آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
1بازدید

چرا سایت لغتنامه دهخدا فیلتر شد؟

جالب اینکه در بخش جستجوی این سایت، کلمات غیر اخلاقی نیز با عناوین و توضیحات رقت انگیز نمایش داده می شود و با جستجوی کلمات سیاسی خاص نیز جملاتی علیه نظام اسلامی و مسئولان کشور به نمایش در می آید که تنها در چارچوب مطالبات گروه های برانداز می توان آنها را تجزیه و تحلیل کرد.

خبر فیلتر شدن سایت لغتنامه دهخدا در حالی منتشر شد که جزئیاتی از فعالیت های این سایت در اختیار کاربران قرار نگرفته است.

به گزارش مشرق در وهله اول و با توجه به پیشینه "لغتنامه دهخدا" به نظر می رسد سایت اینترنتی این دایره المعارف عظیم نباید فیلتر می شده است چرا که این دایره المعارف دارای یک برند علمی فرهنگی شناخته شده برای همه ایرانیان است.

اما نگاهی به عمق فعالیتهای این سایت زوایای دیگری از علل احتمالی فیلتر شدن آن را روشن می سازد.

سایت لغتنامه دهخدا با سوء استفاده از برند علمی و فرهنگی خود، در طول یک سال گذشته به فعالیت علیه منافع ملی و همکاری با جریان های ضدانقلاب می پرداخت به گونه ای که حتی حیثیت علمی این لغتنامه نیز زیر سوال رفته و فعالیت های مشکوک سیاسی و ضداخلاقی را در دستور کار خود قرار داده بود.

در ستون کناری صفحه اول سایت با عنوان "چکامه"، اشعار غیراخلاقی، ضد دینی و با محتوای همسو با خواسته دشمنان نظام اسلامی منتشر می شده است که هیچ سنخیتی با وجهه فرهنگی و تاریخی لغتنامه اصیل دهخدا نداشته است.

جالب اینکه در بخش جستجوی این سایت، کلمات غیر اخلاقی نیز با عناوین و توضیحات رقت انگیز نمایش داده می شود و با جستجوی کلمات سیاسی خاص نیز جملاتی علیه نظام اسلامی و مسئولان کشور به نمایش در می آید که تنها در چارچوب مطالبات گروه های برانداز می توان آنها را تجزیه و تحلیل کرد.

این کار اینگونه رقم می خورد که امکان وارد کردن و بروز کردن اطلاعات این سایت توسط افراد ثبت نام شده به وجود آمد و حامیان فتنه 88 با وارد کردن متون جهت دار و انحرافی، آن را تحت پوشش عنوان معتبر این لغتنامه، در اختیار کاربران قرار داده و هر از گاهی آن را تبدیل به سوژه تبلیغاتی خود علیه نظام می کردند.

اینکه رسانه های ضدانقلاب خارج نشین از فیلتر شدن سایتی که تحت عنوان یک برند فرهنگی معتبر، در جهت منافع آنان فعالیت می کرد ناخشنود و معترض باشند، مساله ای عادی به نظر می رسد اما علل ناراحتی برخی سایتهای داخلی از فیلتر شدن یک سایت ضدانقلاب هنوز مشخص نیست.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۱۲:۱۷

چقدر فتنه گر زیاد شده!

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۱۲:۰۲

حالا موضوع سیاسی بجای خود، ولی انتظار سانسور کلمات در یک لغتنامه (حال آن لغات هرچه باشند)چه دلیل دیگری می تواند داشته باشد؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۱۱:۲۸

هر چیزی رو خوشتون نمیاد فیلتر کنید آخرش چی؟ به کجا دازین میرین؟ این همه فیلتر شکن؛این همه لغتنامه

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۱۱:۲۷

آیا خبرهای از این دست نباید توسط مسؤولین پی گیری شود و یا حداقل برای آنها ارسال شود تا از وضعیت مملکت با خبر شوند!!!!!!

نمکی۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۱۱:۰۸

شما تبحر خاصی در دروغ گویی و تهمت زنی و پرونده سازی دارید.
بترسید از روزی که پرونده خودتون زیر دست حضرت احکم الحاکمین بررسی بشه.

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۱۱:۰۰

بهتره تابناک اسم خودش رو به رجانیوز 2 یا کیهان2 تغییر بده. یه خورده دیگه پاچه خواری کنین گوی سبقت رو از اونا خواهید ربود.به جای اینکه در مقابل ملت بایستید با مردم باشید.

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۱۰:۵۲

همه هم که براندازند به سلامتی!

mahdi۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۱۰:۱۸

البته همه چيز را ميتوان از زاويه هاي مختلف ديد . اين سايت كمك بزرگي به ادبيات فارسي ميكند . هر چند كه خدا فيلتر شكن را از ما نگيره

امين۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۱۰:۱۷

واقعا ادبيات برخی خود دايره المعارفي ميخواهد كه اگر ثبت و ضبط شود در آينده اي نه چندار دور بعنوان نمادي از بد اخلاقي و ...ميتواند مورد استناد قرار اهل تحقيق قرار گيرد. فتنه خواندن مطمئن باشيد عاقبت خوشي رقم نخواهد زد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۱۰:۱۱

جالب ترین موردی که در این کشور می توان یافت این است که غالبا به جای حل مساله صورت مسئله را پاک می کنند. با این توصیف که می فرمایید باید سایت ویکیپدیا هم فیلتر شود چون در آن هم کاربران می توانند خود مطالب را وارد کنند و هر کس به فراخور دانش و آگاهی خود آن مطلب را ویرایش کند یا بر آن بیافزاید.
دوستان بجای صرف هزینه برای فیلترینگ سایتها، بودجه را در زمینه های پژوهشی و توسعه فرهنگی صرف کنند، مطمئنا نتیجه بهتری عایدشان می شود.

hasan۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۹:۵۵

درود بر تابناك قديم و سلام بر كيهاني هاي جديد تابناك !!

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۹:۴۹

كاربردهاي مفيد سايت كه بي‌نهايت بشتر است چه مي‌شود. با چاقو هم جراحي مي‌كنند هم آدم‌كشي پس چاقوها را جمع كنيم.

مهدی۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۹:۴۱

واقا شما چه فکری میکنین؟ این خاصیت لغتنامه است که برای هر کلمه در فارسی معنی اون رو نشون بده, این که بیاین واسه فیلتر کردن این سایت کارامد از این دست توجیهات مسخره و خنده دار "عناوین و توضیحات رقت انگیز!!" استفاده کنین نشون از ضعف بنیان فکری و فرهنگی ماست

آرش۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۹:۱۴

من با حرفهای شما صد در صد مخالفم.
من فراخور کارم حدودا هفته ای یکبار از این سایت استفاده میکردم و بسیار مفید هم بود.اشعار بغل نویس سایت هم به صورت اتفاقی از شعرای معروف ایران انتخاب میشدوفقط یکبار شعری از ایرج میرزا در آن دیدم که ممکن است امثال کسانی که فیلترش کرده اند دوستش نداشته باشند.
از اینکه بجای من فکر میکنید و بجای من تصمیم گیری میکنید متنفرم.مطمئن باشید از امروز من هم به فیلترشکن مجهز میشوم.

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۹:۰۴

من نمي دونم شما از فيلترشكن استفاده مي كنيد يا فيلتر نداريد؟ چه جوري تونستيد به اين سايت بعد از فيلتر شدن دست پيدا كنيد ا... اعلم . ولي من از فيلتر شدن اين سايت ناراضي ام . اين ظلم به مردم است.

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۸:۵۸

وقتی کسی دنبال لغتی می گردد فقط آن را سرچ می کند نه اینکه به سایر محتوای سایت بپردازد
من خودم جز این دسته افراد هستم و وقتی با فیلتر شدن ان مواجه شدم کلی عصبانی شدم

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۸:۵۸

خوب ویکیپدیا رو هم فیلتر کنن
اصلا یه فکر خوب چرا این همه هزینه می کنیم واسه ایجاد سایت و این جور چیزا بیان همه چی رو فیلتر کنن فقط یه سایت بزارن که از آن راضی باشند

محدرضا۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۸:۵۳

ما لوگوی تهران امروز را یادمان نرفته!
اینها توهم است اخوی...انسان وقتی ترسید،همه چیز به نظرش برانداز میشود...

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۸:۵۰

لغت نامه بايد هر كلمه اي را جستجو كند .

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۸:۴۱

علي (ع):حق رابگو هرچندكه تلخ باشد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۸:۳۵

توجیه یک حرکت زشت را حق جلوه می دهید. به شعور مردم به راحتی اهانت می کنید. فیلتر شدن این سایت را باید تسلیت گفت نه اینکه از فیلتر شدن آن دفاع نمود. اگر لینکی ایراد دارد آن لینک حذف می شود نه اینکه تیشه به ریشه ی کل محتوا زده شود.مگر ما چقدر محتوای با ارزش فرهنگی در رسانه های مختلف تولید می کنیم؟ چند سایت مثل لغت نامه دهخدا وجود دارد که دارای محتوای غنی فرهنگی (آن هم از نوع ایرانی آن اگر مثل مشائی تکفیر نشویم ) است ؟ این چه منظری است که کور شوید و دور شوید که به ما بد گفته اند؟ این چه فتنه ای است که تقریبا شامل همه آحاد مردم شده است؟ اگر قرار بود با فیلتر کردن و تعطیل کردن رسانه و برخورد فیزیکی و... صورت مساله پاک شود که اساسا نباید سال قبل مشکلی پیش می آمد.وزیر اطلاعات می گوید انقدر میلیارد آمریکا هزینه کرده که فتنه بر پا شود. جای دیگر می گوئید ایرانی ها ضریب هوش بالائی دارند. قسم حضرت عباس را بپذیریم یا دم خروس را؟ یا احمقیم که بخاطر پول به میدان بیائیم و یا هوشیار که سرنوشت ملک خود را نباید با پول به چالش بکشیم. تابناک تکلیف خودش را نمی داند. همانند کلاغی است که راه رفتن خود را فراموش کرده. البته شاید هم هیچگاه راه رفتن یاد نگرفته باشد. که این یکی به حقیقت نزدیک تر و توضیح واضحات توسط اینجانب کاری عبث و بی فرجام...

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۸:۲۳

این درست نیست که ما هر چه خوشمان نیامد بقیه هم نباید خوششان بیاید و ما فیلتر کنیم.

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۸:۱۹

شما دیگه آخرشید

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۸:۱۳

نویسنده؟

navid۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۸:۰۳

خب احمق این لغاتی که میگی تو نسخه چاپی هم هست!

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۷:۵۴

هههههههه
دم ف ي ل ت ر كنندگان گرم! اين لغت رو تيكه تيكه نوشتم تا مبادا دچارش بشين!!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۷:۴۰

از تو نوشتن قدغن گلایه کردن قدغن عطر خوش زن قدغن تو قدغن من قدغن ... هاها

ashraf۱۳۸۹/۰۵/۲۰ ۰۷:۲۶

تا حالا لاي فرهنگ دهخدا و معين رو باز كردي ببيني چي توشه؟ شما كه سايت وزارت بهداشت رو به خاطر وجود كلمات مستهجن!!!! فيلتر ميكني يا رفيقات به پزشكا توصيه ميكنن به كلمه ... بگن ...!، عجيبه چرا تا حالا سراغ نبش قبر دهخدا نرفته بوديد؟! باز خدا رو شكر کسانی بوده اند هميشه در صحنه که زودتر از همه متوجه خائن بودن اين دشمنان فرهنگ شدن و مجسمه هاشون خراب كردن! بازم دمتون گرم!!!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.