آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
3بازدید

جزييات اجراي ماليات بر خانه‌هاي خالي

بر اساس طرح ماليات بر خانه‌هاي خالي كه در راستاي كاهش و تعديل قيمت مسكن اجرايي مي‌شود، به ازاي هر 50 متر، 200 هزار تومان ماليات دريافت خواهد شد كه اين طرح در صورت ابلاغ قانوني قابليت اجرا دارد.

به‌ گزارش ايسنا، با وجود اين‌كه هر ساله در فصل و انتقالات با حجم زيادي از جابه‌جايي‌ها مواجه هستيم ولي با توجه به ركود در بازار فعلي مسكن امسال بازار خريد و فروش و رهن و اجاره رونق چنداني نداشته است.

به دليل بالا بودن قيمت در بازار خريد مسكن سيل تقاضا به سمت بازار اجاره‌بها حركت كرد و موجب شكل‌گيري تورم در آن شد. در اين راستا شاهد برنامه‌ريزي و اتخاذ سياست‌هايي براي كنترل بازارا مسكن از سوي سياست‌گذاران نظير طرح ماليات بر خانه‌هاي خالي بوديم.

اين طرح در حالي در حال اجرا است كه قرار است بر اساس آ‌ن به ازاي هر متر از خانه خالي چهار هزار تومان ماليات گرفته شود بر اين اساس براي هر 50 متر خانه خالي بايد مبلغ 200 هزار تومان ماليات پرداخت شود.

بسياري از مسئولان و سياست‌گذاران در اين عرصه معتقد هستند با اجراي اين طرح قيمت مسكن كاهش يافته و واقعي مي‌شود.

در دو ماهه پاياني سال قبل و شش ماهه اول سال جاري قيمت مسكن از تغييراتي برخوردار بوده از اين رو حتي اگر مالكان در راستاي اجراي طرح ماليات بر خانه‌هاي خالي تا ميزان 40درصد قيمت‌هاي مسكن را كاهش دهند بازهم توان خريد در متقاضيان به وجود نخواهد آمد.

به گزارش ايسنا، مي‌توان پيش‌بيني كرد كه در آينده با اجراي طرح ماليات بر خانه‌هاي خالي كه بر اساس آن ماليات 200 هزار توماني براي هر 50 متر خانه خالي يا به عبارتي براي هر متر چهار هزار تومان ماليات دريافت مي‌شود، مسكن ديگر يك كالاي سرمايه‌اي نيست و هيچ كس به جز زمان رفع نياز به سراغ خريد خانه نمي‌رود.

البته بر اساس طرح كميسيون اقتصادي مجلس علاوه بر اجراي ماليات 200 هزار توماني براي هر 50 متر، در پايان هر فصل به صورت تصاعدي با نرخ پنج درصد از خانه‌هاي خالي ماليات دريافت مي‌شود.

در اين راستا، رييس سازمان امور مالياتي كشور درباره اجراي اين طرح معتقد است ماليات بر خانه‌هاي خالي قيمت مسكن را كاهش دهد.

به گفته‌ وي اين سازمان براي اجراي طرح ماليات بر خانه‌هاي خالي آمادگي كامل داشته و مجري قانون خواهد بود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

علی۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۴:۲۰

مرجع تشخیص خالی بودن کی خواهد بود؟

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۳:۵۳

اگر ارزش يك ساختمان 100 ميليون تومان باشد و صاحبخانه هزينه هاي زيادي بابت ساخت آن پرداخته است شما بگين چقدر اجاره بگيرد تاهم سرمايه گذاري كه كرده برگردد و هم بتوان اقساط كمر شكن بانك را پرداخت كند

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۳:۳۱

خانه ای 100 متری که سالانه 5 میلیون تومان روی قیمت آن می رود این هم نیم میلیون تومان بشود مالیاتش باز هم صاحبخانه سود کرده است.

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۳:۰۹

این طرح در همه شهرستانها اجرا می شود؟ یا فقط تهران؟

کامران وکیل۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۲:۴۴

تصور بفرمایید در مناطق شمالی تهران ارزش یک مترمربع آپارتمان به طور متوسط متری 5 میلیون باشد. حال خالی بماند، شناسایی شود و از یک واحد 100 متری به ارزش 500 میلیون تومان ماهی 400 هزار تومان مالیات بگیرند.می شود سالی تقریباً 5 میلیون تومان و معادل یک درصد ارزش این ملک-حال به نظر شما فردی که چنین خانه ای را با امکان درآمدزایی حداقل 35 میلیون تومان در سال،بلااستفاده رها نموده و ترجیح داده که خالی بماند، از بیم پرداخت سالی 4-5 میلیون تومان مالیات که احراز آن هم تقریباً غیرممکن است، به ناگهان وحشت نموده و در شرایطی که پول ملی روز به روز بی ارزش می شود اقدام به فروش ملک خود می نماید و از این رهگذر قیمت مسکن آنچنان افت می کند که عوام الناس از کابوس آن رهایی می یابند؟ به نطرم این راه حل هم در کنار الباقی تدابیر چندی بعد به ورطه فراموشی سپرده خواهد شد.

عمو۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۴:۲۲

چند درصد خانه های خالی در شمال شهر تهران قرار گرفته‌اند؟

خسرو۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۲:۴۰

همه ما منتظریم تا با این طرح تعداد بیشتری سر پناه داشته باشند.

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۲:۳۲

این طرح به غیر از اینکه شرعی نیست و با موازین اسلام در مغایرت کامل قرار دارد باعث رکود در امر ساخت مسکن نیز می شود و باعث کاهش ساخت مسکن و بیکاری گسترده در تنها قسمت فعال اقتصادی حال حاضر کشور می شود.

شاید در رابطه با بیش از دو خانه آن هم بر خانه های نوساز که بعد از دو سال خالی باشد بتوان به عنوان احتکار مالیات بست اما با خانه های قدیمی بالای 30 سال که کار خود را انجام داده اند دیگر حکم احتکار نمی توانند بگیرند و گرفتن مالیات کاملا در برابر قوانین اسلام قرار می گیرد.

ناجی۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۲:۲۳

این طرح بسیار بد تنظیم شده و مشکلات رجوع به محاکم را به دلایل ذیل ایجاد خواهد کرد:1-اولاً شکل احصاء املاک خالی چگونه است؟بالاخره نحوه اثبات خالی بودن ملک اهمیت ویژه ای دارد و هر گونه قصوری در شناسائی صحیح آنها موجب طرح دعوا در محاکم خواهد شد آن هم در این وانفسائی که قوه قضائیه با حجم عظیم دعاوی با آن روبروست.
2-فرداست که عداوتهای فی مابین اشخاص نمود عملیاتی خود را در ارائه گزارشات نادرست از سرعناد می دهد.
3-این کار در شرایطی که جو عمومی بازار بسیار متلاطم و ناپایدار است موجب شیفت بیشتر سرمایه از بازار ملک به سوی دیگر بازارهای غیر قابل کنترل خواهد شد.در نبود انگیزه لازم برای سرمایه گذاریهای مولد تولیدی،هر گونه دستکاری بازار در جای دیگر سر باز می کند.

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۲:۰۹

این مبلغ ماهیانه است یا سالیانه؟ سالیانه باشد که میشود 16000 تومن در ماه

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۱:۴۷

چرا کسی نمی گه کی قراره این طرح رو اجرائی کنین و مهمتر اینکه این یک طرحه یا قراره در قالب قانون در بیاد؟

بازنشسته۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۱:۳۵

بنده به شما قول می دهم که چنین قانونی نه تصویب می شود ونه اجرایی .حالا میبینید

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۱:۰۲

با این طرح صابخونه جری شده و پول مالیاتها را هم از خریدار یا مستاجر می خواد بگیره .

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۱:۰۰

اپارتماني كه شارژ ان چند صد هزار تومان از اين مالياتها وحشتي ندارد
اين كار نه تنها قيمتها را كاهش داده بلكه موجب افزايش قيمتها نيز خواهد شد اين طرح حتي قادر به تامين هزينه إجرائي خود نخواهد بود
اقتصاد ما كي اصل ساده عرضه و تقاضا را در بازار ميخواهد بپذيرد؟

عمو۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۴:۲۱

کی ملت ما اظهار نظر نکردن درباره موضوعاتی که در آن تخصص و حداقل سواد و اطلاعات را ندارد می‌پذیرد؟

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۰:۵۵

باتوجه به تورم این مبلغ بسیار ناچیز است و صاحبان ملک را که در طمع افزایش اجاره بها و افزایش قیمت ملک هستند مجاب به اجاره دادن خانه خود نمی کند

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۰:۴۹

خواب دیدید خیر باشد میکشن روی اجاره بدبخت مستاجر

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۰:۳۴

کار خوبيه .موافقم .قيمت خونه و اجاره خونه مي اد پايين ! قيمت سکه ارز و طلا مي ره بالاتر .به اضافه قيمت زمين به علت سرازير شدن سرمايه سرگردان سر به فلک مي کشه ! در نهايت ساخت و ساز مي اد پاييييين و وقتي عرضه کم بشه و هزينه نگهداري بره بالا !سرنوشت خونه مي شه داستان مرغ البته نه به این زودی ها!

ناشناس۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۰:۳۰

این کار باعث توقف ساخت وساز و در نتیجه بیکاری حاقل دو میلیون نفر را در پی خواهد داشت.

mohammad۱۳۹۱/۰۵/۱۷ ۱۰:۲۱

این مقدار مالیات برای خانه ها وآپارتمانهای شهر های بزرگ مبلغی نیست

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.