به گزارش «تابناک»؛ روزنامههای امروز شنبه دهم اسفند ماه در حالی چاپ و منتشر شدند که آغاز هفته سخت به نقل از وزیر بهداشت و احتمال بالا رفتن شیب نمودار مبتلایان به کرونا در هفته جاری ایران در کنار تیترهای دعوت کننده به همدلی و هشیار بودن در مقابل ویروس کرونا و نیز کمپینهای در خانه میمانیم در صفحات نخست بیشتر روزنامههای امروز برجسته شده است.
گزارش هایی از بیمارستانهایی که مبتلایان به کرونا را در خود جای داده و تلاش شبانه روزی پزشکان و پرستاران در خط مقدم مقابله با کرونا همراه با تصاویری از کادر درمانی بیمارستانها نیز در روزنامههای امروز مورد توجه قرار گرفته است.
جدال پوتین و اردوغان بر سر ادلب سوریه و بالا گرفتن تنش بین دو کشور در کنار موضوعایت همچون تحلیل آمارهای ارائه شده کرونایی توسط وزارت بهداشت، از دیگر موضوعاتی است که در صفحات داخلی روزنامههای امروز محل بحث و گزارش شده اند.
در ادامه تعدادی از یادداشتها و سرمقالههای منتشره در روزنامههای امروز را مرور میکنیم؛
علی شکوری راد طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه اعتماد با عنوان موارد آماری در مورد کرونا نوشت: در مورد کرونا چندین آمار وجود دارد و یا میتواند وجود داشته باشد ولی نوعا جابهجا مطرح و موجب اضطراب و سردرگمی میشود. تعداد واقعی مبتلایان به کرونا: این آمار وجود ندارد. برای اینکه این آمار به دست بیاید باید از همه افراد جامعه تست گرفته شود که این کار شدنی نیست. حدس و گمان در این مورد بر اساس سایر آمارها وجود دارد. (در یک گمانه علمی در خارج از کشور این تعداد ۱۸۰۰۰ نفر اعلام شده است. این فقط گمانه است و نه آمار.) تعداد کسانیکه با بروز علائم به مراکز اعلام شده مراجعه کردهاند: این آمار وجود دارد ولی اعلام نشده است.
تعداد کسانیکه با نشانههای بیماری کرونا در مراکز بیمارستانی اعلام شده بستری شدهاند: این آمار وجود دارد ولی اعلام نشده است.
تعداد کسانیکه در مراکز درمانی معاینه شدهاند و به آنها توصیه شده است که در خانه قرنطینه باشند: این موارد مشخص است، اما ممکن است آمار آن استخراج نشده باشد.
تعداد کسانیکه تاکنون تست کرونا برای آنها انجام شده است: این آمار موجود، اما اعلام نشده است.
تعداد کسانیکه تست نهایی کرونای آنها مثبت بوده است: آمار آن اعلام شده و رقم آن تاکنون ۳۸۸ نفر است.
تعداد فوتیهایی که تست کرونای مثبت داشتهاند. این تست ممکن است قبل یا بعداز فوت انجام شده باشد: تاکنون ۳۴ نفر.
تعداد بیمارانی که با ظن قوی نسبت به ابتلا به کرونا فوت شدهاند، اما تست کرونا برای آنها انجام نشده است. این افراد با تشریفات تدفین بیماران کرونایی دفن شدهاند: آمار موجود اعلام نشده است.
کسانی که تست کرونای آنها مثبت بوده و در حال حاضر بستری هستند: این آمار وجود دارد، اما اعلام نشده است.
تعداد کسانیکه تست کرونای آنها مثبت بوده و در بیمارستان درمان شده و ترخیص شدهاند: تاکنون ۷۳ نفر
تعداد کسانی که با احتمال کرونا بستری شدهاند ولی تست کرونای آنها منفی بوده است: اعلام نشده است.
تعداد مبتلایانی که سابقه سفر به مناطق آلوده و یا تماس با فرد مبتلا را در سابقه خود داشتهاند: احتمالا وجود دارد، اما اعلام نشده است.
تعداد مبتلایان از کادر درمان که به واسطه شغل خود مبتلا شدهاند، به تفکیک نتیجه بیماری؛ بستری/ فوت/ بهبود: احتمالا وجود دارد، اما اعلام نشده است.
تعداد موارد ابتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته بر اساس نتیجه نهایی تست کرونا: ۱۴۳ نفر.
مظاهر گودرزی، روزنامهنگار طی یادداشتی با عنوان امروز شنبه است، اما هیچ چیز عادی نیست در روزنامه همدلی نوشت: همانطور که محمدمهدی گویا، معاون وزیر بهداشت گفته بود، «کرونا بالاخره به ایران میآید»، کرونا به ایران رسید، البته با مرگ هم آمد. امروز ۱۰ روز است که از اولین روز اعلام مشاهده ورود کرونا به ایران میگذرد و در این ۱۰ روز، ایرانی که اصلا در جدول کشورهای دارای مورد ابتلا و مرگ به کرونا قرار نداشت، حالا گویی با تمام توان دارد به صدر جدول نزدیک میشود. با نگاه به نقشه پراکندگی کوروید ۱۹ در ایران مشاهده میکنیم، چیزی حدود ۲۳ استان درگیر این ویروس شدهاند و هر کدام از شهرها از ۷۰ نفر گرفته تا ۲ نفر، سهمی از کرونای جدید دارند و تردیدی نیست که در روزهای آینده سایر استانهای باقی مانده هم به جدول شهرهای درگیر کرونا اضافه شوند تا مانند همیشه یک ایران یکپارچه داشته باشیم.
بیتردید این پراکندگی گسترده در پی تصمیماتی که گرفته نشد و البته آن بخش از تصمیمهایی است که گرفته شد. در این روزها که دارد بر تعداد مبتلایان به کرونا در شهرهای دیگر اضافه میشود خبر میرسد که افراد مبتلا یا به قم رفتهاند یا به طریقی با کسی که از قم آمده در ارتباط بودهاند.
شاید اگر از همان روزهای نخست مانند کشور چین یا ایتالیا مقررات منع رفت و آمد به این شهر جدی اجرا میشد، امروز میتوانستیم این ویروس را بهتر کنترل کنیم. اما ضعف دولت روحانی در اجرای این طرح سببساز این شد که حالا باید در همه ایران مقررات منع آمد و شد اجرا کرد و بخشنامههایی برای تعطیلی مدارس و دانشگاهها و مراکز فرهنگی و سینمایی و گردشگری و تجمعاتی مانند نماز جمعه صادر کرد و در انتها هم گفت که از شنبه همه چیز عادی میشود. امروز شنبه است و آنطور که آقای رئیس جمهور قول داده بود، هیچ چیز عادی نیست، چرا که خوابگاههای دانشجویی تعطیل شدند و دانشجوها را بدون اینکه از آنها حداقل یک تست کنترل افزایش حرارت بدن بگیرند، راهی شهر و شهرستانهای خود کردند و فقط خدا میداند چند نفر از آنها سبب انتقال ویروس به خانواده خود شدهاند؟ یا خود به ویروس مبتلا شدهاند؟ امروز شنبه است و هیچ چیز عادی نیست، چرا که با بیتوجهی تیم بهداشتی دولت گویی که فراموش کرده باشد کرونایی هم در این جهان وجود دارد، لزوم جدی گرفتن توصیههای بهداشتی در جامعه و تجهیز و تهیه لوازم تست کرونا را فراموش کرد و حالا با جدی شدن آن تازه به دنبال کیتهای آزمایش ویروس است، امروز هیچ چیز عادی نیست، چراکه براساس شواهد و پیامهای مردمی بخش زیادی از این مردم دسترسی جدی به آزمایش تست کرونا ندارند و سرگردان در مراکز پزشکی قرار گرفتهاند، در حالی که خواص تند آزمایش میدهند و با تفاخر و تبختر هم در صفحات مجازی خود ویدیویی از اینکه من هم کرونایی شدم پخش میکنند.
امروز هیچ چیز عادی نیست؛ آقای روحانی! چرا در حالی که شما نتوانستید جلوی پروازهای متعدد به چین را بگیرید، امروز کشورهای دوست و برادر شما بدون کمترین فوت وقت یا لاپوشانی، مانع پروازهای ایران به کشورهای خودشان میشوند و شهروندان ایرانی سرگردان در فرودگاهها چشم انتظار یک پرواز برای ورود به کشور هستند. همه چیز عادی نیست، چرا که با گذشت حدود ۱۰ روز هنوز هم در داروخانهها ماسک و مواد ضدعفونی کننده پیدا نمیشود، در حالی که انبارهای احتکار این لوازم در حال پر شدن است.
همه چیز عادی نیست، در حالی که جلوی توزیع ماسک و مایعات پایه الکل را در داروخانهها به بهانه توزیع دولتی آن گرفتهاند و هنوز کجا هستند آن باجهها و دکههای توزیع عدالتمحور ماسک؟. بله، آقای رئیسجمهور، امروز شنبه است و همه چیز عادی نیست.
محمدهادی صحرایی در بخشی از یادداشتی که در شماره امروز کیهان با عنوان سه گروهی که کرونا را فرصت میبینند چاپ شده نوشت: تلگرام برای اغتشاشگران و غارتگران، مدرسه است و اینستا ترور حاج قاسم و حضور ۴۰ میلیون خونخواهش را سانسور و بلاک میکند و برخی مسئولین که توان و توفیق بیان حقیقت را ندارند، خودیها را به سانسور متهم میکنند و زبان به واقعیت نمیچرخانند و جربزه صداقت ندارند، نتیجه همین میشود که منافقین و مرضداران و شایعهسازان، فضای رسانهای را دست میگیرند و هرچه میخواهند و میتوانند در فضای افکار عمومی میپراکنند و مطمئناند که مسئولین اصلی و مرتبط ناپیگیرند. در کدام کشور به درد بخورِ دنیا، فضای مجازی اینچنین بیصاحب است و دروغگویان تا این حد آزادند؟ شیوه دشمن، گرفتار کردن مرعوبین در رودربایستیهاست. خودشان میکنند و «خودکمبینان» را با اداهای روشنفکرانه و دموکراتیک سرگرم میکنند. با موشک میکشند، ولی برای «قلمتراش» دیگران لب گاز میگیرند. همگی نقض عهد کردهاند و به مای تنها مانده در برجام از حقوق بینالملل و تمدن میگویند و جالب اینکه هنوز این شیوه «خود کردن ومنع کردن دیگرانِ» آنها برای برخی جواب میدهد.
دشمنی ممتد ضدانقلاب به سرکردگی آمریکا، انگلیس و اسرائیل بر احدی از عقلا پوشیده نیست، ولی سؤال این است که چرا اقدام مؤثری برای کوتاه کردن دست آنها نمیشود؟ الان چند سالی است که مشکلات طبیعی سیل، زلزله و بیماری، مزید بر بیتدبیری برخی شده است و سالهای منحصر به فردی را در جهان از سر میگذرانیم و این ویژگی برای ایرانی که آماج بدترین تحریمها و بیشترین نفوذیهاست، مضاعف است و سکون و سکوت در قبال جنگ روانی دشمن خیانت است. درد و رنجِ بیمدیر بودن هلال احمر در این شرایط ویژه، غافلگیری همیشگی مدیریت بحران کشور، سرطانِ «طمع» سودجویان و محتکرانی که عصا از کور میدزدند و... بماند، چرا برخی در تحدید قدرت و رفع انحصار تلگرام و اقمار داخلی آن و اینستا و امثال آنها که تهدیدگر امنیت ملی و اسلحه دشمن برای جنگ روانی علیه مردم است تردید دارند و تعلل میکنند و اگر دستگاه قضا فیلتر میکند، با شبیهسازی و تولید فیلترشکن برای آنها با قانون و امنیت روانی مردم بازی میکنند؟
چرا مجازاتها بازدارنده نیست؟ چرا یک بار برای همیشه با طمعکاران و محتکران به گونهای برخورد نمیشود که عبرت سایرین بشود؟ خدارا شکر که انتخابات مجلس با وجود امواج و سیلابهای تخریبی دشمنان و نفوذیها به صحت و سلامت و موفقیت برگزار شد و مردم رغبتشان را به شعارهای انقلاب نشان دادند و گفتند که از منتخبان جدید چه میخواهند. پاکدامنی و پاکدستی مسئولان و شجاعت آنها دربرخورد با مشکلات و مشکل آفرینان، قطعاً خواسته مردم است که مستلزم قانونگذاری خوب و نظارت بر حسن اجرای آن است. مهم این است که نمایندگان محترم منتخب جدید بدانند که عملکرد خوب و خداپسندانه آنان باعث روی کارآمدن دولتی انقلابی، طاهر، صادق، جوان و خدمتگزار خواهد شد که بتواند با قدرشناسی مردم، روحیه و اعتمادشان را مرمت کند و کشور را از نو بسازد و امنیت خاطر مردم را با صداقتش آنگونه فراهم کند که در مشکلات مشابه، از مسئولین و مردم صدای یکدلی و یکرنگی و اعتماد شنیده شود.