آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
1بازدید

« رشد اقتصادي » ايران اعلام شد

به اعتقاد صندوق بين‌المللي پول در سال آينده آهنگ رشد اقتصادي ايران دوباره تند شده و به سه درصد خواهد رسيد.

صندوق بين‌المللي پول در تازه‌ترين گزارش خود اعلام کرد که رشد اقتصادي ايران پس از قرقيزستان کمترين در منطقه خاورميانه و آسياي مرکزي است.

به گزارش ايسنا، صندوق بين‌المللي پول در گزارش جديد خود با عنوان "دورنماي اقتصادي منطقه‌اي، خاورميانه و آسياي مرکزي"، رشد توليد ناخالص داخلي واقعي ايران در سال گذشته را 1.1 درصد برآورد و پيش‌بيني کرد که اين شاخص در سال جاري به 1.6 درصد خواهد رسيد.

به اعتقاد صندوق بين‌المللي پول در سال آينده آهنگ رشد اقتصادي ايران دوباره تند شده و به سه درصد خواهد رسيد.

گزارش صندوق بين‌المللي پول حکايت از آن دارد که در سال جاري ايران از نظر رشد اقتصادي پس از جمهوري قرقيزستان بدترين وضعيت را در منطقه خواهد داشت.

در ميان 30 کشور مستقر در منطقه خاورميانه و آسياي مرکزي، رشد اقتصادي قطر بالاترين بوده و به 16 درصد خواهد رسيد. اين در حالي است که قرقيزستان رشد اقتصادي منفي 3.3 درصدي را به ثبت خواهد رساند که کمترين ميزان در منطقه است.

صندوق بين‌المللي پول همچنين به بررسي توليد ناخالص داخلي اسمي کشورهاي منطقه نيز پرداخته و عنوان کرده است که ايران در سال جاري شاهد توليد ناخالص داخلي اسمي برابر با 337 ميليارد و 900 ميليون دلار خواهد بود که پس از عربستان بالاترين ميزان در منطقه است. در همين حال توليد ناخالص داخلي اسمي ايران در سال آينده نيز 342 ميليارد و 300 ميليون دلار اعلام شده است.

بنا بر اين گزارش، توليد ناخالص داخلي عربستان در سال جاري معادل 434 ميليارد و 400 ميليون دلار خواهد بود.

کمترين ميزان توليد ناخالص داخلي اسمي منطقه نيز متعلق به کشور جيبوتي با تنها يک ميليارد و 100 ميليون دلار است.

در همين حال صندوق بين‌المللي پول اعلام کرد که رشد نقدينگي ايران در سال جاري معادل 9 درصد خواهد بود که در مقايسه با سال گذشته (21.7 درصد) کاهش زيادي نشان مي‌دهد. اين در حالي است که رشد نقدينگي ايران در سال آينده 16.8 درصد پيش‌بيني شده است.

اين گزارش در همين حال اشاره‌اي به نرخ تورم در کشور دارد و مي‌گويد که نرخ تورم ايران در سال جاري از 13.5 درصد در سال گذشته به هشت درصد کاهش خواهد يافت و اين در حالي است که اين شاخص در سال آينده دوباره افزايش داشته و به 10 درصد خواهد رسيد.

از اين نظر نيز ايران در منطقه خاورميانه و آسياي مرکزي رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. بيشترين ميزان تورم در ميان کشورهاي منطقه نيز به پاکستان با تورم 13.8 درصدي اختصاص دارد.

 30 کشور عضو دپارتمان خاورميانه و آسياي مرکزي صندوق بين‌المللي پول از دو بخش کشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا به اضافه افغانستان و پاکستان که به MENAP معروفند و نيز کشورهاي آسياي مرکزي و قفقاز که به CCA معروفند، تشکيل شده است و شامل کشورهاي الجزاير، بحرين، ايران، عراق، کويت، ليبي، عمان، قطر، عربستان، سودان، امارات، يمن، افغانستان، جيبوتي، مصر، اردن، لبنان، موريتاني، مراکش، پاکستان، سوريه، تونس، ارمنستان، آذربايجان، گرجستان، قزاقستان، قرقيزستان، تاجيکستان، ترکمنستان و ازبکستان هستند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

علی۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۶:۲۶

بله یک کشور دوبرابر ایران از گار برداشت می کنه این هم نفت داره باید هم رشد اقتصادی بالائی داشته باشه فقط بخور و بخواب و پول رو بده خارجی ها بیان برات ساختمون و صنعت بسازن و دانشگاه و بعد بشی کشور پیشرفته. همون بهتر ما رشد اقتصادیمون اینطوریه.

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۵:۱۹

این دوستانی كه كامنت های عصبی مینویسن و به همه انگ میزنن ( منافق و فتنه گر و ...) كجان ؟ چرا ساكتین ؟ این كارنامه عملكرد اقتصادی ممملكته ! اینم تقصیر تابناكه ؟؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۵:۱۵

ببخشيد ديشب كه آقاي وزير صنايع اعلام كرد در بين كشور هاي جي 20 ايران پس از چين و هند بيشترين رشد اقتصادي را داشته و صدا و سيما نيز يك آدرس اينترنتي بي سر و ته به اسم فاكت بوك را به عنوان سند اعلام نمود كه از صبح اين بنده حقير موفق به ديدن اين سايت عليرغم جستجو نشدم
بالاخره دم خروس يا قسم حضرت عباس
بابا خجالت بكشيد

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۴:۵۰

ببخشید چرا تیتر به این مسخرگی را انتخاب کردید؟
مگر شما نمی دانید که فردای ما معیاری از امروز ما هست؟
رشد 1.1 درصدی چطور می تواند به سه برابر افزایش پیدا کند؟
سرمایه گذاری خارجی افزایش می یابد؟صادرات افزایش می یابد؟بنگاه های اقتصادی گسترش می یابند و شغل های جدید ایجاد می شود؟دولت از دخالت همه جانبه در اقتصاد ملی کمی کوتاه می آید و بخش خصوصی فعال تر می شود و با کنترل بهینه مصرف مواد اولیه و انرژی به افزایش بهره وری کمک خواهد شد؟.... کدام اتفاق قرار است بیافتد؟چرا مثل کبک سر خود را زیر برف کردید؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۴:۴۱

کجاست اون رشد اقصادی 8 درصدی زمان خاتمی؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۴:۲۴

باید دید مسئولین چطور این امار رو ترسیم میکنند چون اینجا ایرانه و فقط مسئولین درست میگن

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۳:۵۷

چشم و دل مسئولین روشن
واسه همینه که قراره زودتر از 1404 به نفر اول منطقه تبدیل بشیم

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۳:۵۳

من نمی دانم چرا این صندوق بین اللملی پول با ایران دشمن هست ماشائ الله مردم در خیر خوشی زندگی می کنند و وضع همه خوب است رشد می خواهیم چکار ؟
بقیه رشد کنند کافیست

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۳:۰۶

ترکیه کجاست پس؟!

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۲:۳۹

ایران بیشترین رشد اقتصادی دنیا (!) را دارد، اسنادش هم موجوده.

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۲:۳۲

پس آماری که دیروز آقای محرابی گفتند که ایران بعد از چین و هند سوم است چی بود؟؟!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۱:۳۱

از اینم کمتره.

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۱:۱۵

1/1 درصد؟!!!!!!!!!!!!

این یعنی فاجعه!!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۱:۱۰

شاخص رشد اقتصادی یعنی معدل کل یک دولت با توجه به نمره تک تک حوزه های اقتصادی، رشد 1.1 یعنی نمره مردودی در اقتصاد، آیا کسی حاضر به پاسخگویی هست؟
یک مدرس اقتصاد در دانشگاه، تهران

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۱:۰۲

ببخشید . شما فکر میکنید ما الان در کدام کشور زندگی میکنیم ؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۰:۵۷

اگر اشتباه نکنم ما رتبه 29 ام رو تو منطقه داریم. خیلی متاسفم که کشور ما با این همه منابع باید 29 ام باشه.
بهتر نیست آقایون بجای شعارهای عجیب و غریب کمی بیشتر به فکر باشند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۰:۵۳

جميعت عربستان تقريبا يك سوم جميعت ماست اما توليد ناخالص ان تقربا صد ميليارد دلار بيشتر است!!!!!!!!!!!!!
رشد اقتصادي ما هم كه چشم دولت روشن!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۰:۴۷

البته صندوق بین الملل بدون در نظر گرفتن مسئله تحریم ها این آمار را داده که با در نظر گرفتن تحریم ها وضعیت ایران در سال آینده متاسفانه بدتر هم خواهد شد

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۰:۴۰

معنی بهترین وضعیت اقتصادی در ۵۰ سال اخیر را فهمیدیم .
معنی شعار ما می توانیم را هم فهمیدیم

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۰:۳۹

تولید ناخالص داخلی عربستان 100 میلیارد دلار از ایران بیشتر است شاید به خاطر کم سوادی و بیابانی بودن و ...آنها

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۰:۳۳

قطر غیر از منابع مشترک گازی با ایران چه چیز دیگری دارد (البته با احتساب مدیریت اقتصادی) که رشد اقتصادی 16 درصد را تجربه کند

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۰۴ ۱۰:۳۰

حيف شد اين دفعه از آخر اول نشديم

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.