آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
4بازدید

علت 49 درصد طلاق‌ها بدحجابي است

رئيس گروه علوم اجتماعي دانشگاه پيام نور ساري گفت: بر اساس بررسي‌هاي انجام شده، 49 درصد طلاق‌ها به علت عدم رعايت مسائل عفاف و بدحجابي است.

به گزارش خبرگزاري فارس از ساري، حسين نازك‌تبار پيش از ظهر امروز در جلسه كارگروه امور بانوان و خانواده استانداري مازندران در سخناني با اشاره به اينكه نزديك به نيمي از طلاق‌هاي كشور با دليل بدحجابي صورت مي‌گيرد، گفت: با وجود بدحجابي در جامعه، حريم روابط زن و مرد در اجتماع شكسته مي‌شود و افكار انحرافي در جامعه گسترش مي‌يابد و در نتيجه آمار طلاق و فحشا به فزوني مي‌گرايد.

اين استاد دانشگاه اظهار داشت: طلاق به عنوان مسأله‌اي اجتماعى، يكي از انواع گسيختگي خانواده است كه هم از ساخت اجتماعي و هم از خصوصيات فردي زوج‌ها متاثر مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه با وجود سابقه تاريخي طلاق، تنها از قرن بيستم طلاق به عنوان يك آسيب و مسأله اجتماعي جدي مطرح مي‌شود، بيان داشت: در قرن بيستم به دنبال افزايش جمعيت و تغيير در نظام فرهنگي، ارزشي و نظام هنجاري در بسياري از نقاط جهان به ويژه در جوامع صنعتي، ميزان طلاق روندي افزايشي به خود گرفت.

* نرخ رشد طلاق در سال‌هاي اخير سير صعودي داشته است

نازك تبار با اشاره به وضعيت طلاق در مازندران، تصريح كرد: نرخ رشد طلاق در سال‌هاي اخير سير صعودي داشته است كه بر اساس آمار منتشره از سازمان ثبت احوال استان در سال 1385، 4 هزار و 123 نفر از يكديگر جدا شدند.

وي با ياداوري اين نكته كه در سال 1386 از جمعيت متاهل استان، 4 هزار و 343 نفر طلاق گرفته‌اند، گفت: اين رقم در سال 1387 به 5 هزار و 195 نفر افزايش يافته است.

وي شهرستان‌هاي بابل و آمل را در اين بخش در بالاترين ميزان طلاق ثبت شده در استان عنوان و خاطرنشان كرد: شهرستان‌هاي محمودآباد و سواد كوه به ترتيب پايين‌ترين نرخ طلاق را به خود اختصاص داده اند.

*عوامل طلاق در استان

نازك‌تبار، عوامل طلاق در استان را شامل ازدواج‌هاي تحميلي و نسنجيده، عدم تفاهم و تعارض‌هاي فكري زوجين با همديگر، بدبيني مرد و زن به همديگر، دخالت خانواده‌هاي زوجين، عدم علاقه يك يا هر دوي زوجين به يكديگر، انتظارات و توقعات نابجاي زوجين از يكديگر، سابقه دوستي و ارتباط قبل از ازدواج، نازايي و بچه دار نشدن، روابط جنسي خارج از ازدواج، مصرف الكل يا مواد مخدر، عدم رعايت اصول مذهبي و اخلاقي، بي‌ثباتي شغلي، عدم تمكين (عدم انجام وظايف زناشويي)، بيماري و اختلالات رواني زوجين، به روز شدن مهريه زنان، مهريه‌هاي سنگين و اختلاف سطح تحصيلات طرفين و ساير عوامل دانست.

*عوامل فرهنگي و شخصيتي در صدر عوامل طلاق

رئيس گروه علوم اجتماعي دانشگاه پيام نور ساري خاطرنشان كرد: عوامل موثر بر طلاق به ترتيب شامل عوامل فرهنگي و شخصيتي و عوامل اجتماعي بيشترين ميانگين را به لحاظ تأثيرپذيري بر طلاق داشته و در مقابل كمترين ميانگين نيز مربوط به عوامل اقتصادي و شخصيتي بوده است.
نازك‌تبار، از جمله راه‌هاي مؤثر در كاهش طلاق را آموزش شيوه‌هاي صحيح رفتاري از طريق برگزاري دوره‌هاي آموزشي قبل از ازدواج و نيز پرهيز خانواده‌ها از ازدواج‌هاي سهل‌گيرانه در براي فرزندان خود دانست.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.