مرور روزنامه‌های پنجشنبه هجدهم دی

واکنش حسین شریعتمداری به اظهارات روحانی درباره آمریکا/آرایش نامناسب جامعه و بحران آلودگی هوا/درد مردم را نشنیدید آقای روحانی

پیام روحانی به بایدن، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد فرار مالیاتی در کشور، روایت اختلافات هاشمی و مصباح، دزدی کره جنوبی از جیب ایرانیان، خروج جهانی از رکود در سال ۲۰۲۱، آیت الله هاشمی از اتهام اشرافی‌گری تا صبوری برابر منتقدان، پیروزی دموکرات‌ها در سنا و آخرین تلاش‌های ترامپ، انفجار تورم، در پی یک سیاست غلط! و سایه دلار بر بودجه ۱۴۰۰ از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده اند.
کد خبر: ۱۰۲۶۳۹۰
|
۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۴:۴۳ 07 January 2021
|
31195 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز پنجشنبه هجدهم دی ماه در حالی چاپ و منتشر شد که اظهارات روز گذشته رئیس جمهور روحانی درباره چگونگی حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی و تاکید او بر محاکمه مسببین سرنگونی هواپیمای اوکراینی در کنار پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات کنگره و تیتر یادداشت‌هایی درباره آیت الله هاشمی رفسنجانی در چهارمین سالگرد درگذشت او در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛


آرایش نامناسب جامعه و بحران آلودگی هوا

حمزه نوذری استادیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی در سرمقاله امروز روزنامه شرق با عنوان آرایش نامناسب جامعه و بحران آلودگی هوا نوشت: جامعه ایران از آرایش نامناسب بین جامعه مدنی، دولت و اقتصاد (بازار و صنعت) رنج می‌برد. تفاوت در توسعه‌یافتگی و توسعه‌نیافتگی کشور‌ها به آرایش مناسب بین این سه عرصه برمی‌گردد. به‌طوری‌که در کشور‌های پیشرفته مدام آرایش و تعامل بین سه عرصه بازبینی و بازنگری می‌شود تا با شرایط و مقتضیات جدید همسو شود و در این تعامل برای مسائل چاره‌اندیشی می‌شود، اما در کشورمان ازهم‌گسیختگی ارتباط و تعامل بین جامعه مدنی، دولت، اقتصاد و صنعت را می‌توان در مسئله آلودگی این روز‌های هوا به خوبی دید. صنعت علیه جامعه و دولت درمانده و به ظاهر تعطیلی تنها راه‌حل به نظر می‌رسد. چندروزی است آلودگی هوای شهر‌های پرجمعیت عرصه را بر همه تنگ کرده است. در زمانه تاخت‌وتاز ویروس کرونا، بی‌کاری، تورم و شدت‌یافتن آسیب‌های اجتماعی، هوای ناسالم قوز بالای قوز شده است. بدتر از آلودگی هوا و بحران‌ها امروزی، بن‌بست در راه‌حل‌ها بیش از همه جامعه را نا‌امید کرده است. مسئولین محیط زیست معتقدند علت بحران آلودگی هوا در تولید و مصرف بیش از حد مازوت در پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌هاست. مازوت بیش از همیشه تولید شده و امکان صادرشدن آن وجود ندارد و انبار‌ها پر شده است؛ پس سعی شده است از آن به‌عنوان سوخت نیروگاه‌ها استفاده شود که علت اصلی تشدید آلودگی هوای این روزهاست. راه‌حل در نظارت بر پالایشگاه و نیروگاه‌ها برای کاهش مصرف آن به عنوان سوخت است.

واکنش حسین شریعتمداری به اظهارات روحانی درباره آمریکا/آرایش نامناسب جامعه و بحران آلودگی هوا/درد مردم را نشنیدید آقای روحانی
وزیران نفت و نیرو معتقدند ظرفیت گاز طبیعی کشور پاسخ‌گوی مصرف نیست. مصرف خانگی زیاد شده و مصرف گاز در کشور بهینه نیست. خانوار‌ها فرهنگ درست مصرف‌کردن نیاموخته‌اند و این مساله ریشه تاریخی دارد که به ارزانی سوخت برمی‌گردد. راه‌حل این گروه در تغییر سبک زندگی افراد جامعه است. باید بیشتر لباس بپوشند و دمای هوای محل سکونت خود را حد بهینه نگه دارند. هماهنگی نهادی و سازمانی هم بیش از همه در تشدید مسائل خود را نشان می‌دهد. در فصل سرما که امکان وارونگی هوا زیاد است یک سازمان بدون توجه به پیش‌بینی بحران آلودگی هوا، موتورسیکلت‌های دودزا را در حد وسیع ترخیص کرده است. تلقی این است که انبار‌ها پر از موتورسیکلت‌های کاربراتوری است و چاره‌ای جز ترخیص نیست.

ایران‌خودرو و سایپا هم که این انگیزه و توان افزایش کیفیت خودرو‌ها را ندارند. کیفیت بنزین نیز همیشه مطرح بوده است. مساله نگران‌کننده این است که تفکر بلندمدت و اندیشیدن به مسائل قبل از اینکه تبدیل به بحران شود رخت بربسته است. مدیریت و ساماندهی جامعه خلاصه شده به اینکه تا ببینیم چی می‌شود. گویا مدیرت کلان نیز به روزمره اندیشیدن مبتلا شده است. در چنین وضعیتی توسعه و پیشرفت پیشکش، بحران ایجاد نکنیم. مساله اصلی در سوخت مازوت نیست؛ مساله اصلی بحران‌ها و چالش‌های دائمی در جامعه ایران به عدم ارتباط و تعامل مناسب بین جامعه مدنی، دولت و اقتصاد (بازار و صنعت) برمی‌گردد. تا زمانی که آرایش مناسب بین این سه عرصه شکل نگیرد وضعیت همین است؛ صنعت ضد جامعه عمل می‌کند و دولت درمانده از ارائه راه‌حل.

درد مردم را نشنیدید آقای روحانی


«جهان‌صنعت» طی یادداشتی با عنوان درد مردم را نشنیدید آقای روحانی نوشت: «ما برای عده‌ای از مردم که گرفتار هستند بسته‌هایی درست کرده‌ایم که به دست آن‌ها برسانیم و به عده‌ای آدم سپرده‌ایم که به دست آن‌ها برسانند. حالا اگر یک نفر از این‌ها هم آمد و این بسته را نرساند و دزدی کرد آیا باید بگوییم کل این بسته و کمک ایراد داشته است؟ حالا بله یک عده آدم‌هایی بودند که ارز ۴۲۰۰ تومان را گرفته‌اند و جنس را نیاورده‌اند که باید این‌ها را طبق هر چه قانون می‌گوید، محاکمه کنیم. هر کس که تخلف کرده، با او برخورد کنید، اما اینکه یک تعداد محدودی تخلف کرده‌اند مبنا نمی‌شود که بگوییم کار نادرست است. کار کاملا درست بوده و بر مبنای یک کار درستی آن را انجام داده‌ایم. البته در یک سال گذشته تعدادی از کالا‌های ۴۲۰۰ تومانی را به تدریج خارج کردیم و گفتیم به این‌ها ارز نیمایی اختصاص داده‌ایم مثل چای، برنج، شکر، لاستیک و موارد متعدد که یکی‌یکی و به تناسب آرام‌آرام در حدی که جامعه بتواند تحمل کند و قابل قبول باشد، این کار را انجام دادیم. جوری با آرامش عمل کردیم که بعضی‌ها متوجه نشده‌اند و اصلا نفهمیده‌اند که این کار انجام شده است.»

واکنش حسین شریعتمداری به اظهارات روحانی درباره آمریکا/آرایش نامناسب جامعه و بحران آلودگی هوا/درد مردم را نشنیدید آقای روحانی
آنچه خواندید، دفاعیه حسن روحانی رییس‌جمهور ایران از تخصیص میلیارد‌ها دلار ترجیحی به قیمت ۴۲۰۰ تومان برای واردات کالا‌های اساسی است که در ۴۲ ماه گذشته از سوی دولت به وارد‌کنندگان اختصاص داده شده است. درباره این سخنان روحانی چند نکته را یادآور می‌شویم؛
یکم: آقای رییس‌جمهور جوری حرف می‌زنند که مخالفان تخصیص دلار ارزان و پول بیت‌المال فقط مخالفان سیاسی وی هستند و این جور حرف زدن البته مهارت می‌خواهد. این در حالی است که اکثر فعالان اقتصادی و اقتصاددانان با تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی در حالی که قیمت آن در بازار در این سال‌ها به طور میانگین چهار برابر این عدد بوده است، مخالف این تخصیص بوده‌اند. رییس دولت انگار نمی‌داند این کاری که به دستور شخص ایشان انجام شده، به نابرابری‌ها در کشور دامن زد و فساد را سیستماتیک کرد و صفی از رانت‌خواران را پدیدار کرد و آن‌ها اکنون با این ثروت بادآورده به شهروندان پوزخند می‌زنند.


دوم: کاش یک نفر در دولت پیدا شده بود و گزارش‌های پرشمار تهیه‌شده از سوی پژوهشگاه‌های دولتی را درباره بی‌اثر بودن تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی بر قیمت کالا‌ها را به ایشان می‌داد. البته وی و یارانش از یک اصطلاح و عبارت عجیب استفاده کرده و مدام می‌گویند: ببینید اگر دلار ۴۲۰۰ تومانی نمی‌دادیم چه می‌شد.» در حالی که راه‌حل‌های بسیار کارآمد‌تری برای استفاده از میلیارد‌ها دلار بر باد رفته وجود داشت. این حرف‌ها بیشتر بر زخم شهروندان نمک می‌پاشد.


سوم: آقای رییس‌جمهور محترم می‌گویند تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی به برخی از کالا‌ها را جوری قطع کردیم که بعضی‌ها متوجه نشده‌اند. البته ایشان توضیح نداده‌اند این بعضی‌ها کیستند؟ اما اگر منظور شهروندان ایرانی است که باید گفت این شهروندان بسیار هم خوب فهمیده‌اند سیاست‌های اقتصادی اعمال‌شده از سوی دولت‌های شما به ویژه در این سه سال تازه‌سپری‌شده چگونه قدرت خرید شهرنشینان را به سال ۱۳۸۰ و روستانشینان را به سال ۱۳۶۸ برگردانده است. سیاست‌های اقتصادی دولت که البته با تحریم‌ها همسو بوده‌اند، صدای شهروندان را چنان ضعیف کرده است که دولت و جنابعالی نشنیده‌اید. درد و رنجی که شهروندان از تورم‌های ۳۰ درصدی و رشد‌های منفی به جان خود ریخته‌اند را متاسفانه نشنیده‌اید آقای رییس‌جمهور.


چهارم- درد بزرگ این است که منتقدان تندرو دولت شما ناکارآمد‌تر از شما هستند و شانس با شما یار است که هر اعتراض کارشناسانه متاسفانه از سوی همین گروه‌های منتقد تندرو مصادره می‌شود و به همین دلیل است شمار کسانی که سکوت کرده‌اند و سکوت خواهند کرد، بیشتر شده و بیشتر نیز خواهد شد.


واکنش حسین شریعتمداری به اظهارات روحانی درباره آمریکا

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان در سرمقاله امروز این روزنامه با عنوان آقای روحانی! توبه گرگ مرگ است نوشت: تمثیل دیروز آقای روحانی در جلسه یاد شده و نتیجه‌ای که از مقایسه آن با جنایات آمریکا گرفته‌اند (قیاس مع‌الفارق) با عرض پوزش به‌اندازه‌ای ابتدایی و دم‌دستی است که حتی کسانی که از علم حقوق چیزی سر درنمی‌آورند نیز به آسانی از بی‌پایه و اساس بودن آن باخبرند! از این روی نمی‌توان باور کرد که ایشان به عنوان یک شخصیت حقوق‌آموخته، از بی‌اساس بودن قیاس خود بی‌خبر بوده باشند! بنابراین، سؤال این است که چه اصرار عجیبی دارند آمریکا را از جنایات بی‌شماری که مرتکب شده و می‌شود تبرئه کنند؟!


اظهارات دیروز آقای روحانی و تلاش ایشان برای تبرئه آمریکا از جنایات فراوانی که مرتکب شده و می‌شود، اگرچه در همه حال ناپسند و بیرون از دایره حق و حقیقت‌جویی است، ولی سخن ایشان مخصوصاً بعد از شهادت سردار سلیمانی و شهید ابو‌مهدی و خیزش ده‌ها میلیونی مردم علیه آمریکا، بسیار تاسف‌آور و سخیف‌تر است و نمک پاشیدن بر جراحت قلب‌های داغدار صد‌ها میلیون آزاده مسلمان و غیرمسلمان در سراسر دنیاست که هنوز هم بعد از گذشت یک سال از شهادت آن عزیزان، در غم از دست دادن آن‌ها چشمانشان اشکبار و دلهایشان داغدار است و باید از جناب روحانی پرسید مگر ترامپ با صراحت اعلام نکرد که دستور ترور شهید سلیمانی را شخصاً صادر کرده است؟! و مگر بایدن که جنابعالی حضور او در ریاست جمهوری آمریکا را به فال نیک! گرفته‌اید بعد از شهادت سردار دلها، رسماً اعلام نکرد که ترور ژنرال سلیمانی اجرای عدالت بود؟! و مگر با همان دهان کثیف خود نگفت که هیچ‌کس در آمریکا از کشته شدن او متأثر نیست؟!

واکنش حسین شریعتمداری به اظهارات روحانی درباره آمریکا/آرایش نامناسب جامعه و بحران آلودگی هوا/درد مردم را نشنیدید آقای روحانی
جناب آقای روحانی، اظهارات دیروز جنابعالی با خواسته صد‌ها میلیون انسان آزاده و حق‌طلب ایرانی و غیر‌ایرانی نه فقط همخوانی ندارد که در نقطه مقابل آن است. سخن برخاسته از ژرفای دل مردم چه در ایران اسلامی و چه در سایر ملت‌ها، دقیقاً همان است که دیروز سردار قاآنی فرمانده شجاع و پاکباخته نیروی قدس، با حضور بر مزار شهید سلیمانی بر زبان آورده و گفت:
«به حول و قوه الهی شاگردان مکتب شهید سلیمانی اول استخوان آمریکایی را خُرد و بعد، از منطقه آن‌ها را خارج می‌کنند. به دشمن می‌گوییم «شکست شما و انتقام از آمریکا شروع شده است»، شما درون خانه‌های خودتان هم دیگر آرامش ندارید و بعید نیست درون خانه از شما انتقام بگیریم».


آقای روحانی! فراموش نفرمائید که توبه گرگ مرگ است.
- و بالاخره، درباره اظهارات دیروز آقای روحانی گفتنی‌های فراوان دیگری نیز هست که می‌گذاریم و می‌گذریم، ولی از آن میان، نکته‌ای را نمی‌توان نادیده گرفت و آن، اینکه چرا افراد حاضر در جلسه مورد اشاره، در مقابل سخنان ایشان ساکت بوده‌اند؟! و دست‌کم اینکه چرا درباره حفظ حرمت خون به ناحق ریخته شهدای بزرگوارمان به آقای رئیس‌جمهور تذکر نداده‌اند؟!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴۱
ناشناس
|
Canada
|
۰۵:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
بحران آلودگی هوا ... بحران قیمت مرغ... بحران قیمت تخم مرغ... بحران قیمت شوینده ها... بحران کرونا... بحران... خدایا خودت به فریاد برس
پاسخ ها
پونه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
اين بحرانهاي كه شما گفتيد توي كاناداس ؟! تشريف بياريد ايران اونجا خدا به فريادتان نميرسد .
ناشناس
| Canada |
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
یعنی متوجه نمیشی از وی پی ان استفاده میکنیم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
کسی صدای خورد شدن استخوان های مردم زیر بار این همه فشار و گرونی رو حس نمی کنه آیا؟
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
متاسفانه مدیران و مسئولین مشکلات مردم و مردم را اصلا نمی فهمند که بخواهند آنها را حل کنند نه اینکه نمی شنوند نمیتوانند این مشکلات را بفهمند چون به قول معروف سیر از گشنه خبر نداره....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
میشنوند ولی اهمیت نمیدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
عاغازاده ها گرانی را نفهمیدن مردم زیر گرانی له میشوند و شده اند....
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
دو تانکته خیلی مهم است یکی اینکه امریکای جنایتکار حالا کجاست که ضربات را از دست فرزندان ایران و انقلاب دریافت کند به یاری و توان خدای قدرتمند ودانا وتوانا، دوم هنوز ماهیت لیبرالها و سولفرایز انها برای مردم باقی مانده و این عقبه ی استکبار لگد نهایی خود را خواهد زد تازه این اول کار است،
پاسخ ها
جواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
عزیزم از خواب بیدار شو ، مدرست دیر شد
ناشناس
| Canada |
۰۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
علیرضای عزیز
آیا مسایل داخل ایران خیلی برات مهم نیست که اینهمه نگران امریکا و لیبرالها هستی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
اقای شریعتمداری اگه به حرفهای خودتون اعتقاد دارید اونو تو عمل نشون بدید و فیش حقوقی خودتون منتشر کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
چه ربطی داره
جواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
این بنده خداها که از بیت المال چیزی برداشت نمی کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
آقایی که هیچ مسئولیت شاخصی نداری ولی همه کاره هستی.
چگونه تو چند نفر را میبینی و تحریمی که شاگردان تو باعث و ادامه دهنده آن هستند را نمی بینی.
آن تحریمها که به گفته شما اثری بر ما ندارد،کمر مردم را خرد کرده خواهش بروید و تفکراتتان را در کشورهای دوست خودتان پیاده کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
خط فكري و وابستگي شريعتي به كجاست ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
درسته روحانی یک ساله که در قرنطینه است از ترس کرونا
درسته از اعتراضات سال 96 و به دلیل افت شدید محبوبیت از تهران تکان نخورده
و درسته که به هیچ شعار انتخاباتی اش عمل نکرد

ولی یکی این شریعتمداری رو از برق بکشه
و به گوشش این حرف و فرو کنه که امریکا هیچ گاه دشمن مردم ایران نبوده و نیست

مردم ایران صلح طلب ترین مردم جهان هستند
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
اگه آمریکا دشمن نیست، پس این همه تحریم را مریخی ها به ایران تحمیل کردند؟!! چقدر شماها رو دارید و آمریکا را بزک میکنید!!!.عجبا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
هر روز پرچم آمریکا را می سوزانیم و لگد می کنیم و فریاد مرگ بر آمریکا سر می دهیم و هر مسئول خرد و درشت روزانه چند بار آمریکا را تهدید می کنند،شما اگر آمریکا باشید چه حسی پیدا می کنید و آیا با چنین مردمانی تعامل مثبت و قابل اعتماد خواهید کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
روحانی : زندگی مردم سخت شد ولی برای کالا صف نبستند !!!!!!!!
خدایابه جلال وعظمت خودت قسم زودتر سال ۱۴۰۰ رابرسان
پاسخ ها
تیزبین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
آدم ساده آیا فکرمی کنی درسال1400 با رفتن روحانی وآمدن شخص دیگر؛ به فرض حتی ازاصولگرایان؛ اوضاع اقتصادی به سامان می شود؟ زهی خیال باطل!!! با این اقتصاد ورشکسته وتحریم های همه جانبه هرکس دیگری هم بیاید اوضاع بهترکه نشود حتی به روزهای بدتری هم خواهیم رسید. تنها راه نجات کشور آشتی با دنیا است. فقط همین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
زياد دل نگران نباش 1400 هم خواهد رسيد و مديريت اصولگرايان با پوست و استخوان احساس خواهيد كرد
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
آقایون و خانومای ذلت طلب و غرب گدا..قیمت اجناس آخرین سال احمدی نژاد رو با روحانی مقایسه کنید که بفهمید اصولگراها چطورند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
چه فایده؟!؟ تا زمانی که مردم بصیرت و عقل انتخاب کردن نداشته باشند، آش همین آش و کاسه همین کاسه ست!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
دیروز بورس حدود۴۰ هزارواحد دیگر(نزدیک ۳ درصد) فروریخت ودراستانه سقوط به کانال یک میلیون ودویست هزارواحد قرارگرفت
امروز به تیترهای جراید دقت کنید حتی بکی از انها هم کوچکترین اشاره ای به این اتفاق مهم نکردند
جالب اینست که روزنامه تخصصی اقتصادی وبشدت حامی بورس که درمواقع رشد بورس تیترهای حماسی میزند تیتر اول امروز خود را به « دومینوی شکست ترامپ» اختصاص داده !!!!
این نمونه بارز نقض بیطرفی و عدم رعایت عدالت درانعکاس اخباراست
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟