مازندران یکی از بزرگترین تولید کنندگان مرکبات در کشور است، بطوری که سالانه در حدود ۵۰ درصد مرکبات کشور در این استان تولید میشود. مرکبات شامل انواع پرتقال، نارنگی، لیمو، پج، نارنگی ژاپنی و پرتقال والنسیا است که هر شهراستان مازندران بسته به شرایط اقلیمی که دارد از انواع مرکبات تولید میکند. برداشت مرکبات در مازندران به دست زنان و مردانی انجام میشود که سرمای هوای صبحگاه را به جان میخرند و با دستمزد روزانه بالغ بر۱۵۰۰۰۰تومان از صبح زود تا غروب در باغهای مرکبات مشغول به چیدن میشوند. میزان تولید مرکبات امسال در مازندران بالغ بر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن است، به فرض ارزش مرکبات کیلویی ۶ هزار تومان، پیش بینی می شود معادل ۱۶۰ هزار میلیارد تومان امسال ارزش تولید این محصول در استان باشد./مصطفی شانه چی