سد البرز سرریز شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت: بارش‌های مناسب نخستین روزهای سال جدید در مناطق بالادست سد آیت‌الله صالحی مازندران منجر به پر شدن مخزن و سرریز این سد شد.
کد خبر: ۱۲۹۵۸۷۰
|
۰۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۵ 25 March 2025
|
4718 بازدید
|
۴

حیدر داوودیان امروز -دوشنبه- با بیان این‌که بارش‌های نخستین روزهای سال جدید در حال افزایش میزان ذخایر آب موجود در مخزن سدهای مازندران است، اظهار کرد: ظرفیت آبگیری مخزن سد آیت‌الله صالحی مازندران در شهرستان سوادکوه شمالی بعدازظهر امروز به لطف بارندگی‌های چند روز اخیر پر شد و خروجی سد با توجه به سرریز آن در حال حاضر به ۱۵ متر مکعب بر ثانیه رسیده است.

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، وی افزود: میزان آب ورودی به مخزن سد آیت‌الله صالحی مازندرانی در حال حاضر ۲۶ متر مکعب بر ثانیه است که احتمال افزایش این میزان با توجه به استمرار بارندگی‌ها وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: بارش‌های خوبی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ رقم خورد سبب شد ذخیره سدهای استان نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته باشد و برای فصل کشاورزی پیش رو نگرانی نداشته باشیم. اما این ذخیره مناسب نباید سبب بی‌توجهی به رعایت مصرف بهینه آب شود. بنابراین انتظار داریم همه ساکنان استان با هدف حفظ ذخایر آبی نسبت به مدیریت مصرف آب توجه لازم را داشته باشند تا با ذخایر آبی مناسبی فصل کشاورزی را به پایان برسانیم و در ابتدای ماه مهر امسال به پیشواز سال آبی جدید برویم.

داوودیان با اشاره به افزایش خروجی از سد به دلیل سرریز آب نسبت به سیلابی شدن جریان آب بابلرود در پایین‌دست سد هشدار داد و گفت: با توجه به این‌که میزان آب خروجی سد آیت‌الله صالحی مازندرانی در حال حاضر ۱۵ متر مکعب است به ساکنان مناطق پایین‌دست توصیه می‌شود به دلیل افزایش آب رودخانه نکات ایمنی و هشدارهای مربوط به حضور و تردد در حاشیه رودخانه‌های سیلابی را مد نظر قرار دهند و تا حد امکان در حاشیه رودخانه حضور نیابند.

به گزارش ایرنا، سد آیت‌الله صالحی مازندرانی که با نام سد البرز نیز شناخته می‌شود در دهستان لفور از توابع شهرستان سوادکوه شمالی روی رودخانه بابلرود ساخته شده است. این سد ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز سرریز کرد و اکنون به دلیل بارش‌های مناسب در فاصله کمتر از یک سال بار دیگر سرریز کرد.

حجم مخزن این سد با ارتفاع دیواره ۷۸ متر و طول تاج ۸۳۷ متر حدود ۱۴۲ میلیون متر مکعب است که توان تنظیم ۱۹۲ میلیون متر مکعب آب را دارد و ۵۴ هزار هکتار از کشتزارهای مازندران در منطقه حد فاصل رودخانه‌های بابلرود تا سیاهرود زیر پوشش این سد قرار دارند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
داریک موبایل صفحه خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
الان این خبر رو میدین بعضی ها خدا نکرده فکر میکنن وضعیت آب خوبه هر چی دلمون میخوا مصرف کنیم، این جور خبر ها رو با رعایت جوانب منتشر کنید یا اصلا نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
یک روز میگن خالیه و کمتر از ۷روز بعد سر ریز،؟!!!!کی این گزارشات رو چک میکنه؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
مازندران حال سد هایش خوبه
چه ربطی داره به شهر شما؟!
نفهم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۵
یعنی دیگه می توانیم بیست وچهار ساعت آب رو ول کنیم تو کوچه و خیابان و ماشین شوری راه بندازیم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # کالابرگ # یمن # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # مسکن ملی
الی گشت
نظرسنجی
کدام دولت عملکرد بهتری داشته است؟