آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
1بازدید

وقتی گاردین برای ایران سناریو می نویسد

از همان روزی که آژانس گزارش شبهه داری درباره ایران بدون ارایه سند و صرفا در قالب یک گزارش 9 صفحه ای منتشر کرد، همگان دانستند که سناریوی جدیدی برای مقابله با ایران هسته ای در دست اجرا و طراحی است / چون سعید جلیلی در هنگام نماز، جلسه را تعطیل کرده، غیر حرفه ای ترین تیم مذاکراتی ایران در تاریخ جمهوری اسلامی بوده است!

وقتی گاردین برای ایران سناریو می نویسد
سرویس بین الملل ـ روزنامه انگلیسی گاردین، برای کشورهای غربی که در مذاکرات هسته ای با ایران مشارکت دارند، سناریو نویسی کرد.

به گزارش «تابناک»، روزنامه انگلیسی «گاردین»، گزارشی منتشر کرده که بنا بر آن، دو سناریو مطرح کرده که اگر کشورهای غربی می خواهند ـ در هر صورت ـ در مذاکرات مستقیم با ایران برنده باشند، باید بر پایه یکی از این دو سناریو عمل کنند.

بنا بر این گزارش، سناریوی نخست در صورتی است که ایران به صورت جدی بخواهد وارد مذاکرات شود. در این صورت و در این سناریو، با توجه به اوضاع کنونی، غرب می تواند امتیازات بسیاری را از ایران درباره برنامه هسته ای این کشور بگیرد، چرا که اکنون با توجه به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی که در استفاده ایران از تجهیزاتی که در ساخت بمب هسته ای کاربرد دارد، پرده برداشته، ایران دیگر نمی تواند از چین و روسیه انتظار داشته باشد از موضع هسته ای ایران در مذاکرات و در سازمان ملل حمایت کند.

افزون بر این شرایط منطقه ای نیز به زیان ایران است، زیرا ایران اکنون در حال تجربه نوعی جنگ سرد با عربستان سعودی است و در بحرین نیز ایران وضعیت بغرنجی دارد. حتی سوریه هم در موقعیتی نیست که بتواند از ایران دفاع کند؛ بنابراین، در چنین شرایطی، تنها کشوری که در منطقه موضع ایران را تقویت می کند، عراق است و کشور دیگری در این زمینه نیست!

سناریوی دوم این که ایران بخواهد در مذاکرات آینده، منویات خود را دیکته کرده و به نوعی وقت کشی کند؛ در این سناریو هم غرب مزیت های بیشتری از ایران دارد، چراکه تیم مذاکراه کننده کنونی ایران ـ که با ریاست سعید جلیلی هدایت می شود ـ بدترین تیم و غیرحرفه ای ترین (!) تیم مذاکراتی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است، چه، در مذاکرات استانبول، سعید جلیلی در ساعت 12 و به هنگام نماز، نشست مذاکراتی را ترک و نزدیک سه ساعت مذاکره کنندگان را معطل نگه داشت!!

افزون بر این، ایران پیش شرط هایی را در این مذاکرات تعیین کرد؛ بنابراین، چنین رویکردی از سوی ایران، چین و روسیه را قانع خواهد کرد که ایران نمی خواهد جدی وارد مذاکرات شود و این هم مزیت دیگری برای کشورهای غربی است تا تحریم شدیدتری را با همراهی چین و روسیه در سازمان ملل علیه ایران تصویب کنند.

گاردین می افزاید: اکنون بهترین زمان برای گفت وگو و گرفتن امتیاز از ایران است، چرا که اگر فردا رهبری ایران تصمیم بگیرد حمایت خود از رئیس جمهور و سعید جلیلی را پایان دهد و محافظه کاران دیگری همچون علی لاریجانی، رئیس مجلس، قدرت را در ایران به دست گیرند ـ که اطلاعاتی درباره مذاکره و چگونگی گسترش نفوذ ایران در منطقه دارد ـ آنگاه دست کشورهای غربی در مذاکرات بر پایه دو سناریوی مطرح خالی می ماند.

در این باره باید گفت، گویا در این گزارش، تحلیلگر گاردین چند نکته اساسی را مغفول نگه داشته است:

1 ـ از همان روزی که آژانس گزارش شبهه داری درباره ایران بدون ارایه سند و تنها در قالب یک گزارش 9 صفحه ای منتشر کرد، همگان دانستند که سناریوی جدیدی برای مقابله با ایران هسته ای در دست اجرا و طراحی است، به ویژه این که آژانس، از آنجا که درباره ادعای اخیر خود مدرکی نداشت، برای نخستین بار و پس از گذشت هفت سال در گزارش اخیر خود در مورد تجهیزات آلوده ایران در سال 2003 گزارش داده است؛ مساله ای که در همان زمان با مذاکرات و تعلیق مرتفع شد، ولی به تازگی و بار دیگر برای ذهنیت سازی مطرح شده است.


2 ـ گاردین مدعی شده است که چون سعید جلیلی در هنگام نماز، نشست را تعطیل کرده است، غیرحرفه ای ترین تیم مذاکراتی ایران در تاریخ جمهوری اسلامی بوده است؛ حال آن که اتفاقا نقطه قوت اصولگرایی اصیل این است که به احیای ارزش ها توسط کارگزارانش ـ چه در درون و چه در بیرون از کشور ـ بپردازد.

افکار عمومی فراموش نکرده اند که مقامات فرانسوی، به دلیل پافشاری بر سرو شراب در دیدار رئیس جمهور سابق ایران، تا لغو سفر هم پیش رفتند و با ملاحظاتی آن سفر انجام شد.

اکنون پرسش این است، وقتی کشوری چون فرانسه در یک دیدار دیپلماتیک، بودن شراب را ارزش غربی می داند و کنار گذاشتن آن را برنمی تابد و ماه ها درباره آن بحث و جدال کرده و برای طرف مقابل شرط می گذارد، اکنون رفتار دکتر جلیلی را ـ برای اقامه یک ارزش قدسی ـ غیرحرفه ای می داند؛ این رفتار «یک بام و دو هوا»ی غرب همواره بوده و اکنون نیز ادامه دارد.

3ـ نویسنده گاردین پنداشته است که حمایت رهبر انقلاب از موضع هسته ای ایران، حمایت از یک شخص است، در حالی که اگر اندک شناختی از تحولات ایران داشت، درمی یافت که حتی در دوران اصلاحات نیز مواضع هسته ای ایران بر همین منوال بود که برای گرفتن بهانه از کشورهای لجوج غربی، مدتی با شرایط آنان و درخواست آنان برای اعتمادسازی موافقت کرد و به محض اینکه ثابت شد، این کشورها چون همیشه در ادعای های خود صادق نیستند، تعلیق را کنار گذاشت.

4ـ نکته دیگر، تذکری است به کارگزاران درونی نظام که اگر زمانی هر چند محدود، به دلیل مسائل فرعی، مسائل اصلی کشور را به حاشیه ببرند و شوق خدمت را به نزاع قدرت تبدیل کنند، باید بدانند در نخستین فرصت با تک دشمن رو به رو خواهند شد و آن روزی است که پاتک به دشمن، هزینه های بسیاری به کشور تحمیل خواهد کرد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۱۰ ۰۹:۳۳

در همين اظهار نظرها ميتوان نقاط ضعف دشمن را شناخت.

جهانگير۱۳۹۰/۰۳/۱۰ ۰۷:۳۳

حرفهايي مثل آفرين، زنده باد به بعضي از رفتارهاي خداپسند آقاي جليلي جايي رنگ بهتري ميگيره كه دست از اختلاف برداريم همه بايد در خط ولايت فقيه باشيم تا واسه ما از اونطرف دنيا اون روزنامه ي گاردين اسراييليه كثيف سناريو ننويسه
بله ديگه روزنامه نويساي غربي هم دم در آوردن

ایرانی۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۲۳:۰۶

افرین براقای جلیلی وتمام ایرانی های پایبندبه اصول مذهبی

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۲۳:۰۱

گاردین چقدر راحت و مطمئن رئیس جمهور بعدی را در ایران تعیین کرده است !!

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۲۱:۵۳

ـ نویسنده گاردین پنداشته است که حمایت رهبر انقلاب از موضع هسته ای ایران، حمایت از یک شخص است، در حالی که اگر اندک شناختی از تحولات ایران داشت، درمی یافت که حتی در دوران اصلاحات نیز مواضع هسته ای ایران بر همین منوال بود که برای گرفتن بهانه از کشورهای لجوج غربی، مدتی با شرایط آنان و درخواست آنان برای اعتمادسازی موافقت کرد و به محض اینکه ثابت شد، این کشورها چون همیشه در ادعای های خود صادق نیستند، تعلیق را کنار گذاشت.

پس چرا انقدر تعریف کردید که دولت اصلاحات کار بدی کرده و دولت جدید بلده چی کار کنه

علی۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۹:۳۷

آفرین به آقای جلیلی آدم با دیدن چنین افرادی به ایرانی بودنش افتخار میکن

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۶:۲۷

چرا خلط مبحث مي کنيد؟ نگفته اند که چرا جلسه را براي نماز ترک کرده، بلکه گلايه دارند چرا رفته و 3 ساعت بعد برگشته است. رعايت زمانبندي جلسات مذاکره که طبق دستور کار مورد توافق انجام مي گيرد جز اولين اصول حرفه اي در مذاکرات آنهم در اين سطح مي باشد.

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۴:۴۹

هم سناریوهای گاردین و هم نکته های شما از مرحله پرت است. چون هر دو از این نکته غافل بودند که ایران سلاح هسته ای را نمیخواهد و اگر در جهت آن قدم بردارد خودکشی سیاسی خواهد بود برای ایران. به نظر من مذاکرات در هر سناریویی به نغع ایران تمام خواهد شد

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۴:۴۴

ترک کردن 3 ساعته مثالی است از تازه کار بودن نه آنکه هرکس 3 ساعت برای نماز برود تازه کار است، سرویس خبری بین الملل. ضمن اینکه نمیشد به جای 3 ساعت نیم ساعت یا 1 ساعت صرف کرد؟ آنهم در این اجلاس به این مهمی.
تازه بهتر بود شما روی این مسئله تاکید می کردی که "چون ماهیت برنامه هسته ای ایران طوری است که به هیچ وجه به صلاح هسته ای نخواهد انجامید" پس تمام سناریوها به نفع ایران تمام خواهد شد و از این منظر اتمام سریع تر مذاکرات به نفع ایران است و وقت کشی برای ایران ضرر دارد.

سلام۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۴:۰۲

شما دنیا را برای اسراییل کلا به حالت نیمه تعطیل در اورده اید نیم ساعت هم ما به خاطر خدا ! حالا نوکران انها ناراحت نشوند زمانی شاه مملکت توسط سفیر انگلیس احضار می شد و حالا ما سه ساعت انها را معطل می گذاریم اشکالی داره؟!!

فدوی۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۳:۲۸

به نظر می رسد که نویسنده گاردین با غربی ها صحبت می کند ولی روی سخن او بیشتر با دیگران است .
1 - عربستان را بزرگ جلوه دهد تا بلکه عربستانی ها حماقتی مرتکب شوند که البته بعید است .
2 - احمدی نژاد و لاریجانی ( دولت و مجلس ) را در مقابل هم قرار دهد .
3 - اعتماد به نفس را از تیم مذاکره کننده بگیرد .
4 - غربی ها را تحریک کند که در مذاکرات بعدی سخت گیر تر باشند .

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۲۱:۱۵

حالا نه خیلی رئیس جمهور هم روزنامه میخونه

محمد۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۲:۲۲

آفرین به جلیلی ولی نماز ظهر و عصر و دعا و تعقیبات آخرش 45 دقیقه! دیگه سه ساعت خیلی ضایع بود.

علی۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۲۱:۲۲

آخه وقتی نمی دونی بپرس . نظر نده. 2 ساعت و ربع هم برای زهرمار شدن ناهار غربی ها بود و هم نوعی پاسخ فرادیپلماتیک.

خانی۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۸:۱۸

نظر شما دوست عزیز درست است ولی اشکال از نگارش خبر است ، اگر در خاطرتان باشد مذاکرات روز جمعه بود و ایشان در نماز جمعه شرکت نموده بودند که تا بروند و بیایند همان 3 ساعت می شود و نکته دیگر اینکه علاوه بر جنبه اعتقادی حضور دکتر جلیلی در جمع نمازگزاران استانبول باعث نوعی اعمال دیپلماسی عمومی در مذاکرات بود . خدا همه جانبازان خصوصا آقا سعید را حفظ نماید.

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۱:۳۴

تحریم ها اثر می کنند اما نه روی اراده ما :
ما با کسی تعارف نداریم. اگر چیزی را نخواهیم کنار می گذاریم و اگر چیزی را بخواهیم کسی نمی تواند ما را از آن محروم کند. این جوهر ماست و به همین دلیل ایرانیان را تمدن ساز می نامند. این لحطات را مردم ما قبلا تجربه کرده اند. زمانی که بریتانیای کبیر که حالا از آن یک جزیره بیشتر نمانده نمی گذاشت به حق حاکمیتمان در استفاده از نفت برسیم. ما برای گرفتن حقمان مقاومت می کنیم ، خطر می کنیم ، به سراغش می رویم حالا می خواهد در دهان هر اژدهایی باشد.

افتخاري۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۱:۲۷

بايد به غربيها بفهمانيم كه ما اگرچه بر سر مسائل داخلي اختلاف نظر داريم اما وقتي پاي دفاع وحمايت از مصالح ومنافع ملي در ميان باشد ديگر اصولگرا واصلاح طلب و...باهم متحد مي باشند وهيچ شخصي حق اينكه بر سر حقوق يك ملت با كشوري معامله كند را ندارد

ali۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۲۱:۲۰

اصلاح طلبان و منافع ملی؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۰:۴۶

یکی از مشکلات ذهن این است که ظاهرا با منطق این درست است ویا ان درست است کار میکند اما در جهان پیوستگی حاکم است این از علیل بودن مغز است همیشه بین این و یا ان هزاران گزینه وجود دارد و عملا هم این میشود وهم ان انها میخواهند قبل از مذتکرات شما را بازی دهند و به ان منطقی که بلدند بکشانند این حیوانات را بشناسید شما مثل گاو انها را به طویله ذهنی شان هدایت کنید چند لایه کار کنید ببرید جاییکه میخواهند بروند در لایه اخر ببینند اسیر ذهنشان شده اند الن هم اسیر ذهنشان هستند چین و روسیه وهند وو براحتی انها را در ذهن خودشان به بیراهه میبرند فکر میکنید نمی توانستند در مورد عراق و لیبی و غیره مقاومت کنند در جند لایه هم را بازی می دهند

ali۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۲۱:۱۹

چی داری می گی با خودت؟ بلند تر بگو ما هم بشنویم. البته حرفت کاملا منطقیه و من هم موافقم.

علی۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۰:۲۸

سلام.
خوب بود.

علیرضا۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۰:۲۳

در خصوص پافشاری فرانسه بر سرو شراب نویسنده محترم باید به این نکته توجه کند که مقامات فرانسوی ملزم و مبرم بر ادای تشریفات داخلی در خاک کشورشان هستند. هیچ مقام فرانسوی‌ای دچار چنین حماقتی نمی‌شود که به عنوان مثال در صورت عدم سرو شراب بوردو در خاک چین، سفرهای دیپلماتیک خود را به آن کشور لغو کند.
اما نکته 3، نکته جالبی است که به یقین بنده اتفاقاً نویسنده گاردین به طور حتم می‌داند که حمایت مقام معظم رهبری از موضوع هسته‌ای حمایت از فرد نیست. نگاهی از زاویه دیگر اینگونه است که اتفاقاً سناریو برای این نوشته شده است که مقام رهبری را در تقابل با ریاست جمهوری قرار دهد. این موضوع موفقیت بزرگی برای گردانندگان اصلی گاردین به حساب می‌آید.

علی۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۲۱:۱۷

شراب مستی افزا را با نماز روح افزا مقایسه می کنید؟ هیچ می دونید خوردن شراب در تمامی مراسمات - چه خونگی و چه عمومی - برای داغ شدن بدن و کنار گذاشتن حیا و خوش به حال شدن است؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۳:۲۲

در پاسخ به نکته اول فقط همین بس که سه ساعت معطل گذاشتن غربی ها آن هم برای نماز از نظر روانی تاثیر منفی بر غربی ها می گذارد که به نفع ایران است و دوم اینکه باید به شما تبریک گفت که ادای نماز اول وقت را با سرو مشروب مقایسه می کنید .
در مورد نکته دوم اتفاقا در حات حاضر یکی از برگ های برنده ی احمدی نژاد که شاید بتواند موضع او را در داخل تقویت کند همین موضوع هسته ای و قاطعیت در آن است . موضع رهبری هم که روشن است .

محمد۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۰:۰۵

درود بر آقاي جليلي

عادل مكطاعي زاده۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۰۹:۴۹

احسنت به سعيد جليلي مرد يعني همين با اينكه در بلاد كفر است ولي عزت يك مومن واقعي و به تمام معنا را دارد

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۱۰ ۰۹:۴۱

1- بلاد كفر نه، تركيه.
2- اگر 3 ساعت طول دادن نماز درست باشد چه؟

آرش۱۳۹۰/۰۳/۱۰ ۰۰:۳۱

جناب ناشناس. قشمگ گفتی مومن. ولی جلسه با غیر مسلمونها بوده. باشه که سایر مسئولین ما هم یاد بگیرین تا موقع نماز کار انجام ندن و موقع کار کارهای متفرقه بکنن.

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۱۱:۴۵

بلاد کفر چیه برادر؟ ایشان در ترکیه بودند .شماها چرا فکر میکنین فقط ایران کشور اسلامیه؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۳/۰۹ ۰۹:۴۶

زنده باد سعید جلیلی

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.