آخرین خبرمحسن رضایی: هرکسی با ایران دربیفتد تاوان آن را خواهد داد
12بازدید
۲۹

دستور رئیسی برای حذف دلار از چرخه معاملات تجاری

رئیس جمهور با اشاره به گسترش برنامه‌ریزی کشورها برای کاهش و حذف تبادلات دلاری از چرخه معاملات‌‌شان، به بانک مرکزی مأموریت داد با همکاری دستگاه‌های مرتبط، زمینه‌های انجام معاملات تجاری بر اساس واحد پولی ایران و کشورهای هدف را فراهم کند.

دستور رئیسی برای حذف دلار از چرخه معاملات تجاری

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولتسید ابراهیم رئیسی در جلسه عصر امروز یکشنبه هیئت دولت با اشاره به گسترش برنامه‌ریزی کشورها برای کاهش و حذف تبادلات دلاری از چرخه معاملات‌‌شان، به بانک مرکزی مأموریت داد با همکاری دستگاه‌های مرتبط، زمینه‌های انجام معاملات تجاری بر اساس واحد پولی ایران و کشورهای هدف را فراهم کند.
 
رئیس جمهور همچنین با قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری پنجمین نمایشگاه توانمندی‌‌های صادراتی ایران که فعالیت آن از صبح امروز آغاز شد، تولیدات به نمایش گذاشته شده شرکت‌های داخلی را افتخارآمیز توصیف و تصریح کرد: همه بخش‌ها باید برای کمک به رشد و ارتقای کمی و کیفی تولید و به ویژه تولیدات دانش‌بنیان در کشور، از خرید نمونه‌های خارجی کالاهایی که مشابه آنها توسط شرکت‌های داخلی تولید می‌شود، اجتناب کنند.
 
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دستاوردهای سفر دو روزه خود به سوریه و امضای برنامه جامع راهبردی بلندمدت و چندین توافقنامه همکاری بین دو کشور در حوزه‌های مختلف، اجرای کامل این توافقنامه‌ها را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: بازار سوریه ظرفیت بالایی برای افزایش سطح روابط تجاری دو کشور دارد.
 
رئیسی در این جلسه همچنین با تأکید بر رویکرد دولت در گسترش عدالت و مقابله با فساد، خواستار تداوم اهتمام و مراقبت جدی مسئولان سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی نسبت به عدم ارائه تسهیلات ویژه و تبعیض‌آمیز شد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۴:۵۰

چگونه مگه کاری دار ما مثلا دو میلیار دلار از عراق طلب داریم هرچی نیاز داریم که قرار با دلار وارد بشه به عراق میگیم بخر به ما به جای دلار بده

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۳:۵۲

آقای رئیسی ! به جای اینکه پول اول مبادلات جهانی را عوض کنید فکرتان را عوض کنید و من ذهنی را کناربگذارید همه چیز برمیگردد به چرخه تعادل !

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۳:۲۹

خدایی این بشر اصلا میدونه اقتصاد رو با چه 3 ای می نویسن

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۳:۲۷

دستور حذف دلار از چرخه معاملات تجاری بیش از 20 سال پیش صادر شد و رئیسی صرفا برای نمایش چهره "ضد آمریکایی" آن را تکرار می کند. نکته اینجاست که حذف دلار تنها به صورت اسمی ممکن است و نه عملی. یعنی یک کالای خارجی را با قیمت دلاری آن خریداری می کنیم و در مقابل آن مثلا یورو پرداخت می کنیم. اما خریدار خواستار دریافت دلار است. چون اکثر شرکتها و تاجران دنیا فقط دلار را می شناسند. بنابراین باید هزینه تبدیل یورو به دلار را ما باید پرداخت کنیم. از آنجایی که ایران تحت تحریم آمریکا است بنابراین نمی توان مستقیما به نام ایران هیچ ارزی را به دلار تبدیل کرد و در این میان باید یک چرخه طی شود. مثلا وقتی از یک شرکت ژاپنی خرید می کنیم، بانکی که پول ما به صورت یورو نزد آن است ابتدا پول را به ین ژاپن یا یک ارز محلی تبدیل کرده و به یک حساب واریز می کند و برای اینکار از ایران کارمزد دریافت می کند. سپس آن مبلغ را به دلار تبدیل کرده و به حساب شرکت فروشنده واریز می کند و مجددا برای این عملیات از ایران کارمزد دریافت می کند. البته این ساده ترین چرخه در این مسیر است. به این ترتیب، دور زدن تحریمها و عدم استفاده اسمی از دلار برای ایران باعث سود بانکهای واسط و گران شدن کالا برای مردم می شود.

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۲:۴۸

چشم قربان/ این هم گذاشتم تو نوبت بقیه دستورهای شما.

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۲:۱۴

فعلا بازاریارو بگو معامله که با مردم میکنن هی نگن دلار رفت بالا

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۲:۰۸

از وضعیت بورستون معلومه
مدیری ت شش کلاسه ای امام صادقی ها

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۱:۵۹

اصلا بگو بجای دلار سکه زمان عیلامی ها جایگزین بشه. وقتی مملکت دست دلالاست همونم ناپایدار میشه.

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۱:۳۱

چشم حتما . دستور بعدی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۱:۱۹

بابا چرا اینا فکر نمی کنند اداره کشور تدبیر میخواد نه دستور.
امان از ...

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۱:۱۶

فریاد رسی نیست

ایمان۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۱:۰۰

یکی نیست بهش بگه جناب ریس جمهور مردم تو کشور خودمون ریال رو قبول ندارن و دارن به دلار تبدیلش میکنن بعد شما میخوای دلار رو از معاملات تجاری حذف کنی .

کاظم۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۰:۴۱

من یک شش کلاسی هستم

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۰:۲۵

خدایا ؟ ما چه گناهی کردیم که دچار این عزیزان دانا شدیم

علی۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۰:۲۲

وقتی ارزش ریال ایران در مقابل تمام ارزهای خارجی کاهش پیدا کرده و ارزش و اعتبار نداره دلار را هم حذف بفرما با کدام ارز میخواهی معامله کنی خوب اون هم ارزش نداره مهم تولید ناخالص کشور و میزان تولید اسکناس و پخشش در بین مردمه
دولت خواست پول نفت را برای تولید استفاده کنه و کشور را با مالیات اداره کنه عملا هم داره پول نفت میره و هم مالیات و روز بروز هم به دایره مالیات اضافه میشه
و در کل اعتماد مردم به دولت ها و اداره کردن مملکت کم میشه که خودش فاجعه است در حال حاضر هم پول نفت داره هزینه میشه هم مالیات و هم دولت بیش از حد چاپ اسکناس میکنه که وضعیت اقتصادی مردم و کشور را داغون کرده

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۰:۱۵

اقایان که چند دهه است شعار مرگ بر امریکا سر می دهند تازه به فکر حذف دلار افتاده اند و این در حالی است که برخی متحدان امریکا مانند کره جنوبی سالهاست که با دهها کشور با پول ملی معامله می کنند. البته یک دلیل اینکه این کار انجام نشده این است که برخی از اقایان اندوخته هاسشان به دلار است و نیم خواهند ضرر بکنند. البته با توجهب کاهش هر روزه ارزش ریال به نظر نمی رسد که کشوری مایل به اینگونه مبادله باشد و اگر خیلی تلاش شود شاید بتوان مبادله کالا با کالا کرد. در ضمن چین دومین اقتصاد جهان و تا چند سال دیگر اولین اقتصاد جهان است و ارزش پولش هم هر روز بهتر می شود . امارات هم که جای خود دارد و به نظر نمی رسد که روبل روسیه با توجه به وسعت خاک این کشور و منابع عظیم طبیعی ضعیف شود.

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۰:۰۸

چقدر لجبازید؟!!..با این همه مشکلاتی که در این چند سال به وجود آورده اید هنوز هم نمیخواهید بپذیرید اقتصاد با دانش وعلم رشد پیدا میکند نه با دستور...

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۰۹:۵۹

بر مبنای طلا باید انجام دهند. باید سکه های طلا با ارزش بین المللی در کشورهای عضو اکو بریکس و هر جا که می خواد دلار ر. کنار بگذاره ضرب کنند با استاندارد واحد. بعد بمنا بشه این سکه های واقعی طلا نه پولهای بی پشتوانه دلار و یورو که خودشون چاپ می کنند یا صفرهای دیجیتال که با فشار دادن یک دگمه زیادش می کنند.
اگر مبنای ارزهای دو کشور باشه، مبادلات محدود می شود دلار برای همین بین المللی شد که این مشکل نباشد. یعنی اگر ما با عراق وعامله کنیم و به همدیگر ریال و دینار بدهیم، اولا عراقی از ما ریال نمی گیره چون می داند که ممکن است فردا بی ارزش شود بدلیل تورم ایران. اگر دینار بخواهد بگیرد، ما اینقدر دینار نداریم. مبنا باید یک ارز رایج و همه شمول و همه پسند و دارای ارزش واقعی و بدون کاهش ارزش شود. این بمنا همان طلاست که کم کم همه دارند و باید به این سمت بروند. از اول هم همین بوده است که طول سالهای اخیر تغییر پیدا کرد به ارز کاغذی و دلار و ارز دیجیتال. بعد کلی حقه بازی از توش بیرون دراومد. همه اقتصاد دانان بزرگ دنیا می گن که باید به همان مبنای درست قدیم برگردیم وگرنه بانک دارها همه مردم رو با خلق پول سر کیسه می کنند. مردم کار می کنند ولی اینها پولدار میشن و سودش رو می برند چون بی دردسر پول چاپ می کنند و باهاش حاصل زحمات دیگران را با این پولهای بی پشتوانه می خرند. در واقع می دزدند.

بچه محل۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۲:۳۸

مثلا تبادل مالی کشور ایران با دنیا چند ده میلیارد دلاره و بخواهند بجای حواله پول(نه خود پول) طلا تبادل کنند ؟؟؟

مهدی۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۰:۵۵

این فرمایش شما در زمان داریوش هخامنشی کاربرد داشت. کمی علم روز اقتصاد بخوانید بد نیست.

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۰۹:۵۷

این داداشمون فقط دستور میده. این دستور رو احمدی نژاد 15 سال پیش داد.

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۰۹:۵۰

سلام. چشم!!!!

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۰۹:۴۹

بعله از فردا دولت و تجار باید راه بیفتند دنبال کشورهایی که مثلا با روبل روس و یوان چین و درهم امارات و روپیه هند و .... معامله کنند نهایتا برمیگردند سراغ همون کشورها چون حتی ضعیف ترین کشورها با ریال ایران معامله نمی کنه !!و ما خودمان به دست خودمان خودمان را تحریم می کنیم بدبخت دولت بعد که خزانه اش پر شده از انواع و اقسام پولهای بی ارزش

جواب ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۰۹:۵۴

عزیزم درست فرمودی لکن قیمت روبل و یوان و افغانی و درهم بر مبنای دلار محاسبه میشه و این چیزی که مردم همه میدانند ولی دولت فکر می‌کند مردم بی سواد و جاهل اند

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۰۹:۴۷

این بنده خدا هنوز نفهمیده ارزش پول ایران فقط در برابر دلار کاهش پیدا نکرده بلکه حتی در برابر افغانی هم کاهش داشته است

ناشناس۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۰۹:۴۶

چگونه؟

امیر۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۶:۰۸

واقعا وقت گذاشتن و حرفی رو که سه تا رئیس جمهوره قبلی هم زدن و توش موندن رو دوباره تکرار کنن.حیف پولی که شما به بفنا میدید با این جلساتتون.مثلا کاره خارق العاده ای هم کردن.یکی نیست به ایشون بگه که اینکارو هنوز اروپا هم نتونسته انجام بده بعد شما به پشتوانه کدوم اقتصاد نداشتتون می خواید اینکارو بکنید.چین با این همه قدرتش فقط ۱.۳ درصد از تراکنش جهانی رو صاحب هست و با یوان انجام میده.خداوند شعور درک مسایل به همه اعطا فرمایند انشاا...

مهران۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۲:۱۳

این حرفا رو باید بزاری یک گوشه بهش بخندی

صهبا۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ۱۰:۱۱

با دستور دادن دیگه. مثل این مدت که با دستورات اقای رییسی همه چیز درست شده

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.