبنی بر مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران بار دیگر نمایان شد. این اعوجاج در سیاست خارجی دولت ترامپ بر خلاف تصور، دارای استراتژی ویژه‌ای است که البته پیش از آن «هنری کسینجر» بر پایه نظریه «هرمان کان» تحت عنوان خرمندی بی‌خردی آن را تبیین کرده بود. با این حال عقب‌نشینی این روز‌های دولت ترامپ و کوتاه آمدن از شروط ۱۲‌گانه برای مذاکره با ایران، احتمالاً چشم‌انداز روشنی برای ورود به عصر تازه‌ای از دیپلماسی و مذاکره ترسیم نخواهد کرد. چرا که تجربه بدعهدی در برجام و مذاکرات با کره‌شمالی نشان داد که راهبرد دولت فعلی آمریکا نه ایجاد صلح واقعی و نه حتی یک جنگ تمام عیار است. بلکه آنچه ترامپ در آستانه پایان دولت خود به آن احتیاج دارد یک نمایش برای باقی ماندن مجدد در کاخ سفید است. با این همه نمی‌توان اثرات فشار‌های آمریکا طی دو سال گذشته بر اقتصاد داخلی ایران را در این رهگذر نادیده گرفت. هرچند رسانه‌های خارجی مانند «فایننشال تایمز» فشار‌های خارجی ترامپ را علی‌رغم تورم بی‌سابقه در ایران، بی‌اثر تحلیل می‌کنند، اما باید بپذیریم که اقتصاد کشور به دلایل متعدد، در برابر تکانه‌های خارجی آسیب‌پذیر است. با این همه همان‌گونه که مسئولان ارشد کشور مذاکره در شرایط فعلی را به نفع منافع ملی نمی‌دانند، به نظر می‌رسد برای انسجام بیشتر در داخل نیازمند تغییرات اساسی در راهبرد‌های سیاست داخلی هستیم.
چرا اقلیت اصلاح طلبان در ۱۰ سال گذشته ادعای تقلب نداشتند؟ / در برابر مواضع ضد و نقیض آمریکا مقابل ایران چه باید کرد؟ /منظور امام خمینی (ره) از جمهوریت چه بود؟/سرازیری قیمت‌ها در بازار خودرو
بدون تردید فشار اقتصادی در کشور به طور تقریبی اکثریت جامعه را نشانه گرفته است. بخشی از این فشار را می‌توان با تغییر در ساختار‌های اقتصادی و بخش دیگری از آن را با اعتماد‌سازی حاکمیتی کاهش داد. به بیان دیگر کاهش میزان فساد و رابطه‌سالاری در نظام مدیریتی کشور تنها با بیشتر کردن آزادی‌های اجتماعی و باز گذاشتن دست رسانه‌ها برای افشای آن است که این مهم باید با حمایت مستقیم نهاد‌های تصمیم ساز همراه باشد. آنچه در شرایط فعلی می‌تواند اتحاد ملی را از شعار و سخنرانی به واقعیت مبدل کند، برخورداری همه افکار و اندیشه‌ها از مزایای زیستی و شهروندی است که باید بستر یکسانی برای ظهور آن پدید آید. روایت‌های غیر‌رسمی و شبهه‌افکن در افکار عمومی تنها به واسطه محدودیت رسانه‌های رسمی در پرداختن به مسائل و مشکلات است که این موضوع به طور قطع سد راه اصلاحات اساسی در عرصه اقتصادی نیز هست. گشایش مرز‌های دایره خودی‌ها و غیرخودی‌ها و حرکت به سوی مشارکت حداکثری مردم در تصمیم‌سازی‌ها می‌تواند ایران را بیش از پیش در بین کشور‌های دیکتاتور‌زده منطقه جلو بیندازد که این خود در کمرنگ‌تر شدن بهانه‌جویی‌های جنگ‌طلبان خارجی مبنی بر نبود آزادی در کشور، نقش موثری خواهد داشت.

در این بین، اما نقش رسانه‌ها در ایجاد این فضا و اعتمادسازی بیشتر قطعا اثرگذار خواهد بود. پوست‌اندازی اقتصادی کشور زمانی میسر خواهد شد که رسانه‌ها بتوانند به راحتی در‌خصوص عملکرد‌های ضعیف هر مسئول و نهادی بدون هیچ پروایی نقد و تحقیق تخصصی کنند. در این شرایط است که کاسبان تنش‌های اقتصادی نیز در مواجهه با افکار عمومی قدرت عرض اندام نخواهند داشت. بدون تردید دیوانه بازی‌های عاقلانه رئیس جمهوری فعلی آمریکا زمانی می‌تواند در سپهر اقتصادی و اجتماعی کشور اثرگذار باشد که انسجام داخلی زیر سایه سیاست‌های سختگیرانه رنگ باخته باشد.

منظور امام خمینی (ره) از جمهوریت چه بود؟
حجت‏ الاسلام سیدهادی خامنه‎ای دبیرکل مجمع نیرو‌های خط امام طی یادداشتی که به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در روزنامه ایران منتشر شده نوشت: امام خمینی (ره)، اسلامی جامع و کامل را مدنظر داشت و بیان می‌کرد، اسلام یعنی عدالت، یعنی هر کسی به حق شایسته خود دسترسی داشته باشد. آزادی هم جزئی از عدالت است، در واقع آزادی تحت عنوان عدالت تعریف شدنی است؛ بنابراین اگر عدالت را گفتیم و نام آزادی را نیاوردیم بدین معنا نیست که آزادی نیست، آزادی یکی از حقوق مسلم انسان‌هاست که وقتی حق انسان‏‌ها را به آن‌ها دهید، عملاً عدالت را اجرا کردید. ممکن است کسی سؤال کند که منظور امام از جمهوریت چه بود، این سؤال از خود امام شد و ایشان در پاریس به این سؤال جواب دادند، وقتی از ایشان پرسیدند: جمهوری که شما می‌گویید چه نوع جمهوری است؟ ایشان گفتند: همین جمهوری که در دنیا هست، منتها با محتوای اسلامی. از همان دوره اول انتخابات، زنان در مجلس خبرگان، قانون اساسی و مجلس شورای اسلامی حضور داشتند و زنان درست مانند مردان با حقوق کاملاً مساوی شناخته شدند، اما اینکه ظرفیت جامعه به گونه‌ای بود که تعداد بانوانی که برای انتخاب شدن آمادگی داشتند در همان حد بود، بحث دیگری است.
چرا اقلیت اصلاح طلبان در ۱۰ سال گذشته ادعای تقلب نداشتند؟ / در برابر مواضع ضد و نقیض آمریکا مقابل ایران چه باید کرد؟ /منظور امام خمینی (ره) از جمهوریت چه بود؟/سرازیری قیمت‌ها در بازار خودرو
در جامعه‌ای که قوانین برای عدالت و تحکیم عدالت و آزادی می‌آید، اگر اخلاق نباشد، طبعاً دروغ، بی صداقتی، حسادت، بدبینی، اتهام زنی به دیگران، غیبت کردن، ظلم و ستم، سوء استفاده و دزدی و سرقت مال دیگران و پایمال کردن حقوق دیگران در انسان قوت می‎گیرد و همان قوانینی که برای اجرای عدالت و آزادی وضع شده، به میل عده‎ای ناصالح تفسیر می‎شود لذا اگر بهترین قانون‏‌ها را هم در اختیار افراد ناسالم بگذارید براحتی می‎توانند قانون را دور بزنند که شاهد بودیم بسیاری از موارد این قوانین توسط این افراد دور زده شد.

سرازیری قیمت‌ها در بازار خودرو
خراسان در گزارشی با عنوان سرازیری قیمت‌ها در بازار خودرو ضمن اعلام این خبر که ۱۰۰ هزار خودرو به زودی روانه بازار می‌شود نوشت: آخرین خبر‌ها از بازار خودرو، از تداوم کاهش قیمت خودرو در بازار حکایت دارد. در این حال دستیار ویژه وزارت صمت با اعلام تکمیل خودرو‌های دارای کسری قطعات خودروسازان پیش بینی کرد به زودی ۱۰۰ هزار خودروی جدید روانه بازار و کاهش قیمت‌ها تسریع شود. به گزارش خبرگزاری فارس، روند کاهشی قیمت خودرو در بازار که در پی برخورد دستگاه قضا با برخی سایت‌های فروش خودرو و جلوگیری از قیمت‌سازی در فضای مجازی آغاز شده است، پس از مطرح شدن بحث بازگشت قیمت‌گذاری خودرو به شورای رقابت نیز همچنان ادامه دارد. به طوری که سایپا ۱۳۱ از حدود ۵۸ میلیون در اوج قیمت هم اینک تا ۴۷ میلیون تومان کاهش پیدا کرده است. همچنین سایپا ۱۱۱ از ۶۲ به ۵۳ میلیون تومان، ساینا از ۷۱ تا ۶۱.۵ میلیون، تیبا صندوق دار از ۶۰ به ۵۳، تیبا ۲ از ۶۸ به ۶۱.۵، ساندرو استپ وی از ۲۴۰ به ۲۱۰، تندر ۹۰ از ۱۶۰ به ۱۳۰، تندر ۹۰ پلاس اتومات از ۲۲۰ به ۱۸۷ رسیده است.

چرا اقلیت اصلاح طلبان در ۱۰ سال گذشته ادعای تقلب نداشتند؟ / در برابر مواضع ضد و نقیض آمریکا مقابل ایران چه باید کرد؟ /منظور امام خمینی (ره) از جمهوریت چه بود؟/سرازیری قیمت‌ها در بازار خودرو
با این حال، دیروز خبر‌های جدیدی در خصوص عرضه خودرو‌های جدید به بازار مطرح شد. به گزارش تسنیم، نجفی دستیار ویژه وزارت صحت، از تکمیل ۱۰۰ هزار خودروی دارای کسری قطعات در ایران خودرو و سایپا و عرضه آن‌ها به زودی به بازار خودرو خبر داد. این خبر می‌تواند نوید بخش کاهش هر چه بیشتر حباب قیمت خودرو در بازار باشد. در این حال، سعید مؤتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان اتومبیل نیز پیش‌بینی کرد در صورت افزایش عرضه خودرو از سوی خودروسازان، قیمت‌ها در بازار حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افت داشته باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
پراید کیلویی چند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
خریداری؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
واما ماجرای گرانی خودرو.سیم کارت دوره خاتمی یادتان می آید مخابرات سیم کارت را 500 هزار می فروخت و خودش در بازار آزاد آن را یک ونیم میلیون می خرید. حالا خودتان قضاوت کنید
ناشناس
|
United States of America
|
۰۶:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
تاج زاده گفت تقلب نشده ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
تقلب شد یا نشد فرقی نداره . مهم اینست که اصلاحطلبان همه چیز را باختند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
قيمت ال 90 تاپايان سال 1396 سي و نه ميليون بده الان شده 160 ميليون يعني 4.1 برابر شده بعد 10 مليلون مياد پائين ميگم قيمت امده پائين
بنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
راستی این روزنامه جوان (متعلق به اکثریت!) تیراژ اش چقدر است؟
خدا پدر و مادر کاغذ سوبسیدی را بیامرزد.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
سانگ یانگ های تیوولی قرار بود مونتاژ شوند و ماشین های فروخته شده به مردم در دو سال قبل تحویل شوند . چرا هنوز انجام نشده است.؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
خودروهنوز ارزان نشده این قیمتها هنوز بالاست پرایدحداکثر25 بایدبشود.پژو405بایدحداکثر35بشودتابشه گفت خودروارزان شده.
Y
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
سلام. این قیمتها که ذکر کردید اصلا وجود نداشته که حالا افت کنه، بطور مثال ساندرو استپ وی تا به حال 240 تومان خرید و فروش نشده....بهترین ماشین روز هم با همین ریال ایران به 100 تومان نمی ارزه.... چرندیات تحویل مردم میدین. کدام ادم هست خودرو که تا دیروز 50 تومان بوده (اونم تو بازار) را امروز 240 تومان بخره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
مگر امریکا علیه مردم ایران اعلان جنگ کرده ؟ آمریکا علیه مسئولین این کشور اعلان جنگ اقتصادی کرده
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟