آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
4بازدید

کودتای ۲۸ مرداد کار خود مصدق بود؟

حمید سیف‌زاده یکی از اعضای قدیمی حزب زحمتکشان ایران است. او از یاران نزدیک مظفر بقایی و طرفدار آیت‌الله کاشانی ومخالفان محمد مصدق بوده است .

به گزارش خبرآنلاین، وی در گفت و گویی با همشهری ماه در مرداد ماه 89 تاکید کرده است که کودتای ۲۸ مرداد کار خود مصدق بوده است. وی که ساکن کاناداست و در کتاب تازه منتشر شده خود به نام "گواه تاریخ" این ادعا را صریح تر مطرح‌ کرده است.

گزیده‎ای از بخش‌ پایانی گفت وگوی سیف زاده را که در آن چنین ادعایی را مطرح کرده را می توانید در زیر بخوانید:

•قطعا عامل کودتای 28 مرداد خود مصدق بود. مصدق از 25 مرداد تا 28 مرداد خودش تمام مقاومت‌ها را به نفع انگلیسی‌ها از بین برد. مصدق به یک دیکتاتور تبدیل شده‌ بود که از قانون اساسی تجاوز کرد و شدت عمل بسیاری به خرج داد. قبلاً مصدق می‌گفت دانشجویان باید در امور سیاسی دخالت کنند و در تظاهرات شرکت‌ کنند اما بعدا بخشنامه صادر کرد که بر خلاف باورهای قبلی‌اش بود؛ مثلاً اعلام کرد که اگر کارمندان دولت در تظاهرات سیاسی دیده بشوند بازداشت شده و برای کار اجباری و انجام اعمال شاقه به وزارت کار معرفی شوند و این مطالب مغایر با آزادی‌های اساسی و سیاسی ملت آزادیخواه ایران و شعارهای ملی‌گرایانه و دموکرات او بود.

•من معتقدم اگر 28 مرداد یک کودتای واقعی بود، مصدق باید کشته می‌شد چون در کودتا اول شخص کشته می‌شود و اعلام وضع فوق‌العاده می‌شود، در حالی که در روز 28 مرداد خودش اعلام کرد هیچ یک از طرفداران من به خیابان نیایند. اگر 28 مرداد کودتا شده بود، کسی که رهبر ملی بوده باید در خانه محبوس شود و بماند، نه اینکه فرار کند!

•مصدق همه برنامه‌های شخصی‌اش، استراحت و هواخوری‌اش در احمد‌آباد فراهم بود. حتی وقتی از ارنست پرون خواست که او را نجات دهد و ارنست پرون اینکار را کرد، رفت احمدآباد برای استراحت. در احمدآباد هم خودش خواست ژاندارمری از او محافظت کند.
•من 35 سال است که در رابطه با موضوع دخالت مصدق در کودتای 25 مرداد تحقیق و بررسی کرده‌ام و الان حدود 10 سال است که به این نتیجه رسیده‌ام. کار برای خودم هم سخت و باورنکردنی بود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.