یک متخصص تغذیه به بیان توصیههایی برای تغذیه در فصل در پاییز پرداخت.
به گزارش میزان، فرزاد شیدفر در خصوص تغذیه مناسب در پاییز گفت: در این فصل به دلیل سرمای هوا احتمال ابتلا به عفونتهای تنفسی بیشتر است و به همین دلیل در این دوران مراقبتهای بهداشتی و تغذیهای ضرورت دارد.
وی ادامه داد: به طور کلی ملاحظات تغذیهای که در فصل پاییز باید رعایت شود بیشتر متمرکز بر مواد غذایی است که میتوانند موجب تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن شود و از بدن ما در برابر عفونتهای ویروسی نظیر سرماخوردگی و سایر بیماریهایی که در فصل سرما افزایش مییابد، حمایت کند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: مصرف خوراکیهایی که غنی از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی شامل آنتی اکسیدانهایی نظیر ویتامین E و ویتامین C هستند، نقش بسزایی در سلامت بدن در فصل پاییز دارند و به همین دلیل توصیه میشود در این فصل افراد میوهها و سبزیحات و به ویژه میوهها و سبزیحات تازه را حتما در برنامه روزانه خود قرار دهند.
وی افزود: مصرف ۴ تا ۵ واحد میوه و یا۳ تا ۴ لیوان سبزی که میتواند شامل سبزی خوردن، کاهو، کلم، هویج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه و سایر سبزیجاتی باشد که حاوی مواد مغذی هستند و به دلیل دارا بودن ویتامین C میتوانند به افزایش مقاومت و ایمنی بدن در برابر بیماریهای تنفسی کمک کنند، در طول روز لازم است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه ویتامین E در جوانه گندم، بسیاری از روغنها و برخی از مغزهای گیاهی وجود دارد، اظهار کرد: مصرف میوهجات در فصل پاییز از اهمیت ویژهای برخوردار است و استفاده از میوههای فصلی نظیر مرکبات، سیب و یا هر نوع میوه دیگر به شرطی که تازه باشد، توصیه میشود، چرا که ارزش غذایی میوههایی که در سردخانهها نگهداری میشوند کمتر از میوه تازه است.
شیدفر متذکر شد: خوردن میوه بهتر از استفاده از آب میوه است، چرا که ممکن است آب میوه مواد اصلی و مغذی میوه را نداشته باشد و اگر هم آب میوه مصرف میکنیم حتما باید نوع طبیعی آن را که از میوه گرفته شده مورد استفاده قرار دهیم چرا که آب میوههایی که در فروشگاهها فروخته میشوند، حاوی قند و مواد مخافظ هستند و نه تنها فایدهای ندارد بلکه مصرف زیاد آنها بروز چاقی را به همراه دارد.
این استاد دانشگاه ضمن اشاره به اینکه افرادی که اضافه وزن دارند باید وزن خود را کاهش دهند، توضیح داد: چاقی و اضافه وزن میتواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و میزان التهاب بدن را بالا ببرد و در نتیجه زمینه ساز ابتلا به بیماریهای مختلف باشد.
وی اضافه کرد: مصرف مواد لبنی نظیر ماست، پنیر، شیر و دوغ هم میتوانند به انسجام سیستم بدن کمک کنند و موجب افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به انواع بیماریها در فصل پاییز شوند.