آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
3بازدید

«ننه علي» مثل شهدا جاودانه شد

روزي يك زن ديپلمات آفريقايي به زيارت شهدا آمده بود. وقتي وصف ننه علي را شنيد، بي صبرانه به ديدنش شتافت و آنچنان تحت تأثير اخلاق و منش و بردباري او قرار گرفت كه ناخودآگاه او را در آغوش كشيد كه گويي صدها سال است او را مي‌شناسد.

«ننه علي» مثل شهدا جاودانه شد
مادران شهدا آيينه‌هاي تابناك از فداكاري و وفاداري‌اند؛ زنان صبوري كه در اوج محبت به فرزندانشان با كمال رضايت، آنان را روانه جبهه‌هاي دفاع از اسلام و ميهن كردند. شب‌ها كه همه خواب بودند، دل‌هاي بي‌قرار اين بانوان بزرگ بود كه به ياد فرزندانشان مي‌تپيد. به ياد آنها به نماز شب برمي‌خاستند و براي پيروزي و سلامتي‌شان دعا مي‌كردند.

در هر اعزام نيرو، اين مادران بودند كه با دود اسپند و دعا و قرآن، عزيزانشان را به جبهه‌ها مي‌فرستادند و به اين پسران شجاع و مؤمن خويش افتخار مي‌كردند. مارش عمليات كه نواخته مي‌شد، آنان دلشان به ياد بسيجيانشان مي‌افتاد و دست به دعا مي‌بردند. در نقش زنان در دفاع مقدس زمان بيشتر و تحليلي عميقتر مي‌طلبد؛ اما آنچه مي‌شود در اين اختصار گفت، آن است كه بانوان ما در دوران هشت سال دفاع مقدس، توانستند همدوش و همپاي مردان حماسه بيافرينند. در حافظه تاريخ اين مرز و بوم جاودانه شوند.

ستادهاي پشتيباني و پشت جبهه كه نیازهای رزمندگان اسلام را برآورده و جمع مي‌كرد، نمونه‌اي از اين ايثار و حضور بود. حضور آنان در نمازهاي جمعه و جماعت و راهپيمايي‌هاي ميليوني 22 بهمن و روز قدس، نمونه‌اي از اين وفاداري به راه و خط ولايت و شهيدان بود؛
مادرانی که به قول امام خمینی(ره): «جوان‌های خودشان را از دست می‌دهند و باز می‌گویند: باز هم یکی دو تا داریم» (صحیفه نور جلد 16 صفحه 209).

و «زنان بزرگی که در جنگ پیشقدم ایثار و گذشتن از جگرگوشه‌های خود بودند که آن رهبر سفر کرده آن را سبب تقویت مردان می‌دانند» (صحیفه نور جلد 19 صفحه 270).

نمونه‌هایي از اين ايثارها خواندني است:

• مادر شهید سید حسین رجبی به او گفته بود: «به دوستانت بگو پس از شهادتت از خاکی که به خونت آغشته شده است، برایم بیاورند، چون می‌خواهم از آن خاک و خون، دو گلدان درست کنم و در خانه بگذارم».

• مادر شهید رحیم جهاندار پس از شهادت فرزندش گفت: سه فرزند دیگر دارم و پیوسته به فرزندانم می‌گویم که شما باید راه برادرتان را بروید، وگرنه شیرم را حلالتان نمی‌کنم.

• مادر شهید سید محسن زرنگ‌زاده به او گفت: فرزندم، از روزی که برادرت سیدمصطفی اسیر شده، تنها تسلای خاطرم دیدن قامت رعنای تو بود. با هر نگاهت به یاد سیدمصطفی می‌افتادم، اما امروز برای یاری دین خدا تو را هم به خدا می‌سپارم.

• مادر شهیدان نعمت‌الله و محمدرضا کلولی در بیمارستان افشار دزفول، پس از شنیدن خبر شهادت نعمت‌الله می‌گوید: خدایا شکر. چند لحظه بعد که می‌گویند: محمدرضا هم شهید شده است، با همان لهجه دزفولی می‌گوید: خدا داد، خدا هم برد.

• مادر شهید محمدرضا جواد بکان که سوگوار همسر شهيدش بود، در سالگرد شهادت همسرش با شنیدن خبر شهادت فرزند بسیجی‌اش محمدرضا، خدا را شکر کرد.

• مادر شهیدان جلایی‌پور تعریف می‌کرد: در آغاز عملیات فتح‌المبین، در پی توصیه آیت‌الله مشکینی برای رفتن جوانان به جبهه به دومین شهیدم علیرضا گفتم: علیرضا، می‌دانی آقای مشکینی چه بیاناتی فرموده‌اند، گفت: بله مادر ولی می‌دانید که فقط پنج ماه است که رضا شهید شده است و این خواهش را از من می‌کنید؟ می‌خواست ببیند من چه می‌گویم. گفتم: پسرم تو هم باید وظیفه‌ات را انجام بدهی. او را هم روانه کردم. هنگام شروع عملیات کربلای 4، حسین، سومین شهیدم، به من گفت: مادر، اجازه بدهید من برای انجام وظیفه به جبهه بروم. به او گفتم: برو مادر جان. او رفت و به دو برادر شهیدش پیوست.

• محمدرضا نونچي که در عملیات رمضان شهید شد، احمد به مادر تبریک گفت و از او خواست دعا کند که او هم شهید شود. وقتی در عملیات «والفجر 8»‌ شهادت نصیب احمد شد، مادر باز هم مثل کوه ایستاد و به فرزندانش افتخار کرد.

چند ماه بعد که صدای انفجارهای مهیبی، دزفول را لرزانید و منزل فرزندش مجید که ماه‌ها در جبهه‌ها بود، به همراه همسرش، مظلومانه آماج موشک دشمن قرار گرفته و به شهادت رسیدند، با زهم صبر كرد. اینک سال‌هاست این مادر مؤمن و فداکار، هر شب جمعه، بر مزار عزیزانش شهیدان نونچی، زیارت عاشورا را زمزمه می‌کند.

• مادر شهید مسعود رومی‌پور در عملیات بیت‌المقدس به سوگ همسرش نشست اما وقتی اشک‌های فرزندش مسعود را برای اعزام به جبهه دید، او را راهی جبهه کرد و او چند ماه بعد در عملیات «بیت‌المقدس 7» و در نزدیکی محل شهادت پدر، به شهادت رسید.


... و حكايت مادر شهيد «قربانعلي رخشاني مهماندوست» معروف به «ننه علي»، حكايتي است شنيدني كه بارها آن را شنيده ايم و بر اين ايمان و وفاداري درود فرستاده‌ايم.

ننه علي كه در دوران قيام مردم مسلمان ايران به رهبري امام خميني تنها پسرش يعني قربانعلي رخشاني مهماندوست مزدوران رژيم پهلوي به شهادت رسيد، از سال 1358 در يك اتاقك حلبي در كنار مزار فرزندش در قطعه 24 بهشت زهرا زندگي مي‌كرد تا اينكه نزدیک چهار سال پيش در پي نامه مقام معظم رهبري به وي، او به خانه دخترش در خاني آباد رفت و در آنجا ساكن شد.

هر وقت در كنار او مي نشستي يا قرآن مي‌خواند و يا از كرامات شهدا و خدمت به شهدا مي‌گفت. او از سه یا چهار سال پيش زمين‌گير شد و قادر به تكلم نبود و اين اواخر حافظه‌اش را هم از دست داده بود اما مثل يك شاخه گل مي‌درخشيد.

نقل است كه روزي يك زن ديپلمات آفريقايي به زيارت شهدا آمده بود. وقتي وصف ننه علي را شنيد، بي صبرانه به ديدنش شتافت و آنچنان تحت تأثير اخلاق و منش و بردباري او قرار گرفت كه ناخودآگاه او را در آغوش كشيد كه گويي صدها سال است، او را مي‌شناسد.

اين مادر بزرگوار و صبور كه نزدیک نود سال از خداوند عمر پربركتي گرفته و مدتي در بستر بيماري بود، شب گذشته در منزلش دار فاني را وداع گفت و به ديدار شهيدش شتافت.

درود بر اين مادر بزرگوار و صبور و سلام بر همه مادراني كه بهترين عزيزانشان را با كمال رضايت تقديم اسلام و قرآن كردند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۵ ۱۱:۰۲

درود خدا بر روح بزرگ واستوار این مادر داغدیده .هیچ کس جز مادر نمیتواند بفهمد در دل او چه میگذشته و چه درد بزرگی را با خود بدوش میکشیده . روح بزرگش در آرامش باشد و خداوند کمبودهایش در این دنیا را آنجا بر او ارزانی دارد

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۵ ۰۹:۱۳

عکسش رو تو کیفم گذاشتم هروقت دلم میگیره با یه نگاه یه دل سیر گریه میکنم .

محتشم - بوشهر۱۳۹۰/۱۲/۰۵ ۰۸:۱۶

چهره ی این شیر زن چه شباهت بی مانندی دارد با روح سرکش این سرزمین. اسطوره ها و یادهای شیرینش. سطوت، مردانگی و نجابت از سر و روی این مادر عزیز می بارد. نور بهشت چه هویداست. آفرین باد بر این مادران سرزمین من. درود

سمیه۱۳۹۰/۱۲/۰۵ ۰۰:۲۸

واقعا" جیگرم از این همه عشق سوخت. ما چقدر قدر نشناسیم. خدا بهمون رحم کنه. خدا رحوتشون کنه

قاسم سلماس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۲۱:۲۳

خوشا به حال این مادر فداکار

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۲۰:۰۷

واقعا بعضی وقتا آدم فکر میکنه اینها چه گوهری تو دلشونه که اینقدر محکمند.
اونوقت ما با کوچکترین مشکل خرد میشیم

محمد احسان۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۸:۲۴

روحش شاد.با شنیدن این گونه اخبار همیشه یکسوال در ذهن دارم که ایا هم اکنون داریم ادرس درست میرویم؟

عبدی۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۷:۵۲

سرزمین ما پر از ننه علی هاست؛حیف زرق وبرق دنیائی نمی گذارد انان راببینیم!
هرموقع مرخصی میروم وصبح جمعه در منزل پدری هستم,شاهد اشک های مادر شهید "علیرضا"ام
علیرغم اینگه تصور می کنند من خسته وخوابم صدای گیرنده را کم می کند
او وپدرم همانند شمع در فراق فرزند می گریند ولی همچنان استوار از ولایت فقیه ونظام دفاع می کنند
روح شهدا وامام شهیدان شاد

مهاجر۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۷:۲۱

مادر بی تو تنها و غریبم مادر

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۶:۲۰

خدا رحمت کند ننه علی وفرزند شهیدش را شادی روح هر دوشان صلوات

دانشجو۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۵:۵۸

با خواندن همین چند سطر کوتاه به یاد مظلومیت این بانوی بزرگوار و مادر سیده و مظلوم و تازه به دیار حق شتافته خود از ته دل گریستم طوری که ناخودآگاه باعث مزاحمت برای دوستان حاضر در سالن رایانه دانشگاه شدم. خدایشان بیامرزد.

رضا۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۵:۵۱

سلام خدا بر شهیدان
سلام خدا بر خانواده شهیدان
سلام خدا بر ننه علی که ننه همه شهدا بود
الان که ننه علی پیش شهیدان است و مادر گناهان خود غوطه ور هستیم
خدا بحق شهدا و مادر شهدا از گناهان ما درگذر

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۵:۳۸

درود خدا بر این شیر زن .
اشک تو چشامون پر شد

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۵:۰۰

درود و سلام خدا و ملائکه به روح بلند این مادر و مادران شهید بزرگواری که خالصانه بر غم عزیزانشان صبر پیشه می کنند

داود۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۴:۴۵

ننه علی ها بعد ازمردن محبوب می شوندقبل از ان هیچ سازمانی انها را نمی شناسد.این است نتیجه زحمات بچه های جبهه وجنگ که موقع مرگ انها را تجلیل می کنند.نباید هیچ چشمداشتی به هیچ کس جز خدای رحمان داشت.اجر ننه علی وشهیدان با خداست ولاغیر.

شهداي رامهرمز۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۴:۱۹

بهشت زير پاي مادران است

پدر و مادراني كه اينچنين فرزنداني تربيت كردند و تحويل جامعه دادند

پدر و مادري كه اگر به فرزند خود بگويد نمازت را در مسجد بخوان بر آن فرزند واجب ميشود و بايد نمازش دا در مسجد بخواند
خداوند روحش را با شهدا و مخصوصا با شهيدش بيامرزد . روحش شاد

ASAD۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۲:۱۲

انشاالله خداوند ایشان را در زمره صابران همجون زینب سلام الله علیها قرار دهد روحش شاد

رضا۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۱:۵۸

خداحافظ ننه علي شرمنده که نتوانستيم حق فرزندان شما را ادا کنيم

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۱:۴۹

ديدن تصوير ننه علي با اون همه صفا و پاكدامني ..خدايا گريه امانم نميده امانننننننننننننننننننننننننم نميده تا چيزي بنويسم.......

مرتضی۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۱:۳۹

مادرم فردا که زهرا(س) پا به محشر می نهد/در صف خدمتگزارانش تورا جا می دهد

مادرم آنجا مرام مادری را پیش گیر / جان مولا پیش زهرا (س)دست مار ا هم بگیر

علی۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۱:۲۷

خدایا
به عظمت زهرا ع به خون گلوی سه ساله اما شیهدان اباعبد الله ع
ما را شرمنده شهدا و مادران و فرزندان شهدا نکن

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۱:۲۶

خداوند منان روح ننه علی را قرین پسر شهیدش کند. التماس دعا

hossein۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۱:۱۹

فکرو زبان از توصیف این چنین مادرانی قاصر است فقط می توانیم بگوییم اجرتان با خدا و ائمه اطها (ع).

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۱:۰۹

درود خداوند بر همه شهیدان حق و حقیقت و بر مادرانیکه آنها پرورش دادند

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۰:۴۸

یه چیز جالب از سال 58 تا چهارسال پیش میشه ....28 سال. فکر نمیکنین مسئولین زیاد خواب مونده باشن که آخرش خود رهبر مجبور شه نامه بده. این بنده خدا که اینطوری تابلو زندگی میکرده بعد 28 سال اخرش هم رهبر به دادش رسیده وای به حال اون مجروحین و اسرایی که نمیخوان از زندگیشون کسی سر در بیاره.
بنياد شهيد كجا بوده پس؟

حسین۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۰:۴۶

خدایا
به آبروی این مادر بزرگوار همه جوانان را عاقبت بخیر فرما

هموطن۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۰:۴۳

جالبه؟ مگه نه!!!!!!
ولی خدایش ما بودیم بخاطر ماردمون همچین کاری رو می کردیم درسته که از ته دل دوسشون داریم ولی همچین کاری رو اصلا نمی کردیم؟

محمد۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۰:۳۲

خدا را شکر در جایی زندگی می کنیم که چنین بزرگواریهایی را در خود جای دارد

فاطمه۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۰:۲۹

مادر ای پری نیک سرشت
مانده ام از تو چه باید نوشت
به خدا لایق این مرتبه ای
که شود فرش رهت خاک بهشت.
خدایش بیامرزاد.
برای شادی روح تمام شهدا صلوات.

ملکی۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۰:۱۰

با خواندن این خبر خیلی احساس کوجکی کردم دنیا برای من چقدربزرگ و برای این مادر چقد کوچک و حقیر - این سوال برایم ایجاد شد آیاکل زندگی من تاثیر یک هزارم خبر مرگ این اسطوره را دارد ؟

رضا۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۰:۰۸

این مادر جلیل القدر جایگاهش تو بهشته . چه خوب بود که صدا وسیما هم یک یادی از این مادر می کرد. خدا رحمتش کنه . هرکسی که یادش موند شب جمعه تو هرکجای این کره خاکی یک فاتحه برای این مادر بخواند.

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۱۰:۰۱

با درود و سلام به روان پاکشان ارزوی شفاعت داریم

از روستای تشان/استان بوشهر۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۵۴

واقعا چنین مادرانی اسوه صبر و مقاومت و بردباری هستند و از حضرت زینب الگو گرفته اند .
خداوند روحش را با شهدا محشور بگرداند.

محمد۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۵۰

خوشا به حال هرکس برادر خواهر فامیل همسایه همه و همه کسای که تونستن این شیر زن رو بدونن که متمعا هستم از دیدنش درس عشق وفا صبر امید ووووو رو گرفتن خوشا به حالشون دلم برای مادرم که 6 سال ندیدم بام قهر کرده خیلی تنگ شده

ضفری۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۴۷

خدایش غریق دریارحمتکن خداونداینگونه مادرانرا تک می افریند یک تکانی به تن انسان میاندازد مثل زلزل درزمین خدایش با حضرت زهرا مهشور بدارد

مسعود۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۴۰

ننه علی
همه عالم فدای یه تار موت...

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۳۹

خداوند او و فرزندش را رحمت كند . او سمبل عشق پاك مادران اين مرزو بوم بوده است .

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۳۶

چقدر شبیه خدا بیامرز مادر منه؟من گریم گرفت خدا رحمتش کنه

علی راد۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۲۳

بسم الله
ما با این استقامت ها و این روحیه ها و این ایمان ها در مقابل نیروی پوشالی و هسته ای آمریکا و غرب ایستاده ایم .
اما آنها هیچ وقت نخواهند توانست این نیرو را درک کنند و با با آن بجنگند .
خودم و تمام فرزندانم را فدای اسلام و انقلاب و رهیری خواهم کرد .

محمدباقر۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۱۹

پای خود را روی خون شهدا نگذارید بد جوری زمین می خورید.

حسنعلی۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۱۲

آرزوداریم این شهید واین مادر شفیع اخرتمان باشند

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۰۶

هيچ دقت كرديد چه ارامشي در صورت اين پيرزن هست!؟
كوهها فرو ميريزند اما نگاه او خيره ميماند. چون روخ خدايي بر او بارش كرده.

مرتضی۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۹:۰۴

خانواده های شهدا چشم و چراغ این امتند

ن۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۸:۵۶

سلام خدا بر شیرزنان ایران اسلامی کسانی که با تمام وجود خود مردانی مرد تقدیم کردند

حمد۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۸:۵۶

سلام عليكم بما صبرتم

هومن۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۸:۳۷

با دیدن تصاویر این مادر آنچنان تحت تاثیر قرارگرفتم که اشک در چشمانم حلقه زد گوئی که حتی ذره ای از عشق این مادر به فرزندش را قادر به بیانش نیستم .
درود فراوان به تمام مادران عزیز این مرز بوم که در کشاکش تاریخ فرزندانی همچون بابک و آرش و... را با اشک و خون تربیت کردند تا پاسدار مام وطن باشند.
روحشان شاد .

افسانه عطائی۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۸:۲۲

انا لله و انا الیه راجعون
خداوند با بانو ی دو عالم حضرت فاطمه سلام الله محشورشان فرماید و دستگیر ما هم در آخرت باشند. بسیار متاثر شدم .

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۸:۱۴

غیر از اشک با هیچ چیز دیگری نمیتوانم احساس خودرا بیان کنم .در ضمن بهتر است خانه ننه علی را به عنوان آثار ملی حفظ نمایند تا آیندگان بیشتر با فداکاری نسلی از ملت ایران آشنا شوند.

ناشناس۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۸:۱۴

اي واي و صد واي برما كه ننه علي و ننه علي ها در گوشه و كنار اين مملكت هستند و ميروند ولي فقط روزي كه به زير خاك ميروند از انها ياد ميشود
كجايند شهيدان خدايي
فقط و فقط روز مرك ياد ميكنيم و بس

واي برما

رضا-ارومیه۱۳۹۰/۱۲/۰۴ ۰۸:۰۸

خدا بداد من برسد...

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.