آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
2بازدید

طلایی: بدحجابی موضوع اجتماعی است، نه امنیتی!

مرتضی طلایی گفت: گشت ارشاد فی‌نفسه نمی‌تواند یک امر بد باشد. همانند سایر پیش‌بینی‌ها و تصمیم‌گیری‌های ساختار اجتماعی برای مدیریت جامعه، گشت ارشاد شکل گرفته تا نظم اجتماعی را برقرار کند. گشت ارشاد برای برخورد با موضوعی به نام بدحجابی ایجاد نشده است.

طلایی: بدحجابی موضوع اجتماعی است، نه امنیتی!

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، مرتضی طلایی، رئیس پلیس پیشین تهران بزرگ، در بخشی از گفت و گوی خود به بیان نکاتی درباره گشت ارشاد، وضعیت حجاب در کشور و ... پرداخت. در ادامه بخشی از این گفت و گو را می خوانید؛

* شما به حجاب اشاره کردید؛ فکر نمی‌کنید وضعیتی که اکنون انتقادبرانگیز است، حاصل سیاست‌های قبلی مانند گشت ارشاد باشد؟ در زمان شما در تهران گشت ارشاد انجام می‌شد. فکر نمی‌کنید همان گشت ارشاد فشار را افزایش داد و از یک سمت دیگر بیرون زد و باعث لجبازی با حاکمیت شد؟

گشت ارشاد یک مصوبه بالادستی داشت که برای اجرا به نیروی انتظامی ابلاغ می‌شد. نیروی انتظامی به‌صورت فی‌البداهه وارد این موضوع نشده است. دوماً، اگر به دنبال امنیت اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی و عمومی باشیم، لازمه آن این است که نگاه کارشناسانه به مسائل داشته باشیم. زمانی که در جامعه با پدیده‌هایی مواجه می‌شویم، منشا این پدیده‌ها به حوزه‌های تربیتی، آموزشی و فرهنگی برمی‌گردد و به خود خانواده مربوط است.

از دیدگاه انتظامی و کارشناسی، این‌ها آسیب‌های اجتماعی هستند. اگر نوع پوشش در جامعه قابل قبول نباشد، این موضوع نه امنیتی و نه سیاسی است، بلکه یک پدیده اجتماعی است که ناشی از ضعف‌های نظام آموزشی و تربیتی و مسائل اجتماعی و فرهنگی است. این عوامل روی هم انباشته می‌شوند و وضعیت فرهنگ جامعه در پوشش، از یک نقطه به نقطه دیگر تغییر می‌کند. در اینجا، ما نباید از ابزارهای قهری و سلبی استفاده کنیم. بلکه باید همان ابزارهایی که منجر به این آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها شد را اصلاح و تصحیح کنیم.
گشت ارشاد فی‌نفسه نمی‌تواند یک امر بد باشد

* چرا خود شما انجامش دادید؟

این یک سطح است. زمانی که با پدیده‌هایی مواجه می‌شوید که آسیب اجتماعی محسوب می‌شوند، در واقع با آشفتگی در جامعه روبه‌رو هستید و نوعی تعرض به حقوق اجتماعی مردم رخ داده است. اگر کسی در جامعه با چاقو یا اسلحه ظاهر شود، آیا به پلیس می‌گویید «با او ملایمت کن، گفتگو کن، خواهش و درخواست کن»؟ یا می‌گویید اجازه نده امنیت مردم به خطر بیفتد و تعرضی به مردم شود؟

پس گشت ارشاد فی‌نفسه نمی‌تواند یک امر بد باشد. همانند سایر پیش‌بینی‌ها و تصمیم‌گیری‌های ساختار اجتماعی برای مدیریت جامعه، گشت ارشاد شکل گرفته تا نظم اجتماعی را برقرار کند. گشت ارشاد برای برخورد با موضوعی به نام بدحجابی ایجاد نشده است. هدف آن مقابله با مردم و خانم‌ها و ایجاد درگیری نبوده است. بلکه برای استقرار نظم و امنیت اجتماعی و مقابله با آشفتگی‌های اجتماعی شکل گرفته تا بتواند با کسانی که امنیت اجتماعی، فرهنگی و عمومی مردم را تهدید می‌کنند، برخورد کند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۰۳ ۱۰:۲۸

اقایان دلار داره میرسه به 150 تومن. معیشت بسیاری از خانواده های ابرومند با خطر جدی مواجه شده. پدر مادرها روزبروز دارن شرمنده تر میشن جلو خانواده. چی میگی شما؟ معیشت مردمو درست کنید همه چی به مرو حل میشه

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۰۳ ۰۸:۳۳

اتفاقا گشت ارشاد بدترین تصمیم برای مقابله با جامعه بوده است. چرا گشت مفاسد اقتصادی نداریم که میلیارد میلیارد اختلاس میکنن و رشون میدهند و میگیرند. چرا گشت بانک ها نداریم که بنام خودشان وام های چند میلیاردی با بازپرداخت صد ساله میدهند

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۰۳ ۰۸:۲۹

جای امید واری است که آقایان یکی یکی متوجه می شوند .

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.