پنجمین «سی دقیقه» با تابناک

فیلم: با «پرواز»ی سهمگین به قدرت وجدان پی ببرید

«پرواز» اگرچه در رقابت برای جوایز سینمایی نتوانسته آنچنان موفق ظاهر شود اما بی شک در سبک مورد اشاره، یکی از بهترین و ماندگارترین آثار است و مخاطبان نیز به این اثر 138 دقیقه ای روی خوش نشان داده اند و اگرچه فیلم داستانی ناامیدکننده را در بر دارد اما این یاس باعث نمی شود که در دقیقه 30 یا 50 این فیلم از تماشای این اثر پشیمان شوید.
کد خبر: ۳۱۰۲۶۴
|
۰۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۰ 24 March 2013
|
46021 بازدید
|
اعتیاد به الکل به عنوان یکی از قدیمی ترین عارضه های بشری مطرح بود و در بسیاری از کشورهای جهان از جمله آمریکا نیز گستردگی عجیبی دارد و در این خصوص تاکنون آثار سینمایی فراوانی ساخته شده اما تازه ترین اثر به نمایش درآمده در این باره، با نگاهی متفاوت به اعتیاد الکلی پرداخته و وجدان یک خلبان الکلی را در معرض آزمونی دشوار قرار داده است.

به گزارش «تابناک»، رابرت زمه کیس برنده اسکار بهترین کارگردانی برای «فارست گامپ»، در آخرین ساخته اش که جزو شانس های اسکار 2013 محسوب می شد، بر روی یک سوژه تکراری دست گذاشت که شاید شمار فیلم های ساخته شده درباره آن در تاریخ سینمای آمریکا عددی سه رقمی را پیش روی مخاطب قرار دهد اما این کارگردان حرفه ای از منظری تازه و با روایتی متفاوت به این ماجرا پرداخته و موفق شد با این نگاه مخاطب خود را داشته باشد و نظر بسیاری از منتقدان مشکل پسند را نیز جلب کند.

داستان فیلم درباره خلبانی به نام وایپ ویتاکر با بازی خیره کننده دنزل واشینگن است که درگیر مصرف شدید مواد مخدر و مشروبات الکی است و پس از مصرف موادمخدر و مشروب در یک پرواز با سانحه ای مواجه می شود که در نهایت 4 مسافر و خدمه در این سقوط هواپیما از مجموع 102 مسافر حاضر کشته می شوند. اگرچه هواپیما به واسطه نقص فنی سقوط کرده و خلبان نیز با نجات این تعداد مسافر یک عمل قهرمانانه انجام داده اما در آزمایش هایی که از وی گرفته می شود، مصرف الکل و مواد مخدر ثابت می شود.



با این حال کیفیت آزمایش های صورت پذیرفته به واسطه غیراستاندارد بودن نمونه گیری، این نتایج را بی اعتبار می سازد. ماجرا اما زمانی حساس می شود که خلبان در حین پرواز نیز دو شیشه مشروب مصرف کرده و در بخش خدمه تنها پنج پرسنل به این مشروبات می توانسته اند دسترسی داشته باشند و در نهایت امکان دسترسی به دو نفر محدود می شود که یکی از آنها خلبان و دیگری از پرسنل هواپیما است. خلبان در آزمون بزرگی قرار می گیرد که یک زن همکارش به جای او تاوان بدهد یا مسئولیت کارش را بپذیرد و در عوض دریافت نشان شجاعت، به زندان برود.

این بزنگاه شاد برای بسیاری از ما در موقعیت های دیگری در طول عمرمان پیش بیاید و آن گاه است که شرافت و وجدان می توانند قدرت شان را در وجود هر شخصی به نمایش بگذارند یا با پای گذاشتن بر این مشخصه ها، منافع فردی را در اولویت قرار داد. فیلم به لحاظ پردازش و کارگردانی ارزش های خاص خود را دارد و کارگردان اوج و فرد زندگی کاراکتر اصلی فیلم را به خوبی روایت کرده و به خوبی در سکانس های پایانی با قراردادن دنزل واشینگتن در یک آسانسور رو به پایان که به سمت دادگاه می رود، سراشیبی پیش رویش را در نظرگاه تماشاچی به تصور درآورده است.

این فیلم با داستان های فرعی تلاش کرده ابعاد زندگی این خلبان را به خوبی به تصویر بکشد و شخصیت پردازی به قدر کفایت درباره کاراکترهای محوری فیلم قابل توجه است. به واقع زمه کیس که طی 12 سال گذشته وقت خود را اختصاص به ساخت انیمیشن های بلند کرده بود و در این مدت آثار قابل توجهی از جمله  قطار سریع السیر قطبی/ The Polar Express» و «بیوولف/ Beowulf» را روانه سینما کرده بود، با این اثر بلند نشان داد همچنان توان ساخت یک ملودرام قوی خارج از فریم های گرافیکی را دارد.



«پرواز» اگرچه در رقابت برای جوایز سینمایی نتوانسته آنچنان موفق ظاهر شود اما بی شک در سبک مورد اشاره، یکی از بهترین و ماندگارترین آثار است و مخاطبان نیز به این اثر 138 دقیقه ای روی خوش نشان داده اند و اگرچه فیلم داستانی ناامیدکننده را در بر دارد اما این یاس باعث نمی شود که در دقیقه 30 یا 50 این فیلم از تماشای این اثر پشیمان شوید.

نگارنده با دعوت به تماشای کمتر از 30 دقیقه از این فیلم، پرسش مطروحه در فیلم های پیشین را مجدداً پیش رویتان قرار می دهد که آیا در شرایطی که اصولاً کپی رایت در مفهوم کلی اش در ایران رعایت نمی شود و فیلم های دوبله شده در کشور حق کپی رایتشان خریده نمی شود و قریب به اتفاق کتب ترجمه و چاپ شده در کشور نیز بدون خرید حق کپی رایت پروسه طبع را طی می کنند، آیا نقد فیلم های روز و همچنین پخش حداکثر 30 دقیقه (مگر در موارد استثنایی) از فیلم های روز و همچنین فیلم های شاخص کلاسیک دنیا در «تابناک» موافقید؟

«تابناک» تا انتهای تعطیلات نوروز، هر روز یک فیلم شاخص را تقدیم تان خواهد کرد و پس از آن، در صورت جلب نظر شما عزیزان در جمع بندی نظرات، هر هفته یک فیلم این گونه عرضه خواهد شد.


دانلود بخش نخست

دانلود بخش دوم
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۳۶
پسر پارسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
خب نه میشه گفت موافقم نه میشه گفت مخالف
آخه مطالبی که در 30 دقیقه میزارین فقط دو تا چیزه
شرح فیلم و اینکه مورد ویژه فیلم(الکل یا رولت روسی) یعنی چی
حالت نقد رو چندان قوی نمیشه مشاهده کرد
خوش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
به نظر من اگر صاحبان آثار، به طور قانونی بتوانند از انتشار اثرشان شکایت کنند، نفس کار اشتباه است. ملاک ما نباید این باشد که دیگران چقدر این مسئله را رعایت می کنند.
فارغ از این موضوع کار قشنگی است که انجام میدهید، مخصوصا اگر با تحلیلهای بیشتری همراه باشد.
ناشناس
|
United Kingdom
|
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
man ba in sohbate copy right shoma movafegham choon in kar zarbe namizane ke yek fard ke mikhaste asl in film ra kharidari konad pashiman shavad baleke shayad ragheb ham shavad ke asl in kar ro bebinad...
mamnoon be khatere zahamatetan
حسین rg3750
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
فیلم بسیار جالبی هست.
وجوانی که هیچ وقت نمیتونی بهش دروغ بگی برای همیشه
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
سلیقه شما هم که خیلی ذاقارت شده تابی
hadi
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
فيلم زيبا و خوب و اموزنده از جنبه هاي انساني و اجتماعي. درك و قبول اشتباه و قبول هزينه ان بدون قرباني كردن ديگري و فرار از عقوبت خطا خود.
داروساز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
با نظر تابناك موافقم. نقض كپي رايت نيست گذاشتن سي دقيقه از يك فيلم بلند.
از تابناك ميخوام قانون كپي رايت رو در اين زمينه تو سايتش بذاره كه ببينيم اصولا نقض كپي رايت ميكنه يا نه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
خیلی جالب بود
اون صحنه ای که خلبان قبل از سقوط، هواپیما را سر و ته می کنه جالب توجه بود... خیلی از ماها اگر در چنین دو راهی گیر کنیم، به راحتی دروغ می گیم و نکته قابل ستایش این فیلم، "راستگویی" بود آن هم در شرایطی بسیار دشوار.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
من این فیلم رو قبلا کامل دیدم، دو تا مورد تو نقد اشتباه بود یکی 6 مسافر و خدمه (4 مسافر و 2 خدمه) و دیگری اینکه همکار خانم ایشون که می تونست کل ماجرا رو گردنش بندازه در این سانجه کشته شده بود و زیبایی فیلم اینجا بود که کسی که کل عمرش رو دروغ گفته بود و با دروغ هاش به بقیه صدمه زد بود می تونست فقط ب گفتن یه دروغی که به هیچ موجود زنده ای صدمه نمی زد خودش رو از زندان نجات بده.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
سلام
موافقم.
به امید روزی که مالکیت معنوی آثار در ایران هم جدی گرفته شود.
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
یکی ازفیلمهای خوبی بودکه دیدم.تو این فیلم فهمیدم که چقدرسخته آدمی بتونه الکل رو ترک کنه ودر ضمن وجدان کافی برای دروغ پردازی نداشته باشه و بعد ازاندکی تقلا بالاخره بگه که ماجرا ازچه قراربوده.نمونه عینی این فیلم رو میشه تو ماجرای"لانس آرمسترانگ" دید.مقاومت و بعد تسلیم.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟